HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mayıs 2023 Çarşamba - 08:39

Başkan Batur, Konak’ın seçim stratejisi anlattı… Hedef kitle ne/hangi mahalleler?

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde saha çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Başkan Batur, Konak’ta önceliği düşük oy aldıkları mahallelere verdiklerini ve sandığa gitmeyen seçmenleri ikna etmek için çalıştıklarını kaydetti. Batur ayrıca, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan’a giden oyların da yarıdan fazlasının Kılıçdaroğlu’na döneceğine inandığını söyledi.

Başkan Batur, Konak’ın seçim stratejisi anlattı… Hedef kitle ne/hangi mahalleler?

EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu oldu.

Programın gündeminde ise 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri ve seçime hazırlık konusu vardı.

HEDEF KİTLE SANDIĞA GİTMEYENLER
Başkan Batur önceliklerinin sandığa gitmeyen seçmene ulaşmak olduğunu belirterek “Konak ilçe örgütümüzle il başkanlığımız koordineli olarak sahadayız. İlçe örgütümüz, belediye başkanı olarak ben, gençlik ve kadın kollarımız, meclis üyelerimiz ve partili muhtarlarımızla 14 Mayıs sonrası oyunu kullanmamış, sandığa gitmemiş seçmenlerle ilgili çalışma yapıyoruz. Ağırlığı oraya veriyoruz. İzmir’de 4,76 oranında Sinan Oğan oyu vardı. Bunların hangi kesimlerden, hangi sandıklardan kullanıldığı ile ilgili çalışma yürüttük. İttifak partilerimizle beraber onların güçlü alanlarda çalışmalarını yapıyor. Sandığa gelmesi konusunda vatandaşa çağrı yapıyoruz. Pazar yerlerini dolaştım. Vatandaşta bir yılgınlık yok. Moral bozukluğu yok. Böyle bir algı oluşturulmaya çalışıyor. Ednan vekilim ile yaklaşık 4 saat çalıştık. ‘Gerçekten bir kişi bile sandığa gitmem’ demedi. ‘Sandıklara sahip çıkın’ şeklinde uyardılar. Sandıklara Konak’ta sahip çıktık ve tek fire bile vermedik. İl’de de öyle. Vatandaşımız müsterih olsun. Sandık görevlileri, müşahitler, görevliler, Oy ve Ötesi her noktada sandığa hakimdik. Sabah 5’ten itibaren ben de işin başındayım. Büyük bir disiplin içinde oylarımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

AZ OY ÇIKAN MAHALLELERE YÖNELDİK
Konak’ta CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na az oy çıkan bölgeler yöneldiklerini kaydeden Başkan Batur, yerel seçimde 30 mahallede geride olduklarını ancak bu seçimde sayıyı 16 mahalleye düşürdüklerini söyledi. Batur açıklamasında “Seçim insan kazanma sanatı. Burada az oy aldım diye kendimizi teslim etmeyeceğiz. En az oy aldığımız yerde çalışma yapıyoruz. Basmane bölgesindeki mahallerde sıkıntımız var. Şimdiye kadar birinci olmadığımız mahallelerde birinci olduk. Kentsel dönüşüm Toros mahallesinde ilk defa birinci olduk. Ne kadar başarılı oluruz pazar günü göreceğiz. Roman mahallelerinde çalışıyoruz. Roman vatandaşı suçlamak yanlış. Kendilerini listede gördüler Cemal Bekle ile. Öyle bir tercih kulandılar. Neticede kendisi de çok etkili olamadı ve Cemal Bey de seçilemedi. Romanlarda etkili olduğu görülüyor. Neticede kendini gördü insanlar… Biz o mahalledeyiz devamlı. Daha çok hizmet yapacağız. Seçimlerden ders almak lazım. Suçu kendimizi arayacağız. Mahalleye az mı gittik, ki gidiyoruz, bunların değerlendirmesini yapıyoruz. Zaman az ama her sandıktan okuma yapmak gerek. Dersler çıkarıyoruz. Yerel seçimde 30 mahallede gerideydik. Şimdi 16’ya düştü. Hedefimiz ilk seçimde daha da azaltmak. O mahallerde çuvaldız kendimize batırıyoruz. Bizden kaynaklı bir şey mi, genel bir şey mi bunların tahlili yapıyoruz. Hemşeri derneklerimiz var ve Konak’ta etkililer. Toros’ta Tercanlar, Balıkesirliler var. Kanaat önderleri ile toplantılar yaptık. Benim Konak’ta gitmediğim hemşeri derneği yok” dedi.

SEÇİM GÜNÜ PAZAR YERİ AÇILMASI YANLIŞ, 2 BİN CİVARI KİŞİ OY KULLANAMAMIŞ
Sandığa gitmeyen seçmen profili hakkında konuşan Başkan Batur, “Sandığa gitmeyen seçmen, adayları beğenmiyor, adaylar kendine hitap etmiyor. Bakış açısı farklı, belki organizasyon bozukluğu ya da taşıma ile ilgili problemler var. Mesela Pazar günü Eşrefpaşa Pazar Yeri’ni dolaştık. Pazarcı kardeşlerimiz ‘biz oy kullanamadık’ dediler. Pazar günü Pazar Yeri açılmış. Seçim günü Pazar Yeri açılması yanlış. 2 bin civarı kişi oy kullanamamış. Vatandaşlık görevini yapamamış insan. Pazar günü pazarları kurdurmuyoruz. Cumartesi kurduracağız. Damlaya damlaya göl oluyor. Alt alta koyulduğunda 2 milyon 200 binlik rakam farkı var. Kapatılmayacak durum değil. 5,17’lik Oğan ve Özdağ oyları var” dedi.

KONAK’TA OYLARIN ÇALINMASI MÜMKÜN DEĞİL
Vatandaşlar çağrı yapan Batur, “Lütfen sandığa gidin. Vatanımız, bayrağımız çocuklarımız ve geleceğimiz için lütfen sandığa gidin. Oyunuzu kullanın, vatandaşlık görevinizi yerine getirin. Biz geri kalan her şeyi halledeceğiz. Sandık oylarına da sahip çıkacağız, bundan hiç şüpheniz olmasın. Oy vermenin ardından çıkan neticeye de herkesin saygı duyması gerekiyor. Biz sandığa gidip oy kullanıyoruz ancak oylar çalınıyor algısı var. Saat 4:20’yi geçiyordu. Pazartesi sabahı son ıslak imzayı girdik. Ondan sonra oradan ayrıldım. 768 sandığı tek tek kontrol ettik. Konak’ta oyların çalınması mümkün değil. Başından sonuna kadar olayın başında devam ettik” şeklinde konuştu.

BENİM HEDEFİM YÜZDE 70’Tİ, 2 PUAN GERİDE KALDIK
Konak seçim sonuçları ile ilgili değerlendirme yapan Başkan Batur, “Konak’ta yerel seçimlerde yerel olarak aynı tabanın oyunu aldık. Yerel seçimde de bu seçimde de ttifak oluştu ve ittifakı oylarını aldık. Vatandaşımızın tercihi ile yüzde 63,10 aldığımız oy vardı. Bizim bazımız bu… Cumhurbaşkanlığı seçiminde hedef bunun üstüne çıkmaktı. Aynı ittifak Kılıçdaroğlu’nu destekledi ve yüzde 68,25’e çıktık. İlçeler bazında 12’inci sıradayız. Oyumuzu arttırdık. Bizim açımızdan güzel. Konak’ta belirli periyotlarda oyumuzun artacağını söylemiştim. Benim hedefim yüzde 70’ti. 2 puan geride kaldık. Farklı noktalarda farklı etkenlerden dolayı oldu bu. Parti olara ise yüzde 46,29 aldık. Bizim oyumuz il ortalamasının 7 puan üstünde. Hem parti oyunu koruduk hem de üstüne rakam koyduk. Oy vermeyen, katılım sağlamayan seçmenlere özel yöneliyoruz. Ayrıca seçim çalışmasında gidemediğim noktalara da gidiyorum” ifadelerini kullandı.

ŞENOL BEY KISA SÜRE ÖNCE ATANMIŞTIR AMA KOORDİNASYONU KISA SÜREDE İYİ HALE GETİRDİ
Batur, İzmir geneli ile ilgili sonuçlar için ise “İzmir’de büyükşehir belediye başkanımızın aldığı oy oranı yüzde 58’di. Bu seçimde yüzde 63’e çıktık. İzmir genelinde 5 puanlık artış söz konusu… Hedef de koyduk. Pazar günü için umut veren rakamlar var bence. İl bazında  koordineli çalıştık belediye başkanları bazında, il başkanlığı gereğini yapmıştır. Oy kaybı yok. 5 puanlık artışımız var. Şenol Bey kısa süre önce atanmıştır ama koordinasyonu kısa sürede iyi hale getirdi. Hareketli bir seçim çalışması geçirdik. Ellerinden geleni yapmıştır. Atandı, seçim geldi.  Kolay değil. Adaptasyonu, sahsa çalışmalarındaki kabiliyeti, organizasyon kabiliyeti ilin iyiydi. Bizi de sürekli bilgilendirdiler ve görevlendirmeler içinde yer aldık” değerlendirmesini yaptı.

EN FAZLA YÜZDE 2 GİDER, YÜZDE 3’Ü DE BİZE GELİR
ATA İttifakı adayı Sinan Oğan, Cumhur İttifakı’nın destek vereceğini açıklamasını da yorumlayan Batur, “Oğan açıklama yaptı. Sosyal medyada ve kendisini destekleyenlerin infialini gördük. Kendisinden bekleneni değil beklenmeyeni yaptı. Özellikle Cumhur İttifakı bileşenlerinin bir araya gelemeyeceği konusunda açıklamalar var. HÜDAPAR ile yan yana olamayız biçiminde net açıklamaları var. Siyaset böyle bir şey ve her şey bir günde değişebiliyor. Ama kitlesini Cumhur İttifakı’na destek konusunda götürür mü, tartışılır. Kimse kimseyi sürükleyerek götüremez” şeklinde konuştu.

“Oğan oyları kime gider?” sorusuna yanıt veren Batur, “Zafer Partisi, parti olarak seçime girip yüzde 2,7 oy alan parti. Net oy… Sinan Oğan’ın oyu belirsiz. Tepki oyları, İnce’nin çekilmesi ile oluşan oyların Oğan’a gittiği belli. Oğan’ın belli bir oyu yok. O kitleleri ardından sürükler mi belirsiz ama Zafer Partisi’nin oyunu biliyoruz. Oğan’ın verdiği mesajlarla Erdoğan’a oy gideceği konusu soru işareti. En fazla yüzde 2 gider. Yüzde 3’ü de bize gelir. Buna inanıyorum. Yarından fazlası Kemal Bey’e gelir. Belli kriterler seçime girdiler, mülteci politikasını doğru yürütülemediğini, göçmenlerin hemen sınır dışı edilmesi noktasında iki parti anlaşıp Ata İttifakı’nı kurdu. Vatandaşa böyle bir mesaj verdiler. Bunlar bir araya geldiler ama çabuk ayrıldılar. Demek ki aralarında uzlaşı yok. Söylem ve uygulamaları arasında vatandaş fark görecek” açıklamalarını yaptı.

SAYIN İNCE ESKİ PARTİLİMİZ VE KENDİNE YAKIŞANI YAPACAKTIR
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu lehine destek kararı vereceğine inandığını kaydeden Başkan Batur, “İnce 2018 adayımızdı. İnce için her şeyini ortaya koyan, maddi-manevi çalışmalarını destekleyen başkanlardık. Her şeyi yaptık, partiliyiz ve çıkardığı adayları destekleriz. Ekmeleddin Bey için bile yaptık. Partililik bilincinde mücadelemizi yaptık. İnce’nin son çıkışları ona pek yakışmadı. Cumhurbaşkanı adayı olmuşsunuz kendine iftira atılmış, tasvip etmiyoruz. Bir siyasiye yapılacak en ağır şeyi yaptılar. Hiç doğru şeyler değil bel altı işler… İnce de çekildi. Çekilme sonrası yine oy aldı. Demek ki potansiyeli varmış. Bu durum siyasi analiz olarak incelenmeli. Bundan sonraki finali iyi yapmalı. Sayın İnce eski partilimiz ve kendine yakışanı yapacaktır. 1 oy 1 iktidar demek” dedi.

 
Otomobillerin arasında kaldı... Can verdi!
 
Pandemide kesilen cezalar iade edilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’dan yeni stat müjdesi
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağaspor FK’nın 3.Lige yükselmesinin ...
87. Uluslararası Bergama Kermesi sanatçıları belli oldu
Türkiye’nin ilk yerel festivali olan ve 87 yıldır aralıksız olarak yapılan ...
Başkan Tugay'dan demokrasi neferine ziyaret
Karşıyaka’da yaşayan 79 yaşındaki Recep Almacı, sağlık durumuna rağmen ...
 
Soyer ne demek istedi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sosyal medyada "Buca'da ...
Hayvan kısırlaştırmada online hizmet dönemi
Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sahipsiz kedi kısırlaştırmalarında ...
Soyer, Oğan'a HÜDAPAR sözlerini hatırlattı: Aynı sandığa bir ülkücüyü kessen girmez!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemalpaşa’da sivil toplum ...
 
Bayraklı’nın yollarına modern dokunuş
Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Başkan Soyer'e Golden Bridge Özel ödülü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu yıl 11. kez düzenlenen ...
Konak’ın kalbindeki ihale sil baştan!
Davet usulü ile gerçekleştirilen Konak Belediyesi ana hizmet binasının ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva