HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mayıs 2023 Cuma - 08:44

Başkan Batur’dan ‘belediyeler kentsel dönüşüm yapmıyor’ eleştirilerine cevap: Narlıdere’ye baksınlar!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İzmirli Belediye Başkanları Kentsel Dönüşüm yapmıyor’ eleştirilerine cevap veren Batur, “‘Kentsel dönüşüm yapılmadı’ eleştirisini ben üstüme alınmam. CHP’li belediyeler kentsel dönüşüm yapmadı dersen ben de o zaman cevap hakkımı kullanırım. Gitsinler Narlıdere’ye baksınlar o zaman. Narlıdere’de biz 10 yıl kentsel dönüşüm yaptık” dedi.

Başkan Batur’dan ‘belediyeler kentsel dönüşüm yapmıyor’ eleştirilerine cevap: Narlıdere’ye baksınlar!

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur SonSöz TV’ye konuk oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Batur, Konak ilçesinde gerçekleşen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin detaylı bilgiler verdi.

ELEŞTİRİLERİ BEN ÜSTÜME ALINMAM, NARLIDERE’YE BAKSINLAR!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP’li belediyeler kentsel dönüşüm yapmıyor” eleştirilerine cevap veren Başkan Batur, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kentsel dönüşüm yapılmadı’ eleştirisini ben üstüme alınmam. CHP’li belediyeler kentsel dönüşüm yapmadı dersen ben de o zaman cevap hakkımı kullanırım. Hükümetin yaptığı boş alana bina yapmakla olmuyor. Bayraklı’da yaptıkları alan boş alan değil mi? Boş alana yaptığınız kentsel dönüşüm değil ki. Gitsinler Narlıdere’ye baksınlar o zaman. Narlıdere’de biz 10 yıl kentsel dönüşüm yaptık. Konak Belediye Başkanı olarak geldiğimizden bu yana bizim birinci önceliğimiz kentsel dönüşüm. Ancak mahkeme süreçleri yaşadık, başımıza gelmeyen şey kalmadı” dedi.

GÜLTEPE TOROS BÖLGESİ ASKIYA ÇIKIYOR!
Konak’ın Gültepe-Toros bölgesinin planlarının askıya çıkacağını söyleyen Başkan Batur, “Şimdi Gültepe-Toros bölgesinin 4 No’lu bölgesi askıya çıkıyor, buradan Gültepe’deki vatandaşlarımıza müjdeyi verelim.  Beştepeler’de, Toros bölgesini takiben 1 hafta sonra askıya çıkacak. Boğaziçi ve civarında herhangi bir çalışma yok, zaten orada plan var. Bu plan işleyebilir. Ballıkuyu’yu Büyükşehir Belediyesi yapacak, burası tamamen Büyükşehir’in insiyatifinde. Yeşildere de EXPO alanı olan bir alan. Bu alanın planını da mahkeme durdurdu. Yeni bir plan hazırlandı, askıya çıkacak. O bölge de o şekilde çözülecek” ifadelerini kullandı.

KONAK’IN HER TARAFI KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYOR, ELEŞTİRECEKLERİNE İŞ YAPSINLAR
Konak’ın İzmir’deki en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Başkan Batur, Kentsel dönüşüm için hükümetin de destek vermesi gerektiğini söyledi. Batur, “Konak 50-60 senelik binaları ile envanteri eski bir yerleşim yeri. Her tarafı kentsel dönüşüm istiyor. Konak için büyük bir kampanya yapmak lazım. Hükümet kanalında bizi eleştirenler olabilir, buyursunlar o zaman hep beraber yapalım. Girsinler, neden girmesinler ki… Biz o yaptı bu yaptı demeyiz. Bizi eleştirmeyin, işin içine girin. Eleştirmek kolay… O zaman gir bir taraftan tut. Riskli alan ilan et. Burayı ben yapacağım de, oradaki vatandaşın sorununu çöz. Herkes eleştiriyor, biz gövdemizi bu işle ilgili taşın altına koyduk. Yavaş yavaş da neticesini alıyoruz. Bu tip işler hemen bitecek işler değil. Bir de İzmir’de itiraz kültürü var, bunlara karşın çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 
Sındır ve Tugay, bolluğa kepçe salladı!
 
Bilgin'den emekli maaşı açıklaması: Kademeli artış!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet 26 Mayıs 2023 Cuma 13:17

Bu izmirin belediyecilik anlayışı ile olmaz hepsi iş bilmez halktan Bi haber beton rant diyerek bunlar koltuk ta kalmak için içi boş konuşma oraları kaç senedir mezbelelik izmirin hali ortada çav bellaci çiçek böcek caz konser ile uğraşan belediye mi olur aziz toki yi sokmayın dedi AKP oy almasın diye birçok yatırımı engellediler simdi oy istiyor izmirli nasıl olsa oy garanti kim olsa aday secilirim kafası var bunlarda

Yorumu oyla      7      3  
BALLIKUYULU 26 Mayıs 2023 Cuma 12:21

SAYIN BATUR BAŞKANIM KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞINIZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN DEMEK İSTİYORUM SEÇİMLER DÜN OLDU SİZDE YENİ BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURDUNUZ GİBİ DÜŞÜNÜYORUM. BALLIKUYU KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİ İZMİRİN MERKEZİNDE YILLARDAN BERİ KANAYAN YARAMIZ SİZİN VE TUNÇ BAŞKANIN BU BÖLGELERLE İLGİLİ TÜM ROPORTAJLARINIZ VE TOPLANTILARINIZDA BİZZAT BEN VEYA BU BÖLGELERDE OTURAN VATANDAŞLAR SİZLERLE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN BİR AN ÖNCE BAŞLAMASI GELDİĞİNDE TOPUN BÜYÜKŞEHİRDE OLDUĞUNU HERDEFASINDA SÖYLÜYORSUNUZ O ZAMAN SİZLER ELİNİZDEKİ YETKİYİ TAM KULLANIM BU ALANLARI KENDİ İMKANLARINIZLA DÖNÜŞTÜREMEYECEĞİNİZİ KABULLENİP ELİNİZDEKİ YETKİYİ MERKEZİ HÜKÜMETLE İNATLAŞMAYIP BURALARI YILLAR ÖNCE DEVRETSELERDİ TOKİ GİRMİŞ OLSAYDI EN AZINDA YARISI BELKİ DÖNÜŞMÜŞ OLABİLİRDİ. İZMİR İÇİN İNATLAŞMAYI BIRAKIP BİR AN ÖNCE MERKEZİ YÖNETİMLE EL SIKIŞIP DÖNÜŞÜMLERİ HIZLANDIRALIM GEÇ OLMADAN SAYIN HALKÇI BAŞKANLARIMIZ. SAYGILARIMLA.

Yorumu oyla      5      3  
izmir 26 Mayıs 2023 Cuma 09:39

narlıdere nin yarısından fazlası mütahitler

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır ve Tugay, bolluğa kepçe salladı!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Karşıyaka Belediye ...
Başkan Çerçioğlu Germencik Pazarı'nda vatandaşlarla buluştu
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Germencik Pazarı'nda ...
Voleybol Altyapılar Türkiye Şampiyonası İzmir’de sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Büyükşehir, Balçova arsa mağdurları için kolları sıvadı… Plan ve Halk Konut formülü masada!
Balçova arsa mağdurlarına ait alanlarla ilgili yeni bir imar planı çalışması ...
Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi’nde son gün 31 Mayıs
Her yıl iki taksit halinde ödenen Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi’nin ...
İzmirli kadınlara 312 bin sebze fidesi
İzmir'de yerli ve milli tohumları tanıtmak, kadınların ev ekonomisine ...
 
Başkan Soyer: Algı operasyonlarına asla inanmayın
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, son günlerde kamuoyunda ...
'Mübadele Öyküleri' Foça ve Bornova’da
Ege’nin her iki yakasında derin izler bırakan nüfus mübadelesinin 100. ...
Erdoğan’a yanıt verdi, iddialı konuştu: Pazartesiden sonra İzmir’de ‘U’ları görmeye başlayacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, rakibi Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva