HABERLER>GÜNCEL
14 Aralık 2020 Pazartesi - 08:25

Bağış için randevu alıp, sokaklarda gezdiler!

Bazı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasını akıl almaz yöntemlerle deldiği ortaya çıktı. Hafta sonuna doktor muayenesi ya da kan bağışı randevusu alıp sokaklarda dolaşıyorlar. Prof. Dr. Halil Özgüç, uyanıklara, “Enteresan ve uyanık bir halkımız var. Kendimizi kullanılmış hissediyoruz” diye isyan etti.

Bağış için randevu alıp, sokaklarda gezdiler!

çişleri Bakanlığı yayınladığı genelgeyle, cuma günü saat 21.00’de başlayan pazartesi saat 05.00’te sona eren 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması ilan etti. Marketler ve bakkallar ile yiyecek satan işyerleri ise açık kaldı. Yurdun büyük çoğunluğunda kısıtlamaya uyulurken, bazı vatandaşların pes dedirten yöntemlerle kısıtlamayı deldiği ortaya çıktı. Özel hastaneden ya da kan merkezlerinden randevu alanlar, telefonlarına gelen mesajı göstererek kontrol noktalarından kolayca geçebiliyordu.

ARAYINCA YANIT: UNUTTUK
Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç'in haberinde görüşlerine yer verilen, Bursa’daki bir özel hastanede görevli cerrah Prof. Dr. Halil Özgüç her hafta aynı sorunu yaşadıklarını belirtti. Özgüç, "Kamu hastanelerinde hafta sonu normal randevu verilemiyor. Ama özel hastaneler ve muayenehaneler hasta kabul edebiliyor. Özel hastanelerin birçoğunda internet üzerinden randevu alınabiliyor. Daha sonra vatandaşa bir SMS gönderiliyor. Bununla kişi dışarı çıktığında ve kontrol olduğunda ‘ben hastaneye gidiyorum’ diyor. Geçen sokağa çıkma yasağında da yaşadık, cumartesi günü hastaneye gidiyorum, hastaların önemli bir bölümü gelmiyor. Arıyoruz, ‘unuttum, gelmeyeceğim’ gibi bahaneler sunuluyor. Bu kötü bir suistimal. Hem bir doktor olarak hafta içi çalışıp yoruluyoruz, bir de hafta sonu hastalarımız için hastaneye geliyoruz ama bu kötü bir psikoloji oluyor. Kendimizi kullanılmış hissediyoruz."

POZİTİF KAÇAKLAR...
Karantinadan kaçıp sokaklara çıkanların bahaneleri de dudak uçuklattı. Isparta’daki izolasyon denetim ekibinin koordinatörü Dr. Hüseyin Baysan, karantina kaçaklarının ilginç bahanelerini şöyle anlattı:

“Karantinada olanları sıkı kontrol ediyoruz. Mesela hem pozitif, hem de temaslı bir aileyi dilencilik yaparken yakaladık. Karantinayı ihlal edenler yakalandıklarında çoğunlukla, 'Ben faturamı yatırmaya gitmiştim', 'Bankaya para çekmeye gitmiştim', 'Pazara meyve almaya
gitmiştim, bana vitamin olsun diye', 'Hepimiz karantinadayız. Ekmek almaya çıktım', 'Kuş uçurmaya gittim' gibi bahanelere sığınıyor.

Oysa ki hiçbirinin evinden çıkmasına gerek yok. 112 aracılığıyla 'Vefa' grupları çalışmaya devam ediyor. İhtiyacı olanların alışverişini yapıyor. Faturasını yatırıyor, bankasından parasını çekiyor. Sadece yapmaları gereken evde durup onlara verilen tedavileri uygulamaktır.
Onun dışında hiçbir gerekçeyle karantina ihlali yapamazlar. Bize en çok sorulan soruların başında, karantinadaki bir kişinin yakınının
cenazesine katılıp katılamayacağı oluyor. Hiçbir şekilde cenazeye katılamayacağını söylüyoruz. Buna hayır demek çok zor. Ancak herkes kendi sorumluluğunu almalı, maske takmalı ve sosyal mesafesini korumalı. Bu hastalığı ancak bu şekilde yenebiliriz.”

 
PKK ile Peşmerge arasında çatışma çıktı
 
İzmir'de deniz taştı, araçlar su altında kaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK ile Peşmerge arasında çatışma çıktı
Irak'ın Duhok kentinde, terör örgütü PKK ile Peşmerge güçleri arasında ...
Menderes'ten acı haber: İki kişinin cansız bedenine ulaşıldı
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yağmurun ardından denizin taşması sonucu ...
Anne ve babasını rehin aldı oturdukları evi ateşe verdi
Adana'da anne ve babasını bıçakla rehin aldıktan sonra evi ateşe veren ...
 
Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim mesajı
Yüz yüze eğitime geçilmesi için şartların olgunlaşmasının beklendiğini ...
Karaciğer yetmezliği olan Akmut’a destek büyüyor
İzmir’in Narlıdere ilçesinde 2 ay öncesinde karaciğer yetmezliği tanısı ...
Kısıtlama ihlalinde uyuşturucuyla yakalandı
Bursa’da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden E.R. (35) ve T.K.’ye (28) ...
 
Yavru köpek ayakları ve boynu bağlı olarak ölü bulundu
Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde ayakları ve boynu iple bağlanmış yavru ...
İzmir'de toprak kayması! Arabaların üstüne yıkıldı
İzmir'in Buca ilçesinde yoğun sağanağın ardından bir sitenin istinat duvarı ...
Üniversitenin güvenliği koronavirüse yenildi!
Ege Üniversitesi’nde özel güvenlik olarak çalışan Hüseyin Ali Bacak, koronavirüs ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva