HABERLER>ENERJİ
20 Şubat 2022 Pazar - 08:51

EMO Başkanı Tamer’den o orana itiraz: İnsanlar montla oturuyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in “Bir ayda 210 kw tüketen hanelerin sayısı, toplam haneler içinde yüzde 64 oranında çıktı” şeklindeki açıklamasını değerlendiren Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Özgür Tamer, “Evet, vatandaşın enerji sarfiyatını düşürdüğü doğrudur; çünkü elektrikle ısınmak yerine montla oturdu. Bir aylık bu veri, gerçeği yansıtmıyor” dedi

EMO Başkanı Tamer’den o orana itiraz: İnsanlar montla oturuyor!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in esnafın tüketeceği elektrikte de kademe olacağını, konutlarda da iyileştirmeye gidilebileceği yönündeki açıklamaları tartışılıyor. Bu arada Bakan Dönmez’in, kademeli faturada birinci kademe olan 240 kw altında elektrik tüketenlerin hane bazında yüzde 64 olduğu yönündeki ifadesi, Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından gerçekçi bulunmadı.

VATANDAŞIN ELEKTRİĞİ VAR AMA KULLANAMIYOR!
Oda Başkanı Özgür Tamer, uzun vadeli bir çalışmanın sonunda dört kişilik bir hanenin aylık en az 230 kw elektrik harcadığının belirlendiğini hatırlatarak, “Bakan Bey’in açıklamasına bakarsak, hanelerin yüzde 64’ü, 210 kw elektrik kullanmış. Ocak ayına ait bu veri, gerçeği yansıtmıyor. Evet, vatandaşların elektrik sarfiyatını azalttığı doğrudur; çünkü insanlar, elektrik olduğu halde elektrikli ısıtıcısını yakarak ısınmadı, mont giyerek oturdu” dedi. Enerji yoksulu haline gelinerek elektrik tüketiminde bir düşüş olduğunu iddia eden Başkan Tamer, “Hal böyle olunca, aylık tüketimin 210 kw olması normaldir. Elektrik var, onu kullanma imkanınız var ancak ekonomik sıkıntılarınız yüzünden onu kullanamıyorsunuz. Böyle olunca, elektrik harcaması tabii ki azalır” ifadelerini kullandı.

BİZ DE TASARRUFU SAVUNUYORUZ AMA BUNUN ADI TASARRUF DEĞİL
Herkesin, elektrikli cihazların kullanımını, aydınlatmayı, yaşamsal ihtiyaçlar boyutunda kullandığı bir süreçte ortaya çıkan verilerin dikkate alınması gerektiğine vurguya yapan EMO Başkanı Özgür Tamer, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İnsanlar, bu yüksek fiyatlar nedeniyle kısıtlamaya gitmek zorunda kaldığı için ortaya böyle bir sonuç çıktı. Yüzde 64’lük oran, gerçekçi bir oran değil. Normal şartlarda, herkesin insanca ısınabildiği, elektriğini kullanabildiği bir durumda ortaya çıkacak oran ancak gerçeği yansıtabilir. Birinci kademe için 230 kw önerisini getirmiştik. Bu rakam, uzun vadeli, önemli bir çalışmanın ürünüdür. Bir aylık bir değerlendirmeyle, abonelerin yarıdan fazlasının 210 kw altında tüketim yaptığını söylemenin, pek inandırıcılığı yok. İnsanlar klimasını, ısıtıcısını kullanmıyor, montla, battaniyeyle oturuyor. Birçok insan görüyorum; elektrikle ısınmadan ya da elektriği bir şekilde tüketmeden fedakarlık yapmaya çalışıyor. Elektrik tasarrufu bizim önerdiğimiz bir şey. Ama enerjiyi doğru kullanarak tasarruftan yanayız. Isınmalı ampul yerine led kullanma taraftarıyız mesela. Şunu diyemeyiz kimseye, dışarısı 5 dereceyken, ısıtıcınızı çalıştırmayın demek,  enerji tasarrufu değildir. Bu durumda enerjiyi kullanamıyoruz, demektir. İnsanların refleks olarak yaptığı bir tasarruf var ortada. Ağır faturaların geleceği korkusuyla yaptığı bir tasarruf… Bu nedenle bir aylık veri üzerinden 210 kw olan tespiti, doğru, gerçekçi kabul etmek mümkün değil.”

 
FETÖ'nin kritik ismi İzmir'de öldü!
 
Bornova’nın parklarına 'Engelsiz Bank'
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Elektriğe yüzde 127 zam 20 Şubat 2022 Pazar 23:52

Tuba adlı yorumcu sanırım başka bir dünyada yaşıyor. Daha önce de klimaları açarsan elektrik faturası tabi ki şişer diye akıl veriyordu. kombi pille mi çalışıyor? insanlar klima açmasın mı? ısınmasın mı? Kardeşim bu neyin kafası! insanlar bangır bangır yüksek faturalardan şikayetçi, bu ve benzeri tipler aman partimize laf gelmesin diye zammı bile savunacak hale geldiler. Elektrik aşırı pahalı bir şey haline geldi. yüzde 127 zam geldi, alo farkında mısın? Suya , toplu ulaşıma yüzde 127 zam gelsin mi? Elektriğe son 4 yılda gelen zam korkunç.

Yorumu oyla      2      3  
tuba 20 Şubat 2022 Pazar 11:17

oturun tabii montla ama yalan montla oturan cevremde bir kişi bile yokk

Yorumu oyla      2      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çatı GES projeleri hızla yayılıyor
Türkiye'de çatı tipi güneş enerji santrallerinde üretilen enerji sayesinde ...
Brent petrolün varil fiyatı 92,69 dolar
Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 92,69 dolardan işlem görüyor.
Ayrıntılar belli oldu: Ne kadar indirim olacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından müjdesini ...
 
Doğalgaz yardımı için başvurular başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ...
Esnafa elektrik faturalarında indirim!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrikte tarife değişikliklerini ...
'Fatih', Karadeniz'de 3'üncü sondaja başladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Fatih gemisi Sakarya sahasında ...
 
EPDK'dan elektrik ücretlerine ilişkin açıklama
EPDK'dan yapılan açıklamada, "Tüketicilere elektriği dağıtım şirketi değil ...
Bakan Dönmez: Temel sorun elektrik üretim maliyetleri
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik dağıtım sektörü ...
Bakan Dönmez'den elektrik ve doğalgaz faturası açıklaması
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bu yıl elektrikte birinci ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva