HABERLER>POLİTİKA
10 Kasım 2022 Perşembe - 16:27

Aslı Baykal: CHP gayri milli bir pozisyona geldi, savruluyor

CHP'den istifa eden Aslı Baykal, partinin 'ciddi bir savrulma yaşadığını' ve 'laikliği savunmaktan uzaklaştığını' söyledi. Baykal, CHP'yi 'gayri milli bir pozisyona' gelmekle de eleştirdi.

Aslı Baykal: CHP gayri milli bir pozisyona geldi, savruluyor

CHP'nin eski Genel Başkanı ve mevcut Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, CHP üyeliğinden istifasının nedenine ilişkin ilk kez açıklamalarda bulundu.  31 Ekim'de sosyal medya hesabından "Siyasi parti üyeliğiniz sonlandırılmıştır" yazılı mesajı paylaşan Aslı Baykal, bir gazetecinin "Neden istifa ettiniz?" sorusuna "Gördüğüm lüzum üzerine yazmanız yeterli" cevabını verdi ve daha fazla konuşmak istemediğini söyledi.

İstifasının üzerinden geçen iki haftanın ardından MASA'dan Mustafa Aksoy'a konuşan Baykal, 'politik manevraları ve karar alma süreçleri' üzerinden CHP'ye sert eleştiriler yöneltti.

"CHP ulus aşırı İslamcı görünümlü oluşumlara alan açtı"
Atatürkçülerin CHP'de temsil zeminini yitirdiğini ve laikliği savunan bir parti olmaktan çıktığını savunan Baykal, CHP'nin 'ulus aşırı İslamcı görünümlü oluşumlara' alan açtığını söyledi. CHP'yi 'tren' olarak nitelendiren Baykal, Altılı Masa'ya ilişkin de eleştirilerini dile getirdi. Baykal, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın "Türkiye’nin Said-i Nursi modeline ihtiyacı var" sözlerine dikkat çekerek, bu sözlerin ne iktidar partisi ne de Atatürkçüler tarafından 'hazmedilebilir' bir durum olmadığını ifade etti.

"CHP merkez parti taklidinden öteye gidemiyor"
CHP'yi 'milli değerleri hissetmemek' ve 'gayri milli odaklarla diyalog kurmak' ile eleştiren Baykal, CHP'nin gelecek için umut vermediğini kaydetti. Baykal, CHP'nin değişim kavrayışını ise 'tarihsel mirasın reddi, ideolojik boşluk ve cemaatlere yaranma' olarak tanımladı. CHP'nin her seçmene 'yaranmaya' çalıştığı için 'çelişkili' mesajlar verdiğini savunan Baykal, CHP'nin 'merkez parti taklidinden öteye gidemediğini' söyledi. Baykal, CHP'nin siyasi rengini kaybetmeye başladığını öne sürerek, "Bu siyaset formu CHP’yi kimliksiz bir yapıya büründürmüş ve sığ politikaların mahkûmu haline getirmiştir" dedi.

"Helalleşme, CHP'nin ana unsurlarıyla vedalaşma"
Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' girişimini ise 'eskinin reddi' ve 'CHP'nin ana unsurlarıyla vedalaşma' olarak yorumladı. Helalleşme girişimini CHP'nin parti politikalarından dolayı 'özür dileme' hareketi olarak ifade eden Baykal, "Geçmişi yüzyıla dayanan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan CHP’nin temel siyaseti için özür dileyip bunu yok saymak hafızayı silmektir" diye kaydetti.

"Gayri milli bir pozisyona geldi"
CHP’nin ciddi bir savrulma yaşadığını belirten Baykal, "Bu savrulmadaki en can acıtıcı noktanın CHP’nin gayri millî bir pozisyona gelmesidir” dedi. Baykal, CHP'nin iki yıl boyunca kurultayı toplamamasını 'farklı seslere, çözüm önerilerine kulak tıkamak' olarak değerlendirdi. Baykal, bahsettiği bu anlayışı ise 'anti-demokratik' olarak niteledi.

"Atatürkçüler düşünce alanı bulamayacak"
'CHP'nin bugünkü yükünü taşımaktan utandığını' söyleyen Baykal, Atatürk’ün partisi olarak bilinen siyasi mirasın artık geçmişte kaldığını öne sürdü. Baykal, 'CHP ve Millet İttifakı çatısı altındaki siyasi oluşumların Atatürk'ün mirasını taşıyamayacağını' dile getirerek, "Atatürkçüler bu dönem itibariyle mücadele alanı olarak Millet İttifakı’nda hiçbir şekilde imkân bulamayacaklardır" ifadesini kullandı.

"Yeni bir siyasi partiye ihtiyaç yok"
Baykal, Türkiye’nin yeni bir siyasi partiye ihtiyaç duymadığını da savunarak, CHP ve Millet İttifakı ile ortak değerleri paylaşmadığını ve istifasının temel sebebinin bu olduğuna dikkat çekti.

 
Göztepe, Buca'yı kupada yıktı!
 
Erdoğan, Özbek mevkidaşı ile görüştü
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Kasım 2022 Cuma 08:40

bir düşün yakasından chp'nin. chp'nin sizemi ihtiyacı var? akepenin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. hırslarınızı seçimden sonra çıkarabilirdiniz. deniz baykal denen adam, akepenin başındaki zatı siyasi yasaklı olmasından kurtardı. 21 yıl boyunca ülkede perişan edilmedik alan kalmadı. gayrimilli konuma gelmişte laiklikten uzaklaşmışmış. bu akepe denen parti birkaç sene önce laiklik karşıtı yapı nedeniyle anayasa mahkemesi tarafından sadece 1 oyla kapanmaktan kurtarılmadı mı? bir susun be. susunda adam sansınlar sizi. chp'den istirhamımız deniz baykal ve kızı mı kim üyeyse atın partiden.

Yorumu oyla      6      4  
Partili 10 Kasım 2022 Perşembe 19:37

Sayın BAYKAL,bu parti içinde hiç bir zaman konsensus olmadı,milletvekilleri aynı kişiler dededen toruna milletvekili olanlar vardır,ayrıca kontenjan milletvekilliği partiye emeği geçenler değil yöre ile ilgili olmayanlar atanıyor,ön seçim yok kıdem yok liyakat hiç yoktur,ondan sonra da ittifak ile seçim almak yok öyle birşey yazık oluyor bu halka,herkes koltuk ve makam genel başkanlık derdinde halk ise iktidar olmadık diye üzülüyor ama üzülmeye değmez bu yöneticiler olduğu sürece...

Yorumu oyla      6      3  
Lombak 10 Kasım 2022 Perşembe 18:16

100% katılıyorum. Kurduğu devlete karşı çıkanı az görülür.

Yorumu oyla      3      5  
Skandal! 10 Kasım 2022 Perşembe 16:57

Milli bunlar mı oluyor? CHP Genel Başkanı özel hayatına dikkat edecek.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Torun, Başarır ve Akdoğan hakkında fezleke
CHP Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Seyit Torun ve Turan Akdoğan hakkında ...
Ali Babacan, Meral Akşener ile görüştü
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6'lı masa toplantısından önce ...
CHP'li Özkoç, Cumhurbaşkanına tazminat ödeyecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Milletvekili Engin Özkoç'un kendisine ...
 
Genel Merkez'den İzmir teşkilatına tebrik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti İzmir teşkilatının ...
Bakan Bozdağ'dan uyuşturucu açıklaması!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’de terörle olduğu gibi uyuşturucuyla ...
Bakan Kurum’dan ‘Buca Cezaevi itirazı’na yorum: Kronik muhalefet hastalığı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve ...
 
CHP’li Purçu: Vatandaşa sınırda eziyet ediliyor!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu; Habur Sınır Kapısını CHP Şırnak İl ...
Şarkıcı Balık Ayhan, Gelecek Partisi'ne katıldı
2011 yılında AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Ayhan Küçükboyacı, Gelecek ...
Erdoğan: Dost kazanmaya gayret ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan'la ilişkiler hakkında, "Bizler düşman ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva