HABERLER>POLİTİKA
20 Haziran 2015 Cumartesi - 10:27

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na yanıt, erken seçime tarih!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “MHP ile koalisyon yapalım. Başbakan Bahçeli olsun” teklifine, “Bu Çin’den gelen yeni oyuncak türü mü” karşılığını verdi. Bahçeli, AK Parti ile hükümet ortaklığı için şartlarını açıkladı.

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na yanıt, erken seçime tarih!

Sözcü'ye konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Başbakanlık koltuğunu Bahçeli’ye vermeye hazırım” önerisini, “Bunun üzerinde fazla yorum yapmak şu an için fazla mümkün gözükmüyor” diyerek reddetti. Bahçeli bu öneri için “Çin‘den gelen yeni bir oyuncak türü mü?” benzetmesi yaptı.
 
Bahçeli, şu mesajları verdi:
 
BAŞBAKANLIK ÖNERİSİ
Kemal Kılıçdaroğlu Bey seçim sonuçlarına göre CHP’nin mutlaka bir hükümet olma ihtiyacı içerisinde olduğunu esas alarak koalisyon modelleri üzerinde dururken, ‘Nasıl bir koalisyon oluşabilir’ konusunda, dikkatli davranmak kaydıyla kamuoyuyla paylaşıyor. Bu öneriyi saygı ile karşılıyoruz, bunun üzerinde fazla yorum yapmak şu an için fazla mümkün gözükmüyor. Yani olmaz, zannetmiyorum.
 
BİZİ ANLAYIN
MHP olarak bizi çok iyi anlamanızı istiyoruz, küçük hevesler peşinde koşan bir parti değiliz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözü talihsiz. Çin’den gelen yeni bir oyuncak türümüdür bu? MHP bu cümleye kapılarak bu sözün arkasından nasıl gidebilir?
 
ANA MUHALEFET İSTİYORUZ
Birinci koalisyon modeli AKP-HDP’dir. Ben bu hükümete güven oyu vermem ama millet iradesinin getirmiş olduğu tablodan bir koalisyon çıkarmak istiyorsanız, koalisyonların uyumlu olması lazım. Ortak hedefler noktasında buluşabilecekleri bir görüş çoğunluğu olması lazım. Bu oyunu AKP ile HDP oynuyor. Biz MHP?olarak iktidarda değil ana muhalefette olmak istiyoruz, bu süreçte bu şartlar altında rol kapmayız.
 
CHP’Yİ KİM YÖNETİYOR?
MHP ana muhalefet partisi olacaktır. HDP dışında, CHP ile konuştuğumuzda aynı şartlarımızı söyleriz. “Partiyi ulusalcı kanat mı, Mustafa Kemalciler mi?” yönetiyor. Seçim beyannameniz ortada…?“İleri demokrasi, özgürlüklerin genişlemesi, açılım” diye bir sürü şeyler yazmış. CHP bunları yazınca, AKP utanmış. Seçim beyannamesinde bunları saklarken diyor ki “Yolda düşürdük.” Türkiye bir yıkıma gidiyor. Bunu görmemek mümkün mü?
 
HDP PARALELİ DÜŞÜNEN CHP’LİLER
CHP’nin içerisinde 3’te 1 oranında HDP paraleli düşünen bir milletvekili grubu var. “O grupla HDP’yi ve CHP’yi birleştirip, koalisyona MHP de destek versin” diye tekliflere karşı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunlar kim? CHP’nin köklü tarihini ateşe atan kimdir?”sorusunu sorması lazım. Bunu sorduğu zaman CHP birçok şeyi ve kendisini de kurtarmış olur.
 
KILIÇDAROĞLU’NA TUZAK
Kemal Kılıçdaroğlu Bey’le, “Sonuçta bak görüyorsunuz, ana muhalefet partisi dediniz, cumhuriyetin temel kuruluşu olan parti dediniz, hükümeti kurmasını arzuladınız. Hiçbir şey yapılmadı. Demek ki, Türk siyasi hayatında AKP ve Erdoğan’dan başkası yoktur” demenin tezgahıdır bu. Böyle bir tuzağın içerisine Kılıçdaroğlu nasıl düşüyor? Bizi nasıl böyle bir olayın içine sürükleyebilir. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün müdür?
 
HDP VE PKK
Bunlar PKK’nın siyasal uzantısıdır, bunları yok sayıyoruz, bunları muhatap almak istemiyoruz. Etnik temelli ayrışmanın, mezhep temelli bölünmenin, birçok olayın getirmiş olduğu son durum, toplumsal yarılmadır. Bu yarılma devam ettiği ya da körüklendiği takdirde veya millet iradesi ile bu çözüme kavuşturulamadığı takdirde Türkiye daha büyük sıkıntılar içine girebilir.
 
ÜÇ MODEL
AKP+HDP, ikincisi AKP+HDP+CHP 470 vekil… Böyle bir hükümetin çözemeyeceği bir durum olur mu? Biz de dahil olursak Doğu Perinçek’in dediği formül olur.
 
MHP MUHALEFETTE Mİ KALMAK İSTİYOR?
Onu söylüyorlar… Kalkıp da bazı rakamlar üzerinden yorumlar getirerek, başkasını iktidara taşımanın hamallığını bize yaptıracaklarsa, o görüşe sahip olanlar bir seçimde de ‘MHP desinler’ ne var bunda ya. O zaman bak göreceksiniz neler oluyor.
 
AK PARTİ İLE KOALİSYON
Kuvvetle muhtemel AKP+CHP’ye kurdurtacaklar, öyle gözüküyor. MHP olarak kurmayı düşündüğümüzde; Cumhurbaşkanı anayasal çerçevede kalacak mı? 1071 rakımına taşınacak mı yani Çankaya’ya taşınacak mı? Anayasa’nın ilk 4 maddesinden hiçbir şart altında  taviz verilmeyecek. Çözüm sürecinin uydurma talepleriyle Türkiye’nin bir yıkıma gidişinden vazgeçecekler. 17-25 Aralık yolsuzlukları da var. Yani “Bilal’i ver iktidarı al.” Kabul ettikten sonra… Bunları bize verdikten sonra Erdoğan’ın AKP’si mi kalır. Bu şartları ortaya koydukları takdirde, MHP taşın altına elini değil gövdesini koyar. Bu diğerleri içinde geçerli.
 
TOPLUMSAL YARILMA
Toplumsal yarılma çok önemli, bunu hafife almayın, çok önemli bir kavramdır. Kutuplaşmanın, cepheleşmenin gerilmenin getirmiş olduğu tabii bir sonuçtur. Yarılma derinleştikçe, birilerinin otoriteleşmesi ve diktatör olma yoludur, hevesidir. Bunu önlemek lazım. Bütün bunların hepsi, bu  koalisyon oluşumlarında önlenemeyecek ise ille de bir koalisyon oluşsun diye, Türkiye’yi bir başka darboğaza sokmaya gerek yok. En makulü erken seçimdir. Erken seçim bize kaybettirebilir, kazandırabilir de.
 
ERKEN SEÇİM
Erken seçim cümlesinde saptırma çok oluyor. Yarım balkon konuşmasının arka perdesinde seçimden çıkmış siyasi partileri tehdit eden bir üslup olarak, “Biz azınlık hükümeti kurabiliriz” ya da “Erken seçime gidebiliriz” sözüne karşın gece yaptığım değerlendirmede, “Eğer seçime gidilecekse ona varız” diyoruz. Eğer ülkede hükümet krizi yaşanırsa, millet iradesine başvurmak en sağlıklı yoldur. Böyle bir şey düşünüyorsanız 15 Kasım bunun için uygun tarihtir. Eğer herkes istiyorsa bizde istiyoruz.

 
Erdoğan’ın 24 Haziran planı: Görevi hemen…
 
Bornova’da geleceğin bilim adamları yola çıktı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Haziran 2015 Cumartesi 13:13

İlk erken secimde Mhp % 9.5 oy baraj altı kalacak Hiç bir mhp li Devlet Bahcelinin bu tavırlarından memnun degil Hayırlısı olsun

Yorumu oyla      12      5  
SİNAN ÖZTAN 20 Haziran 2015 Cumartesi 10:52

Anlaşılan MHP-AKP Koalisyonu kurulacak.MHP olmazsa olmazlardan vazgeçecek ve AKP ne derse onu yapacak.Her koşulda MHP AKP'ye koltuk değneyi olmaya devam edecektir.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’ın 24 Haziran planı: Görevi hemen…
Milletvekillerinin salı günü yapılacak yemin töreni, koalisyon sürecinin ...
Baykal’dan Kılıçdaroğlu’na sitem: Beni işin içine…
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde koalisyon konusuna girdiği için ...
Siyaset bilimcilerden detaylı analiz: Koalisyon teorileri ve olası koalisyonlar!
Türkiye tarihi bir seçimi geride bırakırken, bir devir sona erdi, sandıktan ‘koalisyon’ çıktı…
 
Kılıçdaroğlu’ndan flaş açıklama: Bahçeli’ye çağrıma…
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, birlikte kuracakları koalisyonda MHP lideri ...
Flaş açıklama: CHP AK Parti’yle koalisyon yapacak mı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gündemlerinde AK Parti'yle bir ...
Flaş! MHP’den Kılıçdaroğlu’nun teklifine ilk yanıt
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Devlet Bahçeli'nin başbakanlığında koalisyon ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan bomba Baykal mesajları!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın ...
Karataş'tan Ankara'ya 7 Haziran raporu
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş 7 Haziran 2015 ...
AK Parti İzmir’de 2.mazbata mesaisi
AK Parti'den İzmir milletvekili seçilen İbrahim Turhan ve Hamza Dağ, mazbatalarını aldı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva