HABERLER>SPOR
17 Ocak 2022 Pazartesi - 14:00

Altay'da kazan kaynıyor

Spor Toto Süper Lig'de art arda 6'ncı yenilgisini evinde Aytemiz Alanyaspor'a 2-0 mağlup olarak alan düşme hattındaki Altay'da taraftarlar kazan kaldırdı.

Altay da kazan kaynıyor

Siyah-beyazlı kulübü 5 yılda 3'üncü Lig'den Süper Lig'e taşıyan Özgür Ekmekçioğlu başkanlığındaki yönetim ilk kez istifaya davet edildi. İlk düdükten son düdüğe kadar, "Yönetim istifa" sloganları atan siyah-beyazlılar, "Yeter, Altay'ı Özgür bırak" şeklinde tempo tuttu. Futbolcuları alkışlarla protesto eden, oyundan çıkan Ceyhun Gülselam'ı ıslıklayan taraftarlar, sadece görevden ayrılan teknik direktör Mustafa Denizli'ye sevgi gösterisinde bulundu. Mustafa Denizli'nin yardımcısıyken teknik direktörlük koltuğuna oturan Mert Nobre ise tribünlerden destek görmedi. Galibiyet özlemi 14 haftaya yükselen İzmir temsilcisi, dün kutladığı 108 yaşına düşme hattında buruk girip sevenlerini üzdü.

Önceki yıllarda pek çok kez transfer yasaklarını kaldırarak Altay'a 3 kupa kazandıran başkan Özgür Ekmekçioğlu'nun bu sezon devre arasında gelen yasağı henüz savamaması camiada endişe uyandırdı. Geçmiş dönem borçlarını ödeyen başkan Ekmekçioğlu, kendi dönemindeki borçlar nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu. Son kongrede kulübün borcunun 174 milyon TL olduğunu açıklayan Ekmekçioğlu'nun menajerler tarafından hatalı transferlere yönlendirildiği savunan taraftarlar, genç başkanın kulübü borçlandırdığını dile getirdi. Altay'ın transferin önünü açması için yaklaşık 2 milyon Euro'ya ihtiyaç duyduğu iddia edilirken, 18 yıl sonra döndüğü Süper Lig'de asansör takım olmak istemeyen İzmir ekibinde yönetim olağanüstü genel kurula davet edildi. Kulüp tüzüğüne göre üyelerin imza toplaması halinde yönetim kongreye gitmek zorunda kalabiliyor.

POTANSİYEL ADAY AKMAN
Altay'da uzun süredir ismi başkan adaylığı için geçen iş insanı İbrahim Akman, sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaparak camiaya mesaj verdi. İzmir'de mobil oyunlar üreten bir şirketin patronu olan Akman, "108 yıllık tarihimizin önemli değerlerinden Büyük Mustafa'nın kulübümüzden bu şekilde ayrılışı bizleri de üzdü. Mustafa hocamızın temsil ettiği değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu değerlere zarar verecek her türlü eylemin karşısında olacağımızın ve gerektiğinde elimizi taşın altına sokmaktan çekinmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz" diyerek göreve hazır olduğunu dile getirdi.

BABA EKMEKÇİOĞLU'DAN SERT TEPKİ
Altay'da başkan Özgür Ekmekçioğlu'nun babası Rafet Ekmekçioğlu, istifa çağrısı yapan taraftarlara sert tepki gösterdi. Alanyaspor maçını oğluyla birlikte tribünden takip eden Rafet Ekmekçioğlu, sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi: "Bölgesel Amatör Lig'e düşmek üzere olan takımı 5 yılda gece gündüz çalışarak Süper Lig'e taşıyan yönetime saygısızlı yapmak hiç yakışmıyor. Dün, 'Şampiyon yap bizi heykelini dikelim' diyen taraftar bugün, 'İstifa et' diyor. Balık beyinli olanlar her şeyi çabuk unutuyor. Mustafa Denizli, Altay 3'üncü Lig'deyken neredeydi? Bir defa kulübün önünden geçmedi. Şimdi mazlumu oynamasın, 13 maçtır takım dökülüyor. Bu takımı teknik direktör Mustafa Denizli kurdu. 3'üncü Lig'de sesi çıkmayan yüreksizler Süper Lig'de ötmeye başladı."

LOKMAN'A BORÇ 2 MİLYON TL
Eski oyuncularına olan borçları nedeniyle transfer yapamayan Altay'ın 12 alacaklı dosyasını kapatması gerektiği konuşulurken, siyah-beyazlıların eski stoperi Lokman Gör'e 2 milyon 278 bin 750 TL borcu olduğu ortaya çıktı. Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, davacının itirazının kabulü ile 1 milyon 709 bin TL tutarındaki fesih tazminatının 2 milyon 278 bin TL şeklinde düzeltildiği bildirildi. Tahkim Kurulu'nda Altay'ın geçen sezon Beşiktaş'tan kiralayıp forma şansı bulamayan Abdullah Aydın, altyapısından yetişen Cenk Özkaçar ve eski futbolcusu Kerim Avcı ile uyuşmazlık yaşadığı bilgileri yer aldı. Siyah-beyazlıların eski yabancı oyuncuları Putsila. Mossoro, Amorim, Cocalic ve Gnanduillet gibi oyuncularıyla da davalık olduğu iddia ediliyor. (DHA)

 
Duayen tiyatrocu Bozkurt Kuruç, sahneden uğurlandı
 
Fark yaratmak için talip olduk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'ye Obinna için 3 milyon dolarlık teklif
Spor Toto Süper Lig'de çarşamba günü evinde oynayacağı Demir Grup Sivasspor ...
Menemenspor beraberliğe abone oldu
Spor Toto 1'inci Lig'de alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Nasadoge ...
İzmir Büyükşehir Avrupa'ya veda etti
İzmir Büyükşehir Belediyespor kadınlar hentbolda Avrupa macerasını noktaladı.
 
Bucaspor 1928 zirveye yaklaştı
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta ikinci yarının ilk haftasında Isparta 32 Spor'u ...
Kaf-Kaf kritik maça çıkıyor: Ya tamam ya devam
İspanya'daki ilk maçta rakibi Lenovo Tenerife'ye mağlup olan Pınar Karşıyaka ...
Aliağa Petkim, Fenerbahçe'yi uzatmalarda devirdi
ING Basketbol Süper Ligi'nde düşme hattında son sıradaki Aliağa Petkimspor, ...
 
Galatasaray'a Torrent de yaramadı
Galatasaray, yeni teknik direktörü Domenec Torrent yönetiminde çıktığı ...
Altınordu sonunu getiremedi!
Spor Toto 1'inci Lig'de Tuzlaspor sahasında 1-0 geriye düştüğü maçta Altınordu'yu ...
Altay evinde ağır yaralı!
Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Altay evinde Alanyaspor'a 2-0 mağlup oldu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva