HABERLER>POLİTİKA
27 Mayıs 2021 Perşembe - 11:15

Babacan'dan mesaj seli: İzmir'in DEVA'ya oy vereceğine inanıyoruz

İzmir İl Teşkilatı Binası'nın açılışında konuşma yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "İzmirliler ülkemizde olup bitene çok üzülüyorlar. Bunu da her seçimde açıkça belli eden en belirgin şehir İzmir. Sorunların bu kadar farkında olan bir şehrin çözümler konusunda ne hazırlıklı olan parti olan DEVA'ya oy vereceklerine inanıyoruz" diye konuştu.

Babacan dan mesaj seli: İzmir in DEVA ya oy vereceğine inanıyoruz

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan partisinin İzmir il binası açılışı için İzmir'e geldi.

Açılış öncesi basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Genel Başkan Babacan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Düzenlenen kahvaltı sonrası Babacan il binasının açılışını gerçekleştirdi.

Düzenlenen basın toplantısına Genel Başkan Ali Babacan'ın yanı sıra DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen katıldı.

VATANDAŞIMIZ DA SEÇİM GÜNÜ GELDİĞİNDE SÖYLEYECEĞİNİ SÖYLEYECEKTİR
Erken seçim ile ilgili sorular soru üzerine konuşan Babacan,  bu ihtimalin düşük olarak gördüğünü belirtti. Babacan, "Şu an Türkiye'nin genel durumuna baktığınızda neredeyse her gün seçim kampanyasının ortasındayız gibi geçiyor. İzmir'e seçim otobüsü ile girdik. Bu şunu gösteriyor. Türkiye'de bir iktidar değişimine ihtiyaç var. Ülkede iktidarın sorunlara çözüm bulabilmesi ihtimali düşük duruyor. Bu yüzden seçim ihtimali sürekli gündeme geliyor. Seçim kararını anayasaya göre Cumhurbaşkanı ya da meclis karar veriyor. Kaybedeceklerini düşündükleri bir seçime göz göre göre gitmezler diye düşünüyorum. Seçim her ne kadar ihtiyaç olsa da şu anki iktidarın seçime gitmesi için bazı şartların olması lazım. Mesela ortaklığın bozulması lazım... Son bir ayında yaşadıklarımız, örneğin suç örgütü liderinin açıklamaları ve iddialar… Tabii ki bunların hepsi delille muhtaçtır, biz suç örgütü liderinin söylemlerini kabul edemeyiz. Cumhurbaşkanı uzun süre sonra sessizliğini dün bozdu. Ya arkadaşlarına karşı tutum alıp ortağını kaybedecekti, ya da kurulu kötü düzenin devamından yana bir karar alacaktı. Daha önce Adalet Bakanlığı yapmış bir siyasetçinin açıklaması oldu. ‘İddiaların binde 1'i doğru olsa savcılar yerinde duramazdı’ diye.  Bu bizim için sürpriz değil. Haydi ülke temizlenme sürecine girsin, vatandaştan güven tazeleyelim diyemedi. Bu cumhurbaşkanın tercihidir. Vatandaşında olan biten ile ilgili bir kanaati olmuştur. Vatandaşımız da seçim günü geldiğinde söyleyeceğini söyleyecektir. Ülkenin karma karışık tablosunu vatandaşlarımız veya ekonomimiz karşılayabilir mi bunu zaman gösterecek" diye konuştu.

DİĞER PARTİLERLE İTTİFAK KONUSUNU HİÇ KONUŞMADIK
Seçimin gerçekleşmesi halinde DEVA Partisi'nin hangi ittifaka dahil olacağı yada herhangi bir ittifak içinde yer alıp almayacağı konusunda da konuşan Babacan, "İttifak 2018 seçimlerinde önce çıkarılan kanunla hukuki hale getirildi. Adı üstünde seçim ittifakı... Seçimler yaklaşırken partiler mutabık kalabilirse seçime giriyorlar. Bunun en büyük farkı yüzde 10 barajı olmadan meclise girebilme. DEVA Partisi çok yeni bir parti... Bizim önceliğimiz kendi özgün kimliğimizi ön plana koymak. Kendimizi daha iyi anlatmak için çalışacağız. Önceliğimiz bu. Biz şu ittifakın içinde yer alırız demiyoruz.  O gün oluşacak bir ittifak içinde de yer alabilir ancak bu günden konuşmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Bizim önceliğimiz teşkilat yapımızı tamamlayabilmek. Diğer siyasi partiler ile ittifak konusunu hiç konuşmadık, görüşmelerimizde hiç ittifak konusu geçmedi. Çünkü herkes biliyor ki bunları konuşmak için çok erken, zamanı gelince konuşulacaktır. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da aynı... Biz hiçbir parti ile cumhurbaşkanlığı adayını da konuşmadık. Siyasi partilerin her birinin Genel Başkanı var ve beklenen siyasi partilerin genel başkanlarının ülke yönetimine talip olması. 2018'den bu yana 2 ayrı seçim yapılıyor. Bir cumhurbaşkanlığı seçiliyor, bir de milletvekilleri seçiliyor" ifadelerini kullandı.

İZMİR BİZE GÖNLÜNÜ, KUCAĞINI AÇTI
İzmir'e geldiğinden itibaren büyük bir sevgi ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Babacan, "İzmir gerçekten çok önemli bir şehrimiz. İzmir'in sosyal dokusu da çok önemlidir. Biz biliyoruz ki İzmirliler İzmir'i ve ülkemizi çok seviyor. Biliyoruz ki İzmirliler ülkemizde olup bitene çok üzülüyorlar. Bunu da her seçim de açıkça belli eden en belirgin şehir İzmir. Sorunların bu kadar farkında olan bir şehrin çözümler konusunda en hazırlıklı olan parti olan DEVA'ya oy vereceklerine inanıyoruz. Havaalanından şehre girdik, otobüsümü ile geçerken gördüğümüz teveccüh tespitimiz teyit ediyor. İzmir'imiz bize gönlünü, kucağını açtı. Bugünkü ziyaretlerimiz de de bunun teyit edileceğine inanıyorum. En önemlisi İzmir ekibimize inanıyor ve güveniyorum" dedi.

İZMİR’DE BELEDİYELER İLE İLGİLİ EN BÜYÜK SIKINTI…
DEVA Partisi'nin İzmir'deki durumu hakkındaki soruya cevap veren İl Başkanı Seda Kaya Ösen, "Bizim fikrimizden çok İzmirlilerin fikri önemli. İzmir'in belediye ile ilgili en büyük sıkıntısı sorulduğunda hantal olması ve kadrolaşması olduğu görülüyor. Bunun nedeni de çok uzun süredir iktidarda olunmasından kaynaklı. Akdeniz'in Yıldızı İzmir projesinin çok pozitif vizyon olduğunu görmek ile beraber, bunu gerçekleştirecek kaynak ve ekibinin olmadığını görüyoruz. Ne yazık ki seçimle kazanılamayan ilçelerin kayyumlar ya da belediye meclislerdeki transferlerle gerçekleştiğini görmek iktidar partisinin demokrasiye karşı olan tutuşunu göstermektedir. İzmir halkı oy vererek seçtiği belediye başkanı varsa bunu o ya da bu şekilde görevden alınıp, iktidar değiştirmek için bahane olarak kullanılması siyasetin geldiği kutuplaşmanın göstergesi olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

SIFIRDAN BİR TEŞKİLAT KURDUK
Yeniden söz alan Genel Başkan Ali Babacan, kendi muhalefet tarzlarının genel muhalefetten farklı olarak çözümlerinde içinde barındırdığını söyledi. Babaca, " Kısa bir süre geçmesine rağmen biz 81 ilimizin tamamında il başkanlılarımızı görevlendirmiş durumdayız. Türkiye'deki 973 ilçenin 600'ün de ilçe başkanlarımız görevi başında. Biz hazır teşkilatı olan siyasi konunun üzerine teşkilatlanmadık. Ya da bölünen bir yapıdan almadık. Sıfırdan bir teşkilat kurduk. Önümüzdeki aylarda ilçe kongreleri vesilesi ile sizlerle birlikte olacağız.  Bir sonraki seçimlerden sonra kurulacak hükümetin detaylı hazırlığını yaptık. Son rötuşlar veriliyor.  Bunları konu başlıkları ile açıklayacağız. Yani muhalefetteyken sadece eleştirileri ortaya koyan bir parti değil, her türlü çözümü ortaya koyan bir siyasi partiyiz. Bizim çok yetkin bir ekibimiz var, aynı zamanda çok geniş bir networkumuz var. Kendi kadrolarımız da yetkin arkadaşlarımız olsa bile dış hatlara da ulaşıp onların görüşlerini de alıyoruz.  Üçüncü çalışmamız da ülkemizin hızlı gelişen değişen gündemi. Bir ay içerisinde memleketin içinden geçtiği dönemi düşünürseniz, Türkiye gündem değişikliği konusunda dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Keşke bu gündem olumlu olsa ancak maalesef olumsuz… Bu konuda çalışmaları yakından izlemek ve bir tutum koymak bizim üçüncü çalışmamız. Bu kadar bilgi kirliliği olduğu ve hükümet yanlısı propagandanın olduğu dönemde vatandaşlarımızın doğruları duyması, gerçekleri doğru kaynaklardan duyması oldukça önemli. Basınımızın bir kısmı bunu karşılıyor ancak öte yandan bizlere düşen bir görev elimizden geldiğince vatandaşlara doğruyu aktarabilmek.  Bu çalışmalarda yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Biliyorsunuz ülkemizin sıkıntıları çok büyük. Her alanda problemler var ve her geçen gün büyüyor. Son üç yılda sorunlar azalmıyor ya büyüyor yada yeni sorunlar ekleniyor. Biz bu sorunları görüyoruz. DEVA Partisi bu yüzden kuruldu. Ülkeyi yönetenlerin bu sorunlara çözüm bulamayacağını kesin olarak anladıktan sonra partimiz kuruldu.  Vatandaşlarımızın mevcut yapıyı tümü ile reddettiğini gördük. Ülkedeki çok önemli bir boşluğu doldurmaya başladığımıza inanıyorum. Bu büyük ihtiyacı ziyaret ettiğim her yerde görüyorum. Her seferinde iyi ki DEVA partisini kurmuşuz diyorum. Büyük bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Bunu yapmak için çok güçlü ve korkusuz bir kadroya ihtiyaç var. Geçmişinden ve bugününden endişe etmeyen bir kadroya ihtiyaç var. Bugünü Türkiye'sinde doğruları söylemek kolay değil ancak büyük bir toplumsal sorumluluk gereği bunu yaptık yapıyoruz" dedi.

ESNAFLIKTAN YÜZÜ GÜLEN YOK
Babacan basın açıklamasının ardından Kemeraltı'nda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretler sonrası esnafın durumunu nasıl bulduğu yönündeki soruya yanıt veren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, esnafa verilen hibelerin yetersiz kaldığını belirtti.

Babacan, "Kemeraltı Türkiye'nin en önemli alışveriş merkezlerinden bir tanesi. Yaklaşık 10 bin tane işyeri var. Bugün dernek başkanımızla beraber Çarşımızın her bir köşesine gidemedik ama önemli bazı arterlerinden geçme imkanı bulduk. Esnafımızla sohbet ettik. Gerçekten başta yiyecek içecek sektörü, lokantacılık ve kahvecilik sektörü olmak üzere sıkıntılar büyük. Esnaflıktan yüzü gülen yok. Devletin verdiği desteklerden pek çoğu yararlanamıyor. Yaralananlarda çok zor ve çok küçük miktarlarda destek alabildiklerini bahsediyorlar. Gerçekten bu kapanma döneminde devletin doğrudan desteği, hibe desteği esnafımıza çok sınırlı kaldı. Çünkü pandeminde önce maalesef ki ülkenin rezervlerini tükettiler. Merkez Bankası’nın yedek akçelerini tükettiler. Şu andaki hükümet ülkenin borcunu ikiye katladı. Türkiye pandemiye çok zayıflamış bir ekonomi ile girdi. Zayıflamış ekonomide de devletin esnafa, çiftçiye, sabit gelirli vatandaşlarına, işsizlere, müzisyenlere, sanatçılara verecekleri destek çok sınırlı kaldı. Bunu da bugün yerinde bizzat şahit olduk. Bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz. Esnafımızın durumu gerçekten sıkıntılı. Kredi programları oluyor ama kredi sadece esnafın borcunu çoğaltıyor. Üzerine bir de faiz ekleniyor. O da sınırlı, ondan da herkes yararlanamıyor.  Doğrudan destek, doğrudan hibe programına baktığınızda vatandaşına en az destek veren ülkelerden birisi Türkiye'dir. Bunun da sebebi kaynağın pandemide önce tüketilmiş olması. .ok üzülüyoruz. Çünkü ekonomiyi düzeltmek için arkadaşlarımızla beraber çok emek harcadık. Ülkemizi zenginleştirmek için çok çaba harcadık. O kadar büyük emeğin maalesef, son yıllarda tamamen heba edildiğini görüyoruz. İşsizlik, yoksulluk ve pandemi ülkemizin en önemli sorunu ve bu sorun hızla büyüyor. Hükümetinde bu sorunla ilgili getirdiği kalıcı hiçbir çözüm yok" diye konuştu.

GELEN TEPKİLER ÇOK OLUMLU
İzmirlilerin kendisine yönelik olan tutumu hakkında da konuşan Babacan, "Hep olumlu ifadeler duyduk. 2 saatlik süreçte toplam bir iki kişiden “niye hükümetten ayrıldınız? Siz varken işler daha iyiydi” dediler. Onu da eleştiri diyebilirsek tabi. Tutum çok olumlu. Biz zaten esnaf bir aileden geliyoruz. Esnafın durumunu iyi biliyoruz, iyi takip ediyoruz ama şu andaki hükümetin esnafımızın sorunlarına asla asla çözüm üretemeyeceğini de iyi biliyoruz. Onun için DEVA Partisi’ni kurduk. Çalışıyor, hazırlanıyoruz" dedi.

 
Bornova'da cinsiyet eşitliği hamlesi
 
AK Parti'den 27 Mayıs açıklaması
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Ali 27 Mayıs 2021 Perşembe 17:19

Hiçbir lider özelliğiniz ve derinliğiniz yok. İnandırıcılık desen o da yok..

Yorumu oyla      2      3  
Durmuş baba 27 Mayıs 2021 Perşembe 17:15

Asla öyle birşey olmayacak. İzmirden sıfır çekersin.

Yorumu oyla      2      3  
tuna 27 Mayıs 2021 Perşembe 13:20

neden ızmır sana oy versın ortalıkta hazıne var onu paylasın dıye mı

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Demokrasi ipe çekilirken...
Mehmet KARABEL yazdı... Demokrasi ipe çekilirken...
CHP'li Bakan ile MHP'li Kalyoncu arasında Soyer tartışması!
TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu'nda CHP'li Murat Bakan ...
CHP'li Bakan meclise taşıdı: Polis yemeğinde küflü gıda iddiası!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Hakkari Polis Özel Harekatı’nda görevli ...
 
Soylu'dan açıklama: Erdoğan'ın emrindeyim
İçişleri Bakanı Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
'Bunlar daha iyi günler' sözüne Akşener'den yanıt
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında kendisini hedef ...
Erdoğan'dan Soylu'ya destek: Bakanımızın yanındayız
AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, suç örgütü ...
 
CHP'li Tekin'den 'Torbalı' yorumu: İptal varsa ‘kumpas var’ demektir!
Torbalı'da İsmail Uygur'un vefat etmesinin ardından yargıya taşınan süreç ...
AK Partili Kırkpınar: Türkiye'ye topyekun bir saldırı seferberliği başlatıldı
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
Meral Akşener'den yeni sistem önerisi
İYİ Parti lideri Meral Akşener, yeni sistem önerisini “Öncelikle belirtmek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva