HABERLER>POLİTİKA
23 Ocak 2023 Pazartesi - 13:34

Bakan Özer'den öğretmen ataması açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İçişleri Bakanlığı ile bağımlılıkla ilgili seferberlik başlattıklarını belirterek, "Hedefimiz 2 ay içerisinde yani şubatın sonuna kadar 19 milyon öğrencimizin tamamında, öğretmenlerimizin tamamı ve ilave 5 milyon veliye ulaşarak 25 milyon vatandaşımıza, bağımlılıkla ilgili farkındalık kazandıracak eğitimi uygulamaya başlamak. Onun için 2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimize, her okulda en az 1 tane rehber öğretmen olacak şekilde öncelik vermeyi planlıyoruz" dedi.

Bakan Özer den öğretmen ataması açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gölbaşı Mogan Uygulama Oteli'nde düzenlenen 'Akran Zorbalığını Önlemede Bütüncül Okul Yaklaşımı Çalıştayı'na katıldı. Bakan Özer, eğitimin toplumdan bağları kopartılarak değerlendirmenin mümkün olmadığını belirterek, "Eğer böyle yaparsak sadece okula bütüncül olarak yaklaşırsak hata yaparız. Okulun dışındaki parametleri de dikkate alarak sosyal politikalarla desteklediğimiz zaman hem akademik başarı hem akran zorbalığı ile ilgili şiddetlerle ilgili mesafe alabilme imkanına sahibiz. Öncelikle bir noktanın altını çizmemiz lazım. Son zamanlarda akran zorbalığıyla ilgili basında, medyada görünürlük artmaya başladı. Görünürlüğün artması, eğitim sistemimizde okullarımızda yaygın bir akran zorbalığı olduğu anlamına gelmiyor. Böyle bir şey yok. Bizim eğitim sistemimiz devasa bir eğitim sistemi. 19 milyon 150 bin öğrencinin, 1 milyon 200 bin öğretmenin yer aldığı devasa bir eğitim sistemi. 150'ye yakın ülkenin nüfusundan çok daha fazla nüfusa sahip. Tekil olayları art arda verdiğimiz zaman zihinde bu sanki yaygın bir davranış gibi bir algılama oluşuyor. Toplum olarak, medya olarak sosyal medya kullanıcıları olarak böyle tekil, yaygın olmayan kötülükleri o mecralarda yaygınlaştırarak toplumda sanki ciddi bir vaka varmış gibi bir algı oluşmasına fırsat vermemiz lazım" diye konuştu.

'AMACIMIZ SAĞLIKLI, GÜVENLİ OKUL İKLİMİ'
Bir eğitim politikasının, okula direkt olarak etki etmezse sonuç vermeyeceğini belirten Özer, "Bakanlık olarak bizim ağırlık verdiğimiz şey okul. Her zaman konuşmalarımızda tekrarlıyoruz. Bir eğitim politikası okula sirayet etmezse retorik olmaktan öteye geçemez. Onun için biz her projemizde, 2022'deki yaptığımız tüm projelerde veya 2023'te yapacağınız tüm projelerde okulu etkileyen direkt okulda hissedilecek politikalara ağırlık veriyoruz. Amacımız, sağlıklı güvenli bir okul iklimini inşa etmek. Eğer sağlıklı ve güvenli bir okul iklimi inşa edebilirsek o ortamda öğrenme maksimum verimlilikte gerçekleşebilir. Onun için sürekli okulu güçlendirecek, destekleyecek, ayakları üzerinde duracak mekanizmaları inşa etmeye çalışıyoruz. Akran zorbalığı, bunun oradaki yaşantının bir parçası sadece. Eğer biz bu iklimi güçlendirirsek çok daha sağlıklı eğitim sistemimiz olacak. Bir değer davranışa dönüştüğü zaman üreticidir. Okutulduğu zaman değil. Yaşam pratiklerini güçlendirecek bir akışkanlık kazandırmak, sağlamak lazım. Bütüncül bir şekilde ana resmi görecek şekilde bakmamız lazım. Eğer 'Okulda şiddet var' diyorsak evde şiddet var demektir. Toplumda şiddet var demektir. Asıl koruyucu önlemdir. Ortaya çıkabilmesini engelleyecek mekanizmaları sistemin içerisinde enjekte etmeyi bilmektir" ifadelerini kullandı.

'BAĞIMLILIKLA İLGİLİ SEFERBERLİK BAŞLATTIK'
Rehber öğretmenleri ile ilgili müjde vereceğini belirten Özer, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz her atamada öncelik verdiğimiz alanlar var. Mesela 2022'de okul öncesi eğitime çok ağırlık verdik. İçişleri Bakanlığımızla bir çalışmaya başladık. Özellikle bağımlılıkla mücadele ile ilgili çok ciddi bir seferberliğe başladık. Hedefimiz 2 ay içerisinde; yani şubatın sonuna kadar 19 milyon öğrencimizin tamamında, öğretmenlerimizin tamamını ve ilave 5 milyon veliye ulaşarak 25 milyon vatandaşımıza, bağımlılıkla ilgili farkındalık kazandıracak eğitimi uygulamaya başlamak. Şimdi bu ihtiyaçlar hep rehber öğretmene ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Onun için 2023 öğretmen atamasında, rehber öğretmenlerimize her okulda en az 1 tane rehber öğretmen olacak şekilde öncelik vermeyi planlıyoruz." (DHA)

 
Kişisel veri ihlalinde cezalar yüzde 122 arttı
 
Çocukları için kariyerlerini bırakıp çiftlik kurdular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Terörün maliyeti 3 trilyon 722 milyar lira'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "1984-2019 tarihleri arası cari fiyatlarla, ...
AK Partili Kaya, Urla'da yatırımları anlattı... CHP’ye yüklendi: 25 senede kanalizasyon bağlayamadılar!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Urla mesaisinde CHP'li ...
CHP’li Purçu, Sistinozis hastalarını meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Sistinozis Hastalarının yaşadığı ilaç ...
 
Bakan Dönmez: Özel gemilere ihtiyacımız var
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'in derinliklerinden ...
Serter'den ekonomi raporu: CHP iktidarında İzmir dünya kenti olacak!
İktidarın ekonomik politikalarının ülkedeki ticaret hayatını olumsuz etkilediğini ...
Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na adaylık desteği
Altılı masanın adayı kim olacak tartışması sürerken, Ankara Büyükşehir ...
 
'14 Mayıs'ta seçim için yetkimi kullanacağım'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da gençlerle bir araya geldi. ...
AK Partili Dağ Altılı Masa'ya ateş püskürdü: Burada güç savaşı var!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İsveç'te terör örgütü PKK/YPG ...
Seçim sonrası ilk mesaj: Tekrar tek yumruk olacağız!
İYİ Parti İzmir'de İl Kongresi sonrasında Ülkü Doğan karşısında yarışan ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva