HABERLER>POLİTİKA
27 Aralık 2021 Pazartesi - 18:24

Akşener İzmir'de 'Yola çıkış' nedenini açıkladı… Rahatı bozmaya geldim!

İzmir'de iş dünyası ziyaretlerini ikinci durağında İzmir Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ile bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,"Bütün siyasetçilerin rahatı çok iyi oldu. Rahatı bozmak için yola çıktım. Çünkü hepimiz dertliyiz.  Ancak bununla ilgili bir cümle kullansanız bir terör örgütüne mensup hale geliyorsun. Buna 'Dur' deme vakti. Bu hem rahat ettiren bir iş hem de korkutmayan iş. Yola çıkış nedenim budur" dedi.

Akşener İzmir de  Yola çıkış  nedenini açıkladı… Rahatı bozmaya geldim!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Saha ziyaretleri için İzmir'e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, günün ikinci durağında İzmir Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği (İESOB) üyeleri ile bir araya geldi.

Toplantıya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yanı sıra, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu katıldı.

Öğle saatlerinde ESİAD üyeleri ile bir araya gelen ve ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Akşener'in hedefinde ikinci durağı olan İESOB'da da hükümet vardı.

AKŞENER: HEPİMİZ DERTLİYİZ
Kürsüye çıkarak esnaf ve sanaatkarlara seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partileşme süreci ile ilgili konuşurken, "Çok uzun bir zamandır kutuplaşma üzerinden, çok bir pis bir dil üzerinde, kişinin kişinin karşısına dikildi, esnafların birbirinden nefret ettiği bir düzenek ile siyaset işledi ve sahaya yansıyan bir dil oluştu. Şapkamı koysam seçilirim düşüncesini bu dil geliştirdi. Hizmetin konuşulmadığı, rekabetin hizmetin üzerinden yapılmadığı bir siyasi atmosfer doğdu. Bütün siyasetçilerin rahatı çok iyi oldu. Rahatı bozmak için yola çıktım. Çünkü hepimiz dertliyiz.  Ancak bununla ilgili bir cümle kullansanız bir terör örgütüne mensup hale geliyorsun. Buna 'Dur' deme vakti. Bu hem rahat ettiren bir iş hem de korkutmayan iş. Yola çıkış nedenim budur" dedi.

BUNUN ADI HİZMETTE REKABETTİR
Muhalefetin varlığının vatandaşın eleştirilerini iktidara duyurmak için önemli olduğunu belirten Akşener, ""Bir seçim oluyor, siz karar veriyorsunuz, diyorsunuz ki siz bizi yöneteceksiniz, bizim gibilere de diyorsunuz ki sizi de muhalefet yapacağız. İktidarın işi gücü çok, muhalefet sizin eleştirilerinizi alıp oraya iletecek ki hükümet hizmeti doğru yapsın. Bunun adı hizmette rekabettir. Bu nedenle germeye, probleme gerek yok. Bunların anlaması sizin sesiniz olmak. Siyasetin amacı budur. İktidar bunu duyup sizin işleminizi yaptığında da yine ona oy verirsiniz. Pandemide gezmeye başladık. Hakikatten ciğerimiz delindi. Esnafın derdini anlatmamız mümkün değil… İnanılmaz bir dönem geçirildi. Çok akılcı ve vicdanlı talepleriniz oldu. Tüm bu taleplerinizi ilettik. Her birinizin temsilcisini Meclisin çatısı altında konuşturduk. Tek bir şartımız vardı partili olmayacak. Sonra neler yaşandı? çok acı çektiğimiz günler oldu. işsiz bir genç çıktı. Yurtdışına gitmiş değişim programı ile. Bizi yönetenlerin acımasız yüzünü gördüm o zaman.  Aramışlar bulmuşlar, iş beğenmediğini ifade edilmek için o çocuğun sosyal medyasında neyi var neyi yok ortaya koyup o gencin her şeyi ile oynadılar. O gün bir karar verdim, bir yemin ettim. Bu acımasız dünyaya, bu acımasız dile ve tavra karşı. O seçi çıkmayanları sesi olmak, bugün güç sahibi olmuşların elinde sopayı başı indirdiği fakir fukaranın sesi olmak ve seçmenin velinimet olması için yemin ettim. Bu tuttu. Allah rızası için sizden rica ediyorum. Ekmek aslanın midesinde dedi bir genç, sonra döndü dedi ki aslanda aç. O iradenin seçmenin oy vermesi için velinimet olduğunu hatırlatın lütfen. Şimdi üst perdeden korkutarak davrananların cezasını sandıkta oylarınız ile vereceksiniz. O oyu hak ediyorsak bize gelsin, hak etmiyorsak da vermeyin. Sizin velinimet olduğunuzu bütün siyasetçilere gösterme zorunluluğunuz var" ifadelerini kullandı. 

HANİ SOSYAL DEVLET?
Sözlerine ekonomi eleştirisi ile devam eden Akşener, "Hem Türkiye'nin hem ekonominin bile kemiği esnaf unutuldu. Oylarınızı suculuk buculuk üzerinden değil, hizmet üzerinden yapılmalı. Siz dolarlarla top oynarken, aylar sonra et yiyip tadını hatırlayan 75 yaşındaki teyze var. Bu ülkenin devlet olma anlayışı açı yedirmek, çıplağı giydirmek üzerinedir. Hani sosyal devlet. Siz itibardan tasarruf etmeyin milyar dolarlık uçaklarla gezeceksiniz, gençler çıkıp 92 puanla atanamadım diyecek. Yazıktır günahtır. Bu ülkede eczanede bile veresiye var. Bu nedenle sizin sesiniz olmak, sizin ülkenin gündemine getirmek gibi bir vizyonu üzerimize aldık" diye konuştu.

MUTLU: ESNAF OLMAZSA HAYAT ÇÖKER
Toplantıda konuşmasını gerçekleştiren İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu pandemi döneminde en çok zararı esnafın çektiğini belirtirken, "İzmir ne güzel bir kent. Taştan yapılmış bir kaleye Kadifekale diyecek kadar zarif. İzmir ilklerin kenti. Hasan Tahsinler, kuruluş ve kurtuluşun kenti… Biz esnaflar ahilikten aldığımız terbiye ile alın terimizi, emeğimizi bilim ve teknoloji ile insanların huzuruna sunmaya çalışıyoruz. Bizler ahiliğin bugünkü temsilcileri olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. 128 oda başkanı arkadaşımız 2022 yılının Ocak ayından itibaren 128 genel kurul yapacak. Her il ziyaretinizde esnafı ziyaret edip onların sorunları ile ilgilenmek ve hatırını işini sormak bizim için önemli. Uşak hariç 5 il kaldı gezmediğiniz ve gezdiğiniz tüm illerde esnafı ziyaret ettiniz. Bir bölgede durumu öğrenmek için karşınıza gelen herhangi bir esnafı ziyaret ettiğinizde o alandaki ekonomiyi, belediyeyi hemen anlarsınız. Esnaf, bakkal, taksici bir ölçek gibidir. Sizde bu nedenle hep esnafı ziyaret ettiniz. Çünkü esnaf toplumun çimentosudur. Bir insanın sabah yataktan kalkıp evine gidene kadar karşılaştığı esnaftır. Esnaf olmaz ekonomik hayat çöker. Esnaf ve sanaatkar istihdamdır, mahallesinin ışığıdır" diye konuştu.

YAZI YAZACAK A4 KAĞIDI BİLE BULAMADIK
Sözlerine pandemi ve sonrasındaki ekonomik dalgalanma ile devam eden Mutlu, "2019 iyi kötü sorunlarımız ile uğraşıp gidiyorduk. Covid-19 diye bir salgınla karşılaştık ve herkesin ezberi bozuldu. ülkemizde bundan etkilendi ve biz esnaflarda bundan çok zarar gördük. Bir sıkıntı zorluk, hesapta olmayan bir şey, öngörülemeyen bir şey ülkenin başına gelebilir ancak bu sorun toplum içinde adil dağıtılması gerekmez miydi? Ancak en büyük sıkıntı biz geçtik. Bizi iki şey çok üzdü. Birincisi pandemiye sebep gösterilmemiz. Bir diğeri de pandemide alınan tedbirler adil olmadı. Biz kapalıydık AVM'ler açık kaldı. Bizim dükkanımızdaki 3 kişiden daha  mı azdı AVM'deki sayı. Minibüslerde sayı sınırı konuldu ancak uçaklarda 1,5 metrekareye 5 kişi oturtuldu. Sonra bir anda  faiz enflasyon çıktı. Her şey pahalı oldu. Yazı yazacak A4  kağıdı bulamadık. 18 TL'den 58 TL'ye yükseldi. Sayın Genel Başkan sizi esnafın yoğun olduğu bir İzmir turuna götürmek istiyorum. Böylelikle sadece İzmir Esnaf Odaları Birliğine değil, İzmir'deki esnafın yoğun olduğu bölgelere tur yapmış oluruz. En büyük sorunumuz yarın ne olacağını bilmiyoruz" dedi.

 
Ev hapsinde öldürülmüştü... Şoförüne silahlı saldırı!
 
Polisten kaçarken iş yerine daldı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 27 Aralık 2021 Pazartesi 21:32

Sayın Akşener,cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partinizden daha az oy aldınız ama yinede cılız istemeler ile genel başkanlık koltuğuna oturmaya devam ediyorsunuz memleket sevdası mı? Yoksa koltuk sevdası mı? Acaba...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’den Buca çıkarması
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekilleri, esnafları ...
AK Partili Dağ: Taarruz zamanı geldi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 2023 ...
İYİ Parti Lideri Akşener'den 'ittifak' çıkışı: İzmir alınırdı belki ama…
ESİAD Liderler Buluşması toplantısında hükümete İzmir'den yüklenen İYİ ...
 
Ermenistan ile ilk toplantı Moskova'da yapılacak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Edindiğimiz izlenime göre ilk toplantı, ...
Yükselenler... Çakılanlar... Şaşırtanlar...
Yükselenler... Çakılanlar... Şaşırtanlar...
MHP'li Şahin: İndirimler memnuniyet verici
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı ...
 
Bayır’dan dönüşüm tepkisi: Zorları CHP’li belediyelere bırakıyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kentsel dönüşüm projeleri konusunda, ...
CHP Lideri aday profilini çizdi: Devlet deneyimi olmalı!
Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, bugünkü köşe yazısında; CHP Lideri Kemal ...
AK Partili Sürekli'nin gündemi 'ekonomi': Oyunlarını bozduk!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda aralıksız süren eş zamanlı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva