HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2024 Perşembe - 15:44

Akşener’den İzmir’de CHP'li yerel yönetime salvo ve ‘arka sokaklar’ çıkışı: Hizmetsizlik nefrete dönüştü!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir’de partisi tarafından düzenlenen programda açıklamalarda bulundu. CHP’li yerel yönetimi hedef alan Akşener, “Maneviyat üzerinden oluşturulmuş kampanyalar ile kamplaştırılırsanız kazandık zannedersiniz ancak kazanmamış olursunuz. Arka sokaklara gidin. İzmirli olarak kabul edilen, kendini İzmirli olarak kabul eden insanlara karşı hizmetsizliğin nasıl nefret oluşturduğunu görürsünüz. Bu  da engellemek için Ümit'i seçmenizi istiyorum” dedi.

Akşener’den İzmir’de CHP li yerel yönetime salvo ve ‘arka sokaklar’ çıkışı: Hizmetsizlik nefrete dönüştü!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir’de partisi tarafından düzenlenen programda yer aldı.

Programda İYİ Parti’nin aday ve proje tanıtımları gerçekleştirildi. Programa İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale ile il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

- İYİ PARTİ’DEN İZMİR İÇİN DİKKAT ÇEKEN VAATLER

-İYİ PARTİ’DEN CHP’Lİ YEREL YÖNETİME ELEŞTİRİ: İZMİR, HİÇBİR PARTİNİN KALESİ DEĞİLDİR!

Programda ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı da gerçekleştirildi. 

Programda Genel Başkan Akşener açıklamalarda bulundu.

Akşener konuşmalarının satır başları şöyle:

“Ülkü Başkan'a bir kardeşimiz rahmetli Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünde çıkan gazeteyi getirmiş. Onu okuyunca neden İzmir'e bu kadar gıcık olunduğunu anladım. İyi ki varsın İzmir. Milletimizi iki kutup arasından kurtarmak için yola çıktım. Zaman zaman asabileşsem de milletim adına oy, destek ve teveccühünüzü istiyorum. Dolayısıyla hazmetmişimdir, yutmuşumdur bana karşı yapılanı. Ancak Atatürkümüze ve ailesine karşı söylenen hiçbir sözü yutamadım ben. Çünkü benim babamın arkadaşı Atatürk'ün arkadaşıydı. Atatürk'ümüzün onun annesinden, kız kardeşleri ile ilgili o kadar şeyler dinledim ve hatıralara şahit oldum ki, Zübeyde Annemizin hakkında bu dönemde konuşulan çirkinliklerin hiçbirini hazmedemedim. Zaman zaman ağzımı bozdum küfür ettim, şerefsiz dedim, o kişiler tarafından mahkemeye verildim. Ancak isterdim ki Türkiye'de yer yerinden oynasın. Ancak oynamadı. Bu yumruk arasındaki sistemden herkes memnun…

ATATÜRK’ÜN VARİSİ OLANLAR DEM’LENİYOR
İzmir Atatürk'ün, Zübeyde annenin şehridir. İşgale hayır diyen şehirdir.  Biz onları doğru anlatamadığımız için Atatürk'ün varisi olanlar ‘Dem’leniyor bugün. Atatürk'ün varis olanlar bu derece bazı konularda geniş düşünceli olamazlar. Bir tarafta bu var. Diğer tarafta da anasından başlayarak Atatürk'ün her bir haline iftira atanlar var. Bunu seyreden yöneticiler var. Ben seyredemem. Seyredemediğim için başıma her şey geldi. Gelmesine de razıyım.

Bugün İzmir'de bir karar vereceksiniz. 31 Mart’ta bir karar vereceksiniz. Bu karar 'İzmir benimdir kardeşim ceketimi aşsam kazanırım diyenlere hayır diyeceksiniz. Ya da Atatürk'ün bugünkü torunu sayabileceğimiz, onun uğruna adına ne gerekiyorsa yapacağına emin olduğunuz İYİ Parti İzmir Adayımız Ümit Özlale'ye evet diyeceksiniz.

Ne o taraf ne bu tarafla olmak mecburiyetinizi ortadan kaldıracaksınız. Bunu aynı zamanda Türkiye'de ortadan kaldıracaksınız. Türkiye'yi zora sokan anlayışı değiştireceksiniz.

BİRİNE GÖRE GAVUR İZMİR, BİRİNE GÖRE MECBUR İZMİR’SİN
İzmir hem ilk kurşunu atan hem ekonominin merkezi bir şehrimiz. İzmir'de iktisat kongresi yapmış Şimdi İzmirlilerin sadece bunun için bile bir emanete sahip çıkma mecburiyeti var. Bir başka konu o günden bugüne İzmirlilerin hiç siz Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen insanlara kötü davrandığını gördünüz mü? Göremezsiniz. İzmir Atatürk'ün şehri olduğu için ve Türkiye'nin her bir köşesinden gelen ve doğduğu değil doyduğu yerde İzmir'e katkı sunan herhangi bir şehrin orasında doğmuş kişiye yanlış davranış gördünüz mü? Göremezsiniz. Eğer İzmir'de o yıllarda ‘ne gerek var Yunan gelmiş  koca İngilizler, Fransızlar, onlar şunlar burada’ diyip onlarla el sıkışılsaydı ne olurdu? Atatürk’ümüz manda ve ya sığınmacılık sisteminin içinde olsa ne olurdu? O günün şartlarında mantıklı olan mandayı kabul etmekti. Ancak ne yaptı herkesin gözünde meçhule gitti. Samsun'a çıktı!  O meçhulden başarılı çıkacağına inanıyor. Neden? Size güvendi. Çok kolaydı el sıkışmak. İster ABD ister İngiltere ile el şıkış. Herkes onu diyordu. Ancak Atatürk reddetti ve milletine güvendi.  İYİ Parti'nin misyonu mandayı kabul etmemektir. İYİ Parti'nin misyonu sen aday çıkarırsan o kazanır cümlesine uymamaktır. İyi adaylar çıkar o kazansın, sen kazan ben kazanayım! Zaman zaman bana esnek ol diyorlar, ben eğilmem diyordum. O gün nasıl var olanı reddettiyse Atatürk’ümüz, güvendiyse milletine, o irfan feraset onunla beraber olmuşsa...Alt tarafı belediye bu. Alt tarafı bir seçim. Seni hiçbir zaman velinimet görmemiş, birine göre sen gavur İzmir'sin, diğerine göre sen mecbur İzmir’sin. Hadi oradan! Özlale seçildi. CHP'nin belediye başkan adayı ve bundan önce yöneten başkanları ile... Özlale kazandığında laik hassasiyetleri yüksek, Atatürk'ü seven, demokrasinin hukukun üstünlüğüne, adalet, liyakate inanan, İzmirlinin dediğinin dışında ne yapar ki? Ben kefilim kendisine. Buna karşılık ben mübadil bir ailenin kızıyım.”

ARKA SOKAKLARA GİDİN
Zorluğu da bilmelisiniz, zorluğu da bilen birisini seçmelisiniz. İzmir'in ‘Ümit'i var. Hiç kimseye hiçbir şeye mecbur değilsiniz. Siz patronsunuz. Her 5 yılda bir belediye seçimleri olur. Bu defa seçin Ümit'i beğenmezseniz yanlış yaparsa değiştirin. Maneviyat üzerinden oluşturulmuş kampanyalar ile kamplaştırılırsanız kazandık zannedersiniz ancak kazanmamış olursunuz. Arka sokaklara gidin. İzmirli olarak kabul edilen, kendini İzmirli olarak kabul eden insanlara karşı hizmetsizliğin nasıl nefret oluşturduğunu görürsünüz. Bu  da engellemek için Ümit'i seçmenizi istiyorum.

 
İYİ Parti’den CHP’li yerel yönetime eleştiri: İzmir, hiçbir partinin kalesi değildir!
 
Erdoğan'dan muhalefete 'horoz dövüşü' benzetmesi!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şiki Baba 23 Şubat 2024 Cuma 09:03

Kılıçdaroğlunun cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde ülke ilk defa akp den kurtulmaya bu kadar yakınken meralin kapalı kapılar arkasında yaptığı pazarlık sonucu masadan kalkarak ittifağın ruhunu zedeledi. Chp oylara sahip çıkmadı deva saadet ve diğerleri çalışmadı ona rağmen kıl payı seçim gitti. Akp nin zor zamanlardaki yedek tekeri hep meral olmuştur. Yerel seçimlerde de aday çıkararak buna hizmet ediyor

Yorumu oyla      0      0  
ÇÇS 23 Şubat 2024 Cuma 07:55

Boş muhabbet, önce sen partini yönet ondan sonra siyaset konuş. KK sayesinde yıldızın parladı partini meclise soktun, ne konuşuyorsun belli değil. Seçimlerden sonra partinin kapısına kilit vurma da o sana yeter bence.

Yorumu oyla      2      1  
Yusuf 23 Şubat 2024 Cuma 02:13

Doğru tespit bravo chp izmirde bitti

Yorumu oyla      1      3  
Gerçekler Acıdır 23 Şubat 2024 Cuma 01:42

Ne oldu Meral hanımın dedikleri zorunuza mı gitti? Dediklerinin hepsi doğru! Ama olsun siz çok seversiniz tıpış tıpış bunlara oy vermeyi... Vermeye devam edin sonra gelip buralarda şikayet etmeyin... Dünyanın en büyük mega köyünde'de yaşamaya devam edin!!

Yorumu oyla      0      2  
Tiyatro bitti 22 Şubat 2024 Perşembe 20:38

Belli oldu ki İyi Parti MHP'den kopan ama kopan oyların CHP'ye gitmesini önlemek için kurulmuş bir parti.

Yorumu oyla      7      3  
Biz 22 Şubat 2024 Perşembe 20:21

Aksener, iyi partinin son seyansını yaşadığını kavradı ortaya salvo yapıyor. İZMİR SENİN SÖYLEDİKLERİNE PABUÇ BIRAKMAYACAK

Yorumu oyla      7      3  
özlale 22 Şubat 2024 Perşembe 17:56

aynen öyle izmir pislikten gecilmiyor çöp çukur öamur..........

Yorumu oyla      4      9  
İZMİR DEĞİŞECEK 22 Şubat 2024 Perşembe 17:47

Hanımefendi İZMİR de ESAMEN bile konuşulmayacak nokta

Yorumu oyla      8      1  
Kılıçdaroğlu haklıymış 22 Şubat 2024 Perşembe 17:26

İyi de Tunç Soyer Millet İttifakı'nın adayı değil miydi?

Yorumu oyla      3      0  
ARKA SOKAK 22 Şubat 2024 Perşembe 17:00

Sayın AKŞENER, hem altılı masada ki hem de daha sonraki bir çok tavrın, tercihlerin ve savrulmalarınla özelliklede Sayın İMAMOĞLU'na yönelik yaklaşımınla artık İzmir'de bir karşılığın yoktur. NOKTA

Yorumu oyla      18      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti’den CHP’li yerel yönetime eleştiri: İzmir, hiçbir partinin kalesi değildir!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, CHP’li yerel yönetimi hedef alarak ...
CHP’nin tecrübeli isimleri sahada!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski milletvekili ve PM üyelerinden oluşan ...
Seçime katılacak siyasi parti sayısı 34'e düştü
Genç Parti, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılmayacağını ...
 
Babacan'dan Erdoğan'a Merkez Bankası çağrısı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Sayın Erdoğan, Merkez Bankası ...
Cumhur’un adayı Dağ ile CHP’li gençler arasında güldüren diyalog
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Menderes ...
'Dansöz gibi oynatırım' demişti... Dansöz kıyafeti fırlatıldı
İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır'ın iddiaya göre telefonda ...
 
Yeniden Refah iki ilde seçime giremiyor
YRP, Erzurum ve Osmaniye’de YSK’ye zamanında yetiştirilemediği için seçime ...
AK Parti listesi çıktı… Bilal Doğan’lar karıştırıldı!
AK Parti’nin Konak Belediye Meclisi listesinin 12. sırasına yazdığı Bilal ...
AK Partili Kaya'dan rakibe salvo: Tugay’a CHP’liler de başarısız diyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’nin İzmir Büyükşehir ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva