HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mart 2012 Çarşamba - 19:13

Albayrak, Vali Kıraç ve Özel İdare’yi eleştirdi

İzmir İl Genel Meclisi, İl Özel İdare 2011 yılı faaliyet raporunu onayladı. AK Parti ve CHP’lilerin oy birliği ile geçen faaliyet raporu hakkında konuşan CHP’li Meclis Üyesi Doğan Albayrak, yönetime yüklendi. Albayrak, “Vali Cahit Kıraç, gelenek hale gelen resepsiyonu iptal etti. Bu durum İzmir İl Özel İdare tarihinde kara bir leke olarak kalacak” dedi.

Albayrak, Vali Kıraç ve Özel İdare’yi eleştirdi

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- İl Özel İdaresi’nin en önemli görevinin bütçe yapmak olduğunu söyleyen Albayrak, “Gelenek yaratması gereken İzmir İl Özel İdaresinde bir gelenek yerine getirilmedi. Kasım ayındaki bütçe görüşmelerinden sonra yapılması gereken Bütçe resepsiyonu yapılmadı. 2011 yılındaki İl Genel Meclis çalışmalarını bana en kötü anımsatan bu olaydır. Kamuda en üst düzeydeki görevlilerin bunu atlamış olduğunu düşünemiyorum. Eğer atladılarsa büyük bir hata yaptılar. Görevli şahısların mazeretleri olabilir. Ancak kamu yönetiminde mazeretli olanların yerine bakan mutlaka bir başka kamu görevlisi vardır. İzmir İl Özel İdare tarihinde kara bir leke olarak kalacağı ve bu lekenin bir parçası olduğum için son derece üzgünüm. Bu olayın İl Özel idare personeli yönünden de çok fazla olumsuzlukları vardır. Bir daha tekerrür etmemesini bu kürsüden hem hatırlatıyor, hem de diliyorum” diye konuştu.
 
NEREDE KALDI VİZYON, MİSYON
İl Özel İdare Bütçesinin bakanlıklardan gelen kaynaklarla ilgili kısmında hiçbir bilginin bulunmadığını ifade eden Albayrak, yapılan yatırımların ve bakanlıklardan gelen paraların tutarı ve harcama yerleri ile ilgili aylık raporların verilmesi gerektiğini söyledi. Ruhsatları iptal edilen jeotermal alanlar ile ilgili bilgi sorduğunu il genel meclisi üyesi olarak bilgi alamadığını dile getiren Albayrak, “Ben ruhsatı iptal edilen Jeotermal sahalarla ilgili olarak kurumdaki müdürden bilgi alamadım. Sorduğumda ise talimat olduğunu daha üst makamlarla görüşmem gerektiğini söylediler. Bende bilgi edinme yasası çerçevesinde İçişleri Bakanlığına sordum. İçişleri Bakanlığı kanalıyla İzmir İl Özel İdare’den bana gelen yanıt ise sadece yasak savma niteliğinde olup öğrenmek istediklerimi kapsamıyordu. Şimdi soruyorum, meclis üyesi gizliliği olmayan bir konuda bilgi alamazken, vatandaş nasıl bilgi alacak. Bilgiyi gizlemeniz idareye karşı kuşku uyandırıp güvensizlik yaratmaz mı ? Nerede kaldı bizim misyonumuz, vizyonumuz. O zaman rapora yazdıklarınıza inanacaksınız, yazdıklarınızı yapacaksınız. Yaparken yazılandan daha iyi yaptıklarınız olacak, onları da yeniden yazacaksınız ki tüm kurumdakiler yapabilsin. Bunu yapmıyorsanız göstermelik raporlarla oyalanıp gideriz” dedi.
 
ŞİRKETLER NE YAPIYOR?
Mecliste alınan kararların takibinin yapılmadığını, faaliyet raporuna yapılanların ‘yerim dar’ bahanesiyle yazılmadığını anlatan Albayrak, “Bizim ortak olduğumuz şirket, birlik, OSB’ lerin durumunu mecliste hiç görüşülmedi. İdare bu konuda meclise bilgi aktarımı yapılması için bir çabada bulundu mu? Hayır. İştirak için gerekli kaynakları aktarıyoruz, bazı arkadaşlar yönetimde olduğu için bir miktar bilgi sahibi, ancak resmi olarak meclisimize bir bilgi aktarımı olmamaktadır. Jeotermal A.Ş. ne yapıyor, hangi sahalarda ne tür çalışmalar yapıyor, ben resmi olarak bilmek istiyorum. Kamuoyunda bir dolu değişik spekülasyonlar var. Bunların hepsi hakkında Meclisimize bilgi aktarımı yapılması İdarenin asli görevlerinden biri olmalıdır. Faaliyet raporunda ayrıca “ 482 konutta tahsilat gerçekleşti” deniliyor. Ben soruyorum; ne kadar lojman niteliğindeki konutta tahsilat gerçekleştiremiyoruz, taşınır yada taşınmaz mallarımızdan ne kadarında kira ödemeleri gerçekleşmiyor. Bunların hiçbirisi ile ilgili bilgi yok” ifadelerini kullandı.
 
Eleştirilere cevap veren İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan İçöz, resepsiyon masrafı olan 50 bin TL’yi Van depremi nedeniyle mağdur olan vatandaşlara gönderdiklerini söyledi. İçöz, “Sayın valimiz hasta olduğu için toplantıya katılamayacağını söyledi fakat dilerlerse yine resepsiyonun vali vekili bünyesinde yapılacağını anlattı. Biz de durumu meclis başkanına anlattık. O da ‘vali bey yoksa biz de yokuz’ dedi. Resepsiyon gerçekleşmedi” dedi.

 
KADINLARIN BAŞBAKANI DEĞİL
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle konuşma yapan CHP’li Meclis Üyesi Avukat Ayla Eğit, kadın hakları ailenin korunması hakkında kanunun meclisten geçmeden önce daha geniş olduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in bile başbakana söz geçiremediğini anlatan Eğit, “ Kanun tasarısı yasal hale gelmeden önce kadını birey olarak görüyordu. Sonra TBMM’ye geldiğinde genel ifadelerle meclisten geçti. Kadın erkek eşitliğine inanmayan bir zihniyet kadını koruyamaz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kadınların başbakanı değil” dedi. AK Parti sıralarında ise, “Türkiye’nin başbakanı” sesleri yükseldi.
 
Kadınların toplumda geri planda kalmasının yetişme şartlarından kaynaklandığını söyleyen İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan İçöz, , “Bir kız ve bir erkek çocuk babasıyım. Kendi ailemden ve yaşamımdan biliyorum. Bunu evde hanımın davranışlarında bile gözlemledim. Biz erkek çocuğunu severken ‘paşam’ diye hitap ediyoruz. Paşa olan bir kişi kendisini toplumsal olarak ilerleyen yaşlarda kadınlardan yüksekte görüyor. Aslında bizler onlara hayatı paylaşmayı, yapılanları ortak gerçekleştirmeyi ve kadınlarla birlikte hareket etmeyi öğretmeliyiz” dedi. İçöz daha sonra meclis toplantı salonunda bulunan kadınlara fıstık çamı hediye etti. AK Parti ve CHP grubu ise salonda bulunan kadınlara karanfil dağıttı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cemevleri 8 Mart 2012 Perşembe 10:34

Hangi ilde vali tarafından onaylanmış ki?

Yorumu oyla      12      5  
Sadece bu değil! 8 Mart 2012 Perşembe 08:07

Sadece bu mevzu değil... Cemevleri nedeniyle alınan kararı veto etmesi de İzmir'in tarihinde ve Vali Kıraç'ın kariyerinde kara bir leke olarak kalacaktır.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl Genel Meclisi’nde adaylık yarışı yine kızıştı
İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Mumcuoğlu’nun karşısına ...
Başkan Oğuz’dan 8 mart Dünya Emekçi Kadınlar günü mesajı
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, ilçede 2009 yılından bu yana kadınlara ...
Gazilerden Başkan Durak’a teşekkür
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Karşıyaka ...
 
Çiğli’de ücretsiz kuduz aşısı günleri
Çiğli Belediyesi tarafından ilçedeki sahipli ve sahipsiz kedi ve köpeklerin ...
Kanadalı sanatçıdan Bornova’da Türkü ziyafeti
Bornova Belediyesi’nin ikincisini düzenlediği Uluslararası Kadın Sanatçılar ...
Deprem tatbikatı, Gaziemirli öğrencileri heyecanlandırdı
Gaziemir Belediyesi tarafından Toros Yangın ve Doğal Afetler Eğitim Merkezi’ne ...
 
Narlıdere’de engelli vatandaşa örnek indirim
Çevre ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik gereği su faturalarına ...
Konak’ta Kadınlar Günü’ne özel sergi
Cumhuriyetimize kanat geren kadınların gravür sanatıyla resmedilen yaşam ...
Aliağa sanayileşme ve kirlilik yükü envanteri çıkaracak
Aliağa Belediye meclisinde termik santrallerin bölgeye olası etkilerini ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva