HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2024 Perşembe - 08:16

Araştırmacı Yaldız, CHP ve Cumhur’un handikaplı ilçelerini saydı ve ekledi: ‘Adaya bakarım partisi’ şu an yüzde 25!

Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, “Adaya bakarım partisi şu an yüzde 25… İnsanlar ideolojik kutuplaşmadan yoruldu. CHP bayrağını taşıyacağız falan… Taşıyacaksın ne olacak? Neye yaradı bugüne kadar? İki dudağın arasında olmadık biri geldi belediye başkanı oldu. Aday ilçeye hizmet edecek mi? Ne yaptı bugüne kadar? Aliağa’da DEM Parti seçmeni bile MHP adayına oy verecek durumda. Menemen’de, Kınık’ta bunu görüyorlar. AK Parti ayrımını bırakmışlar. Merkezi hükümetin desteği var, organize sanayiden, doğalgaza kadar… Belediyenin alması zor olan hizmetleri getiriyorlar” dedi.

Araştırmacı Yaldız, CHP ve Cumhur’un handikaplı ilçelerini saydı ve ekledi: ‘Adaya bakarım partisi’ şu an yüzde 25!

EGEDESONSÖZ- Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde 31 Mart Yerel Seçimleri vardı. Programda İzmir’in ilçelerinde Cumhur İttifakı ile CHP ve diğer partilerin durumu masaya yatırıldı.

CUMHUR İTTİFAKI’NDA İKİ İLÇEDE SORUN VAR
Elindeki anket verileri üzerinden Cumhur İttifakı’nın elindeki belediyelerle ilgili değerlendirme yapan Yaldız, Kiraz ve Bayındır ilçelerinde yaptıkları anket çalışmalarında olumlu sinyaller almadıklarının altını çizdi. Yaldız açıklamasında “Cumhur İttifakı’nda iki ilçeyi riskli görüyorum. Bayındır ve Kiraz... Belediye başkanlarının performansının yeterli olduğunu görmüyoruz. Hem MHP kanadının hem AK Parti kanadının kurumsal oyları var. Bayındır ve Kiraz, Cumhur İttifakı’nın zayıf yönleri… Kiraz’da bir seçim önce İYİ Parti adayı olmamış olsaydı seçimi DSP adayının alması muhtemeldi. CHP’liler bir yere gitmedi 2014’te gitti ama... Gittiği yerlerden biri Kiraz’dır. CHP aday adayı olarak başvuran merhum Salim Özkarakaş yüzde 36 oy aldı. İYİ Parti, Millet İttifak’ının oylarını böldü, yoksa çok rahatlıkla DSP adayı bile alabiliyordu. Cumhur İttifakı’nın belediye başkanı nam-ı değer Çemberli Efe Saliha Özçınar Kutlu... Başta ilçenin merkezi olmak üzere araştırmalarda da çok güçlü çıkmıyor. Bayındır da böyle. Büyük oy farkıyla seçildi ama Cumhur İttifakı’na güç katamayacak gibi görünüyorlar. İttifakın buna ihtiyacı var mı? Özkarakaş CHP’den aday olsaydı da çok büyük farkla alabilirdi. Mevcut belediye başkanlarını partiye ve ittifaka güç katacak durumda görmüyorum. İttifakın zaten gücü var. Bu iki belediye başkanını taşımak istiyorsa o onların kararıdır” dedi.

Menemen Belediyesi | HaberDetay aydin pehlivan dan ak parti kurulus yil  donumu mesaji

AYDIN PEHLİVAN ŞU ANKİ YEREL YÖNETİMLERDE EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN DİYE BİR LİSTE YAPACAK OLSAK 1 NUMARA ŞU AN
Menemen, Aliağa, Bergama ve Kınık başkanlarının performanslarının olması gereken noktada olduğunu belirten Yaldız, Menemen’e bir parantez açarak “Menemen’de özel çalışmalar yapıyoruz. Sonucu özellikle merak ettiğimiz yerlerden birisi. DEM Parti aday çıkarırsa AK Parti kesin kazanır Pehlivan’la. Çıkarmasa da Aydın Pehlivan ilçenin favorisidir benim nezdimde… Şöyle bir eleştiri var. Birçok arazi sattı. Satıp ne yaptı? yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nde de özelleştirmeler yaptı hükümetler. AK Parti’nin geldiği dönemde, Merhum Kemal Unakıtan’ın Maliye Bakanı olduğu dönemden başlayarak neredeyse kamu malı adına ne bulduysa sattı. Sattığında ne yapmıştı? Otoyol, TOKİ yapmıştı. İlk dönemler, 2007-2009’u hatırlayın. Vatandaş Sümer Bank’ın satılmasına üzüldü ama ilçesine yapılacak çevre yoluna da sevindi. Buradan bakarsak Aydın Pehlivan bu malları satıp ne yaptı? Yedi mi yoksa çarçur mu etti? Yoksa ilçeye mi harcadı? Biz yaptığımız araştırmalarda halkın o satılan malları ilçeye harcadığı yönünde değerlendirmeleri görüyoruz. Battı-çıktı yapıyor. Yollar, parklar, kaldırımlar yapıyor. İlçeye yeni merkezler kazandırıyor. Aydın Pehlivan şu anki yerel yönetimlerde en iyi çıkış yapan diye bir liste yapacak olsak 1 numara şu an” ifadelerini kullandı.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar: “Vatandaşımızın yanındayız” - Aliağa  Belediyesi

ALİAĞA’DA DEM PARTİ SEÇMENİ BİLE MHP ADAYINA OY VERECEK DURUMDA
Son yapılan araştırmalarda dört seçmenden birinin parti ittifakından önce adaya bakacağını söylediğini dile getiren Yaldız, “İnsanlar ideolojik kutuplaşmadan yoruldu. CHP bayrağını taşıyacağız falan… Taşıyacaksın ne olacak? Neye yaradı bugüne kadar? İki dudağın arasında olmadık biri geldi belediye başkanı oldu. Aday ilçeye hizmet edecek mi? Ne kazandıracak? Ne yaptı bugüne kadar? Aliağa’da DEM Parti seçmeni bile MHP adayına oy verecek durumda. Menemen’de, Kınık’ta bunu görüyorlar. AK Parti ayrımını bırakmışlar. Merkezi hükümetin desteği var, organize sanayiden, doğalgaza kadar… Belediyenin alması zor olan hizmetleri getiriyorlar. Bakırçay bölgesindeki Cumhur İttifakı ilçelerinin başkanlarını favori görüyorum” şeklinde konuştu.

CHP’DE 5 İLÇE HANDİKAPLI!
CHP açısından da riskli ilçeler olduğunu söyleyen Ümit Yaldız, “Kemalpaşa en riskli alandır. İlçenin demografik ve siyasi geçmişi üzerinden doğal olarak... DEM Parti’nin aday çıkaracağı da göz önünde bulundurursak bence Torbalı da öyle… CHP doğru adayı çıkarmış gözükse de Cumhur İttifakı bütünlüğünü koruyor. Belki bunun üzerinden zenginleşecek de. Menderes, Torbalı, Kemalpaşa ilçeleri yeniden Cumhur İttifakı tarafından kazanılabilir. Merkezde Bayraklı, Buca ve Karabağlar’da CHP açısından handikap var. Aday hatasıyla beraber Bornova’da ve Gaziemir’de de zemin kayması yaşayabilir. Bu ilçelerin geçmiş tercihine baktığımızda merkez sağın vücut bulduğu ilçeler buralar. Belli demografik faktörlerin sonuç değiştirdiği yerler. CHP adayını Ankara’nın doğusundan belirler, AK Parti Balkanlardan belirlerse çok büyük farklılıklar yaratır. Aday faktörü birçok ilçede yüzde 25… Seçmen ‘adaya bakarım’ diyor. Sadece CHP seçmeni değil AK Parti seçmeni de diyor. Yüzde 25 bütün siyasi parti seçmenlerinin ortak noktası. Adaya bakarım partisi şu an yüzde 25. İlçe adaylarının bilhassa ince elenip sık dokunması gerekir. Genel Başkan Özgür Özel de bu minvalde konuşmuştu” açıklamasını yaptı.

 
DEAŞ'a yönelik 'Kahramanlar-46' baskını!
 
Yaşlı adam kaza kurbanı!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 25 Ocak 2024 Perşembe 15:37

Başkan bir değişsin de var mıymış yokmuymuş görürsün akkoyun.

Yorumu oyla      3      1  
hakkı 25 Ocak 2024 Perşembe 14:55

Kemalpaşada Ak parti Galip Atar ya da Halil Bülbülü aday gösterirse yüzde 1000 kazanır.Yok yine Arif Uğurlu aday olursa chp bir adım öne geçer.

Yorumu oyla      1      1  
Efesli Herakleitos 25 Ocak 2024 Perşembe 14:50

Selçukla ilgili bir anket sonucu açıklarmısınız? Mevcut başkan şu an % 30 un altında.

Yorumu oyla      6      1  
idris akkoyun 25 Ocak 2024 Perşembe 14:08

Doğalgazla Belediyenin hiçbir alakası olmadığını bilmeyen mallar var aramızda MAL

Yorumu oyla      5      3  
Lombak 25 Ocak 2024 Perşembe 13:23

Yecehapem benim. Zaten sakat durum olmasa, sayı, istatistik verir. Bilmem anlatabildim mi?

Yorumu oyla      2      2  
25 Ocak 2024 Perşembe 12:57

Özelleştirme yapılıp, otoyol yapıldı denmiş. Otoyollar YİD değil mi? Menemen'de arsa satışı oldu mu olmadı mı? Olduysa haberlerde geçen rakamlara kaç tane park, battı çıktı yapılır?

Yorumu oyla      2      2  
Murat 25 Ocak 2024 Perşembe 12:38

Yıl 2024 Hala doğal gaz yok Karabağlar da ulan mallar. Siz neden bahsediyorsunuz?

Yorumu oyla      5      3  
Haydar 25 Ocak 2024 Perşembe 12:23

Analizler tarafsız olduğunda okumasinda tespitleri anlaması da ne güzel oluyor. Birşeyler ogrenmeye başlıyoruz bakış açınız genisligor.Yeterki prangalarimizdan kurtulalım .İzmir duruşu budur

Yorumu oyla      1      2  
TC misafir 25 Ocak 2024 Perşembe 11:33

Yahu Ümit kalkmış özelleştirmeleri cici göstermişsin o zamanlarda yapılan yollar için faaliyet raporlarını inceleyip bu sitede paylaştım yapım maliyeti kadar bakım onarım maliyeti vardı ve hatta dönemin bakanı Binali Yıldırımın konuyla ilgili acil yapılması gerekiyordu bu nedenle kötü oldu diye beyanı var keza o dönemde yapılan toki evlerindeki kalitesizlik haberlere bile konu oldu hiç mi araştırma yapmazsın anlamadım ki kalkmış ezbere konuşmuşsun. Yerel seçime gelecek olursak Yılmaz Büyükerşen ya da Mehmet Fatih Maçoğlu gibi bir aday çıkmazsa sadece muhtar için oy kullanacağım çünkü partilerin vatandaşları kutuplaştırması oylarının büyük bölümünü garanti almalarını sağladı bu da beraberinde kötü yönetimi getirdi ülkenin ve yağmalanan şehirlerin hali ortada. Partili olmadan belediyede iş bulman çok zor bu da bunun kanıtıdır ve ne yazık ki her parti için geçerli bir durum.

Yorumu oyla      2      1  
Sahiller hariç , CHP’nin diğer ilçelerde işi zor . 25 Ocak 2024 Perşembe 10:58

İzmir çevre ilçe otobüslerinde ; merkez ilçelerdeki toplu taşıma araçlarında uygulanan 120 dk. aktarma hakkı YOK . ( son günlerde tartışma konusu olan çalışmayan , çalışan emekli ikramiyesi . Memur ile Bağkur ve İşçi emekli maaş artış oranları gibi . Bazılarına var . Bazılarına yok ) İzmir BB’si toplu taşımada; İzmir merkez ile İzmir çevre ilçelerinde ayrımcılık yapmadan adil ve eşit hizmet verdi de ben mi farkınızı farkedemedim .

Yorumu oyla      3      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP yerel seçim mitinglerine başlıyor
Milliyetçi Hareket Partisi, yerel seçim mitinglerine, aday çıkardığı iki ...
Ziyaretçi girişi dahi kapatılıyor, gözler Cuma'da... CHP'de OHAL!
CHP'nin Parti Meclisi (PM), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için ...
Yeniden Refah İzmir, 13 ilçede adayını açıkladı
Yeniden Refah Partisi, Genel Merkez'de düzenlenen törende İzmir belediye başkan adaylarını tanıttı.
 
Ankara’da kritik 'Erdoğan-Reisi' zirvesi
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ...
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dağ, Çiğli'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Çiğli ...
MHP, 55 belediye başkan adayını daha açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi, 2 büyükşehir ilçe, 53 ilçe belediye başkan ...
 
HKP İzmir Büyükşehir adayı belli oldu!
Yerel seçimlere az bir zaman kala siyasi partiler adaylarını açıklamaya ...
CHP-Memleket Partisi hattında İzmir iddiası... 'Kontenjan ilçe' mi verilecek?
CHP'de ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı ...
Özel ve Baş görüştü: Ortak açıklama iptal edildi
CHP lideri Özgür Özel, TİP Genel Başkanı Genel Başkanı Erkan Baş ile CHP ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva