HABERLER>POLİTİKA
18 Ekim 2013 Cuma - 17:24

Atila'nın Bornova'daki işsizliğe çözümü hazır

Türkiye'deki işşizlik sorunu şehirlerdeki gençlerin önünde en büyük engellerden birini oluştururken; nüfusunun önemli kısmını 30 yaş altındaki vatandaşların oluşturduğu Bornova için çözüm önerisi CHP'den Bornova Belediye Başkan Aday Adayı olan Olgun Atila'dan geldi. Çamdibi'ndeki kahvehane ziyaretlerinde vatandaşların işsizlikle ilgili şikayetlerini dinleyen Atila, sorunun çözümü için belediyelerin 'meslek edindirme' kurslarını adres gösterirken, verilecek hizmetin kağıt üstünde kalmaması gerektiğini vurguladı.

Atila nın Bornova daki işsizliğe çözümü hazır

İZMİR - Türkiye ekonomisinin ve toplumsal barışın en önemli sorunlarından birisi olan işsizlik konusunda Bornova Çamdibi'ndeki vatandaşların sorularını yanıtlayan CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, üretilecek formülün öncelikle yerel yönetimlerden başlaması gerektiğine dikkat çekerek; bu noktada düzenlenecek kursların kağıt üzerinde değil amacına yönelik olması gerektiğini söyledi. Kurban Bayramı nedeniyle Bornovalılarla bir araya gelen ve işsizlik konusunda gençlerin sorunlarını dinleyen Atila, ilçedeki genç nüfusun kahvehanelerde değil işletmelerde yer alması gerektiğini söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun Temmuz ayı verilerine göre Türkiye genelindeki işsiz vatandaş sayısının 363 bin kişi artarak 2 milyon 686 bin kişiye yükseldiği bilgisini veren Atila, “Bu ciddi bir rakam. Ülkemizdeki işsizlik oranı şu anda yüzde 9,3 seviyelerinde ve bunun önemli bir kısmını da gençler oluşturuyor. Bu noktada üretilecek projelerin, öncelikle bölgesel olması ve oranın ihtiyaçlarına uygun olması gerekiyor.  Bunun yapılabilmesi için de en önemli adres ilçe belediyeleri” diye konuştu. Belediyelerin işsizlik konusundaki tavrının genellikle meslek kursu düzenlemekten ibaret olduğuna işaret eden Atila, “Peki bu sorunu çözüyor mu? Tabi ki hayır. Çünkü, meslek kursunu bitiren vatandaş sonrasında nasıl ve ne şekilde destek alacağını bilmiyor. Bu noktada belediyeler kursu bitiren vatandaşlara devletin verdiği desteklerden nasıl yararlanılabilir konusunda danışmanlık hizmeti verebilir. Sonuçta, kağıttan sertifika almak zor değil, zor olan onu aldıktan sonra işletmelerde çalışmak ya da kendi işini kurmak. Bu noktada danışmanlık hizmetleri verilmesi için projeler üretiyoruz” dedi.


 
BELEDİYELER ARACI OLMALI
Bu çalışmalarını iki noktada sürdürdüklerini ifade eden Atila, “Bunlardan birincisi KOSGEB ile yapılacak bir protokolle girişimci eğitimlerinin, Belediye desteği ile verilmesi. Bu noktada vatandaşın eğitim alacağı fiziki ortamdan teknolojik altyapıya kadar bütün olanaklar sunularak, ilk adım atılmış olur. Bu işin ardından vatandaş, KOSGEB'in ve diğer kurumların desteğini alarak kendi işletmesini kurabilir. Diğer konu ise doğrudan belediye aracılığı ile düzenlenen meslek edindirme kursları. Bu kursu bitiren vatandaşlarımız, daha sonra belediye bünyesinde kurulacak bir ofis ile temas içinde iş arayabilir” dedi.

Belediyenin bu noktada, Bornova'daki işletmelerin ihtiyaç duyduğu eleman profillerini alarak bunları ilgili kişilere aktarabileceğini kaydeden Atila, “Bornova, büyük sanayi tesisleri ve işletmeleriyle İzmir ekonomisine önemli katkılar sağlayan bir ilçemiz. Bu işletmelerin personel ihtiyaçlarını tespit etmek de bu çalışmayla yapmak mümkün. Böylece hem firmaların ihtiyaçları göz önüne alınır hem de kişilerin bilgi, yetenek ve ilgisine göre gerekli yönlendirmeler yapılır. Sonuçta 'en doğru işe en doğru eleman' mantığını düşünmemiz ve buna göre hareket etmemiz gerekiyor. Yerinde çözüm dediğimiz de budur” şeklinde konuştu.
Bunun yapılması için olağanüstü kaynaklara gerek olmadığının altını çizen Atila, “Yapılacak proje sayesinde, bölgenin ihtiyaçlarını tespit ederek vatandaşa alternatifler fikirler sunacağız. Bu sayede belediyemiz aracılık rolünü üstlenmiş olacak. Sonuçta balık vermek yerine balığı tutmayı öğretmek daha akılcı bir çözüm. Yönetime geldiğimiz zaman konuyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektör temsilcileriyle temasa geçeceğiz. Önemli olan gençlerimizin sağlıklı şekilde istihdam edilmesini sağlamak” diye konuştu.


 
SOSYAL TRAVMA NEDENİ
İşsizliğin sosyal travmalara neden oluduğunun altını çizen Atila, konunun bu nedenle uzmanlar tarafından ele alınarak çok boyutlu şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Atila, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyeler sömürü düzeninin bir parçası asla olmamalı. Sonuçta issiz olan insanın psikolojik durumu ortada. Yerel yönetim olarak bunu görmezden gelmek, insan onuruna yapılacak en büyük hakaretlerden birisi. Birçok ailenin yıkılmasına neden olan başlıca konu işsizlik. Dolayısıyla bu konuda ürettiğimiz her çözüm önerisini, sosyal ve ekonomik gerçekler göz önüne alarak oluşturduk. Bu sosyal travmayı atlatmaya yardımcı olacak formülleri üzerinde çalışmaya devam edeceğiz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
merkez 19 Ekim 2013 Cumartesi 11:53

biz seni halkın içinden içimizden biri olarak sevdik ve emin olarak içimizde kalacağına yolun açık olsun başkan

Yorumu oyla      21      8  
İNÖNÜ MAH. 18 Ekim 2013 Cuma 19:21

BORNOVAYA YAKIŞIR.OLGUN ATİLLA GERÇEKTEN OLGUN VE İŞİNİN EHLİ.DAR GRUPÇU,BENCİL,HALKIN ARASINA GİRMEYEN ADAYLARA SON.OLGUN BEYİN GÖSTERİLMESİ DURUMUNDA HEM C.H.P.KAZANIR HEMDE BORNOVA.HER MAHALLENİN SORUNLARINI YERİNDE TESBİT EDEREK ÇÖZÜM YOLUNDA NİHAİ HEDEFE ULAŞACAĞINA İNANIYORUZ.KATILIMCI BELEDİYECİLİK ŞART.HALKIN SORUNLARI YERİNDE VE ZAMANINDA HALEDİLECEKTİR.BUNU KENDİSİNDEN DİNLEDİM.YOLUN AÇIK OLSUN.

Yorumu oyla      36      15  
Sadri Aktaş 18 Ekim 2013 Cuma 18:40

İçimizden biri Olgun Atila ya başarılar diliyorum. Yolun açık olsun genç ve aydınlık başkan.

Yorumu oyla      35      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'nin Melih Gökçek'i kaydırma planı!
Yerel seçim yaklaşırken siyasi kulisler de hareketlendi. En fazla kulisin ...
Sezer’in işten çıkartılan kızlarına ticari sır perdesi!
Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in kızları Ebru Akbatur ve Zeynep ...
AK Parti dersaneleri kapatmak için 'devrim'e sığınacak
Hükümet, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bünyesinden çıkardığı özel dershaneleri, ...
 
Ali Talak: Dernekleri kira derdinden kurtaracağız
CHP Çiğli Belediye Başkanı Ali Talak, seçim çalışmaları kapsamında Çiğli’de ...
Bakan'dan Türeli'ye şok eden 'Kadın işgücü' yanıtı!
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli’nin ‘Kadının iş gücüne katılımı’ ...
CHP'li Güven'den İZKAB'a bayram ziyareti
Karabağlar’da kurulan ancak kapıları tüm İzmir’de yaşayan kadınlara açık ...
 
Bakan Güler'den ‘duvar’ açıklaması
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Suriye sınırına istinat duvarı örülmesiyle ...
Bülent Arınç'tan yeni Anayasa itirafı!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Anayasayı değiştirmek istiyoruz ancak ...
Tekinden Bakan Bağış'a sert yanıt: O konular...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP eski Genel Başkanı Deniz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva