HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2022 Pazartesi - 12:41

AK Partili Sürekli 'Desteğe hazırız' dedi... 'Biz skora oynamıyoruz!'

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan Buca-Otogar Viyadüğü ve Tünel Projesi için basın açıklaması düzenleyen ve Büyükşehir'e 'desteğe hazırız' çağrısında bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Buca Tünelleri'nde bize ne düşüyorsa, somut olarak yapılması gerekeni söylesinler. Talep etmiyorlar, etseler yapacağız. Bize, kendilerinden siyasi artı puan kazandırmak istemiyorlar. Biz puanında değiliz, skoruna oynamıyoruz. Biz oya değil İzmirlilere hizmet etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı

AK Partili Sürekli  Desteğe hazırız  dedi...  Biz skora oynamıyoruz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 2015 yılında İzmir gündemine gelen ve bir türlü tamamlanamayan Buca-Otogar Viyadük ve Tünel Projesi için Buca'da bulunan inşaat sahasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

2021 yılı sonunda bir kısmının hizmete açılacağı duyurulan ancak henüz hiçbir bölümü kullanıma açılmayan proje hakkında sayılar üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerde bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ayrıca geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Buca Metrosu temel atma töreniyle de ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen basın açıklamasına ev sahibi AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin yanı sıra, AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Buca Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu ve çok sayıda partili katıldı.

PROJE ZAMANINDA BİTMEZSE FİNANSAL YÜK İLE KARŞI KARŞIYA KALINACAK
Basın açıklamasına Buca Metrosu'nun temel atma töreninin eleştirerek başlayan Sürekli, temel atma töreninin açılış törenine dönüştürülmesini kabul etmediklerini vurgularken şunları söyledi:

"Geçen hafta ilimizde bir temel atma yapıldı. Buca Metrosu önemli bir proje. Bizler de iktidar olarak bu projeye destek verdik ve yatırım programına alınması için ivedilikle elimizden geleni yaptık ve Sayın Başkan da bakanımıza teşekkür paylaşımını yaptı. Bu projenin İzmir için önemini biliyoruz ancak temel atma törenini açılış törenine dönüştürülmesini kabullenemeyiz. Bir açılış gibi algı oluşturulmaz, kampanya yürütülmez, öyle bir tören yapılmaz. Bunun nedenini biliyoruz biz. Neden böyle bir şey yaptılar? Çünkü bu proje gayet güzel giderken burada önemli bir husus ortaya çıktı, metroyu 529 milyon fazla fiyat veren ikinci firmaya ihalesini verdiler. Kamu vicdanı zedelenmiş ve projeye gölge düşürülmüştür. Bundan dolayı bir şova dönüştürmek istemişlerdir. Temel atma töreni yapıldı, inşallah Hatay Metrosu'na dönmez. Üçyol-Üçkuyular metrosuna dönmez. Orada yaşananları biliyorsunuz. İnşallah zamanında bitirilir. Zamanında bitirilmezse sadece etrafında esnaf sıkıntı çekmeyecek, Üçyol-Üçkuyular metrosu belediyenin öz kaynakları ile yapıldı ve belediyeye yük olmuş, yetişmemiştir. Ancak bu projede 460 milyon Euro kredi kullanıldı. Zamanında bitilmezse bu kredinin geri dönüşü başlayacak ve belediyeye büyük bir finans yükü oluşturacak. Seferihisar'da yaşadığımız durum İBB'nin de iflasa giden süreci yaşamasına neden olur. Zamanında bitirilsin, bu konuda hassasiyet gösterilsin. Temel atma törenine dünyanın masrafı yapıldı. Biz istiyoruz ki İBB büyük bir finansal sıkıntı ile karşılaşmaktan kurtulsun. Başkan da bu finans sorunun hissettiği için açıklamalar yapmaya başladı. Ön almalar başladı. Genel konjektürden etkilenerek algı yaratmak istiyor ancak kötü yönetimden kaynaklı bir sıkıntı var. Yüzlerce gayrimenkulün satıldığını biliyoruz. Seferihisar'daki gayrimenkul satışı furyası burada da başladı. 2019 yılı Sayıştay raporunu da inceledim. Burada borçlanma limitinin, personel alımı limitini defalarca aşıldığı açıkça belli."

BİTMİŞ BİR VİYADÜK VAR MI?
Metro temeli eleştirilerinin ardından Buca Tüneli'nin son olarak geldiği durumu rakamlarla açıklayan Sürekli, 2,5 kilometrelik tünellerin sadece 50 metresinin yapıldığını belirtirek, "3 yıldır yönetimde şu anki yönetim. 50 milyara yakın kaynak kullanıldı. Ortada ne var? Hiç? Saldım çayıra mevlam kayıra... Bunların her işi bilmece. Bunların ne yaptığı belli değil. Bu paralar nereye harcanıyor beli değil. Bunlardan biri de Buca Onat Caddesi ile ilgili konu. 2015''de gündeme geldi. 2015'de ihalesi yapıldı, 2 firmaya ihale edildi. 7,4 kilometre bağlantı yolu, 2,5 kilometre 2 tüp tünel ve viyadükler. 2019'da firmaların hak edişleri ödenmediğinde dolayı sözleşme fes edildi. İş olduğu yerde yarım kaldı. Başkan göreve geldikten sonra açıklama yaptı 'en kısa sürede ihalesini yapacağız' diye... Yeni bir ihale yapıldı ve devamında yine 8 ay önce başkan açıklama yapıyor; 13 Temmuz'da. Sayın Başkan yılbaşında biteceğini söylüyor. Bitmiş bir viyadük var mı? 6 ay önce bir ihale yapılıyor, 25 firma katılıyor, bununla ilgili ses seda yok. Daha ne kadar bekleyeceğiz? 7 yıl geçmiş ortada bir şey yok. Yapılan 50 metre tüp. 2,5 kilometrelik tüplerden 50 metre yapıldı. Buraya geldiğimizde görüyoruz ki yapılanlarda sıkıntıya girmiş. Burada akmalar oluyor ve vidanjörlerle gelip su çekiyorlar. Yapılan 50 metrelik temel de işlevsiz hale gelmiş" diye konuştu.

İBB’NİN İZMİR’DE YAPTIĞI, HİZMETE ALDIĞI BİR METRELİK TÜNELİ YOKTUR
Hükümetin İzmir'de gerçekleştirdiği projelere değinerek İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeteri kadar çalışmadığını iddia eden Sürekli, şunları söyledi:

"2012'de başladık, 2015’te bitirdik Konak Tüneli'ni. 2.3 kilometre ve 847 milyon lira maliyet. 2 şeritli çift tünelden oluşuyor. İzmirlilere hizmet veriyor yıllardır. İzmirliler de bundan çok memnun. İlk geçenler de kendileri oldu. Şu anda trafiği rahatlatmış durumda. Bunların yanında Sabuncubeli Tüneli’ni yaptık. 2015’te temelini attık ve 2018’de açılışını yaptık. 1,2 milyar liraya mal oldu. 8.1 kilometre uzunluktan ibaret. Mükemmel bir proje. Manisa’ya artık çok rahat bir şekilde gidip gelebiliyoruz. Devamı var... Yine Kuzey Ege Otoyolu içerisinde biz 1.9 kilometre uzunluğundaki Buruncuk Tüneli’ni 22 ayda tamamlandı. Bunun altını çiziyorum. Biz bunları yaparken İBB’nin İzmir’de yaptığı, hizmete aldığı bir metrelik tüneli yoktur, karayolu tüneli yoktu. Merkezi Hükümet sadece bu tünelleri yapmakla mı yetindi? Hayır. İstanbul-İzmir Otoyolu, şu anda İzmir’i cazibe merkezi haline getirmiştir. İzmir’in yatırımlar yönünden zenginleşmesini sağlamıştır. İzmir’e yatırımlar akıyor. İzmir’de gayrimenkul fiyatları bu projeden dolayı çok çok arttı. Kuzey Ege Otoyolu keza o şekilde. 56 kilometrelik otoyol, 40 kilometrelik bağlantı yollarıyla 96 kilometrelik Kuzey Ege otoyolunu tamamladık."

KONAK TÜNELİ’NDE, YEŞİLLİK CADDESİ’NDE HATTIN DEVRİNİ İSTEDİLER; YAPTIK
Destek istenmesi durumunda gerekli desteği verdiklerini belirten ve yapılanları anlatan Başkan Sürekli,  "Gerçekten İzmir’in kuzeyi şahlandı gidiyor. Hakikaten cazibe merkezi haline geldi. Sadece bunlar mı? İzmir’de AK Parti’nin metroyla ilgili yaptıklarıyla ilgili bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Hafif raylı sistemlerde metro banliyö, yer altından giden ve yer üstünden giden vardır. Bunların hepsi aynı statüdedir İzmir’e İZBAN’ı kim getirdi? Hatlarını kim döşedi? 136 kilometrelik İZBAN hatlarını yaptık. İBB, sadece durakları yapacaktı. Onların da bir kısmını yaptılar bir kısmı eksik kaldı. TCDD’ye İBB’nin bu projeden dolayı borcu var. Sonuçta İzmir’e merkezi iktidar olarak ulaşım altyapısı yönünden tüneller, otoyollar, İZBAN çerçevesinde cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımları yapılmıştır, devam edecektir. Sadece merkezi hükümetin yatırımları değil, Büyükşehir'in yatırımlarında da elimizden gelen desteği veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz  Buca Metrosu’nda talepleri oldu anında yerine getirdik. Çiğli Tramvayı’nın yatırım programına alınması konusunda talepleri oldu anında yerine getirdik. Konak Tüneli’nde, Yeşillik Caddesi’nde hattın devrini istediler yaptık. Özkanlar Pazaryeri kronik bir sorundu. Bu konuda genel başkan yardımcımız ve İzmir milletvekillerimiz devreye girdi ve Bornova Belediyesi ile bu sorunu ivedilikle çözdük. Onun dışında Dikili Çandarlı Karayolu’nun talebini yaptılar, gereğini yaptık. Buca Cezaevi konusunu Buca Belediye Başkanı’nın talebiyle çözdüler İzmir için ne gerekiyorsa Buca Metrosu ya da diğer konularda talep olursa gereğini yapmaya hazırız. Yapıyoruz da" ifadelerini kullandı.

MAZERET ÜRETECEKLERSE BİZE VERSİNLER BİZ TAKİP EDERİZ
İzmir'de tartışmalar neden olan 'projelerimiz onaylanmıyor' eleştirileri hakkında da CHP'li belediyelerin bekleyen hiçbir projesinin olmadığını vurgulayan Sürekli,  "Ankara’da, Sayın Cumhurbaşkanımızın tek imzasında bekleyen Büyükşehir Belediyesi’nin bekleyen hiçbir projesi yoktur. Bize iletilen huşularda da Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilen değil, aşağılardaki teknik konularda da kendilerinin takip etmesi gereken takipsiz bırakılan konularda gecikme oluştuğu zaman da bize intikal ettiğinde biz gereğini yapıyoruz. Mesela mezarlıklar konusu çok önemli. Bu konuda bize geldi. Milli Emlak’tan mezarlık için 5 alan talep etmişler. 2 tanesinde imkansızlık var ve onların tahsisi mümkün değil. Eğer bunu beklerseniz, takip etmezseniz… Ondan sonra proje bekliyor. Cumhurbaşkanımızda değil, Milli Emlak’ta bekleyecek bir konu. Bize geldiler ve bu konuda devreye girdik. Zaten süreç yürüyormuş. 3 alanın tahsisi Milli Emlak tarafından yapıldı. Geri kalan 2 alan da tarım alanı statüsünde olduğu için gerekçesiyle birlikte tahsisinin hukuki olarak mümkün olmadığı belirtildi. Yeni alan talebi olursa tahsisi yapılır. Tekrar ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde İBB’nin bekleyen projesi yoktur. Diğer ufak teknik konularda da kendilerinin takibi gerekir. Eğer takip etmeyecek ve mazeret üreteceklerse bize versinler biz takip ederiz. Algı yaratmasınlar. Metro projesindeki 529 milyonluk şaibeyi ortadan kaldırmak için bu temel atma törenini Merkezi Hükümet’e meydan okumaya çevirmek kabul edilemez, doğru bir davranış değildir. Bunu şiddetle reddediyoruz. Esasında bir ayrımcılık varsa Cumhur İttifakı belediyelerine yapılan bir ayrımcılık vardır. İzmir’in kuzeyi ve güneyi ihmal edilmiştir" dedi.

ÜVEY EVLAT KONUSU SÖZ KONUSU DEĞİL
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'İzmir üvey evlat mı' söylemi üzerinden Şehir Hastanesi'ni hatırlatan Sürekli, "İzmir’e yapılanlar var ve yapılacak olanlar da var. Yaz sonunda İzmir’e Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımının açılışı yapılacak. Şehir Hastanesi’ni açıyoruz. En son tarihi veriyorum yaz sonu diyerek. Belki ondan önce Sayın Cumhurbaşkanımız gelecek ve açılışını yapacağız. Devasa projeler saydık. Böyle bir üvey evlat konusu söz konusu değil" diye konuştu.

TALEP ETMİYORLAR, ETSELER YAPACAĞIZ
Buca Tüneli için hükümetin destek konusunda bir çağrısı olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Sürekli, şunları söyledi:

"Merkezi hükümetin İzmir’e yaptıkları ortada, yerel idarenin bizden taleplerine verdiğimiz cevaplar da ortada. İZBAN İzmir’i uçurdu, işin esas zor kısmı hatları döşemekti. 136 kilometrelik hat Türkiye’nin başka bir yerinde yok. Merkezi hükümetin yaptığı 136 kilometrelik banliyö sistemi İzmir’den başka hiçbir yerde yok. Bu konuşma Buca Metrosu’nun temel atma törenindeki gösterişli tören 529 milyonluk şaibeyi ortadan kaldırmak için yapılan algı operasyonudur. Uzundere’de bir oyalamaya geçildi. O gün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dedi ki: ‘Hükümet yapsın’ vatandaş tamam dedi. Biz de biz yapalım dedi. Daha sonra ise hükümet vatandaşı oyalama taktiğine başladı yok etap etap yapacağız gibi… Oradan da bir şey çıkmayacak. Biz hala sözümüzdeyiz. Uzundere-Yurtoğlu Mahallesi’ndeki dönüşümü yapmaya hazırız. Büyük projeleri bir kenara bıraktılar algı operasyonları çerçevesinde kooperatifleşme şeklinde çalışıyorlar. Tamamlamayla göz boyamaya yönelik çalışmalara geçtiler. İzmir’in dönüşümüyle ilgili önemli bir adımı göremiyoruz. Burada, Buca Tünellerinde bize ne düşüyorsa somut olarak bize yapılması gerekeni söylesinler. Talep etmiyorlar, etseler yapacağız. Bize kendilerinde siyasi artı puan kazandırmak istemiyorlar. Biz puanında değiliz, skoruna oynamıyoruz. Biz oya değil İzmirlilere hizmet etmek istiyoruz."

TOKİ İZBETON EL ELE VERDİĞİNDE GÜZEL İŞLER YAPARDIK
Depremzedelerin sorunları hakkında da el ele verilmesi durumunda sorunları çözülebileceğini vurgulayan Sürekli, "Sayın Başkan, AK Parti İl Başkanlığımızı ziyaret ettiğinde de söyledik. Biz depremzedelerin, az hasarlı binaların sorununu ivedilikle çözebilirdik. Ondan sonra kentsel dönüşüme hızlı bir şekilde el birliği ile devam edebilirdik. TOKİ İZBETON el ele verdiğinde güzel işler yapardık, yanaşmıyorlar.  İzmir’de yaptıkları 1 metre karayolu tüneli yoktur. Bu daha işletmeye girmediği için saymıyoruz. Buradaki projenin bedeli 155 milyon. Bu gecikmeden sonra aynı proje belki 1 milyarı geçecek. Evet, bu gecikmelerden dolayı yükü İzmirliler çekiyor. Ondan sonra da çıkıyor döviz arttı maliyetler arttı diyorlar. Bu proje 2015’te gündeme geldi 217’de ihale yapıldı. Elinizi tutan mı vardı yapsaydınız. 2019’da durum çok iyiydi, neden yapmadınız? Yapmadıkça maliyetler yükseliyor ondan sonra da isyan ediyorlar. Tamamıyla algıya oynuyorlar, bu algı oyunlarına gelmeyelim. Her şey oy değil, İzmirliler hak ettikleri yaşamı sürmeleri" dedi.

TOPLULUK GÖRDÜĞÜ ZAMAN NE SÖYLEDİĞİNİ BİLMİYOR
Sıklıkla dile getirilen 'ekonomik sıkıntılar' cümleleri sonrası Buca Metrosu'nun temel atım töreninde harcanan tutarı eleştiren Sürekli, "Bunca sıkıntıdan şikayet ederken temel atma böyle büyük bir şova dönüştürülmez. Açılış olsa hep beraber orada kutlayalım. Temel atma töreni yapılacak hem böyle bir şova dönüştürülecek hem de hükümete böyle farklı yaklaşımlarda bulunulacak hem d boşa israf ve harcama yapılacak. Takdir İzmirliler’in, hepiniz görüyorsunuz. Başkan ulusal kanallara çıktığı ve bir topluluk gördüğü zaman ne söylediğini bilmiyor. Bunlar doğru yaklaşımlar değil. Baş başa görüşüyorsunuz, İzmir ile ilgili çok olumlu konuları istişare ediyorsunuz ondan sonra ulusal kanala çıkıyor, bir topluluk görüyor ve bambaşka şeyler söylüyor. Bunu kabul etmek mümkün değil" sözlerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANLARININ GENEL SİYASETE GİRMESİNİ KABUL EDEMİYORUM
Siyasi partilerin geçmiş yıllarda yemekte bir araya geldiğinin ve bunun tekrarının olup olmayacağının sorulması üzerine sürekli Sürekli, "Biz o gün ev sahipliği yaptık. Ondan sonra sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’deydi. Sayın Yücel bizi davet edecekti. Pandemi şartları, kongreler geldi ve olmadı. Geçenlerde Deniz Bey bana ‘Yapabiliriz’ dedi. Ancak şu gün şu saatte bir davet olmadı. Biz il başkanları olarak, Cumhur İttifakı olarak zaten her gün olağan görüşmemizi yapıyoruz. Sayın Veysel Şahin başkanımızla bir defa değil, iki üç defa bazen de yüz yüze görüşüyoruz. Görüşmeye her zaman açığız. Ara sıra Deniz Bey ile de telefon trafiğini gerçekleştiriyoruz. Deniz Bey bir siyasi partinin il başkanı; otururuz, İzmir’in sorunlarını da konuşuruz, çıkar oraya eleştirisini de yapar, daha farklı da bir üslup kullanabilir, takdir onundur. Ancak ben şunu kabul edemiyorum; belediye başkanlarının genel siyasete girmesi... Hele hele bir topluluk görünce bambaşka bir üslup kullanılmasını kabul etmiyorum, doğru bir yaklaşım değil. Büyükşehir Belediye Başkanı tüm İzmirliler’in belediye başkanıdır. İlçe belediye başkanı, başkanı olduğu ilçenin tümünün belediye başkanıdır. Siyaseti belediye başkanları, il başkanlarına, ilçe başkanlarına, milletvekillerine bıraksın."

 
Balık mevsimi başlıyor
 
Sağlıkçılar CHP'li Bayır'dan özür bekliyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Önce Otogar Metrosu 21 Şubat 2022 Pazartesi 22:17

Hikaye anlatacağınıza yıllar önce üstlendiğiniz Otogar Metrosunu yapın.

Yorumu oyla      2      3  
Otogar metro ne oldu? 21 Şubat 2022 Pazartesi 17:38

Bu tünelin ihalesine itiraz yapıldığı için şu an KİK'lik olmuş durumda. Toplantı yapmadan önce basit bir sorgulama yapılabilirdi. Tünel inşaatı neden yarım kaldığına gelirsek de; ekonomik kriz patlayınca yüklenici işi bırakmış, Ankara da onay vermişti. Krizin sorumlusu büyükşehir mi? Bu, oldukça uzun bir süreç aldı. Buca Metrosu veya başka bir metro hattı yapılırken de önce şantiye alanı kurulur ki bu da belli bir süreç alır, sonra şaftlar açılmaya başlanır. Ekipmanlar şaftlardan aşağıya indirilir, iş başlamaya başlar. Toplantı yapılacaksa otogar-halkapınar metro hattının yerinde de yapılsın. 3 bin TL ayıranlar temel atma törenini eleştiriyor. Altta da vatandaş(!) kör ideleoji diyor. Büyükşehirin ulaşıma harcadığı para ortada, siz ne anlatıyorsunuz!

Yorumu oyla      2      3  
BUCALI 21 Şubat 2022 Pazartesi 14:58

Maalesef İzmir kör bir ideoloji uğruna yıllarını kaybetti,artık yeter diyelim gerçekten şu yarım kalan işleri bitirecek adam gibi çalışacak yöneticileri seçelim,buca metrosunu temelini attılar güya günlerce reklam yapıldı,daha başlanan hiç bir şey yok sadece laf reklam yeter artık nereye kadar buna tahammül edeceğiz?

Yorumu oyla      2      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Nasır’dan Büyükşehir’e 'yatırım' tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Kiraz’daki programında, Kiraz'da, ...
CHP İzmir'de bir skandal paylaşım daha! 'Kıvrımları muhteşem'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de dikkat çekmek için kadın fotoğrafı ile ...
CHP'li Serter: Yok olan Atatürk tablolarının hesabını verin!
Karşıyaka Öğretmenler Lokali’nde kaybolduğu iddia edilen Atatürk tabloları ...
 
Kılıçdaroğlu: Teklif gelirse kabul ederim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, henüz cumhurbaşkanı adaylarının ...
CHP'li Bakan polis memuru Aksu'yu Soylu'ya sordu
Maraş’ta görev yerinde cansız bedeni bulunan polis memuru Seyit Ahmet ...
Bakan Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ...
 
MHP'nin 'Aydınlatma Toplantıları' devam ediyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla tüm Türkiye'yi kapsayan ...
Kurtulmuş: AK Parti 84 milyonun sesidir
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin sadece bir siyasi ...
CHP'li Beko: İzmir'in en güzel kıyısı Ensar'a peşkeş çekiliyor!
Urla Zeytineli’nde denize sıfır 40 dönüm arazinin Ensar Vakfı’na bedelsiz ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva