HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Kasım 2022 Perşembe - 11:13

AViTeM Semineri sürüyor... İzmir, diğer kentlere öncülük edecek

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansının uluslararası semineri devam ediyor. Akdeniz şehirleri arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen seminerde İzmir’in döngüsel ekonomi ve ulaşım çalışmalarında diğer kentlere öncülük edebilecek potansiyele sahip olduğu vurgulandı.

AViTeM Semineri sürüyor... İzmir, diğer kentlere öncülük edecek

Akdeniz’de kentsel ve bölgesel iş birliği çalışmaları yürüten, üyeleri arasında Fransız Dışişleri ve Avrupa Bakanlığı, Marsilya Belediyesi ve Euroméditerranée Kamu Kalkınma Ajansı gibi kurum ve kuruluşların bulunduğu Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansının (AViTeM), İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlediği seminer devam ediyor. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki (AASSM) uluslararası seminer 25 Kasım’da son bulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin projeleri, çalışmaları ve uluslararası konumunun ön plana çıktığı seminerde ayrıca Akdeniz şehirleriyle bölgesel aktörler arasındaki iş birliğinin sosyal ekonominin geliştirilmesine yönelik ne gibi çıktıları olacağı tartışılacak, deneyimlerin, ortak projelerin, bölgesel aktörlerin arasında kurulan ağların ve çalışma yöntemlerinin önemine değinilecek.

Meunier: “Akdeniz bir bütündür"
AViTeM Genel Müdürü Büyükelçi Philippe Meunier, “Bizler uzmanlarımız aracılığıyla uzmanlık eğitimi ve formasyonu çalışmaları yürütüyoruz. Networkler oluşturuyoruz. Akdeniz önünde bulunan önemli konular ve hedefler için çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da sık sık bu konuları ele alıyor, uluslararası camiada bunları paylaşıyor. Akdeniz bölgesi küresel hedefler karşısında oldukça kırılgan bir yapıya sahip. Bizler AViTeM’de çözümlerin bölgelerden, şehirlerin kendilerinden gelmesi gerektiğini ve çözümlerin de Akdeniz bölgesiyle uyumlu olması gerektiğini düşünüyoruz. Aslında çevre, iklim, barış, sağlık ve kentleşme gibi çok çeşitli konuları kapsayıcı bir şekilde ele almaya çalışıyoruz. Eşitsizlikleri dikkate almalıyız. Sosyal adaleti temel almalıyız. Herkese uyumlu çözümler geliştirmeliyiz. İnancımız şudur ki Akdeniz bir bütündür. Böyle bir semineri Doğu Akdeniz’de düzenlemiş olduğumuz için son derece mutluyuz. Bu semineri Akdeniz’in farklı noktalarından gelen uzmanlarımızla beraber gerçekleştiriyoruz,” dedi.

Gauvin: “İzmir örnek teşkil edebilir"
İzmir’in Akdeniz’deki diğer şehirlere örnek olacağını belirten Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, “İzmir’in çok önemli katkısı olabileceğini, İzmir’in Türkiye’deki konumu itibarıyla örnek teşkil edebilecek bir şehir olduğunu düşünüyorum. Birbirini etkileyen girişimlerin sürekliliği sağlanabilir. İzmir döngüsel ekonomi, ulaşım çalışmaları anlamında öncülük edebilecek birçok potansiyele sahip. İzmir’in bir taraftan entegre çalışmalar gerçekleştiren, diğer taraftan kapsayıcı faaliyetler yürüten bir şehir olduğunu söylemek gerek. Konumu itibarıyla hem denize erişimi bulunuyor hem de tarımın, sanayinin, zanaat gibi alanların ilerlemiş olduğunu görüyoruz. İzmir’in tarihî anlamda da potansiyeli mevcut. Dışa dönük bir şehir olmakla birlikte kendi ülkesi içinde içe dönük bir yapıya sahip. İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal meselelere son derece önem veriyor. En az gelişmiş mahalle ve bölgelere hizmet götürmek gibi bir hedefi olduğunu görüyoruz. Fransa, İzmir ile işbirliği geliştirdiği için son derece mutlu,” dedi.

D’Argoeuves: “Seminerin büyük potansiyeli var"
Fransa Dışişleri ve Avrupa Bakanlığı Bölgesel Topluluklar Dış İlişkiler Temsilcisi Xavier D’Argoeuves, AViTeM’in çalışmaları kapsamında İzmir’in model teşkil ederek ön plana çıkabileceğini söyledi. D’Argoeuves, “İzmir’in kendi içinde birçok dönüşüm gerçekleştiren bir şehir olduğunu görüyoruz. Hem büyükşehirlerin karşılaştığı sıkıntıları çözme aşamasında, hem de çeşitli faktörleri kendi bünyesinde eritebilmiş bir şehir olarak İzmir büyük bir potansiyele sahip. Akdeniz şehirleri içinde örnek çalışmalar yürütebilir. Fransız Dışişleri Bakanlığı olarak diğer şehirlerle iş birliğine gitmekten son derece mutluyuz. İş birliğimizin devam etmesini arzu ediyoruz. Bu iş birliği Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) üzerinden gerçekleşebilir, daha alt seviyede başlamak şartıyla da kurulabilir. Fransa ile Türkiye kentleri arasındaki iş birliğini her zaman destekliyoruz. Seminerin büyük bir potansiyeli var. Türk şehirlerinin Akdeniz havzasındaki şehirler arasında iş birliği geliştirme açısından büyük önemi bulunuyor,” dedi.

 
KKTC'nin 39. kuruluş yıl dönümü İzmir'de kutlandı
 
AK Partili Sürekli'den 24 Kasım mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KKTC'nin 39. kuruluş yıl dönümü İzmir'de kutlandı
İzmir'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 39. kuruluş yıl dönümü resepsiyonla ...
Narlıdere'de öğretmenlere 'saygı' konseri
Narlıdere Belediyesi ev sahipliğinde, Narlıdere Kent Konseyi'nin katkılarıyla ...
Karşıyaka'da Suavi coşkusu
Karşıyaka Belediyesi tarafından ‘Öğretmenler Günü’ etkinlikleri kapsamında ...
 
Ödemiş'te palmiyeler için örnek duyarlılık
Ödemiş’te Zafer Mahallesi’nde bulunan Eğitim Şehitleri Parkı’ndaki palmiye ...
Aziz Vukolos Kilisesi’nde özel konser
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent yaşamına kazandırdığı Aziz Vukolos ...
Buca’da kick boks turnuvası heyecanı başlıyor!
Buca Belediyesi önderliğinde gerçekleştirilecek olan uluslararası dövüş ...
 
Karaburun'da turuncu şenliğe adım adım!
Narenciye ürünleri başta olmak üzere organik tarım üretiminde son yıllarda ...
Bornova Belediyesi'nden vergi uyarısı!
Her yıl taksitle öde yapılan emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ile ...
Başkan Batur'dan ödül töreninde 'iktidar' mesajı: Artık değişimin zamanı geldi!
Konak Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Kadın Öyküleri Kısa ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva