HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2015 Çarşamba - 14:20

Bahçeli’den sert yanıt: Siz kim, milli olmak kim?

MHP lideri Devlet Bahçeli; "Siz kim, milli olmak kim? Milliği küfür sayan, milliyetçiliği faşizm sanan bir dilden bize ait, bizi yansıtan, bizden bir hikaye çıkmaz, çıksa bile çakması çıkar" dedi.

Bahçeli’den sert yanıt: Siz kim, milli olmak kim?

MHP lideri Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi twitter'dan gündeme ilişkin açıklama yaptı. Bahçeli, vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladığı açıklamasında şunları kaydetti; "Öncelikle tüm takipçilerimin, aziz milletimin ve Türk-İslam dünyasının mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Cemil Meriç, Kültür’den İrfan’a isimli eserinde özlemle yad ettiğimiz aydın namusuyla kelimeleri konuşturur ve şöyle der; "Düşünce tarihimizin büyük faciası, birbirini anlamak için yaratılmış aydınların, bütün güçlerini birbirini yıkmaya harcamaları olmuştur." Ben de diyorum ki, siyaset hayatının bundan pek bir farkı yoktur. Zira siyaset, düşünce tarihinden bağımsız, bağlantısız değildir. Yine Merhum Meriç, teşhislerini isabet ve maharetle sürdürür; gerçeğin aynasını sinsi ve riyakar yüzlere korkusuzca tutarak seslenir; "Her zorba yiğitlikten dem vurur. Sahte kahramanlık! Zorba kuşatılınca teslim olur, tehlike karşısında sıvışır. Yiğitlik, zora yok demektir." Önyargıların kölesi olmadan, ideolojik tutsaklığa düşmeden zora yok demek de Hakk’a ve her sözüyle haklı çıkana var demektir. Aydınlıkla karanlığın diyaloğu olmaz. Oluyor diyenin ya gözü bağlıdır, ya şuuru kapalıdır. Körlük zillette izzet, sefillikte ikbal aramaktır. Fetihlerin en büyüğü, cihatların en mukaddesi aslında kendimizi tanımak, kendi öz ve milli değerlerimizi özümsemek, geleceğe taşımaktır. Yobazlığa düşman, irfana sevdalı, kardeşliğe bağlı, milli olan her değere sadık nesiller geleceğin bekçisi, Türkiye’nin nefes borusudur. Eğer yaşayacaksak, eğer dayanacaksak, eğer her külfete direneceksek bunun ilk şartı şuurla çevreye ve hayatın çevrimine bakmaktır. Bu bakış milli ile gayri milliyi ayırt etmemizi sağlayacaktır. Bu bakış hakikatte mankurtlaşanların, kozmopolitleşenlerin oyununu bozacaktır."
 
"SIKIŞINCA BAYRAK, RAHATLAYINCA ÇÖZÜM"
Bahçeli, açıklamasında Erdoğan'ın "550 milli vekil" açıklamasını ve teröre karşı yapılan mitingleri de değerlendirdi. Bahçeli şunları kaydetti; "Ahlak ve adalet saraylarını yıkıp; rüşvet, haram ve hıyanet sarayları dikenlerin millilik çağrıları, tilkinin kümes hakkındaki fikri kadardır. Bakıyorsunuz milliyetçiliği ayaklar altına alıyorlar, bakıyorsunuz milli ve yerli vekillerden bahsediyorlar. Siz kim, milli olmak kim? Milliği küfür sayan, milliyetçiliği faşizm sanan bir dilden bize ait, bizi yansıtan, bizden bir hikaye çıkmaz, çıksa bile çakması çıkar. Sıkışınca bayrak,rahatlayınca çözüm; bunalınca millik, gevşeyince ihanet; korkunca millet, küstahlaşınca rezalet hep malum zihniyetin eseridir. Şehitlerin ardından uyuyan adama şarkı söyletmek, zafer kazanmış müstevliler gibi birbirinin elini kaldırmak bunlara has bir küçülmelidir. Terörün kaynağı olan şahıslar, bir saray imalatı olan Sivil Dayanışma Platformu kanalıyla miting düzenliyor. Baştan ayağa yalan, aldatma! Milli mücadele, milli edebiyat, milli tarih, milli ruh, milli ahlak, milli kimlik hasımlarının milli vekil tavsiyesi BOP’un kostümlü halidir. Mimarı ve işçisi cehalet, harcı ve hisarı felaket olan istismar ve inkar zindanlarında geçmişimiz unutturuluyor, kökümüzden koparılıyoruz. Şimdi Merhum M.Emin Yurdakul’a kulak verme zamanıdır; "Milliyetler mazilerden akıp gelen sellerdir." Bu selin sürüklediği çer çöpün hak iddiası, millilik beklentisi, bir zamanlar tahrik unsuru gördüğü bayrağa bezenmesi arsız bir hezeyandır. Özden uzaklaşıp sonra öze dönmek için çırpınanların; centilmenlik talep edip, yine bu değere kurşun sıkanların son perdesi yakında inecektir. Saraya girenlerin, bırakınız emanetçiliği her yönden eriyip tükenen müstemleke kalıntılarının taş devri, ilkel çağı bitecektir. Merhum Hüseyin Nihal Atsız, Orkun Dergisi’nin 14’üncü sayısında (1943) şöyle yazar: Kanlarımızın ırmaklarından ve geride bıraktıklarımızın gözyaşlarından, tarihe karışan atalarımızı sevindiren zafer ağaçları yeşermelidir. Ne mutlu ki ağaçlar tomurcuklanıyor. Ufukta görünen zafer günleri devlete kelepçe, millete ket vuran hasis ve hıyanet kadrosunu silecektir. Karamsarlık, gözleri kapamak, hep aynı senaryo ve filme sanki yeniymiş gibi katlanmak sürülüğe razı olmaktır.Türk milleti ise sürü değildir."

 
Havaalanında ‘Yıldırım’ miting, AK Parti’de pankart şov!
 
Balbay sordu: Meclis başkanı mısın AKP’nin başkanı mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havaalanında ‘Yıldırım’ miting, AK Parti’de pankart şov!
AK Parti İzmir'de seçim startını cumartesi günü verecek. 1. bölge 1. sıra ...
Başbakan Davutoğlu: İstifalarda beni üzen husus...
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu memleketi Konya'da ...
AK Parti İl Başkanı Delican'dan bayram mesajı
Delican Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında başta İzmirli ...
 
MHP’den ihraç edilen Oğan’dan bomba açıklamalar
MHP'den sürpriz şekilde ihraç edilen Sinan Oğan, 1 Kasım seçimleri öncesi ...
Şeboy liste dışı kaldı, Balkan dernekleri 4 parça!
AK Parti İzmir’de Cemil Şeboy’un liste dışı kalması sonrasında kentteki ...
Erdoğan’dan dünyaya Tolstoy’un sözleriyle seslendi
Moskova'daki cami açılışında yaptığı konuşmada mülteci sorununa değinen ...
 
CHP’den şikayet: AK Parti’nin ‘Haydi Bismillah’ı yasaklansın
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri ...
Ve Sertel sahaya indi: Bayramlaşma turu
Listeye dönüş yapan CHP Milletvekili Adayı seçim çalışmalarına başladı.
Bayram programı: Hangi lider nerede olacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı boyunca İstanbul'da olacak. Başbakan ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva