HABERLER>EKONOMİ
11 Nisan 2014 Cuma - 13:48

Arap işadamlarından Çeşme çıkarması

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nin(TURAB) Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak 2. büyük projesi Çeşme'de gerçekleşiyor.

Arap işadamlarından Çeşme çıkarması

İZMİR - TURAB 13-16 Kasım Gıda Zirvesinin ardından 28-30 Nisan tarihleri arasında Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, İkili Görüşme Organizasyonu’nda Arap ve Türk İşadamlarını buluşturacak.

Türk-Arap İşadamları Derneği Başkanı Sabuhi Attar yaptığı açıklamada, “Yapı ve İnşaat malzemeleri konusunda faaliyet gösteren, müteahhitlik işi yapan kurumların Çeşme’deki organizasyonumuzda yer almasını istiyoruz.

Burada standlar kurulacak, bire bir karşılıklı görüşmeler yapılacak. Biz dernek olarak Arap yatırımcı işadamlarını, belediye ve diğer resmi kurum temsilcilerini Çeşme’ye getiriyoruz. Arap İşadamlarına İzmir’i tanıtmak için çaba sarfediyoruz. Türk-Arap İşadamları Derneği’nin desteğiyle, Turab Fuarcılık olarak Gıda ve Yapı-İnşaat konusunda faaliyete geçtik. Türk-Arap Turizm Derneği organizasyonu ile sağlık ve turizm yatırımlarınıda ülkemize getireceğiz” dedi.

İzmir Çeşme’de düzenlenecek Yapı-İnşaat zirvesinin açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce, Arap Bakanlar ve Büyükelçilerin katılımıyla yapılacak. Heyetler hazırlanan Türk standlarını ziyaret edecekler ve İkili görüşmeler yapılacak. 600’ün üzerinde Arap firmasının katılımı ile yapılacak görüşmeler İzmir ve Türkiye ekonomisine 1 milyar doların üzerinde katkı sağlayacak.
 
TURAB Başkanı Sabuhi Attar, 2007 yılından bu yana Türkiye’de, Arap ülkelerinde ve Avrupa ülkelerinde, yurtiçi ve yurtdışında fuar organizasyonları gerçekleştirmekte, tanıtım ve yatırım faaliyetlerinde bulunmaktadır. Daha önce Grand Plaza, İzmir Demir Çelik gibi kuruluşlara Arap işadamlarının sermayelerini getirmelerine aracı olduklarını belirtmiştir. Aynı zamanda Atlas Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği ve Türk-Arap Turizm Organizasyon Derneği Başkanılığını yaptığını belirten Attar, Türk ve Arap ülkelerindeki iş çevrelerine, ticaret, ekonomi, finansman, sanayi ve benzeri konularda görüş bildirmek ve uygulamada yardımcı olmayı amaçlamıştır.
 
13-16 Kasım 2013’te Çeşme-Sheraton Otel’de Gıda ve Gıda Teknolojileri, İkili Görüşme Organizasyonu, Gıda Zirvesi; Arap Ülkelerinden 500 Arap İşadamı ve 100’e yakın Türk firmasının katılımıyla gerçekleşmiştir. 500 Arap Firması ülkemizden memnun bir şekilde ayrılmış ve birçoğu iş bağlantılarında bulunmuştur.

28-30 Nisan 2014 Tarihlerinde Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, İkili Görüşme, Alım Heyeti Organizasyonu, Yapı Zirvesi düzenlenecek olup, sektörle ilgili 600’ün üzerinde Arap Firmasının katılımı sağlanacak.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OLIVTECH 2014'ün ilgi odağı Miranda
Ayvalık yöresine özgü zeytin ve zeytinyağlarıyla dikkat çeken Miranda ...
İzmir’de elmas gibi kiraz: Kilosu 200 lira!
İzmir'de bir çiftçinin serada yetiştirdiği kiraz, yaklaşık bir ay önce ...
Benzinde tavan fiyat uygulaması
Tavan fiyatı uygulamasında baz alınan İstanbul Avrupa Yakası'nda 12-15 ...
 
Kredi notu şoku doları fırlattı
Moody's'in Türkiye'nin görünümünü negatife çevirmesi sonrası dolar/TL 2,12'nin üzerine çıktı.
Cari açık iki ayda 8,1 milyar dolar
Cari açık Şubat'ta 3,1 milyar dolarla beklentileri aştı. İki aylık açık 8,1 milyar dolara geriledi.
Yorgancılar üniversitelilerle buluştu: Başarının sırrı...
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Başkanı Ender Yorgancılar, üniversiteli ...
 
Türkiye'ye 'Moody's'ten kötü haber!
Türkiye’nin kredi notu görünümündeki oynamanın gerekçesi, ‘dış finansman ...
İzmir’de sağlıklı günler: 2 fuar bir arada
Ekoloji İzmir ve Olivtech Zeytin, Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı, İzmir ...
Tansu Çiller’den ‘faiz’ çıkışı!
Eski Başbakan Tansu Çiller, 5 Nisan 1994 tarihinde alınan ekonomik kararların ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva