HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2024 Perşembe - 10:56

CHP adayı Tugay, KSK ziyaretin tüm süreci anlattı, Dağ'a yanıt verdi: Stadı ben yapacağım!

Karşıyaka Spor Kulübü’nü ziyaretinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Stadı yapmak bizim için bir onur ve şereftir. Yapmıyoruz, kaçıyoruz diye bir şey kesinlikle yok. Ortada gerçek olmayan o kadar bilgi var ki. Bu konuyu siyasi tartışma içine sokmamak için elimden gelen her şeyi yaptım. Karşıyaka camiasının üzülmesini istemiyorum. Artık bu yalandan camia kurtulsun” dedi.

CHP adayı Tugay, KSK ziyaretin tüm süreci anlattı, Dağ a yanıt verdi: Stadı ben yapacağım!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, saha çalışmaları kapsamında güne Karşıyaka Spor Kulübü’nü ziyaret etti.

Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stat inşaatı konusunda kendisine yöneltilen soruya yanıt veren Tugay, süreci detayları ile anlattı.  Tugay ayrıca AK Parti Büyükşehir adayı Hamza Dağ'ın "Tüm protokolü hazırladık sonra baktılar yapmak zor olacak, birçok bahane ile yapmaktan kaçtılar. Ben bu stat için gerekli mücadeleyi vereceğim" sözlerine ise yanıt verdi.

Tugay açıklamasında şunları söyledi:

“Olay çok basit ancak neden anlaşılmadığını anlamıyorum.Burada bir arazi var stat arazisi olarak tanımlanan.Bu arazi bakanlığa tamamen devredilmiş durumda. Seçim döneminde alel acele özenmeden neyin ne olduğu belirtilmeden avam proje yapılmış ve ihaleye çıkmış.Bu projeye alan tam oturmadığı, mevzuat açısından gerekler yerine gelmediği için dönemin Karşıyaka Belediyesi ruhsat vermemiş. Geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, şehrin içine stat yapılmasını doğru bulmadığı için karşı çıktı. Stat bölgesinin çevresinde yaşayan vatandaşlar da ‘biz istemiyoruz’ diye dava açmış. Süreç bu şekilde tıkanmış.

RUHSAT ALINAMAYACAĞINI BİLE BİLE…
Uygulama projesini doğru şekilde yapmak bakanlığın  sorumluluğunda. Neden doğru yapıp ihaleye çıkarmadınız? Ruhsat alınamayacağını bile bile neden insanların gözlerini boyamak için böyle bir şey yaptınız? Bu süreç sonra da seçimden seçime siyasi malzeme olarak kullanılmış. Ben stadın yapılmasını engel olmayacağımı, destek olmak içinde elimden geleni yapacağımı, atmam gereken tüm adımları atacağımı söyledim. Geçen 5 yılda da bunların hepsini yaptım. Kulüple toplantı yaptığımda belediye hangi konularda sizi durduruyor diye sordum. Otopark konusunda talep olduğu söylendi. Hemen encümen kararı aldık.

BAKAN ‘KAYNAK AYIRAMAYIZ, PARAMIZ YOK’ DEDİ
Mahkeme de sonuçlandı ve stadın yapılması lehine karar verildi. Buyurun yapın diyoruz, hareket yok.  Anladım ki bu iş orada duracak. Çözmek için Turgay Büyükkarcı başkanımıza gittik ve gidip bakanla görüşelim, sorunun çözülmesi için adım atalım dedim. Turgay Başkan da Hamza Dağ'dan yardım istedi.Sonra dördümüz Ankara'da oturup konuştuk. Orada dedim ki ‘sayın bakan bizden istediğiniz bir şey var mı?’. Kendisi de ‘sizin yapacağınız bir şey yok’ dedi. O zaman ‘stadı yapar mısınız?’ dedim, ‘yapamayız’ dedi. Neden diye sorduğumda ‘kaynak ayıramıyoruz, paramız yok’ dedi. ‘Bu stat konusu insanları çok üzüyor. Bunun çözümü için bir şeyler yapılması lazım, siz kesinlikle yapmayacağız diyorsanız Tunç Bey ile konuşayım birlikte yapalım’ dedik. ‘Olur’ dedi Sayın Bakan. Tunç Soyer'e gittik. 3 dakikalık bir konuşma oldu ve ne kadar maliyeti olduğunu sordu. 30 milyon dolar maliyeti olduğunu söyledi Turgay başkan. 10'ar milyon ödeme şekilde yaparız dedi ve biz de bunun sevinci ile bakanlığa ilettik ve bakanlığın stat arazinin devretmesinin bekledik. Orada bir yazı yazdılar ve ‘devralın, şu mimar arkadaşla konuşun’ yazdılar. Büyükşehir bürokrasisi dedi ki ‘uygulama projesini bize versinler, mimarlar ile iletişime geçelim, başka bir mimar ile çalışmak istiyorsak bize muvafakat versinler’ dedik. Orada amaç biraz daha uyumlu çalışacak biriyle çalışmaktı. Bakanlıktan bekledik ancak hiçbir şey gelmedi. Sonra dediler ki elimizdeki tek proje bakanlığa ruhsat için verilen projedir dediler. Projeyi bulduk çıkardık, avam proje. Uygulama projesi değil. Uygulama projesi çok detaylıdır. Ancak bununla ilgili hiçbir çalışma yapılmamış. Diyorlar ki TOKİ üzerinde yaptığımız ihalelerde avam üzerinden çıkar, onlar uygulama projesi yapardı. Ancak belediyeler bu sistemi uygulayamıyor. Belediyeler Uygulama projeleri olmadan ihaleye çıkamıyor. Uygulama projesinin hazırlanması için mimarla konuştular, mimar yüksek fiyat istedi ve biz de İzmir'in mimarları ile daha uygun bir proje yapmak istiyoruz dedik ve bu andan itibaren tıkandı.

BAKANLIK YAPMADI VE YAPTIRMADI
Bunla ilgili yazışmaların hepsi resmi olarak var. İzBB ve Karşıyaka belediyesinin hatası yok. Bakanlık yapmadı ve yaptırmadı. Ben bu konuyu konuşmaktan çok rahatsızım. Dün AK Parti İzmir Adayı Dağ konuyu gündeme getirdi, Karşıyaka camiasında tartışmaya başladı, yine içine çekildik. Azat başkan seçimden önce uzlaşalım seçimden önce ortaya koysun ve konu kapansın dedi. Ben diyorum ki bakanlık  bunu yapıyoruz diyebilir elini kolunu tutan yok.Biz de kolaylaştırmak için elimizden geleni yaparız. Yapamıyoruz derlerse Büyükşehir olarak Karşıyaka stadını yapmaya hazırız. Tunç Soyer zaten evet demişti. Ben devam edeceksem bende evet yapacağım diyorum. Stadı yapmak bizim için bir onur ve şereftir. Yapmıyoruz, kaçıyoruz diye bir şey kesinlikle yok. Ancak ortada gerçek olmayan o kadar bilgi var ki. Bu konuyu siyasi tartışma içine sokmamak için elimden gelen her şeyi yaptım. Karşıyaka camiasını üzülmesini istemiyorum. Artık bu yalandan camia kurtulsun. Çıkıp desinler yapıyoruz, hemen başlasınlar yapmaya. Kimse durdurmuyor onları ya da yapmıyoruz desinler.  Yapamıyorlarsa mimar muvafakat verecek, o zaman herkes görecek nasıl yapıyoruz. Ben dışarıdan mimarlık projesine uygulama projesini yaptırdım. Tamamen gönüllü ve Karşıyaka’yı seven bir mimarlık firması bunu hazırladı. Yeter ki muvafakat versin” dedi.

ERGÜLLÜ: DAHA FAZLASINI YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ 
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü “Çıktığınız bu yolda size başarılar diliyoruz. Kazanan İzmir, İzmir sporu olsun istiyoruz. İZVAK Yönetim Kurulu toplantısına katıldım orada da 9 önde gelen spor kulübünün öne çıkarılması için birçok şey planlanıyoruz.  Yeni bir görev değişikliğine gittik.Azat Başkanım beni kırmayıp bugüne kadar görevi üstlenmişti. Artık aynı ekip, aynı kadro önce  Karşıyaka’nın başarısı için sonra İzmir sporunun kalkınması için elimizden geleni yapacağız. Kulübümüzün yıllardan genle kanayan yaraları sorunları var. Tesisleri, maddi imkansızlıkları gibi. Bunları biz bir nebze olsun tadilatı yaptık. İzmir'in dinamiklerini hayata geçirerek daha fazlasını yapmaya çalışacağız. Hepimiz adına zor bir görev. Sportif başarıyı yakalarlar dinamiklerin daha aktif olup bize destek olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

KARŞIYAKA’NIN SÜPER LİG’E ÇIKACAĞINA İNANIYORUM 
Yeniden söz alan Tugay, “Kendimi spora yakın bir belediye başkanı olarak görüyorum.Sporu seven önemseyen heyecanını takımlarla birlikte yaşayan biriyim. İzmir adına heyecanlıyım. Ben boşa sallanan kürek değil de amacına tam ulaşan destekler sağlamak istiyorum. Biz görevimizi en iyi şekilde yapacağız. Sizden de sadece bu süreç içinde İzmir'in sporundaki başarısı için dayanışma bekliyoruz.  İzmir Süper Lig'de birkaç takımla temsil edilebilir. Karşıyaka'nın hızlı bir yükselişe geçerek bunu başarabileceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 
Büyükşehir'den girişimcilik hamlesi!
 
Efes Tarlası Yaşam Köyü'nde zeytinyağı sabunu atölyesi
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ABY 22 Şubat 2024 Perşembe 19:37

Kamuya ait iken 2010 yılında TOKİ'nin özelleştirip özel okula sattığı, İBB'ninde imarını spor ve sosyal alandan ticari alana çevirip değiştirdiği Atakent'teki Tenis Kortları alanı ve açık yüzme havuzu için ne düşünüyorsunuz. Buraların tekrar kamuya kazandırılmasını istiyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
ABY 22 Şubat 2024 Perşembe 19:31

Karşıyaka'nın göbeğine beton yığmayın. Stadı otoban kenarına Örnekköy'e yapın. Sahildeki sahayı halkın ve gençlerin kullanımına açın.

Yorumu oyla      2      1  
yapma 22 Şubat 2024 Perşembe 16:52

Gürsel Aksel Stadı yüzünden çevresinde oturan halk maç günleri trafikten kalabalıktan park yeri bulamamaktan rezil oluyor. Stadı şehir içine yaparak ihanet etmeyin. Maça gelen yine arabayla geliyor zaten şehir dışına yapın.

Yorumu oyla      2      2  
Cumhuriyetli 22 Şubat 2024 Perşembe 16:23

stad en son dert edeceğiniz konu olsun.Karşıyaka spor amatöre düşüyor yakında.

Yorumu oyla      4      1  
22 Şubat 2024 Perşembe 16:06

yaparsın ya..yaşın müsait daha neler yaparsın...

Yorumu oyla      3      2  
Ati mi ate mi? 22 Şubat 2024 Perşembe 15:25

Yahu sen insanları ne sanıyorsun? Sanki bu Uzaydan gelmiş İzmir i yönetmeye. Kimse tanımıyor bilmiyor. Cek li caklı cümleler kullanmaya hiç hakkı yok ama mecbur kalıyor dili alışmış yalana.

Yorumu oyla      9      3  
Doğa 22 Şubat 2024 Perşembe 15:03

İnsanların beklentisinin stad olduğunu mu düşünüyorsunuz? Günü kurtarmak adına vaatler veriliyor. Stad ile sportif başarı doğru orantılı olsa heryere stad yapalım. Kaldı ki Göztepe ve Altay'ın kullandığı stadlara oranla başarıları ortada. Ayrıca stad yapmak belediyenin işi de değil. Kaynakları boşa tüketmeyin

Yorumu oyla      4      1  
MKC 22 Şubat 2024 Perşembe 14:26

Lutfen Goztepe'ye yapilan stad gibi KSK stadini da sehir icinde yapmayin. Uckuyular - Goztepe bolgesi mac gunleri resmen felaket oluyor. Narlidere yonunden gelen srabalara polis gecit vermiyor. Diger yonden gelen arabalar her yere park ediyor, cocuk parklari bira kutularindan gecilmiyor!

Yorumu oyla      3      1  
Ksk 22 Şubat 2024 Perşembe 14:11

5 yıl dır aklın nerdeydi

Yorumu oyla      3      3  
izmir 22 Şubat 2024 Perşembe 13:49

ortada el ile tutulur bir tane somut proje yok. boş vaatler... yemezler.. by by

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Adayı Mutlu'dan örgütlenme vurgusu: Eşit ve omuz omuza olacağız!
Sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasıyla temaslarını sürdüren CHP Konak ...
Dikili Adayı Kırgöz, Deliktaş’ta seçim startını verdi!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin tekrar aday gösterdiği Dikili’nin mevcut Belediye ...
'Lütfü Savaş, CHP'nin gösterebileceği en iyi aday'
CHP lideri Özgür Özel, "Lütfü Savaş, CHP'nin gösterebileceği en iyi aday" ifadelerini kullandı.
 
Araştırmacı Yaldız, İzmir anketini yorumladı: İktidar kazanmaya hiç bu kadar yaklaşmamıştı
İntegral Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin Genel Koordinatörü ve Gazeteci ...
CHP sahaya iniyor... Miting ve halk buluşmaları başlıyor!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugünden itibaren kurmaylarıyla birlikte ...
Yerel seçim takvimi işliyor!
31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için takvim işliyor. Siyasi partiler ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Nerede o İzmir anketleri?
Mehmet KARABEL yazdı... Nerede o İzmir anketleri?
'Şeffaflık' çağrısı yapmıştı... Mal varlığını açıkladı!
"Bütün belediye başkanları, görev yapanlar. Görevi devraldığında serveti ...
Menderes'te eylemli istifa!
CHP’li kurmayların hazırladığı meclis aday listesinde Alevi toplumundan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva