HABERLER>POLİTİKA
23 Ekim 2021 Cumartesi - 19:00

Bakan Gül'den yeni anayasa açıklaması

Bakan Gül, Türkiye’nin yeni bir sivil anayasaya ihtiyaç duyduğunu ve sivil anayasanın oluşturulması için tüm muhalefet partilerinin çalışarak topluma karşı görevlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Gül den yeni anayasa açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e geldi. Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı’na Gül’ün yanı sıra Gaziantep AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Belediye başkanları, milletvekilleri ve partililer katıldı. Bakan Gül, Türkiye’nin yeni bir sivil anayasaya ihtiyaç duyduğunu ve sivil anayasanın oluşturulması için tüm muhalefet partilerinin çalışarak topluma karşı görevlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Bakan Gül, Batı’nın terörle mücadelede ve insan haklarının korunması yönünde sözde hareket ettiğini söyleyerek Türkiye’nin mazlumlara kucak açtığını dile getirdi.

’SİVİL ANAYASAYI YAPMAK İKTİDARIN DA MUHALEFETİN DE GÖREVİDİR’
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sivil anayasanın muhalefetin de desteği ile yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ve sivil anayasayı yapmanın millete karşı bir sorumluluk olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Yeni yüzyıla, Yeni Anayasa ile girmek hepimizin boynunun borcudur. Bu konuda muhalefetin kaçma lüksü yoktur. Demokrasi yapmış gibi yapmakla olmaz. İşte yeni anayasa sivil anayasayı masada yapmaktan hiçbir muhalefetin kaçma lüksü yoktur ve bu milletimize karşı bir sorumluluktur. Buradan bir kez daha hatırlatıyorum Cumhur İttifakı ile kurduğumuz güçlü ve büyük ittifakla yolumuza devam ediyoruz."

’BATININ TERÖRLE MÜCADELESİ DE İNSAN HAKLARI SAVUNUCULUĞU DA SÖZDE’
Bakan Gül, Türkiye’nin her daim mazlumların yanında yer aldığını ve Batının terör destekçiliği yaparak mazlumlara karşı da çifte standart uyguladığını dile getirdi.

Batı’nın insan haklarını sözde savunduğunu ve mültecilerin hiçbir haklarının savunulmadığı gibi canlarına da kast edildiğini söyleyen Gül, "Biz mazlumların yanında durmaya devam edeceğiz. Nerede bir haksızlık varsa dile getirmeye devam edeceğiz. Batının terörle mücadelesi de sözdedir. Hangi terör örgütüne karşı çıkayım diyerek terör örgütlerine destekçilik yapıyor. Mülteci konusunda çifte standart yapıyor. İnsan haklarından bahseden batının mültecilere çelme takan ve mültecilerin botlarını batırarak o sularda hayatlarına kasteden anlayışın insanlığa verecek bir mesajı yoktur. Dünya adalet beklemektedir. Bu yüzden daha güçlü olmak zorundayız. Türkiye Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Ege’de, Akdeniz’de Doğu Akdeniz’de, Kafkaslarda, yanı başımızda Suriye’de ülkemizin menfaatleri için güçlü bir dirayet sergilemektedir" dedi.

’TÜRKİYE ÜZERİNE OYUN KURULAN DEĞİL, KURULAN OYUNLARI BOZAN ÜLKEDİR’
Bakan Gül, Türkiye’nin üzerine oyun oynanan bir ülke olmadığını ve Türkiye’nin kurulan oyunları bozan bir ülke olduğunu ifade ederek "Türkiye üzerinde oyun oynanacak bir ülke değil, Türkiye oyun kurucu bir ülkedir. Türkiye oyunları bozan bir ülkedir. Yeni ve büyük Türkiye’yi yeniden kurup koruyacağız ve geliştireceğiz. Mevcut sorunları da çözerek, ekmeğimizi arttırarak, özgürlüğü arttırarak 2023’e milletimizle emin adımlarla devam edeceğiz" diye konuştu.

’2053 VİZYONUMUZA EMİN ADIMLARLA ULAŞACAĞIZ’
2023 yılına yaklaşırken muhalefetten seçim üzerine çeşitli sesler geldiğini söyleyen Bakan Gül, AK Parti’nin tek adayının yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyerek, "2023 yılında birileri tekli mi çoklu mu, aday meselesi üzerine birileri mühendislik yapmaya çalışa dursun. Milletimizin adayı bellidir. Milletimizin adamı milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar Cumhurbaşkanı yaparak 2053 vizyonumuza hedeflerimize emin adımlarla ulaşacağız" dedi. (DHA) 

 
Bodrum'da iklim değişikliği farkındalık etkinliği düzenlendi
 
Metro'da TİS sevinci... Kriz bitti, imza vakti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a büyükelçi yanıtı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 büyükelçiyle ...
Erdoğan'dan '10 büyükelçi' talimatı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de Millet Bahçesi açılışında ...
Kılıçdaroğlu'ndan Kuşadası'nda iktidar mesajı: Türkiye 6 ayda 'oh be' diyecek!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları İl Başkanları'nın "Kotalar ...
 
Selçuk’taki hastane eleştirilerine AK Partili Kaya’dan belgeli yanıt!
CHP İl Örgütü saha çalışmaları kapsamında Selçuk CHP İlçe Başkanlığı’nda ...
'Çok boyutlu dış politikamızı anlamıyorlar'
Partisinin Eskişehir il danışma toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Selçuk'tan hükümete 'hastane' eleştirisi: Belediyemiz üzerine düşeni yapmıştır!
Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında ...
 
Arslan'dan o iddialara yanıt: İzmir'de siyaset yapıyor gibi rahatız
Geçmiş dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ne yöneltilen 'doğu illerine ...
CHP'li Bakan'dan SADAT’çılara: Kimsenin gücü yetmez!
Meclis’te SADAT hakkında konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “‘Egemenlik ...
AK Parti'den Büyükşehir'e heykel eleştirisi!
AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili, CHP’li Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva