HABERLER>EGE
6 Haziran 2022 Pazartesi - 11:46

ATV kazası hayatını kararttı!

Fethiye'de tatil yaparken katıldığı ATV turunda kaza geçiren Melek Yılmaz, sağ gözünü kaybetti ve yüzde 46 engelli kaldı. Yılmaz hastanede alınan ifadesinde, 'şikayetçi' olmadığı için, işletme sahibi hakkında açılan ceza davası düşürüldü. Yılmaz, "Hastanede hayati tehlikem devam ederken, şikayetçi olmadığıma dair imza alındı" dedi.

ATV kazası hayatını kararttı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 2017 yılının eylül ayında yaptığı tatilde, ATV turuna katılan Melek Yılmaz, dik yokuştan inerken direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza geçirdi. Feci şekilde yaralanarak sağ gözünü kaybeden Yılmaz, hastanede alınan ifadesinde işletmeciden şikayetçi olmadı. Ameliyatlar geçirdikten sonra İstanbul'a dönen 37 yaşındaki Yılmaz, tur öncesi gerekli bilgilendirme yapılmadığı ve önlem alınmadığı gerekçesiyle tur şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturmasında dava açılmasına gerek olmadığına karar verildi. Yapılan itiraz sonrası 2019 yılında kazayla ilgili dava açıldı.

Fethiye 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, uzlaşma bürosuna gönderildi. İşletme sahibi Fadıl K., Melek Yılmaz'a 10 bin TL tazminat teklif etti. Yılmaz teklifi, kazada yüzde 46 engelli kaldığını belirterek, tazminat tutarının yetersiz olduğu gerekçesiyle geri çevirdi. Yargılama ceza mahkemesinde devam etti. Mahkeme bu yılın ocak ayında karara bağladığı davada, işletme sahibine 'Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan 300 gün karşılığı 10 bin TL adli para cezası verdi. İşletme sahibi İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi'ne başvurdu. İstinaf Mahkemesi, Melek Yılmaz'ın hastanede alınan ilk ifadesinde şikayetçi olmadığını gerekçe göstererek, geçtiğimiz ay davanın düşürülmesine karar verdi.

"İSTANBUL'A GELDİM, DÖRT AMELİYAT DAHA GEÇİRDİM"
ATV turuna katılırken ehliyetimin olup olmadığının dahi sorulmadığını söyleyen Yılmaz "Saçma sapan evraklar imzalatıldı ve tura katıldık. Tura katılırken bize önlem almamız için hiçbir şey söylenmedi. Bize bisiklet kaskı verildi, emniyet kemerimiz bile yoktu. Hocamız bizi hiç umursamadı, kendi halimize bıraktı. Çok kötü bir parkur alanına gittik. Dağlık, yüksek bir yamaçta, 'İnebilirsiniz' dedi. Dengemi kaybettim, paramparça oldum. Sağlık ekipmanları bile yoktu. Bana orada müdahale edilmedi. Arkadaşımın söylediğine göre yarım saat ambulans beklemişim. Hastaneye götürüldüm, hayati tehlikem devam ediyordu. Bu halde benden şikayetçi olmadığıma dair imza alındı. Kendilerini kurtarmak için. Ben o sırada 2 ameliyat geçirdim. Hiçbir şekilde ilgilenmediler benimle. İstanbul'a geldim, dört ameliyat daha geçirdim. Şirket yine hiçbir şekilde ilgilenmedi tabii ki. Çünkü bir imza almışlardı" diye konuştu. 

"KAZADAN SONRA YÜZDE 46 ENGELLİ OLDUM"
İstanbul'a döndükten sonra dava açtığını söyleyen Melek Yılmaz, "Ceza davam yılan hikayesine döndü. Haklıyken haksız durumuna düşürüldüm. 5 yıla yakın bu ceza davası devam etti. En son Fethiye 6. Asliye Ceza Mahkemesi beni haklı buldu. Fakat bu kez istinafa götürdüler, karar bozuldu. Ben bu kazada gözümü kaybettim. İstinaf bu kararı bozuyor. Neye göre bozuyor. Ben o kazadan sonra yüzde 46 engelli bir birey oldum. Çalışma hayatım bitti. Ben çalışamadım, borçlarım birikti. Sürekli ameliyat oldum. Psikolojimi kimse düşünmedi. Ben bu yaşta engelli bir birey oldum. Adalet istiyorum" dedi. Yılmaz kanun yararına bozma başvurusundan sonuç almayı beklediğini belirterek, mağduriyetinin giderilmesini istedi.

 
Nergis Kafe İzmirliler’in hizmetinde
 
Bergama'ya İZKA'dan destek geldi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 6 Haziran 2022 Pazartesi 12:22

ATV'ler dengesiz tehlikeli araçlar, uzak durmak lazım.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pamukkale'ye turist akını: 5 ayda 431 bin kişi!
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'de bu yılın ilk 5 aydaki ...
200 milyon liralık vurgunun detayları şoke etti... 1770 numaralı mezardaki korkunç sır!
Muğla'nın Fethiye ilçesinde hiç evlilik yapmadan yaşayan 78 yaşındaki ...
Kalp krizi geçiren hakim vefat etti
Afyonkarahisar'da kalp krizi geçiren 2. Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi Hulusi ...
 
Şüpheli ölüm: Çobanın cansız bedeni bulundu!
Manisa’nın Salihli ilçesinde çobanlık yapan bir kişi zeytin bahçesinde ölü bulundu.
Yıldırım isabet eden 16 büyükbaş öldü
Afyon'un Çay ilçesinde yıldırım isabet eden ağacın altında toplanan 5'i buzağı, 16 büyükbaş öldü.
Çalıntı traktör sahibine kavuştu!
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinden çalınan traktör, jandarma ekiplerince ...
 
Kamyon kasasında 'ölüme' yolculuk!
Muğla'nın Yatağan ilçesinde 111 düzensiz göçmen yakalandı.
Motosiklet ve bisiklet tutkunları festivalde buluştu
Aliağa Motosiklet ve Bisiklet Kulübü tarafından ilçe belediyesi desteği ...
Carettaların annesinin anısına çevre anıtı
Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan beldesindeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nda ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva