HABERLER>POLİTİKA
4 Ocak 2023 Çarşamba - 14:26

Bakan Bozdağ'dan İmamoğlu'na: Haddini bil!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, yargılandığı davaya ilişkin açıklamalarını eleştirerek "Hukukun işlemesine hiç kimse müdahale edemez. Hakime, savcıya emir ve talimat veremez, onları tehdit edemez, had bildirmeye kalkamaz. Bunu yapan kendi haddini bilmeli" dedi.

Bakan Bozdağ dan İmamoğlu na: Haddini bil!

Bakan Bozdağ, TBMM'de AK Parti'nin grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, yargılandığı davaya ilişkin açıklamalarını eleştirdi. Bozdağ, "Kendi lehine istediği kararlar çıkmazsa gök kubbeyi yıkacağını ifade ediyor. Bu üslup, bizim kanunlarımıza göre kabul edilemezdir. Hem adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçtur hem yargı görevini yapanları etkilemeye teşebbüs suçtur hem de yargı görevini yapanları tehdit etmek suçtur. Onlara karşı her türlü saygısız dili kullanıp hukuk işleyince de şikayet etmek doğru bir şey değil. Hiç kimse, yargı görevini yapan hakim ve savcıları tehdit edemez. İmamoğlu da tehdit edemez, tehdit eden her zaman karşısında hukuku bulur. Yargı görevini yapan insanları kendi aleyhine çıkan sonuçlar nedeniyle tehdit edenler ve tehdit dilini kullananlar, hukuku da hukuk devletini de içselleştirememiş ilkel bir zihniyeti temsil ediyor. Bu ilkel zihniyetten Türkiye, çok çekti" diye konuştu.

'HADDİNİ BİLMELİ'
Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) görevinin başında olduğuna işaret eden Bozdağ, "İtirazı olan şikayet dilekçesini verir, Hakimler ve Savcılar Kurulu bunu değerlendirir. Hukukun işlemesine hiç kimse müdahale edemez. Herkes hukuka uygun davranmalı. Şimdiden, İstinaf'tan lehine karar çıkmazsa Yargıtay'dan lehine karar çıkmazsa İstinaf'ın, Yargıtay'ın başına gök kubbeyi yıkacağını söylüyor. Böylesi bir hukuk devleti anlayışı olur mu? Mahkeme burada hakaret suçunu sabit görerek ceza vermiş. Bununla ilgili usul belli İstinaf'a, Yargıtay'a gidecek. Bu süreçler işleyecek, süreç işliyor. Süreç işlerken İstinaf'ı, Yargıtay'ı şimdiden hedefe koyuyor. Bunlar kabul edilemez şeylerdir. Buradan bir kez daha söylüyorum. Hiç kimse, hiçbir makam, hiçbir mevki, yargı yetkisini kullanan hakime, savcıya emir ve talimat veremez, onları tehdit edemez, onlara had bildirmeye kalkamaz. Bunu yapan kendi haddini bilmeli" dedi.

'İSTANBUL'UN SORUNLARIYLA KAVGA ETSİN'
Bakan Bozdağ, Ekrem İmamoğlu'nu kendi hukuku, haddi konusunda sınırlarını iyi bilmeye davet etmek gerektiğini belirterek "Kimseyi tanımıyor, hukuku tanımıyor, mahkemeyi tanımıyor, İstinaf'ı tanımıyor, Yargıtay'ı tanımıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Kaybettiği irtifayı yargı ile Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı ile kavga ederek hükümeti suçlayarak kazanmaya çalışıyor. Benim ona çağrım; siz İçişleri Bakanı ile Adalet Bakanı ile Türkiye'nin yönetimi ile uğraşacağınıza İstanbul'un sorunlarıyla uğraşın. Bir de hizmetleriyle yaptıklarıyla konuşurken duyalım. 3 yılı doldurdu, yaptıklarıyla hiç duymadık. Hep polemikleriyle hakaretleriyle yargıya yaptığı tehditlerle gündemde. Bir de İstanbul'a yaptıklarınızla gündemde olun. İstanbullular kendine hizmet edeni yüceltir. Ona çağrım; İstanbul'a yaptıklarıyla övünsün. İstanbul'da oturup bir dünya ile kavga ederek vakit kaybetmek İstanbulluya da zaman kaybettirmektir, İstanbullunun hakkına, hukukuna riayet etmemektir. Günahsız insanları suçlamasın. Pek çok insanın günahına giriyorlar. Her gün binlerce iftira atıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı işini yapmaya, İstanbul'a hizmet etmeye davet ediyorum, yargıyla kavga edeceğine İstanbul'un sorunlarıyla kavga etsin" diye konuştu. (DHA)

 
AK Partili Kaya'dan Soyer'e Portakal Vadisi çıkışı: Mevcudu da kurutmuşsun!
 
En düşük memur maaşı 11 bin 848 TL oldu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 4 Ocak 2023 Çarşamba 14:36

Hahahaha.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan Soyer'e Portakal Vadisi çıkışı: Mevcudu da kurutmuşsun!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi için düzenlenen ...
Erdoğan'dan referandum sinyali!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında ...
Memur ve emekliye yüzde 30 zam
Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranını ...
 
CHP’li Sertel’den internet siteleri tepkisi: Tekel yaratılacak!
Basın İlan Kurumu’nun hazırladığı internet haber sitelerinin resmi ilan ...
'Rusya ile yapılan ortak devriyeler geliştirilebilir'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Suriye'nin kuzeyine ilişkin Rusya ile ...
İmamoğlu: Suç duyurusunda bulunacağız!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'ye yönelik başlatılan ...
 
Arama polemiği: 11 kez ben, 29 kez o beni aradı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sinan Ateş cinayetine ilişkin 2 kişinin ...
Meral Akşener'den Sinan Ateş mesajı!
İYİ Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Sinan ...
Seçim için kritik toplantı... Üç ayrı tarih ön planda!
AK Parti Merkez Yürütme toplantısında seçim tarihine yönelik 3 farklı alternatif üzerinde duruldu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva