HABERLER>SPOR
17 Ekim 2021 Pazar - 23:08

Ali Koç'tan hakem camiasına sert tepki

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada hakem camiasına sert tepki gösterdi. Koç, "Hakem camiasının baştan aşağı kendini yeniden dizayn etmesi gerekiyor. Bu böyle gitmeyecek. Öyle ya da böyle bu sistem değişecek. MHK başkanına da sesleniyorum, inatlaşmayın bizimle." dedi.

Ali Koç tan hakem camiasına sert tepki

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor'a 3-1 yenildikleri maçın hakemi Ali Şansalan'ı ve hakem camiasını sert sözlerle eleştirdi. Koç, "Ali 'Maçalan', üstüne basarak söylüyorum 'Maçalan', geçen sene bizden Konyaspor maçını da almıştı. Fenerbahçe camiası artık ayaklanma zamanı. Camiama sesleniyorum; ne gücünüz varsa, ne gücümüz varsa omuz omuza vereceğiz ve bu düzeni en kısa zamanda yıkmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. 

Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Öncelikle camiama, taraftarıma sesleniyorum; sakin olun. Burada yumruğu masaya vurun, asın kesin, düdük astırın diyorsunuz. Bu konulara geleceğim ama biraz sakin olun. Bu takım uzatmalarla beraber 80 dakika burada 10 kişi oynadı, terinin son damlasına kadar savaştı. 85. dakikaya kadar da maç ortadaydı. Sonra ne olduysa oradan sonra oldu."

Bu takımla gurur duyuyorum. Aşağıda çocukların yanından geliyorum. Hepsi çok öfkeli, çok kızgın. Niye öfkeli, niye kızgın? 20 milyon Fenerbahçeli ile aynı sebepten. Buraya art niyetle bir operasyon çekmeye birini yollasaydınız buna benzer bir performans olurdu.

Maç 23. dakikadan sonra bambaşka bir yere seyretti. Takımımız 11 kişiyle 23 dakika boyunca çok iyi işler yaptı. Bu maç 11'e 11 bitseydi bizim buradan mağlup ayrılmamız, hatta galip ayrılmamamız söz konusu değildi.

Ben de öfkeliyim ama ben bu camianın başıyım, kendimi kontrol etmek durumundayım. Bunu ilk Fenerbahçe dile getirmeye başladı. Hakem müessesesinin ne kadar kokuşmuş, çürümüş olduğu, futbolda güvenin yerde olması, yerde olmasının marka değerini etkilemesi, yayın ihalesi, sponsorluk değerlerinin düşmesi... Her şey düşüyor.

Türkiye'de futbolda kazanmanın ya da kaybetmenin, düşmenin veya şampiyonun olmanın sadece sahada belirlenmediği nosyonunun her geçen gün daha da ağır basarak bir norm haline gelmesi. Düşünebiliyor musunuz, şu gördüğünüz olay, Türk futbolunda yaşanan hakem rezaleti artık bir norm olarak kabul edilip kanıksanmaya başlandı.

Allah'tan son dönemde kulüpler bir ayaklandık, bu böyle gitmeyecek, onu söyleyeyim. Bunun mücadelesini vereceğiz. Bu sistemin ne kadar garabet olduğunu sadece ben değil daha yüksek sesle başkaları da söylüyor. Hakem atamaları, gözlemci puanlamaları, akraba ilişkileri...

Bakın federasyon başkanı, MHK başkanları, kulüp başkanları, futbolcular, hocalar değişiyor. Ama ne hikmetse bu arkadaşlar değişmiyor. Bu iş her geçen gün daha da kötüye gidiyor.

Kim'e verilen kart zaten bütün seyri, gidişatı değiştirdi. Beni en çok rahatsız eden hakemin Fenerbahçeli futbolculara yaklaşımı, vücüt dili, mimikleri... Bir hakem mimikleriyle tuttuğu tarafı ele verir mi? Net belli, ilkokula giden bir çocuk bile bunu görür. Dolayısıyla burada bir sıkıntı var. Bunlar kaos ortamı yaratmaya çalışıyor.

Ali 'Maçalan', üstüne basarak söylüyorum 'Maçalan' geçen sene bizden Konyaspor maçını da almıştı.

Fenerbahçe camiası artık ayaklanma zamanı. Camiama sesleniyorum; ne gücünüz varsa, ne gücümüz varsa omuz omuza vereceğiz ve bu düzeni en kısa zamanda yıkmak için elimizden geleni yapacağız. Yürüyüşse yürüyüş, sosyal medyaysa sosyal medya, federasyonun önüne gitmekse federasyonun önüne gitmek. Artık harekete geçme, ayaklanma zamanı.

Bunu yanlış yerlere çekmeyin. Fenerbahçe'nin haklarını koruma adına Fenerbahçe camiasının, taraftarının... Erken başladı, tam kafamızı kaldırdık, bir sistem oturdu, ritim yakaladık... Tam böyle bir ayaklandık, yine bir anlamsız, manasız ve mantıksız hakem performansı sonrası yine bu noktaya gelindi. Biz buna dur demek zorundayız. Kulüpler Birliği Vakfı olarak da zaten bunun üstünde çalışmalarımızı yapıyoruz.

Hakem camiasının baştan aşağı kendini yeniden dizayn etmesi gerekiyor. Gözlemciler açıklayacak verdikleri puanı. Hakem atamaları öyle MHK başkanının keyfiyetiyle, ondan bundan alacağı telefonlarla belirlenmeyecek. Bu böyle gitmeyecek. Öyle ya da böyle bu sistem değişecek. MHK başkanına da sesleniyorum, inatlaşmayın bizimle.

Fenerbahçe taraftarına sesleniyorum; biz şampiyon olacağız, bunu yazın kafanıza."

 
Afganistan'daki son yahudi de Türkiye'ye geldi
 
Boşanma aşamasındaki eşini çalıştığı kafede bıçakladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay'da mücadele var puan yok!
Süper Lig'in 9'uncu haftasında evinde Fatih Karagümrük'ü ağırlayan Altay, ...
Altınordu, Erzurum'da dağıldı!
TFF 1. Lig'in 9. haftasında Altınordu, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a ...
Nefes kesen Ege Rallisi'nde şampiyonlar belli oldu!
Nefes kesen Ege Rallisi'nde şampiyonlar belli oldu!
 
Göztepe'de hasret son buldu!
Süper Lig'in 9. haftasında Göztepe deplasmanda konuk olduğu Kasımpaşa'yı ...
Pınar Karşıyaka tam gaz devam ediyor
ING Basketbol Süper Ligi ve FIBA Şampiyonlar Ligi'nde iddialı transferlerle ...
Menemenspor'a evinde yan bakılmıyor
TFF 1'inci Lig'de evinde Yılport Samsunspor'u 3-2 mağlup ederek 11 puana ...
 
Altınordu’dan hükümete Alsancak Stadı çağrısı!
İzmir'de çürük olduğu için 7 yıl önce kapatılıp yıkıldıktan sonra Gençlik ...
Göztepe'den Kasımpaşalı taraftar için başsağlığı
Göztepe Spor Kulübü, yaşamını yitiren Kasımpaşa taraftarı Mücahit Güçlü ...
Gol düellosunda kazanan Menemenspor
TFF 1’inci Lig’de 9’uncu hafta mücadelesinde Menemenspor evinde Yılport ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva