HABERLER>GÜNCEL
23 Mart 2022 Çarşamba - 10:02

Avrupa’nın en büyük gençlik buluşmasına coşkulu veda töreni!

Ege Bölgesi Kariyer Fuarının son günü dolu dolu etkinliklere sahne oldu. Fuarın kapanış programı kapsamında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite- Sanayi İlişkileri: Ege Modeli” konulu bir sunum gerçekleştirildi. İzmir Fuarı Turkuaz Salonu’nda düzenlenen etkinliğe EÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Cemil Gürgün, Prof. Dr. Hakan Atılgan, EÜ senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Oturumun ardından EGEKAF’ın kapanış töreni gerçekleştirildi.

Avrupa’nın en büyük gençlik buluşmasına coşkulu veda töreni!

Moderatörlüğünü EÜ Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörü Öğr. Gör. Ebru Kalyoncu’nun yaptığı “Üniversite- Sanayi İlişkileri: Ege Modeli” oturumunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin üniversite-iş birliğine yönelik çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Fuara yönelik geniş katılımdan dolayı memnuniyetini dile getiren Rektör Budak, “Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı çok gururlu ve mutluyuz. Kariyer Fuarı, bilim dünyasında da yankı buldu. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteğinde gençlerin geleceğini planlamak adına Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kariyer fuarları başlatıldı. Ege Üniversitesi, ev sahipliği yaptığı EGEKAF ile çok büyük bir fark yarattı. Paydaş Üniversitelerden katılan görevli akademisyen ve öğrencilere desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Amacımız sanayiciye destek olmak”
Üniversite-sanayi iş birliğinin önemine değinen Rektör Budak, “Biz, öğretim üyelerimize diyoruz ki, herhangi bir sanayicinin Ar-Ge merkezine bir proje geliştirirseniz bu projenin büyük bir kısmını üniversite olarak biz finanse edeceğiz.  Bilim ve bilgi çağında Türk bilim insanları, üniversitelere güvenmek zorundalar. Türk sanayicisinin de Türk bilim insanlarına güvenmesi gerekiyor. Bizim amacımız sanayiciye destek olmak. Sanayicinin emrindeyiz. Sanayinin gelişmesi için bilim üretmek zorundayız. Sanayici gelişirse ülkemize katkı sunar ve ülkemizi kalkındırırlar” dedi.

Fuara katılımlarından dolayı sanayicilere teşekkür eden Rektör Budak, “Bu fuarla birlikte tarihi bir rekor kırarak 600’ün üzerinde firmanın katılımını sağladık. Bu fuarın bir gelenek haline getirilmesi durumunda sanayiye önemli destek sağlayacaktır. Bu durumun gerçekleşmesi halinde biz de üzerimize düşen görevi layığıyla yaparız” dedi.  Ege Üniversitesinin tam bir proje üniversitesi olduğunu söyleyen Rektör Budak, “Biz, üç yıldır en fazla proje yapan üniversiteyiz. Ege Üniversitesinde Ar-Ge kültürü var. Üniversite olarak Türkiye’de patent almada birinci sıradayız. Akademisyenlerimiz birçok projede sanayicilere destek verdi. Biz, bu projelerin çoğalmasını istiyoruz. Laboratuvarlarımızı tüm iş dünyasına açtık. Sanayicilerle ve iş sektörüyle birlikte gelişip kalkınmak istiyoruz” diye konuştu.

“EGEKAF diğer fuarlara örnek teşkil edecek”
Oturumun ardından Ege Bölgesi Kariyer Fuarının kapanış töreni gerçekleştirildi. Fuar kapanış törende konuşan Rektör Budak, “Hep beraber ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük Kariyer Fuarını gerçekleştirerek tarihi bir başarıya daha imza attık. EGEKAF’ı İzmir’e ve bölgemizin en köklü üniversitesine yakışır biçimde gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ege Kariyer Fuarı, ülkemizde gerçekleştirilen bölgesel kariyer fuarları açısından bir milat oldu. 600 firmanın katılım gösterdiği,  55 binden fazla öğrencinin ziyaret ettiği fuarımız;  birbirinden nitelikli 120 etkinliğiyle fark yaratan, büyük ve coşkulu bir gençlik buluşmasının adresi oldu. Önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek bölgesel kariyer fuarlarına örnek teşkil edecek bu kıymetli fuarın gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger’e,  Sayın CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve kıymetli ekibine,  kamu, iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcilerine, 19 paydaş üniversitemizin kıymetli temsilcilerine, katılım gösteren sevgili gençlerimize ve değerli çalışanlarımıza yürekten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kapanış konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Budak, fuara katılan bölge üniversitelerinin Kariyer Planlama Merkezlerinin koordinatörlerine “Teşekkür Belgesi” verdi. Rektör Budak daha sonra fuarda görev alan öğrencilerle pasta keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Fuar, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı tarafından düzenlenen  "Dünya Müzikleri Orkestrası" konseri ile sona erdi.

 
Rakamlar açıklandı: İşsizlik azaldı!
 
Mart ayının tüketici güven endeksi belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de zehir tacirleri operasyonu!
İzmir'de sokak satıcılarının kullandığı bir çiftliğe düzenlenen operasyonda ...
Balkon çöktü: Hamile kadın 2 metreden aşağı düştü!
Tire'de balkonun çökmesi sonucu düşen hamile kadın yaralandı
İzmir'de 'hayali ihracat' baskını!
Aralarında İzmir'in de bulunduğu 6 ilde düzenlenen 'hayali ihracat' operasyonunda, ...
 
Evcil hayvan hırsızları yakalandı!
İzmir'in Bergama ilçesinde evcil hayvan ve motosiklet hırsızlığı yaptıkları ...
En kirli 5 şehirden 2'si Türkiye'de
2021 Dünya Hava Kirliliği raporu açıklandı. Rapora göre, Türkiye dünyanın ...
Büyükşehir 500 ton cüruf alacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi park-bahçelerde kullanmak üzere 500 ton cüruf alacağını duyurdu.
 
Cinsel istismar iddialarına 14 yıl sonra 'pardon' dediler
Kahramanmaraş'ta, 14 yıl önce kuzenine cinsel istismarda bulunup, hamile ...
AFAD çalışanlarına toplu ulaşım ücretsiz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD taşra teşkilatında istihdam edilen ...
İzmir’de taksi ücretlerine zam!
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, taksi ücretleriyle ilgili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva