HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ocak 2022 Pazartesi - 13:01

Balçova’da sıcak dokunuş

Balçova Belediyesi, zorlaşan hayat şartları karşısında dar gelirli vatandaşlara desteğini artırarak devam ediyor. Eğitim giderinden yakacak giderine sıcak yemekten, hastane masraflarına kadar birçok vatandaş destekten faydalanıyor.

Balçova’da sıcak dokunuş

İki yıldır devam eden koronavirüs pandemisi ardından da yaşanan yüksek enflasyon ile birlikte yaşam koşulları her geçen gün zorlaşırken, Balçova Belediyesi zor durumda olan vatandaşlara desteğini günden güne artırıyor. Belediyenin rutin işleri dışında kalan yatırımları yavaşlatan Balçova belediyesi bütçenin önemli bir bölümünü sosyal yardımlara aktarıyor. Yapılan yardımlara ilgili meclis üyelerini de bilgilendiren Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Bir yandan personel ücretlerini aksatmadan ödüyoruz. Diğer yandan öncelikli belediye hizmetlerini aksatmadan yerine getiriyoruz. Devam eden Kültür Merkezi, Cemevi, Olgun Gençlik Merkezi gibi büyük yatırım projelerini durdurmamaya çalışıyoruz. Kalan tüm gücümüzü vatandaşımızın hayatını devam ettirebilmesi için olmazsa olmaz sosyal yardımlarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

Şartların her geçen gün kötüye gittiğini ifade eden Başkan Fatma Çalkaya “Eğitim yardımlarımızda çocuklar arasındaki eşitliği sağlamaya mecburuz. Aynı okula giden iki çocuktan birisi evinde bilgisayarla ödevini yapıp özel ders alırken arka sırasındaki çocuğun babası işsiz olduğu için elektrik parasını bile ödemekte güçlük çekiyor.Üç çocuğu olan bir ailenin her çocuğuna mont, ayakkabı, okul kıyafet alması bile artık çok büyük bir zorluk. Biz bu dezeavantajlı çocuklarımızın tamamına destek oluyoruz. Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelmiş üniversite öğrencilerimiz var. Bu gençlerimizin öğlen yemek bedellerini karşılıyoruz, dolmuş parası veremeyecek öğrencilerimiz var bu öğrencilerimizin okula geliş gidişleri için servis araçları görevlendiriyoruz. Bunun yanında okullarımızın fiziki bakım ve onarımlarını, teknik altyapı eksikliklerini karşılıyoruz” diyerek eğitimde eşitliği sağlamak için yaptıkları hizmetleri anlattı.

Sağlık masraflarının da vatandaşları çok zorladığını ifade eden Fatma Çalkaya “Biz ilçemizdeki tüm engelli vatandaşlarımız ile irtibat halindeyiz. Durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın akülü aracını, işitme cihazını, kullandıkları diğer tıbbi cihazların alımını biz sağlıyoruz. Bir işitme cihazı için Devletin sağladığı destek 1000 TL civarında ama vatandaşın alacağı cihazın fiyatı ortalama 10 bin TL. Biz vatandaşımızı bu gibi konularda hiçbir zaman kaderiyle baş başa bırakmıyoruz. İhtiyacı olan her vatandaşımıza tam donanımlı hasta yatakları sağlıyoruz. Hasta ve Engelli Ambulansımız sürekli ihtiyaçlı vatandaşlarımızın hastaneye naklini sağlıyor. Bunun yanında ambulansla gitmeyen Onkoloji hastaları var. Biz Işın tedavisinden sonra vatandaşımızın toplu taşıma araçları ile evine dönmesine müsaade edemeyiz ve etmiyoruz. Araçlarımız bu konuda vatandaşlarımızın emrinde” diyerek sağlık masrafları konusunda sağladıkları hizmeti anlattı.

Çok iyi bir sosyal yardım ağı kurduklarını ifade eden Başkan Fatma Çalkaya “Küçük bir ilçe olmamızın avantajını da kullanarak özellikle Semtevlerimiz ile tüm mahallelerimizin sosyo-ekonomik yapılarına hakimiz. Hangi vatandaşımızın kömüre, hangi vatandaşımızın sıcak yemeğe, hangi ailemizin bebek bezine ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Yapılan yardımların haksızca dağıtılmaması için de çok iyi araştırma yapıyoruz. İhtiyacı olan hiçbir vatandaşımızı kapıdan çevirmiyoruz. Ancak şunu çok iyi biliyoruz. Vatandaşın tutunacak bir dala ihtiyacı var. Biz sonuna kadar bu desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 
37 gündür haber alınamıyordu... Cesedi bulundu!
 
İhtişamları göz kamaştırıyordu... Ziyarete açılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
29.yılında ‘Mumcu’ Güzelbahçe’de anıldı
29 yıl önce öldürülen araştırmacı gazeteci ve yazar Güzelbahçe'deki Uğur Mumcu büstü önünde anıldı.
İzmir’de bir fidan bir dünyaya dönüşüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin orman yangınlarına ve iklim krizine dirençli ...
Uluslararası İki Yaka Sanat Günleri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi mübadelenin 99’uncu yılında 29-30 Ocak tarihleri ...
 
İzmir fuara doyacak... Dolu dolu 2022!
2022’de İZFAŞ’IN üç, İZFAŞ’la ortaklığında ise sekiz, toplam 11 yeni fuarın ...
Bornova'da arıcılık eğitimleri başladı!
Bornova Belediyesi’nin tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla her yıl ...
Çöp konteynırları çalınınca belediye uyardı: Personel yapmış olabilir!
Menderes Belediyesi ilçe genelinde çöp konteynırlarının çalınması ve hırsızlık ...
 
Nergisin kokusu on binleri Karaburun'a çekti
Karaburun Belediyesi tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen Nergis ...
Usta matematikçi Bucalılarla buluştu
İtalyan matematikçi Gianfrancesco Malfatti'nin 201 yıllık matematik problemini ...
Başkan Soyer: Canlarımız bize emanet!
Soğuk kış günlerinde sokakta yaşayan hayvanların mama, su, barınma ve ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva