HABERLER>POLİTİKA
10 Kasım 2022 Perşembe - 11:01

Bakan Kurum’dan ‘Buca Cezaevi itirazı’na yorum: Kronik muhalefet hastalığı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin üzerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

Bakan Kurum’dan ‘Buca Cezaevi itirazı’na yorum: Kronik muhalefet hastalığı!

Kurum, İzmir’de Buca Cezaevi ile kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili çarpıcı mesajlar verdi. Buca’daki depremin ardından teyakkuza geçtiklerini belirten Bakan Kurum, "Depremden 2 saat sonra oradaydık. Sokak, sokak, mahalle mahalle hepsine gittik. Enkaz alanından bir saat bile ayrılmadık. Orada vatandaşımızla birlikteydik. Biz 'burayı CHP belediyesi yönetiyor, buradaki insanlar bize oy veriyor veya vermiyor' demedik. Tüm vatandaşlarımıza kucak açtık." dedi.

NEYE İTİRAZ ETTİKLERİNİ BİLMİYORLAR
Kurum, İzmir Buca açık cezaevinin imar planı değişikliğiyle ilgili soru üzerine, burada eski cezaevi olarak kullanılan 78 bin metrekare alanın vatandaşların kullanımına kapalı olduğunu ve bu alanın Buca Belediyesi tarafından onaylanan imar planlarında alışveriş merkezi olarak ayrıldığını söyledi.

Kurum, cezaevinin yıkılmasının ardından hazırladıkları imar planlarıyla iddiaların tam aksine AVM kullanımını tamamen kaldırdıklarını ve bu alanın yüzde 57'sini sosyal donatıya, 20 bin 500 metrekaresini mevcut ağaçların korunmasını sağlayacak şekilde yeşil alan, 7 bin 800 metrekaresini eğitim alanı, 2 bin 600 metrekaresini pazar ve belediye hizmet alanı olarak ayırdıklarını bildirdi. Kurum, "İtiraz eden arkadaşlar hazırlanan planı ya doğru incelememiş ya da neye itiraz ettiklerini bilmiyorlar ya da üzülerek söylüyorum ki yine kronik muhalefet hastalığına tutulmuş durumdalar" değerlendirmesini yaptı.

SİT alanlarında kaçak yapılaşmaya izin verildiği iddiasının yanlış olduğunu vurgulayan Kurum, Türkiye genelinde özel çevre koruma bölgeleri ve doğal SİT alanlarında 6 bin 698 denetim yaptıklarını, 9 bin 261 kaçak yapı tespit ettiklerini, bu yapıların 4 bin 16'sı ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ve 835 yapıyı yıktıklarını bildirdi.

DÜNYANIN DURDUĞU DÖNEMDE, BAYRAKLI'DA KONUTLARI YAPTIK!
Çalışmaları en hızlı şekilde gerçekleştireceklerine dair vatandaşa söz verdiklerini belirten Kurum, "Burada yapımla ilgili bir imar artışı da yapmadan 'İzmir'e, Bayraklı'ya yakışacak bir proje gerçekleştireceğiz' dedik. Gittik, dünyanın, Türkiye'nin en iyi mimarlarıyla projelerimizi çizdik, zemin iyileştirmelerini yaptık. Bunların hepsini pandemi ve salgın sürecinde yaptık. Bütün dünyanın durduğu dönemde yaptık. Bir yıl bile olmadan ilk konutlarımızın teslimlerini gururla yaptık. Ardından etap etap Bayraklı'daki 1400 konutumuzun tamamını teslim ettik. Yıl sonuna kadar rezerv alandaki 3600 konutumuzun teslimlerini yapacağız. O coşkudan, mutluluktan sizlerin de pay almasını öneriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kurum, Bayraklı'da vatandaşlarla devlet-millet kaynaşması ve bütünlüğü ile birlik ve beraberliğin ne olduğunu tüm Türkiye'ye gösterdiklerini ifade etti.

SÖZLERİM ÇARPITILDI!
Milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte millete hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Kurum, şunları söyledi:

"Bizim İzmir'e dair bazı sözlerimizi çarpıtarak, bağlamından ayırarak beceriksizliği, liyakatsizliği, kötü yönetimi gizleyemezsiniz. Biz ne dediğimizi çok iyi biliyoruz. Biz kimseden milli iradeye saygıyı, demokrasiyi öğrenecek değiliz. Bizim kastımız, İzmir'in mağdur edildiğini, hak etmediği şekilde yönetildiğini ifade etmektir. 25 yıldır İzmir'de hiçbir şey yapılmayacak sonra da İzmir'le ilgili bu hakikati ifade edince feveran edilecek. Gerçekten şöyle bir aynaya bakın. Ben üzülüyorum, İzmir'e her gittiğimde o gecekonduda yaşayan vatandaşlarımızı gördüğümde üzülüyorum. Siz de yapın. Ben belediye başkanımıza söyledim. Sayın başkana 'ne varsa getirin' dedim. 'Dönüştürülebilecek İzmir'de hangi alan varsa destek olacağız, yardımcı olacağız' dedik. Hala aynısını söylüyoruz. O yüzden rica ediyorum bize yaptığınız eleştirilerin onda birini de 3 buçuk yıldır yönettiğiniz belediyelerinize bir yapın. 'Arkadaş siz de bunları niye yapmıyorsunuz?' diye sorun. Milli iradeye samimiyetinizi o zaman göreceğiz. Kimseyi engellemiyoruz."

 
Yaşar Kemal'in 'Ada Hikayeleri'ne yeni boyut
 
Belediyeye rüşvet soruşturması!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Kasım 2022 Cuma 08:32

bakan neyi savunuyor? önce onu açıklasın. savunduğu şeylerin tutarlılığı yok.

Yorumu oyla      2      3  
hadi ordan 10 Kasım 2022 Perşembe 15:31

ya ıstanbulun halını görüyoruz sen kıme hasta diyosun betona aşık olan sızsınız

Yorumu oyla      6      4  
Gürkan 10 Kasım 2022 Perşembe 15:30

https://www.egedesonsoz.com/haber/bakanliktan-buca-cezaevi-icin-plan-ayari-avm-kaldirildi/1118336 "Eski plandaki 26 bin 460 metrekare ticaret merkezi alanı kaldırılırken, yerine 42 bin 366 metrekare büyüklüğünde ticaret ve konut alanı getirildi." İyi ki AVM kaldırılmış. Eski planda emsal 1,50 iken, yeni planda 1,65. Fıkra gibi olay. Eski-yeni plan tablosu ortadayken hâlâ daha AVM deniyor ya insan hayret ediyor. Aslında konut+ticaret alanları yapılıp, gelir elde edilmek isteniyor. Konunun özeti aslında budur. Çıkın, açıkça bunu söyleyin.

Yorumu oyla      7      4  
10 Kasım 2022 Perşembe 15:12

Belediyenin istediği planı uygulama yapalım derseniz belediye neden aksini istesin? Zaten belediyenin planı değil mi? Kelime oyunlarını bırakalım. 40 bin metrekare inşaat alanı 69-70 bin metrekare alana çıkartılmış. Yeni planda da AVM var, üstelik daha da büyümüş. Üstüne konut eklenmiş. Araziyi halka açtık dedikleri bu :)

Yorumu oyla      8      6  
Bucalı 10 Kasım 2022 Perşembe 13:28

Sayın bakan KURUM,izmir büyük şehir belediyesinin istediği planı uygulama yapalım dersiniz onlar aksini ıster mutlaka, lütfen karşılıklı anlaşarak bir çözüm yolunda bulunuz...

Yorumu oyla      5      12  
Kronik 10 Kasım 2022 Perşembe 13:26

Doğrudur kronik olanlar var."KRONİK BETONCULAR" var. En büyük şanssızlık eski TOKİ Başkanının Çevre ve Şehircilik Bakanı olmasında herhalde. Çevreye değil ,hep betona meylediyorlar gibi.

Yorumu oyla      8      5  
10 Kasım 2022 Perşembe 13:23

En basitinden; deprem olduğunda, Buca'da toplanma yeri yok.

Yorumu oyla      7      5  
Tamamı yeşil alan olsun 10 Kasım 2022 Perşembe 13:21

Yahu yeni plan ortada; toplamda 70 bin metrekare inşaat alanı olduğu planda kabak gibi yazıyor. AVM kaldırıldı da yerine ağaç mi dikilecek? Konut+ticaret alanı da beton değil mi? O zaman seçim öncesi millet bahçesi yapacağız demeyin. Burayı niye yıktınız ki! Beton olacaksa cezaevi olmuş, konut olmuş, AVM olmuş ne fark eder! Yol+okul zaten esas büyük araziden ayrı sayılır. Büyük arazi yeşil olsun demek ne zamandan beri kronik muhalefet hastalığı oldu? Gerçi ODTÜ ormanını bir gecede traşlayıp, 6 şeritli yol açan zihniyete ne deşen boş. Olmaz ya yarın bir gün İzmir'de seçimler kazanılsa kültürparka da TOKİ yaparsınız.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Purçu: Vatandaşa sınırda eziyet ediliyor!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu; Habur Sınır Kapısını CHP Şırnak İl ...
Şarkıcı Balık Ayhan, Gelecek Partisi'ne katıldı
2011 yılında AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Ayhan Küçükboyacı, Gelecek ...
Erdoğan: Dost kazanmaya gayret ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan'la ilişkiler hakkında, "Bizler düşman ...
 
CHP'li Sındır'dan cemevleri çıkışı: Anayasa'ya aykırı!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, cemevlerine yönelik düzenlemeleri ...
Bakan Çavuşoğlu: Asya yeniden öne çıkıyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Özbekistan ziyareti kapsamında geldiği ...
'Nice yüzyıllara hep birlikte yürüyeceğiz'
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Esarete boyun eğmeyen bir milletin evladı ...
 
CHP’li Kılıç: İzmirlinin 2021’deki elektrik borcu 131 milyon
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
İYİ Parti İzmir, 6 ilçede sandık başına gidiyor… Hangi ilçede/kaç aday var?
Genel merkezden alınan talimat sonrası ilçe kongreleri için düğmeye basan ...
MHP'de istifa krizi: Aralarında il teşkilat başkanı da var
MHP Kars İl Teşkilat Başkanı Yavuz Günay’ın da aralarında bulunduğu 20 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva