HABERLER>ENERJİ
26 Şubat 2022 Cumartesi - 10:07

Alman enerji devinden 60 türbinlik hamle... RES'men katliam!

Alman rüzgar üreticisi Enercon, İzmir, Manisa ve Balıkesir illerinin kesiştiği bölgedeki ormanlık alana Türkiye’nin en büyük rüzgar enerji santrallerinden birini kurmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na proje dosyası verdi.

Alman enerji devinden 60 türbinlik hamle... RES men katliam!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ - Almanya'nın en büyük rüzgar enerji santrali üreticisi olan ve Türkiye’deki pek çok santralde ürettiği türbinler kullanılan Enercon, kendi rüzgar enerji santrallerini kurmak için harekete geçti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yeni rüzgar enerji santralleri bölgelerinin kurulması için yaptığı YEKA-2 ihalesine katılarak Balıkesir bölgesi için kilovatsaat başına en düşük teklifi veren Enercon Rüzgar Enerji Santrali Şirketi rüzgar enerji santralini kurmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na proje dosyasını verdi.

Proje tanıtım dosyasına göre; şirket, İzmir-Bergama, Manisa-Soma ve Balıkesir; Burhaniye, İvrindi, Savaştepe ilçelerinin sınırında kalan 12 bin 500 hektarlık alana 60 adet türbin kurulması planlanıyor. Proje alanı 17 bin 500 futbol sahası büyüklüğünde.



ÜRETİMDE 2. SIRADA OLACAK
‘Uygar Rüzgar Enerji Santrali’ ismi verilen projenin üretim kapasitesinin 252 MWm gücünde olması hedefleniyor. Proje hayata geçerse enerji üretiminde Türkiye’nin en büyük 2’inci, sayı olarak türbin sayısı olarak 4’üncü en büyük projesi olacak. Projenin toplam maliyeti ise 630 milyon TL olacak.

ORMAN VE TARIM ALANLARININ ÜZERİNE
İzmir – Manisa Planlama Bölgesi 1/100000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı ve Balıkesir – Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı göre proje sahası Orman alanı, tarım alanı, mera ve ağaçlandırılacak alanlarında kalıyor. Türbinlere en yakın yerleşim yeri 590 metre uzaklıkta yer alıyor.

KAMULAŞTIRMA KARARI ALINACAK
Türbinlerin dikileceği alanda kızılçam, incir, zeytin ve ceviz ağaçları ile kaplı. Proje alanında şahıs mülkiyetine ait yüzlerce parsel de bulunuyor. Bu parseller içi kamulaştırma kararı alınacak. Ormanlık alanlardaki ağaçlar için de kesim kararı alınacak.

KORUMA ALTINDAKİ KUŞLARIN DA YAŞAM ALANI
Bölge aynı zamanda Türkiye’nin de taraf olduğu Avrupa'nın Yaban Hayatı ve Doğal Yaşama Ortamlarının Korunması Sözleşmesi’ne (BERN) göre kesin koruma altında olan akleylek, bülbül, sığırcık ve ev serçesi gibi kuşların da yaşam alanları arasında yer alıyor. 

 
Ayda ÖZEREN yazdı... Hücum kafası
 
Rus askerleri Melitopol şehrini ele geçirdi
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa senbahar 28 Şubat 2022 Pazartesi 18:08

Temiz enerji safsatasiyla halki kandıriyorlar bakin almanya temiz enerjidem ciardi saglik nedeniyle halk istemiyor fransada evlerine 700 metre yakin turbin dikildigi saglik sorunlari yasadiklari icin mahkeme res sirketini 110 bin euro ya mahkum etti karaburun yayla köyunde köye 400 metre yakin görultüden yTamiyoruz saglik sorunlari basladi tarim ve mera arazilerini secigorlar masraf olmasin diye almanya ve diger ulkeler denizde kurmaya basladi enerji bakanliginda planlama yok rüzgar satiyor nerde ruzgar varsa mera tarim arazisi orman insan hayvanfark etmiyor yazik

Yorumu oyla      2      3  
Misafir 28 Şubat 2022 Pazartesi 09:04

Araştırılmadan sadece muhalif olmak için karşı gelinmesin, elinde enerji kozu bulunan Rusya nın neler yaptığını görüyoruz. Türbinler öle anlatıldığı gibi köylünü çatısına kurulmaz dağın olabildiğince en tepe noktalarına kurulacaktır. Türbin kurulacak bölgelerde kendilerine çıkar sağlamak isteyen bir çok kişi köylüyü yalnış yönlendirecektir.

Yorumu oyla      2      4  
26 Şubat 2022 Cumartesi 21:58

Yazık. O bölgede ne orman kalır...ne eko sistem. Her bir tribün için en az 500 m2 lik alan tamamen sıyrılır, en az 10 m.derinlikte kaçılarak açılır. Demir bağlanır ve beton dökülür. Bunların bağlantısını sağlamak için 7 m.genişliğinde yollar açılır. İdare ve şaft binaları yapılır. Veeee...geniş bir koruma bandı oluşturarak tel örgüler çekilir. O dağlara, o bölgeye daha kimse giremez. Kuş gelmez,arı uçmaz...ormanda yaşayan hayvanlar zamanla terk eder,üreyemez,yaşayamaz olurlar.

Yorumu oyla      2      3  
Beyin Bedava 26 Şubat 2022 Cumartesi 18:37

tuba arkadaşımızın evini, bahçesini de kamulaştırıp rüzgar gülü yapın. bu tip elektrik zammını da savunmuştu.

Yorumu oyla      2      3  
tuba'ya yanıt 26 Şubat 2022 Cumartesi 17:42

Alman firması hadi bakalım bu santralleri Almanya'nın Kara Ormanları'nda kurmaya kalksın bakalım n'oluyor? Sıkıyor mu? Oradaki sanayinin bizden bin kat fazla enerjiye ihtiyacı var ama bunu doğayı katlederek yaparsan adamı uçururlar iktidardan kardeş oralarda..

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 26 Şubat 2022 Cumartesi 17:30

Temiz enerji mi? gidin Karaburunda yaşayanlara sorun ne kadar temiz olduğunu. Res veya Ges önemli değil usulüne uygun doğayı ve insanları etkilemeyecek şekilde yapılacaksa ve birilerini zengin etme amacı gütmeden kamu kendi eliyle yapacaksa evet diğer türlüsüne hayır.

Yorumu oyla      2      3  
ali toprak 26 Şubat 2022 Cumartesi 14:09

Yazik gunah be bu millete milletin babasindan atasindan kalan bu yerlerini nasil kamulastiriliyor bu peskes tir bu gasptir

Yorumu oyla      6      3  
tuba 26 Şubat 2022 Cumartesi 11:22

neden katliam olsuj enerjisiz yasanmaz ve temiz enerji bunlar birileri ormanları yaksın diye mi beklemektesiniz

Yorumu oyla      2      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzin ve motorine 'tarihi' zam geliyor!
Dolar/TL kurunda ve petrol fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından benzin ...
Teşvikli yenilenebilir enerji yatırımlarında yeni dönem!
Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik teşvik belgesi kapsamında yapılan ...
Avrupa'da gaz fiyatları yüzde 10 arttı
Ukrayna ve Rusya arasında haftalardır devam eden gerginliğin bir krize ...
 
Gaz depolama kapasitesi 2023'te 10 milyar metreküpe ulaşacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Silivri ve Tuz Gölü yer ...
EMO Başkanı Tamer’den o orana itiraz: İnsanlar montla oturuyor!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in “Bir ayda 210 kw tüketen ...
Çatı GES projeleri hızla yayılıyor
Türkiye'de çatı tipi güneş enerji santrallerinde üretilen enerji sayesinde ...
 
Brent petrolün varil fiyatı 92,69 dolar
Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 92,69 dolardan işlem görüyor.
Ayrıntılar belli oldu: Ne kadar indirim olacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından müjdesini ...
Doğalgaz yardımı için başvurular başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva