HABERLER>EGE
19 Eylül 2022 Pazartesi - 19:55

Bakan Kasapoğlu'ndan İzmir raporu: 2 yılda 8 gençlik merkezi kazandırdık

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir'in Kınık ilçesinde 9 bin 300 metrekare alanda, içerisinde tenis kortları, basketbol ve halı sahalarının bulunduğu gençlik merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Burada açıklamalar yapan Bakan Kasapoğlu, "Son iki yılında İzmir'imize 8 gençlik merkezi kazandırdık. Türkiye genç nüfusuyla dünyanın ve Avrupa'nın en genç nüfuslarından bir tanesi" dedi.

Bakan Kasapoğlu ndan İzmir raporu: 2 yılda 8 gençlik merkezi kazandırdık

Bakan Kasapoğlu, Kınık Gençlik Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, İzmir'de bereketli ve dolu bir program gerçekleştirdiklerini, kentin tüm ilçelerinde gençliğe dair pek çok çalışmaları olduğunu söyledi.

Hizmet etmenin, üretmenin, eser ortaya koymanın herkese nasip olmayacağını belirten Kasapoğlu, "Bizler hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle çıktığımız bu yolda, 21 yıldan beri ülkemizin her bir köşesinde durmadan, yorulmadan hep bir adım ileri gitme felsefesiyle ürettik. Eser ortaya koyduk ve bundan sonra da yine aynı ruhla aynı heyecanla bu aziz millet için, 85 milyonun her bir ferdi için bu güzel gençler için, pırıl pırıl çocuklar için durmadan, yorulmadan üretmeye, koşmaya devam edeceğiz." dedi.

Kasapoğlu, sabah saatlerinde Ege Üniversitesi'nde Zübeyde Hanım Yurdu'nda da incelemelerde bulunduklarını, yurdun gelecek hafta öğrencilerin hizmetine sunulacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'da 105 yeni yurdun açılışını gerçekleştirdiğini ve ülkenin dört bir yanında yurt kapasitelerini artırmaya devam edeceklerini aktaran Kasapoğlu, "Ege Üniversitesi ziyaretimizden sonra Urla'ya geçtik. Yine Urla'da yurt inşaatlarımızı denetledik. Onlar da hızlı bir şekilde ilerliyor. Yine ekim ayı içerisinde de onları inşallah öğrencilerimizle buluşturacağız. Dünyanın ilk ve tek örneği olan Türkiye'nin yurtlarını, 850 bin kapasitesiyle 800'den fazla yurduyla ve bu yıl ilk fazdaki yüzde 80 yerleştirme oranıyla kırdığımız rekorlarla yeni rekorlara, yeni hedeflere doğru sizlerin desteğiyle milletimizden aldığımız güçle ilerletmeye, geliştirmeye, büyütmeye de devam edeceğiz." diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, ülke genelindeki açılan 417 gençlik merkezine bir yenisini eklediklerini, 418'inci gençlik merkezini Kınık'ta açtıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Çalışma salonlarıyla atölyeleriyle ve spor alanlarıyla Kınık için İzmir için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kınık'ta değerli belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Pek çok iş birliği projemiz var. 'Yüzme bilmeyen kalmasın' kampanyamız hızlı bir şekilde Kınık'ta devam ediyor. Altı yüz gencimiz bu yaz yüzme projesine katıldı. İnanıyorum ki yüzme öğrenmek isteyen herkese tıpkı Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Kınık'ta da İzmir'imizin diğer ilçelerinde nasıl yüzmeyi öğretiyorsak inşallah bu projemizde de tüm hızımızla tüm gücümüzle güç vermeye ve bu anlamda yüzme öğrenmek isteyen herkese öğretmeye de devam edeceğiz."

"Bizim siyaset anlayışımızda gençlik odaklı siyaset anlayışı var"
Her gün dünyanın farklı bir ülkesinden gelen madalya haberiyle mutluluk duyduklarını ifade eden Kasapoğlu, spordaki güçlü yürüyüşe, gençlik alanındaki güçlü projelerle devam edeceklerini, son 2 yılda İzmir'e 8 gençlik merkezi kazandırdıklarını, Karşıyaka'daki gençlik merkezinin de ekim ayında Cumhuriyet Bayramı ile hizmete girmesinin planlandığını aktardı.

Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"Spordaki güçlü yürüyüşümüze, gençlik alanındaki güçlü projelerimize yine aynı ruhla aynı iş birliği anlayışıyla ülkemizin dört bir tarafında güç vermeye, bu anlamdaki çıtamızı her geçen gün yükseltmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin her bir gencinin yüreğine, gayretine, enerjisine güveniyoruz ve tüm imkanlarımızı bakanlık olarak sunuyoruz. Dünyada hiçbir şekilde bu kadar güçlü bir yurt ağının eşi benzeri yok. Son iki yılında İzmir'imize 8 gençlik merkezi kazandırdık. Türkiye genç nüfusuyla dünyanın ve Avrupa'nın en genç nüfuslarından bir tanesi. O yüzden bizim siyaset anlayışımızda gençlik odaklı siyaset anlayışı var. 21 yıldan beri gençlerin ihtiyacı neyse gençlerin talepleri neyse hep gençlerle bu anlamda gençlerin yanında olduk. Gençler ne talep ediyorlarsa gençlerin ihtiyacı neyse yine her türlü ihtiyacına cevap vermek üzere her türlü imkanı gençler için seferber etmeye, bu ülkenin sadece yarınları değil, bugünleri de olan gençler için her türlü imkanı ortaya koymaya el birliğiyle güç birliğiyle devam edeceğiz."

Gençlik merkezinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Kasapoğlu, Kınık ziyaretlerinin ardından Dikili, Bergama ve Aliağa'da da incelemelerde bulunacaklarını söyledi.

Bakan Kasapoğlu, "Kınık'ta yüzme bilmeyen kalmasın" projesi kapsamında yüzmeyi öğrenen 600 öğrenciyi temsilen 3 öğrenciye de katılım belgesi verdi. Daha sonra merkezin kurdele kesim töreninin ardından Kasapoğlu ve beraberindekiler gençlik merkezinde incelemelerde bulundu, öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Bakan Kasapoğlu daha sonra Kınık'ta bir kahvehanede vatandaşla çay içti, sohbet etti. Ziyareti kapsamında Kasapoğlu, Bergama ilçesinde asırlık zeytin ağaçlarının içerisinde oluşturulan Zeytinpark'ta ve yapımı süren 500 kişilik öğrenci yurdunda da inceleme yaptı. 

Açılış törenine, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu da katıldı. (AA)

 
'Ayinesi iştir kişinin, böyle laflara bakılmaz'
 
Eğitim açıklaması: Tarihi adımlar atıyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15. Uluslararası Channel Regatta Yelkenli Yat Yarışları tamamlandı
Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) ve Rodos Açık Deniz Yelkencileri ...
Manisa'da uyuşturucu tacirleri tutuklandı
Manisa'nın Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde uyuşturucu ticareti yaptıkları ...
Otomobil devrildi! 4 kişi yaralandı
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı.
 
Kumpasçı doktora FETÖ'den dava!
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Uzman ...
Panelvanla traktör birbirine girdi: Şoför öldü!
Denizli'nin Çameli ilçesinde traktör ile panelvanın çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Ormanlık alanda yangın: Havadan ve karadan müdahale!
Manisa'nın Akhisar ilçesinde orman yangını çıktı. Alevlere, havadan ve karadan müdahale ediliyor.
 
Alzheimer hastasının zorlu anları!
Muğla'nın Menteşe ilçesinde, evden çıktıktan sonra haber alınamayan Alzheimer ...
Bodrum'da mikro dalga fırın ev yaktı!
 Muğla'nın Bodrum ilçesinde evde çıkan yangın hasara neden oldu.
Uşak'ta kamyon sürücüsü kazada can verdi!
Uşak'ta istinat duvarına çarpan domates yüklü kamyonun sürücüsü yaşamını yitirdi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva