HABERLER>POLİTİKA
19 Ekim 2021 Salı - 11:14

Bahçeli'den Kavala ve Demirtaş açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu utanmadan sormuş; Osman Kavala neden hapiste? Selahattin Demirtaş neden hapiste? Osman Kavala Sorosçu'dur, Selahattin Demirtaş teröristtir. Teröristin yeri de demir parmaklıkların arkasıdır" dedi.

Bahçeli den Kavala ve Demirtaş açıklaması

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar...

Toplantımızı takip eden aziz vatandaşlarımızı, değerli kardeşlerimizi selamlıyor, hepsini kucaklıyorum. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar alamayız. MHP'nin siyasetinde insan merkezdir, millet medeniyettir, sorun ve şikayetlerin çözümü de mecburidir. İnsanın yaşadığı her saha içinde ya bir sorun ya da bir talep vardır Bu da son derece doğaldır. Önemli olan insan haysiyetini incitmeden çözüm bulabilmektir. Bozguncuların tuzakları işe yaramayacaktır. Geçen hafta TBMM'de önemli bir teklif kanunlaştırılmıştır. Vergi usul kanunu ile 65 maddelik kanun teklifi CHP, İP'in ve diğerlerinin karşı duruşlarına rağmen kabul edilmiştir. Sayıları 850 bine ulaşan vergi mükellefi kardeşlerimizin talebi karşılanmıştır. Ayrıca çiftçilerimize yapılan destek ödemelerinden alınan vergiler kaldırılmıştır. Bugüne kadar alınan vergiler de çiftçilerimize iade edilecektir. Cumhur İttifakı çiftçi dostudur, esnaf sevgisiyle doludur.

Bir başka düzenleme de sosyal medya alanında yapılmıştır. Elektronik vergi dairelerinden, elektronik deftere kadar ülkemizin yeni teknolojilere uyumu konusunda adımlar atılmıştır. Türkiye'de adaletli, bütünlük ve sadelik içeren kapsamlı bir vergi reformuna ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Vergi yükü oranı azalsa bile kayıt dışılıktaki artış hedeflenen vergi gelirlerine ulaşmayı zorlaştırmaktadır. Adil bir vergi sisteminin varlığı kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Kamunun elde ettiği gelirleri karşılaması esastır. 

Herkesin mali gücüne göre vergi ödediği bir vergi sistemi esas olmalıdır. Verginin üretim ve istihdam üzerindeki etkileriyle sosyal yönü birlikte değerlendirilmelidir. Vergi sistemi dinamik bir yapıya kavuşturulmalıdır. Millet ne diyorsa onu yapacağız, insanımız neyi istiyorsa onu sağlayacağız. CHP istismar eder, HDP ise ihanet üstüne ihanet eder. İstismarcılara izin vermeyeceğiz, ihanetin belini kıracağız. TBMM'de sosyal gelişmeyi, ekonomik adalet ve özgürlüğü amaçlayan kanuni düzenlemelere sırt çeviren, sürekli kavga ve kriz çıkarmakla meşgul olan siyasi partiler milletimiz tarafından not edilmektedir. Sandık er meydanına çıktığına bunlar dünyanın kaç bucak olduğunu Allah'ın izniyle göreceklerdir.

"ORTADA BİR KRİZ YOKTUR"
Şahsıma yönelik 'Bahçeli, krizlerin ortağıdır' demiş, halt etmiş. Ortada bir kriz yoktur. Eğer gerekirse hesap vermemiz gerekirse seve seve veririz. Siyaset kalpazanları bizi anlayamaz, bizi kavrayamaz. Biz krizlerin ortağı değiliz, Cumhur İttifakı'nın ortağıyız. Siyasetteki adını, sanını, unvanlarını borçlu olduğu partisine vefasızlık yapan biliniz ki her türlü kepazeliği yapar, her türlü dönüşü yapar, bugüne kadar da yapmıştır. Sözleri değersiz olmakla birlikte ayaklarımızın altındadır. Onun ve 5 yaşındaki ülkücü olduğun söyleyen Serok Ahmet'in acil ruh ve sinir hastalıklarına görünmesi gerekir.

Kılıçdaroğlu garibanın yanında olduğunu söylüyor, bu söze kendisi bile inanmıyor. Çalışmanın iyisi kötüsü olmaz, rızkın iyisi kötüsü olmaz. Asıl mesele kağıt toplayıcı kardeşlerimizi rahatlatmak değil onları daha insani şartlarda çalışabilmelerinin önünü açmaktır. Bunun da en iyi yolu eğitimdir. Kılıçdaroğlu öncelikle kağıt toplayıcı kardeşlerimizin kaynağına inmelidir. Biz bu meselenin derinliğini 2010 yılında görmüştük. Evlatlarımız kağıt toplamak yerine doktor olsun dedik, mühendis olsun dedik, yanlış mı dedik? İşte CHP zihniyetiyle bizim açık ara farkımız budur. Biz yaparız ama sessiz, gürültüden uzak yaparız. Yaparsak adam gibi yaparız, ülkücüye yakışanı yaparız. Kılıçdaroğlu muhtaç kardeşlerimize 'Kağıt toplamaya devam edin' diyerek boşa düşer. Bizim için insan yaratılmışların en şereflisidir. Kılıçdaroğlu'nun sözü kaymak tabakanın sözüdür. Kılıçdaroğlu'nun siyaseti kokuşmuş bir siyasettir. Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri yetişemeyecek, bundan rahatsızlar. Yükselişimizin önünde asla duramayacaklar.

KILIÇDAROĞLU'NA OSMAN KAVALA VE DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI
CHP Yönetimi'nin sorunu karmaşıklaşarak kronikleşmiş kasvetli bir sorundur. Kılıçdaroğlu millet adına adalet istemiş. Kılıçdaroğlu utanmadan sormuş; Osman Kavala neden hapiste? Selahattin Demirtaş neden hapiste? Osman Kavala Sorosçu'dur, Selahattin Demirtaş teröristtir. Teröristin yeri de demir parmaklıkların arkasıdır. Kılıçdaroğlu terörist Demirtaş'ın CHP'nin başına düşmüş gölgesidir. Sana bu aklı kimler veriyor, kimler seni kukla gibi oynatıyor? CHP'ye oy veren kardeşlerim bu rezilliği nasıl hazmedecekler? İP'e oy veren kardeşlerim; HDP ile teröristlerle ittifakı nasıl içlerine sindirecekler? Kılıçdaroğlu şunu açıklığa kavuşturması gerekir: PKK'yı terör örgütü olarak görüyor mu görmüyor mu, terörle mücadeleyi destekliyor mu desteklemiyor mu?

SİYASETTE BÜROKRATA ÇAĞRI POLEMİĞİ
Süre doldu, Kılıçdaroğlu ne oldu? Bu vesayetçi bir söylemdir. Tıpkı Humeyni gibi, Türkiye’ye gelmeyi bekleyen FETÖ elebaşı Gülen’e ümit bağlamasınlar. Terörist başı Gülen’in Türkiye’ye geldiği gün öldüğü gündür. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bürokratlara değil İBB Başkanı'na kafa yormalıdır. Sadece boş zamanlarına belediye binasına ve İstanbul'a uğrayan bu şahsın gezmediği yer kalmamıştır. Görev sahası İstanbul'la sınırlı olan bu belediye başkanının il il gezmesinin sebebi nedir? Neyin hazırlığı içindedir? İP Başkanı, Fatih benzetmesiyle şahsı nereye, hangi girdaba çekmek istemektedir? 

Yunanistan'da yayınlanan bir gazetenin 'Erdoğan'ın günleri sayılı' iddiaları eğer doğruysa burada bir sıkıntı var demektir. Türkiye çadır devleti, İngiltere'nin sömürge ülkesi değildir. Sapkın haberin Yunanistan menşei olması altı çizilmesi gereken bir noktadır. Sandıkta bulamadıklarını zorla elde etmeye niyetlenenler önce bizim bedenimizi çiğnemek zorundadır. Türkiye güdümlü ve güdülen bir ülke olamaz. Bize parmak sallayanların parmağını kırarız. Bedelse de öderiz ama vatanı ve milleti, demokrasimizi ölüme terk edemeyiz.

Şii'leri hedef alan bombalı suikastlerin asıl gayesi Afganistan'ı bir iç karmaşaya sürüklemektir. Taziyelerimizi ve başsağlığı dileklerimizi paylaştığımız Afganistan'ın bu oyuna düşmemesi samimi dileğimizdir. Taliban yönetiminin insan hak ve özgürlüklerine saygılı olması tarihi önemdedir. Afganistan'ın huzuru Türkiye'nin huzuruyla yakından ilişkilidir. Düzensiz göçün kaynağından durdurulması konusunda ortaklaşa çalışma tarafların çıkarınadır. Türkiye göçmen kampı, sığınmacı merkezi olmamalıdır. Kaldı ki olmayacaktır.

 
İzmir'in tarihine ışık tutuyor... 8 bin yıllık balık figürü!
 
Dışişleri'nden 10 ülkenin büyükelçisine uyarı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.. 19 Ekim 2021 Salı 13:58

senin yerin de yaşlı bakım ve rehabilitasyon evidir, yani huzur evi..

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversitelere yapılan siber saldırı Meclis gündeminde!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, üniversitelere yapılan ...
AK Partili Kaya'dan Küçük Menderes çıkışı: Biz temizliyoruz, Soyer kirletiyor!
Küçük Menderes Nehri'nde temizleme çalışmalarını sürdüren DSİ ekiplerini ...
CHP lideri İzmir’e geliyor!
CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir ...
 
CHP'li Polat'tan dikkat çeken çıkış: En büyük destekçimiz Atilla Kaya!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın CHP'li misafir vekiller ...
TBMM'de bütçe maratonu başlıyor
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2022 yılı bütçe görüşmeleri 26 Ekim'de başlayacak.
Kılıçdaroğlu'nun bürokrat açıklamasına suç duyurusu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
 
'Angola ile yedi alanda anlaşma imzalandı'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Angola'da ...
CHP'li Polat'tan 'aşı karşıtı miting' tepkisi: Kesinlikle izin verilmemeli!
İzmir'de geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen 'aşı karşıtı' miting ile ...
Tire'de yeni başkan Sardoğan’dan ilk mesaj: İstifa eden yok!
Tire'ye geçici yönetim olarak atanan CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva