HABERLER>İŞ DÜNYASI
5 Kasım 2023 Pazar - 09:19

Ayakkabı ihracatında büyük artış... 9 ayda 931 milyon dolar!

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin (TASD) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Dünya Ayakkabı Kongresi’nde konuşmacı olarak yer alan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, "Dijitalleşmede öncü Türk deri ihracatçıları olarak 2023 yılı Ocak-Eylül döneminde 931 milyon dolarlık ayakkabı ihracatına imza attık. Son üç senede ayakkabı ihracatımızda yüzde 21 artış var" dedi.

Ayakkabı ihracatında büyük artış... 9 ayda 931 milyon dolar!

Küresel ayakkabı endüstrisinin profesyonelleri, sektörün uluslararası düzeyde en büyük organizasyonu olan ‘Dünya Ayakkabı Kongresi’ için 7-9 Kasım’da İstanbul’da buluşacak.

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin (TASD) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Dünya Ayakkabı Kongresi’nde konuşmacı olarak yer alan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, “Bu seneki temamız ‘Geleceği Şekillendirmek’ olacak. Kongrede yeni trendler, teknolojik gelişmeler ve sürdürülebilirlik başta olmak üzere sektörü ilgilendiren tüm kritik başlıklar ele alınacak. Dijitalleşmede öncü Türk deri ihracatçıları olarak 2023 yılı Ocak-Eylül döneminde 931 milyon dolarlık ayakkabı ihracatına imza attık.  Son üç senede ayakkabı ihracatımızda yüzde 21 artış var. Deri ve deri mamulleri ihracatımızda ayakkabının payı yüzde 62. Ana pazarımız Rusya’ya geçen seneye kıyasla bu sene 9 aylık dönemle yüzde 80 artışla 124 milyon dolarlık ayakkabı ihraç ettik. Almanya’ya 67 milyon dolarlık, Irak’a yüzde 14 artışla 58 milyon dolarlık ayakkabı ihracatı yaptık.” dedi.  

Başkan Zandar, “Pandemi döneminde dünyanın ilk dijital fuarı Shoedex2020’yi gerçekleştirdikten sonra dünyada ilk kez Türk deri ihracatçıları olarak Metaverse’de ürünlerimizi sergiledik. Birliğimiz dijitalleşme faaliyetleri kapsamında, Expo Riva Schuh Fuarı milli katılım organizasyonu katılımcısı firmalarımız ürünlerini her sene artırılmış gerçeklik teknolojisiyle EİB metaverse altyapısında sergiliyor. Bu kez de Dünya Ayakkabı Kongresinde firmalarımızın ürünlerini Metaverse ortamında artırılmış gerçeklik teknolojisiyle ziyaretçilere göstereceğiz. EİB Metaverse trend alanında ziyaretçiler ürünlerimizi üç boyutlu 360 derece inceleme şansını yakalayacak.” diye konuştu.  

Firmaların ürünlerinin gerçekçi doku ve yansıma ile EİB’e özel geliştirilen bir yazılımla modellenerek üç boyutlu olarak sistemde entegrasyonun sağlanacağını açıklayan Erkan Zandar, “EİB Metaverse trend alanında ziyaretçiler ürünleri 360 derece inceleme ve önceki edisyonlardaki projeden farklı olarak geliştirilen proje ile sisteme entegre bir kiosk ile dijital ortamda seçtikleri ayakkabı ürünlerini bizzat kendi ayağı üzerinde deneme şansına erişecekler. Firma logoları, fiyat aralıkları, ürün kodları, ürünlerin teknik özellikleri ve firma iletişim bilgileri modellenen ortama entegre edilerek ziyaretçilerin katılımcı firmalarımızın dijital stantlarını bulundukları yerden ziyaret etmelerine ve ürünleri incelemelerine olanak sağlayacağız. Üretim ve tasarımda büyük aşama kaydeden sektörümüz yaptığımız çalışmalarla her geçen gün dijitalleşme sürecinde de yeni bir eşik daha atlıyor.” dedi.

 

 
'Teröristlerin inlerini başlarına yıkıyoruz'
 
Küresel ısınmayla vektörel hastalıklar tehlikesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bankacılık işlemlerine yeni düzenleme!
Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde ...
Üzümün başkentinin canına okuyacak karar!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, zararı bilimsel makalelere ...
İTOB'da Faruk Uğurlu donemi
İTOB Organize Sanayi Bölgesi bugün olağanüstü genel kurula gitti. Mevcut ...
 
Egeli ihracatçılardan yeşil seferberlik!
Türk ihracatçısının en büyük dış ticaret partneri Avrupa Birliği’nin ortaya ...
Genç girişimciler yeni başkanını seçti
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından koordinatörlüğü yürütülen Türkiye ...
İzmir Esnaf Birliği'nde Makedonya zirvesi!
İçlerinde Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı ...
 
Dış ticaret açığını gidermek için hedef Çin!
Türk ihracatçıları Çin’in en büyük ithalat fuarına dış ticaret açığımızı düşürmeye gidiyor.
EBSO'dan istihdam için yeni protokol
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ...
Sodex’te Ege’nin yıldızı parladı!
Bu yıl sürdürülebilirlik temasıyla düzenlenen Sodex 2023 İklimlendirme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva