HABERLER>GÜNCEL
28 Ağustos 2022 Pazar - 21:41

Bakanlığa çağrı yaptılar... Firmadan 'Sao Paulo' ısrarı!

İzmir’in Aliağa ilçesinde söküm işlemlerinin yapılması planlanan Brezilya donanmasına ait Nae Sao Paulo isimli uçak gemisiyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından geminin Türk kara sularına girmesine izin verilmeyeceği yönünde karar verildiği duyuruldu. Kararın ardından söküm firmasından yapılan açıklamada, "Bakanlığımızın talimatlarına uyacağız” denildi.  Ayrıca iki ayrı tehlikeli envanter raporunun hazırlandığı belirtilen açıklamada Türk karasuları dışında bakanlık nezdinde yeni bir tehlikeli envanter raporu oluşturulması için çağrı yapıldı.

Bakanlığa çağrı yaptılar... Firmadan  Sao Paulo  ısrarı!

İzmir’in Aliağa ilçesinde Türk firması tarafından söküm işlemlerinin yapılması planlanan Brezilya donanmasına ait Nae Sao Paulo isimli uçak gemisi, yüksek miktarda asbest taşıdığı iddiasıyla gündeme geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’ye gelecek 'NAE Sao Paulo' gemisiyle ilgili notifikasyon onayı iptali ve geminin Türk kara sularına girmesine izin verilmeyeceğine dair açıklama yaptı. Açıklamada, "Uluslararası bağımsız denetim kuruluşları ve Bakanlığımız denetim ekipleri gözetiminde notifikasyon şartında yer almasına rağmen ikinci bir denetim sürecinin işletilmemesi; tekrar istenen asbest ve diğer tehlikeli maddelerin bulunduğu yerlerin gemi planı üzerinde gösterilerek ve numune alınan noktaların fotoğraflanarak hazırlanması gereken ‘Tehlikeli Madde Envanter Raporunun’ Bakanlığımıza sunulmaması nedeniyle; 'NAE Sao Paulo' isimli gemi için verilmiş olan şartlı notifikasyon onayının iptal edilmesine karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda; geminin Türk karasularına girmesine izin verilmeyecektir” ifadelerine yer verildi.

FİRMADAN AÇIKLAMA
Bakanlığın kararının ardından firma yetkilileri tarafından da açıklama geldi. Açıklamada, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın son basın açıklamasına istinaden şunu belirtmek isteriz ki, projenin başından bugüne kadar ki süreçte uluslararası kanunlara/yönetmeliklere ve bakanlık talimatlarına bağlı kalındı. Ayrıca şunu da belirtmek istiyoruz; insan sağlığı ve çevreye karşı ileri derecede hassasiyet göstererek işlettiğimiz gemi geri dönüşüm tesisimiz ve firmamızın, bazı basın-yayın kuruluşları ve STK’lar tarafından asılsız haber, kanıtsız bilgi ve mesnetsiz iddialarla kanun dışı hareket eden, duyarsız ve gizli kapaklı olarak gösterilmesinden derin bir üzüntü duymaktayız. Kamuoyunda oluşan endişeleri gidermek adına Brezilya limanından ayrılmadan önce uluslararası akredite olmuş farklı bir firmanın hazırlamış olduğu, birinci rapor ile çok yakın sonuçları gösteren, ikinci Tehlikeli Envanter Raporu elimizde olmasına rağmen, Bakanlık nezdinde talep edilmesi halinde ve Bakanlıkça tayin edilecek şirket/kurum/kuruluş tarafından (bakanlık uzmanlarının katılımıyla) Türk Karasuları dışında üçüncü tehlikeli envanter raporunun da hazırlatılması konusunda hazır ve istekliyiz. Sonuç olarak karar ne olursa olsun şirket olarak Bakanlığımızın talimatlarına uyacağımıza kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleri yer aldı. (DHA)

 
Motorcu kediden İzmir turu!
 
Milliler, Sırbistan'ı geçemedi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yeter Durdu 29 Ağustos 2022 Pazartesi 09:06

Osman vazgeç artık!!!!

Yorumu oyla      7      3  
Özgür 28 Ağustos 2022 Pazar 23:47

Hayır ısrar ediyor biri çorbasında kime ne etsem ne desem izni koparsam derdinde bunun ikizi gemide çıkan asbest belli sen dersin 3-5 ton ton ötekinde çıkmış 3-5 bin katı insanın aklıyla alay etmeyin bu gemi vakti zamanında nükleer le kirlenmiş ve atom bombası denemesine de maruz kaldığı söyleniyor nükleer ?? bi ortam da da bulunmuş başlı başına milli felaket Akdeniz gibi bir havzaya bi ucu kapalı Ege sularına yetmedi balık ve canlı popülasyonu olan hava sirkülasyonun yüksek olduğu nerdeyse kapalı Körfez ağzında sökümü yapılacak bunu canını düşünen 3 ncü dünya ülkesi bi devlete versen o bile al götür getirme der civar bundan etkilenecek ülkeler sökersen savaş sebebi sayarım der

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yer: İzmir... Savaş değil düğün!
İzmir'in Buca ilçesinde bir düğün konvoyunda otomobilden uzun namlulu ...
Tayfun MARO yazdı... Cehaleti günah keçisi yapmak çare değil
Tayfun MARO yazdı... Cehaleti günah keçisi yapmak çare değil
Sahile iskelet vurdu!
Samsun'un Çarşamba ilçesinde sahile iskelet vurdu. Bir insana ait olduğu ...
 
İzmir'de sıradan bir gün... Denize atla giren kovboy!
İzmir'in Urla ilçesinde bir vatandaşın atla denize girdiği görüldü.
Plakaya 'mutluyuz' yazıp bıçakla kendini yaraladı
Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, plaka kısmında 'Mutluyuz' yazılı araçlarının ...
PKK'nın talimatıyla orman yakacaktı... Yakalandı
PKK talimatıyla orman yangını çıkarma hazırlığındaki şüpheli yakalandı
 
Kurum'dan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Genel Başkanı ...
Çocuk Dostu Kitap listesinin kapsamı genişledi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ailelere rehberlik etmesi amacıyla ...
Yarı keçi yarı tanrı... Satyros koruma altında!
Yarı keçi yarı tanrı... Satyros koruma altında!
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva