HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2024 Perşembe - 13:14

AK Partili Kaya'dan rakibe salvo: Tugay’a CHP’liler de başarısız diyor!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı’na vatandaşlar tarafından kırık not verildiğini söyledi. Kaya açıklamasında “Bu iş vizyon meselesi. Siz çok basit meseleleri bile çözemezken, böyle bir şehri yönetebilme imkanınız olmaz. Cemil Bey'in böyle bir hazırlığı yok. Karşıyaka'daki karnesine bakmak lazım. Rasyonel değerlendirme yapacaksak zaten biz değil CHP’liler başarısız diyor” dedi.

AK Partili Kaya dan rakibe salvo: Tugay’a CHP’liler de başarısız diyor!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’n sorularını yanıtladı.

Kaya programda CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ı hedef aldı.

CHP’YE BÜYÜK REAKSİYON VAR, SEBEPLERİNDEN BİRİ DE SOYER!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in CHP Genel Merkezi’ne aldığı tutum hakkında yorum yapan Kaya, “Geçmişe dönersek 2018’de milletvekilliği ve cuhmurbaşkanlığı seçimi oldu. Biz milletvekili olduk. Cumhurbaşkanımız, cumhurbaşkanı oldu. 2019'da Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Biz dedik ki seçim seçimde bitmiştir, artık hizmet zamanı. Biz bu dönem CHP’ye mazeret bırakmayacağız, kentin çözülebilir hangi sorunu varsa hangi siyasi partiden olursa olsun yanlarında olacağız. İsterseniz belediyeye gelip görüşürüz dedik. Mühim olan hemşerilerimiz için eser üretelim. Soyer ile ilgili değerlendirmem şu oldu; Seferihisar'dan Büyükşehir'e gelmiş, bir hazırlık yok. İzmir'in sorunlarından bi haber, İzmir'i bilmiyor. Cemil Tugay bugün neyse aynısı. Bu şehirdeki en önemli eserlerden birisidir Gürsel Aksel... Şehrin göbeğindeki yapıyı görmeden sayın Tugay, ‘Çin Seddi’ demişti. Avrupa'nın en iyi statlarından biri. Bunu sadece biz değil yurt dışından gelen misafirler de söylüyor. Orası sadece 15 günde bir futbol oynanan alan değil 7/24 yaşayan alan. Bunu ‘Çin Seddi diktiler’ diye değerlendirdi. Soyer de böyleydi. Şehre geldi bir videoda burası neresi diye yanındakilere soruyordu. Maalesef süreç içinde zaten marjinal olan yaklaşımı derinleşti, daha marjinal gruplar ile 4,5 milyonluk İzmirlinin gündeminden farklı gündemeler savruldu ve kongrede Kılıçdaroğlu'nu destekledi diye alındı. Yani İzmirlide karşılığı yok diye değil. Soyer'in yüzünden sokağa çıkamayacak haldeydi  CHP. Ancak aday yapılmama nedeni tamamen kurultayda Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi. Türkiye'ye Cumhurbaşkanı yapmak istedikleri kişiyi kendi partililerinin başından aldılar, bu da komik bir şey aslında. Listeler İzmir’de bardağı taşıran son damlaydı ve bardak taştı. Bugün gititğimiz tüm yerlerde, 2023 seçimlerinde CHP'nin çok güçlü oy aldığı yerlerde bile çok büyük tepki ve reaksiyon var. Soyer de bunu sağlayan etkenlerden bir tanesidir” değerlendirmesini yaptı.

HA TUGAY HA SOYER!
Soyer ile Tugay arasında fark bulunmadığını söyleyen Kaya, “Sayın Soyer hep geriden geldi. Biz cezaevini konuşuyoruz, mesele halloldu geriden geldi, karman çorman etti işi. İnciraltı meselesi. Bunu siyaset üstü tutalım dedik. Şehrin göbeğinde  milyon metrekare yer planlandı, ilçe belediyeleri katkı koydu buna, sen yoksun. Belediye başkanı da değil bu. Sen Büyükşehir’in başkanısın. 5 milyon metrekare alana katkı koyamadın. 5 yıl sonunda geride kalıcı eser bırakmadın. Aziz Bey'e kızarız ederiz ama konuşabilecek birkaç konusu var. Sen 1 metre metro yapmadan gidiyorsun. 1 tane  kalıcı bir eser Soyer'in döneminde yapılmıştır diye bir şey yok. Cemil Tugay'da da aynısı olur. Ha Tugay, ha Soyer. İkisi de hazırlıksız geldi, ikisini de ilçe belediye başkanlığı dönemindeki karnesi zayıf. Şimdi alıp başarılı gibi Büyükşehir'e koyuyorsun. Soyer'i koydun, bütçe delik deşik. Kocaoğlu bütçe disiplini konusunda bir duruşu vardı. Cemil Tugay’da da Soyer’de de popülist söylemler… Trump tarzı siyasetçiler” ifadelerini kullandı.

SOYER’İN AÇIKLAMALARINDAN GÖRDÜĞÜM DEVAM EDECEK
“Soyer siyasi kariyeri sizin gözünüzde bitti mi?” sorusuna ise Kaya, “Meclisteydim... Grup toplantısı Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını Özgür Özel ağlaya ağlaya karşıladı. Sonra çıktı karşısına aday oldu.CHP’de her şey olur, herkes bir yere gelir. Bütün işler başkanlık katında kongre üzerinden dönüyor. Soyer tokum falan demiş. Demek ki yapı sağlam. Dolayısıyla CHP'de her şey olur. CHP halktan kopuk parti. Bakmayın parti isminde halk olduğuna. Halkın gündeminden kopuk. 17 seçime girdi Cumhurbaşkanımız CHP’ye karşı… Özgür Bey de süreçteki 3'ncü genel başkan ve her birinden büyük üstünlükle çıktık. Çünkü halkın gündemini hem Cumhurbaşkanımız tuttu ancak CHP farklı gündemleri tuttu. Benim açıklamalardan gördüğüm Sayın Soyer siyasette yola devam edecek. Etsin, bizim için problem yok.Burası CHP, her gün her şey olabilir. 14 oy ile 25 belediye başkanının 21'i gitti. 14 oy farklı olsa çok farklı şeyler konuşuluyordu İzmir'de. Cemil Tugay diye birisi yoktu” dedi.

TUGAY’A CHP’LİLER DE BAŞARISIZ DİYOR
Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı performansını yorumlayan AK Partili Kaya, “Karşıyaka'da belediye başkanlığı yapmış. O zamanki rakamlarla 500 milyona yapılacak stadın 8-10 milyonluk projesi yok gibi konularla uğraşmış, hemşerilerimizi kandırmak için bir dünya beyanatlar... Bu iş vizyon meselesi. Siz çok basit meseleleri bile çözemezken, böyle bir şehri yönetebilme imkanınız olmaz. Cemil Bey'in böyle bir hazırlığı yok. Karşıyaka'daki karnesine bakmak lazım. Rasyonel değerlendirme yapacaksak zaten biz değil CHP’liler başarısız diyor. Alıyorsunuz Büyükşehir'e getiriyorsunuz. Orada yapamadığı, hayal edemediği projeleri Büyükşehir'de nasıl hayal edip yapacak? Büyükşehir'in bütçesi nerelerde? Oradaki değişimi nasıl gerçekleştirecek? Karşıyaka’da meşhur opera binası vardı. Orayı pediatri binası yapmayı düşünüyordu, sonra vazgeçtiler. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. 5 yıllık siyasette yaptıkları ortada. Soyer’de bu hata yapıldı. Soyer’in 10 yıllık Seferihisar başkanlığı var. En kıymetli yerlerini satmış. Bugün parayla alınmaz o yerler. Bugün Büyükşehir için büyük projeler yapılacak kaynaklardı. Aynısı Cemil Tugay için de geçerli… Karşıyaka'daki karnesini ele aldığımızda bütün hemşehrilerimiz mutabık, ona oy vermiş hemşehrimiz ile de konuşuyoruz ancak 'Karşıyaka için ne yaptı İzmir için ne yapacak' diyorlar” şeklinde konuştu.

İZMİR'DE ULAŞIMDA YAŞANAN SORUNLARIN TEMELİ CHP'DİR
Kentteki en önemli sorunlarından birisinin kent için trafik olduğunu söyleyen Kaya, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın vaatlerine dikkat çekerek “Körfez Tüp Geçiş Porojesi, Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı ve başbakanlığı döneminde çok müdahil olmak istedi. Çok doğru tespitti. Normalde genel iktidarın görevi değildir şehir içi ulaşım. Ancak biz çözelim dedik ve körfez geçiş projesini yapalım dedik. Kim engelledi? İzmir Büyükşehir, Balçova Belediyesi, Narlıdere Belediyesi, Çiğli Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi... Hepsi CHP'li… ÇED sürecinde yaptıkları itiraz ile bu muazzam proje şimdi bitmiş ve kullanılıyor olacaktı. Hem raylı sistem hem otoyol ile 5 dakikada karşıya geçilecekti. İZBAN hattı 136 kilometre. Biz yaptık. Kınık'a kadar uzatacağız. Torbalı'dan Ödemiş'e kadar yapacağız. Şimdi İzmir-Ankara YHT yapıyoruz. İhracat limanı özelliğine İzmir'in kazandırılması için çalışıyoruz. İzmir büyüsün gelişsin, kentte yaşayan çocuklar terk edip gitmesin diyoruz. İstanbul'dan İzmir'e göç var yaptığımzı yatırımlar ile. Bu şehirdeki 1 numaralı sorun ulaşım. İtiraz için gerekçe doğal yaşamı etkileyecek. Körfez kokuyor zaten.Biz bu projeyi yaparken körfezi de temizliyorduk zaten. Koku sorunu da kalmamış olacaktı. Yağmur ayrıştırma kanallarını yapmıyorlar. O iş de bize kaldı. Bakıyorsunuz itiraz. Tamamen kamu kaynağı ile yapılacak bir iş. Şehrin dokusuna uygun… Ulaşım sorununu şu an belki biz İzmir'de konuşmuyorduk. Bundan belki en fazla yararlanacak da CHP olacaktı. Körfez geçiş projesini biz yaparken onlar bunu da biz yaptık derlerdi. Emin olun onlar da zarar etmezdi. Ancak hangi yakaşım ile ulaşımı çıkmaza soktular kendilerine sormak lazım. Yeni bağlantı yolları... Bunlar projelerimizde var. 2'nci çevre yolu ÇED sürecinde. Bunları başlattık yürüyor. Güzergahı bilmiyorlar daha.  O zaman da bir bakın demiştim.  Varsa itirazınız oturup konuşalım. Ancak konuşmak yok, hemen itiraz var. İzmir'de ulaşımda yaşanan sorunların temeli CHP'dir. İzmirli hemşehşrimiz biz bu projeleri yapmak için çaba sarf ettiğimizi biliyorlar ancak karşımızda takoz gibi engel olan CHP var” değerlendirmesini yaptı.

 
İzmir'deki dehşette karar!
 
AK Parti listesi çıktı… Bilal Doğan’lar karıştırıldı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selçuklu 23 Şubat 2024 Cuma 13:44

Sayın Kaya onu bunu bırak Torbalı ve Selçuk belediye başkanlarını yapay zeka ile atadınız hezimete hazır olunuz...

Yorumu oyla      0      0  
Bulut 22 Şubat 2024 Perşembe 14:56

Boğazda tüp geçit projesini devlet yapmayacak yine yabancı firmalar yap işlet devret ile onlarca yıl geçiş garantili ücretli olacak. Geçmeyeninde parasını ödeyecez. İnciraltı ve Sasalı daki tarım arazileri talan edilecek. İzmirin tek sorunu kentsel dönüşümdür. Yıkın planlı ve düzenli evler inşaa edin. Deprem olsa hükümet 3 ayda enkazdan insan çıkaramaz. Planlı şehirleşmedeki en büyük engel iktidardır. Hala stad tünel diyor

Yorumu oyla      7      3  
Rahat ol 22 Şubat 2024 Perşembe 14:41

Özulu olduğu sürede chp oy yok rahat olun tunç soyeri bitirdi bunuda ham edecek sonrada size gelecek

Yorumu oyla      7      1  
Valla 22 Şubat 2024 Perşembe 14:39

Vekil doğru söylüyor

Yorumu oyla      7      5  
MKC 22 Şubat 2024 Perşembe 14:28

Gursel Aksel stadi evet Cin Seddi'dir. Aynisi KSK'ya (sehir icine) yapilmasin.

Yorumu oyla      8      1  
serkan 22 Şubat 2024 Perşembe 14:04

izmirli senın gozlerın var gormuyorsun goz doktoruna lutfen

Yorumu oyla      2      1  
İzmirli 22 Şubat 2024 Perşembe 13:52

Engel her zaman sizdiniz rolleri degismeyelim

Yorumu oyla      4      5  
VfV 22 Şubat 2024 Perşembe 13:48

Ahaha. CHP bizi engelliyor ne ya? Sen hükümetsin, sen devletsin, sen Âlisin, CHP kim ki seni engellesin?

Yorumu oyla      4      6  
izmirli 22 Şubat 2024 Perşembe 13:46

hani akp 20 yıldır çok başarılı da ülke başarıdan deliriyoruz ya...

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili İnan Moğolistan’da!
Asya Siyasi Partileri Uluslararası Konferansı(ICAPP)'na katılmak üzere ...
CHP Adayı Tugay'dan İZTO'ya ziyaret
CHP İzmir Büyükşehir Adayı Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret ...
Dağ: Gümüldür'e giden yolu duble yol haline getireceğiz
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Menderes ...
 
Yeniden Refah başvuruda geç kaldı, il başkanı koltuğundan oldu
Yeniden Refah Partisi Osmaniye'de seçim kuruluna müracaata geç kaldı, ...
Cumhur İttifakı adayı Dağ: İzmir’i dünyanın ticaret merkezlerinden biri yapacağız
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Projelerimizle, ...
İki rakip ilk kez yan yana gelecek!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın ve AK Parti ...
 
Sırrı Aydoğan'ın cenaze programı belli oldu
Bornova Belediye Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği ...
‘İzmir’i kaybetme riski var mı?' sorusuna Özel’den yanıt!
"İzmir Büyükşehir'i kaybetme riskiniz var mı?" sorusuna yanıt veren CHP ...
CHP adayı Tugay, KSK ziyaretin tüm süreci anlattı, Dağ'a yanıt verdi: Stadı ben yapacağım!
Karşıyaka Spor Kulübü’nü ziyaretinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva