HABERLER>EKONOMİ
22 Ocak 2014 Çarşamba - 10:25

Bank Asya Müdürü’nden önemli açıklamalar: Para çekildi ama…

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, 17 Aralık yolsuzluk iddiaları operasyonunun ardından başlayan Hükümet- Gülen cemaati gerilimi sürecinde, bankadan bazı kurumsal firmaların da dahil olduğu bir mevduat çıkışı olduğunu, ancak çıkışın yarısından fazla da giriş olduğunu söyledi. Beyaz, bu süreçte bir likidite sıkıntısı çekmediklerini ve dış kaynak kullanmadıklarını belirtti.

Bank Asya Müdürü’nden önemli açıklamalar: Para çekildi ama…

Reuters'a konuşan Beyaz, bu süreçte bankaya karşı "asılsız iddialar" ortaya atıldığını belirterek, "Banka yönetimine el konulacağı" iddialarına karşı ise, "Sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 14.8 olan bir bankaya hangi gerekçeyle el koyacaksınız?" dedi ve şunları söyledi:
 
"Ben bankama güveniyorum, yapımıza güveniyorum. Ben kendi üzerime düşeni kanunlar nizam ve bankacılık felsefeleri çerçevesinde yaparım. Sürekli denetlenen, hakkında bir tane olumsuz rapor olmayan bir bankaya karşı bugün bir aksiyon alınırsa, bunu ne Türkiye'ye ne de dünyaya izah etmek mümkün olmaz."
 
Beyaz, bankadan son bir ayda bir mevduat çıkışı olduğunu ancak rakamları veremeyeceğini belirterek, "Mevduat girişi ve çıkışı rakamsal olarak birbirini tam karşılamıyor, çıkış girişten daha fazladır. Ancak likiditemizi Fed'in tahvil politikasına göre ayarladığımız için likidite sorunu yaşamadık, dış kaynak kullanmadık. Biz 17 Aralık'tan beri isteyen tüm müşterilerimize parasını ödedik. Ancak çıkan paranın yarısından fazla mevduat girişi de oldu" dedi.
 
Mevduatlarını çekenler arasında bazı şirketlerin de olduğunu ifade eden Beyaz, "İstediler paralarını biz de verdik. Ben bu şirketlerin yöneticilerinin kararlarını bugün itibariyle yargılayamam çünkü yarın yine bu şirketlerle çalışabilirim. Ticari hayat devam eder, yarın bu rüzgar geçer, yine yüz yüze bakacağız. Bugün birkaç kişinin kararıyla bu ilişkiler bitmez" diye konuştu.
 
Beyaz, mevduat çıkışıyla başlayan bu süreci iyi yönettiklerini belirterek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile de görüştüklerini, devletin ilgili kurumlarının gerekeni yapacaklarına inandıklarını, otoritelerin söz konusu bu iddialara karşı aksiyon alması gerektiğini söyledi. Beyaz, "Bir bankanın bu kadar iftiraya uğraması sistematik bir endişe oluşturabilir ve yabancı yatırımcıyı rahatsız edebilir" dedi.
 
ORTAKLAR ARASINDA CEMAAT'E YAKIN İSİMLER VAR
Beyaz, bankanın 300'e yakın ortakla kurulduğunu ve yarısından fazlasının borsada işlem gördüğünü hatırlatarak, "Halka açık kısmın yarısından fazlası da yabancıların elinde. Kurucuları içinde bu camiaya, cemaate yakın insanlar var. Ama sonuçta bu banka BDDK ve SPK'nın denetiminde bir kuruluş" dedi.
 
Bankanın neden hedef alındığı sorusunu ise Beyaz, "Şu anda bankanın 185 tane kurucu ortağı var. Bunların içinde camiaya yakın isimler olabilir. İnsanlar hedef alınabilir" diye yanıtladı.
 
Bu yılın bankacılık açısından kolay bir yıl olmayacağı gerçeğine rağmen, 2014 hedeflerine ulaşacaklarını belirten Beyaz, bu yıl kredilerde yüzde 20, mevduatta (toplanan fonlarda) yüzde 18 ve aktiflerde yüzde 22 civarında büyüme planladıklarını belirtti.
 
Beyaz, şu anda 281 olan şube sayısını üç yıllık projeksiyonda 500'e çıkarmayı hedeflediklerini kaydederek, bu yıl 30 yeni şube açacaklarını 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘2035'te fakir ülke kalmayacak’
Microsoft'un kurucusu Bill Gates, eşi Melinda Gates ile birlikte kaleme ...
Dilek Gappi yazdı: İşe alımlar durdu!
Yıllardır birlikte mutlu mesut güçlenen İktidar-Hizmet’in kavgası artık ...
Türk Metal-Sen'den demokrasi çıkışı!
Türk Metal- Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Hakimler ve Savcılar Yüksek ...
 
EGİKAD’ta Betül Elmasoğlu dönemi
İzmir’in önde gelen sivil toplum örgütleri arasında yer alan, kadın girişimciliğini ...
Merkez Bankası açıkladı, dolarla euro rekor kırdı!
Merkez Bankası, üç politika faizini de beklentilere paralel yüzde 7,75, ...
TÜGİAD Ege’den Aydın Trafo’ya ziyaret
TÜGİAD Ege Şubesi İş Geliştirme Komisyonu tarafından düzenlenen üye işyerlerinin ...
 
Dolardaki artış ev sahibini de vuracak kiracıyı da!
Tüketiciler Derneği Emlak Komisyonu Başkanı Kolçak Dolar geçen yılın aynı ...
Kuru fasulyenin vergisi sıfırlandı!
Kuru fasulye ve barbunya ithalatında gümrük vergisi oranları sıfıra indirildi.
Tatilde yeni trend: Ev değişimi!
Tatilde konaklamayı ucuza getirmek isteyenlerin tercihi olan, tatil yapmak ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva