HABERLER>POLİTİKA
25 Aralık 2022 Pazar - 17:09

Başkan Aksakal'dan İzmir'de açıklamalar: CHP'ye 'danışman' tepkisi!

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerikalı danışman atamasına tepki gösterdi.

Başkan Aksakal dan İzmir de açıklamalar: CHP ye  danışman  tepkisi!

Aksakal, Atatürk Stadyumu Hakem Seminer Salonu'nda yapılan DSP İzmir İl Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de güvenlik güçlerinin terör örgütleriyle mücadeleye devam ettiğini hatırlattı.

Teröristlerle mücadelenin yanı sıra terör örgütlerinin arkalarındaki güçlerle mücadelenin de büyük önem taşıdığını vurgulayan Aksakal, teröre destek veren ülkelerin, mutlaka bir gün terörle yüz yüze geleceğini ifade etti.

Terör örgütü PKK destekçilerinin Fransa'da yol açtığı şiddet olaylarına değinen Aksakal, şöyle konuştu:

"Fransa'da güvenlik güçleri, bağırlarına bastıkları PKK terör örgütü mensuplarının saldırıları altında toplumsal güven ortamını diri tutma derdine düşmüşlerdir ama biz 'Hani eden bulur, beter olsunlar' demiyoruz. 'Gelin bir an önce terörle ilişkilerinizi kesin. Onları besleyip eğitmekten, donatmaktan vazgeçin. Aksi halde yarın çok geç olur' diyoruz. Bizden söylemesi."

CHP'YE ELEŞTİRİ
Son dönemde yürüttüğü terörizmle mücadele nedeniyle Türkiye'ye karşı emperyalist baskıların had safhaya çıktığını kaydeden Aksakal, ABD'nin de Türk devletini hedefine koyduğunu ve kendisiyle uyum içinde çalışacak bir yönetim yapısı oluşturma gayretinde olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın seçilmeden 1 yıl önce "Türkiye'de kontrolünden çıkan devlet yönetiminin karşısında muhalefetin destekleneceğini" açıkladığını belirten Aksakal, şöyle dedi:

"Ne ilginç ve ne yazıktır ki bu stratejiye olumlu ilk destek sinyali, ulusal Kurtuluş Savaşı'nı yürüten tam bağımsızlık ilkesi üzerine Cumhuriyet'i kuran iradenin siyasi temsilcileri tarafından verilmiş, 2023 seçimleri ile iktidara geldiklerinde kendilerine akıl hocası olarak ABD'li danışmanları tercih etmişlerdir. Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir parti olarak Cumhuriyet Halk Partisinin bu planı ancak bir akıl tutulması olarak tanımlanıyor. Umuyorum bu yanlıştan en kısa zamanda dönerler ve tam bağımsız Türkiye ideali üzerine kurgulanmış, laik, demokratik Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılına girerken bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin yok edilmesine alet olmazlar."

Türkiye'nin 100 yıllık geçmişinde çok badireler atlattığını belirten Aksakal, "Eğer vatanımıza dikilen gözleri oymaktan imtina edersek, böyle badireli bir süreçte onların arzuladıkları gibi birbirimize düşersek işte o zaman bağımsızlığımızın ve hürriyetimizin değerini anlarız ama iş işten çoktan geçmiş olur." ifadelerini kullandı.

Kongrede, tek liste halinde gidilen seçimde DSP İl Başkanı Sedat Anavatan yeniden başkanlığa getirildi. (AA)

 
Akşener: Elbette Başbakan Meral olacak
 
Aydın'ın Sultanları 4 hafta sonra galip!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 26 Aralık 2022 Pazartesi 12:51

İsimsiz yorum yazan zat: Ben akp trolü değilim. Allah (C.C.) trolüyüm. Var mı diyeceğin. Ben doğruları yazıyorum. Sahtekarlıkla işim olmaz. Bir şey yazarsan hiç durma yaz. Elbet verilecek cevabımız vardır. Biz Vatan aşığı, Kur''an aşığı insanlarız. Benim adamlığım bana yetip artar. Sen bak ki adam olasın.

Yorumu oyla      2      3  
26 Aralık 2022 Pazartesi 08:49

bu akepeli troller kaç para maaş alıyor acaba? Birşey yazardım ya neyse. Adam olanlara cevap verilir.

Yorumu oyla      3      3  
bekir 25 Aralık 2022 Pazar 22:43

bu chpye oy verenlerin akılları yok adamlar ülkeyi satmak için uğrasıyorlar boyle bir partinin alacagı oy %1 bile omamalıydı

Yorumu oyla      4      9  
Az Bilmiş 25 Aralık 2022 Pazar 22:29

Sayın: Yorum yazan (Düz Partili), devlet adamlığı ciddiyet ister demişsiniz ve örnek olarak rahmetli Ecevit'' e örnek göstermişsiniz. Bu verdiğiniz örnek çokkkkkkkk su götürür. Şöyle ki: Ecevit'' li yıllar Türkiye için kayıp yıllardır. Bir çivi çakmadılar. Şiir okuya okuya (Şiir karın doyurmuyor.) bir hâl olduk. Rahmetli Demirel bari barajlar kralı olarak anılıyor. Ecevit le ilgili olarak yazacaklarımı imtina ediyorum. Ama kendi icad ettiği (torbadan çıkarttığı) Ahmet Necdet SEZER ile o toplantıda kriz çıkartarak, çıkmış bina önünde açıklama yaptı da sonra ne oldu para piyasaları bozuldu. Sonra ne mi oldu Kemal DERVİŞ ı kurtarıcı olarak çağırdı. Sen de Ecevit''i göklere çıkarıyorsun. Sonra da Sayın AKSAKAL a ayar vererek mirasımızı sahip çıkınız diyorsun. İşte Aksakal Atatürk'' ün mirasına sahip çıkıyor. Çıkmıyor mu. Asıl CHP ise ATATÜRK'' ün mirasına sahip çıkmıyor. HDPPKK ile işbirliği halindeler. Ya.

Yorumu oyla      3      12  
Az Bilmiş 25 Aralık 2022 Pazar 20:49

Sayın AKSAKAL. Okudum. Milli ve yerli açıklamalararınızdan dolayı TEBRİK ediyorum. Ama sizler mevcut CHP ye uyarıyorsunuz ama onlar anlamaz. Onlar vatan hainleriyle işbirliği yapmaktan memnunlar. Bize göre yanlış olan bu istikametten dönmezler. Bunlar Amerikan ABD Başkanı Joe Biden''ın çocukları. Bunlar LGBT+ çocukları. Bunlar HDPKKPYD ile sarmaş dolaş. Bunlar yerelde özerkleşmeye istiyorlar. Özerk demek bölünme demektir. Zaten amaçları da budur. Bunlara AKŞENER fena çarparım dedi. Ama anlamazlarRRRRRRR.

Yorumu oyla      2      10  
Düz Partili 25 Aralık 2022 Pazar 19:36

Sayın genel başkan Aksakal,devlet adamlığı ciddiyet ister bunu en son rahmetli Bülent ECEVIT'İN devlet adamlığı ağırbaşlılık hepsi vardı,lütfen mirasına sahip çıkınız...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: Elbette Başbakan Meral olacak
İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Elbette Başbakan Meral olacak. Onunla ...
'Halkı dinlemeden yola çıkanlar hep başarısız oldu'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Türkiye Ormancılığında 98. Yıl' ...
İbrahim Kalın'dan Fransa'ya PKK tepkisi!
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın, Paris'te çıkan olayları hatırlatarak, ...
 
AK Partili Kaya Karabağlar'da sahaya indi: Kentsel dönüşüm olmazsa olmazımız!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar'da gerçekleştirdiği ...
Gündem yoğun... Kabine yarın toplanıyor!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
Bakan Özer'den ücretsiz yemek açıklaması!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesine ...
 
Çiğli'deki Kılıçdaroğlu Doktrini buluşmasında mesaj seli
Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen ...
CHP İzmir’den bir istifa daha… Türkbay vekillik için yola çıktı
Cumhuriyet Halk Partisi’nde son tarihi 26 Aralık olarak belirlenen istifa ...
CHP İl Teşkilatı, Urla'da ev kadınlarıyla buluştu
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Urla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva