HABERLER>POLİTİKA
27 Mart 2023 Pazartesi - 13:29

Bakan Karaismailoğlu: Deprem bölgesinde 300 bin arkadaşımız mücadele veriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Deprem bölgelerinde 300 bin çalışma arkadaşımız yoğun bir mücadele veriyor" dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Deprem bölgesinde 300 bin arkadaşımız mücadele veriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Beşpınar Kültür, Eğitim ve Sosyal Destek Kampı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin ardından 50. günün geçtiğini çok sıkıntılı ve acılı günlerin yaşandığını hatırlattı.

Dünyanın en büyük afetinin izlerini ortadan kaldırmak için yoğun bir mücadele verdiklerini vurgulayan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün bazı illerimizde eğitim öğretim başladı, Adıyaman'da bunlardan bir tanesi. Adıyaman merkezde de bulunduğumuz nokta Beşpınar Eğitim Kampüsü, burayı yeni inşa ettik. Çok değerli ekip arkadaşlarımız, çalışma arkadaşlarımız çok yoğun bir mücadele vererek bu kadar çadırları burada kurarak bir eğitim kampüsü oluşturduk. Bugün itibarıyla da tam 1200 öğrencimizi burada eğitime başlattık. Burada hem LGS hem YKS'ye hazırlanacaklar. Ayrıca da onlara sosyal imkanlar ve sosyal aktiviteler yaptıracağız burada. Tabii bu kadar sıkıntılı günlerden sonra artık normal hayata dönüş için bunlar önemli çabalar. Bu çabalar sonucunda hem gençlerimiz, çocuklarımız eğitimlerine tekrar geri dönmüş oluyorlar hem de sosyal hayata katılmış oluyorlar. Tabii bunun yanında Adıyaman genelinde ve 11 ilimizde çalışmalar çok yoğun bir şekilde artarak devam ediyor. Tabii her geçen gün bir önceki günden çok daha iyi durumdayız. Bugüne geldiğimizde artık kalıcı konutların inşaları başladı. Bugün de Sayın Cumhurbaşkanımız Adıyaman'da, burada da kalıcı konutların temelini atacak."

Kentte prefabrik kentlerle ilgili çalışmaların da yoğun şekilde devam ettiğini aktaran Karaismailoğlu, "Her gün çadırlardan konteyner kentlere ve prefabriklere transferlerimiz devam ediyor. Bugün de yine 250 civarında hem prefabrik hem de konteynerlerin bir arada olduğu önemli bir kampüsü de hizmete açıp, vatandaşlarımız oraları yerleştiriyoruz. Diğer yeni alanlarda da hem konteyner kentlerimiz hem prefabrik kentlerimizdeki yapım çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki günlerde çok daha hızlı bir şekilde çadırlardan bu kentlerimize transferler gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

"İmar ve ihya çalışmalarımız devam ediyor"
Deprem kentlerindeki imar ve ihya çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Tabii şehirdeki imar çalışmalarımız da bir taraftan devam ediyor. Şehirdeki ticari hareketlilikle hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Bir taraftan da merkezlere geçici çarşılar kuruyoruz, bazıları faaliyete geçti, bazılarının yapım çalışmaları devam ediyor. Yani kısa sürede inşallah burası normal hayatın olağan akışına dönecek inşallah. Tabii zor bir süreç, zor günler. Dünyanın en büyük afetiyle mücadele ediyorsunuz bir taraftan. 110 bin kilometrekare büyüklüğünde yani Yunanistan büyüklüğünde bir alanda böyle dünyanın en şiddetli depremiyle sarsıldık, onun sonucunda bu kadar kısa sürede bu kadar planlamayı yapıp, bu kadar altyapıyı yeniden inşa edip vatandaşlarımızı geçici barınma alanlarına almamız, kalıcı konutların temelini hızlıca atıp çalışmaları hızlıca devam ettirmek tabii ki çok önemli. Ancak Türkiye gibi güçlü, büyük hedefleri olan ülkeye yakışan çalışmalar bunlar. Bizler de bütün bakan arkadaşlarımız olarak bütün bölgelerimizde vatandaşlarımızla birlikteyiz. Onların derdiyle dertleniyoruz, ihtiyaçlarını yerinde anında tespit edip anında gideriyoruz. Tabii bu çalışmalar bitene kadar biz elimizi hiçbir zaman buralardan almayacağız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgesi kentlerini 3. kez ziyaret ettiğine de değinen Karaismailoğlu, "Bizim son 20 yılda yapmış olduğumuz bu büyük yatırımlar, büyük çalışmalar buradaki edindiğimiz tecrübeler, buradaki çalışmalara da aksediyor. O yüzden inşallah vatandaşlarımız onları rahatlatmak onların bu acılı günlerinden sonraki bu buradaki ihya çalışmalarını onlar da yerinden yakından tespit ediyorlar. İnşallah onlarla devlet millet işbirliğiyle bu işlerin üstesinden hızlıca geleceğiz ve gelmeye devam ediyoruz. Deprem bölgelerinde 300 bin çalışma arkadaşımız yoğun bir mücadele veriyor. İnşallah devletimizin buraya el atması, millet devlet işbirliğiyle inşallah kısa sürede bu işlerin üstesinden geleceğiz. Yoğun çalışmalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu, daha sonra kamp alanını gezdi, öğrencilerle sohbet etti.(AA)

 
Sahile beyaz kum dökmüşlerdi... O otelin çalışması durduruldu
 
Twitter'ın kaynak kodu internete sızdırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘MHP eridi’ söylemlerine İl Başkanı Şahin’den sert yanıt: Onlara hoşt diyorum!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, kamuoyunda yayınlanan bazı anketler ...
CHP İzmir’de tam liste çıktı… Kimler aday adayı?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de 1. ve 2. Bölge’den milletvekili ...
İYİ Parti İzmir’de aday adayları vitrinde… Bezircilioğlu: Çok güçlü bir kadro ile geliyoruz!
Aday adayları toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda ...
 
AK Parti'den 'Yeniden Refah' açıklaması!
Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka katılımıyla ilgili canlı yayında konuşan ...
CHP'li Sertel'den Oktay Erdağı tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Oktay Erdağı'nın ...
CHP'li Purçu'dan 'depremzede öğretmen' çağrısı: Ek süre tanınsın!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu depremzede öğretmenlerin nakil sorunlarını ...
 
Aday adayı Eskiyörük'ten Kiraz'a ziyaret... 'Sorunları biliyorum ve yaşıyorum'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mahmut ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan afet bölgesine gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Afet Konutları Temel Atma Töreni'ne ...
İzmir eski valisi Kıraç, İYİ Parti'den aday adayı!
2007-2013 yılları arasında İzmir Valiliği görevinde bulunan Cahit Kıraç, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva