HABERLER>POLİTİKA
4 Ekim 2021 Pazartesi - 14:40

AK Partili Sürekli'den flaş iddia: Büyükşehir hizmeti oy oranına göre götürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet etme konusunda ayrımcılık yaptığı iddiasında bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Ben ezbere bilirim Bergama köylerini. Hamza (Dağ) Başkan da sık sık gitmiştir. Gittikleri köyler Kıranlı ve Karavelilerdir. Kıranlı, AK Partiyi tercih eder, Karaveliler CHP'yi… Kıranlı'nın şikayeti şudur; Biz AK Parti’ye oy veriyoruz diye bizi cezalandırıyor Büyükşehir, bize hizmet getirmiyor. Ayırıyorlar. Kıranlı ve Karaveliler köylerine gidin ve yollarına bakın; İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmetleri konusunda nasıl ayrımcılık yapıldığını görürsünüz" dedi.

AK Partili Sürekli den flaş iddia: Büyükşehir hizmeti oy oranına göre götürüyor!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın programına konuk oldu. Yapar’ın sorularını yanıtlayan Sürekli, İzmir gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından geçtiğimiz haftalarda 30 ilçede gerçekleştirilen eşzamanlı danışma kurullarından oldukça memnun kaldıklarını dile getiren Sürekli, "Biz bu dönemde hep eşzamanlı çalışmalarımızı çok sevdik. Çok ilgi oldu, ilçelerde motivasyonların olduğunu gördük. Son çalışmamızda Genel Başkanlığımızdan örnek aldık; karınca modeli, vefa toplantıları gibi… Eşzamanlı ilçe danışmayı genel merkezden öğrendik. 14 Ağustos'ta genel merkezimiz Cumhurbaşkanımızın katılımı ile eşzamanlı il danışma kurulu düzenlenmişti ancak yaşanan felaketler nedeniyle yapılamamıştı. Biz de ilçe danışmaları eşzamanlı deneyimleyelim dedik ve geçtiğimiz hafta 30 ilçede eşzamanlı gerçekleştirdik. Biz milletvekillerimizle bölüştük ve 2-3 ilçeye katılmış olduk. Ben Menemen ve Ödemiş ilçelerine katıldım. Menemen’de pek büyük bir coşku vardı. Ödemiş'e gittik orada ben söz almıştım. İlçe başkanımızdan, tebrik ediyorum, teşkilatımız 3 bin kişilik bir danışma meclisi yapmışlar. Ben gecikmeli gitmiştim oraya ancak ona rağmen salonda 1500-2 bin kişiyi karşımda gördüm. Kalabalık olabilir ancak onların coşkusu önemli.  Gelen videolardan hepsinin böyle coşkulu ve heyecanlı geçtiğini gördük. Bu ayki ilçe danışmalarımızı 3 güne böleceğiz, sonraki turlarda da yine eşzamanlı yapabiliriz" diye konuştu.

MENEMEN’İN BÜTÜN ARAZİLERİNDE HACİZ VAR
Menemen Belediyesi'ne arsa satışı yönündeki eleştiriler hakkında 'Dikili' örneğini veren Sürekli, "Çok pozitif yansımasını görüyoruz. Menemen’de bugüne kadar oluşan kronik sorunlar tek tek çözülüyor. Belediye personelinin bütün alacakları ödendi, esnaf borçları ödeniyor, belediyeye iş yapan firmaların bazı borçları ödenmeye başlandı. Bunların yanında icraatlar da başladı. Pazaryeri bitirildi, açılışı yapılacak; bunun dışında birçok proje gerçekleştiriliyor. Menemen'de hareket var, bereket var  ve Menemen mutlu. Ben pandemi sonrası ilk çalışmalarımızı Menemen'de başlatmıştım. Onun yansımalarını alanda görmüştüm. Alana iniyoruz, cenazelere, taziyelere gidiyoruz, kanaat önderlerine gidiyoruz. Menemen halkı memnun. Başkan Vekili ve ekibi Cumhur İttifakı belediyeciliği burada çok güzle işler yapmaya başladı, beklentiler var. Bunların da hayata geçmesi insanlarda mutluluk oluşturuyor. En son Mevlüt Çavuşoğlu bakanımız ile gittik Menemen'e, çok ciddi bir yoğunluk ile karşılaştık. Küçük programlarımız vardı ancak Menemen Meydanı’na gittiğimizde küçük bir mitinge dönüştü. İnsanlar evlerinden bize dahil oldu, Cumhuriyet Meydanı'ndan belediye yürüyerek gittik. Satış konusuna fazla girmeyeceğim. Bu konuda CHP’nin düştüğü durumu şaşkınlıkla izliyorum. Dikili'de yapılan satışların haddi hesabı yok. Ancak Bergama'daki satışı sürekli gündemde tuttular satışa gittiler. Dikili-Bergama… İlgililer gitsin, Dikili'de, Bergama'da ne kadar gayrimenkul satılmış, ona baksınlar. Menemen'e gelirsek, Başkan Vekilimiz orada açıklamasını yaptı. Eğer belediyemiz satışı yapmasa, bu arazi icra yolu ile satılacak. Menemen’in bütün arazilerinde haciz var. Ben de CHP'li mevkidaşım da hukukçu. O da bilir bunları" ifadeleri kullandı.

MEVCUT BELEDİYE BAŞKANININ DURUMU ÇOK SIKINTILI
AK Partiye yöneltilen 'satış' eleştirileri için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği satışlar üzerinden yanıt veren Sürekli, "Orada şu anda bizim belediye meclisinde geçen karar çok yerinde bir karar ve Menemen'in geleceği kurtarılıyor. Buna sıradan bir satış olarak bakmamak lazım. Satış deyince Seferihisar ve Büyükşehir'i es geçmemek lazım. Seferihisar'da satmadık yer bırakmadı, Büyükşehir'e göreve geldiğinde 1000’in üzerinde satış yaptı. Mevcut belediye başkanının durumu gerçekten çok sıkıntılı, satacak bir şeyi kalmamış. Bankamatikçiler dolu. Gerçi bankamatikçileri Büyükşehir'e gönderdi" diye konuştu.

KİRAZ'DA HASTANE İÇİN DE AYNISI YAPILIYOR
Bergama'da yapılması planlanan 'millet bahçesi' için açılan davalarda rant olmadığına vurgu yapan Sürekli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Millet bahçesinde aynı şeyi gördük. Bunun neresinde rant ve başka bir amaç olabilir? Milletin bahçesini engelliyorsunuz. Bergama'nın prestij projesini engelliyorsunuz. Kiraz'da hastane için de aynısı yapılıyor. Yazıktır günahtır. Yaşanan birçok sıkıntı hastane yetersizliğinden kaynaklı, Allah’tan Sağlık Bakanlığımız gerekli önlemler aldı da sorunlar indirildi. Kiraz'da ne ranttan bahsediyoruz? Kişi kendinden bilirmiş işi… TOKİ sosyal konut yapacak oraya. Aynı şey Karabağlar için de geçerli. Yapılan itirazlar ile sosyal konutları ve üniversiteyi engelliyorsunuz. Kiraz'da da söz konusu konutlar oraya hizmet edecek ve geliştirecekti. TOKİ'nin yapacağı alanda ne ranttan bahsedebilirsiniz ki…”

İZMİR BÜYÜKŞEHİR  HİZMETLERİ KONUSUNDA NASIL AYRIMCILIK YAPILDIĞINI GÖRÜRSÜNÜZ
AK Parti'ye oy veren köylere ayrımcılık uygulandığına vurgu yapan Sürekli, İzmir Büyükşehir’i hizmette ayrımcılık yapmakla suçladı:

"Oyalanıyor, reddediliyor, kenarından dolaşılıyor. Bizim Cumhur İttifakı belediyelerimizin hizmetleri engelleniyor. İlk kez gidilmeyen köylere gidiyoruz dediler… Bunlar senaryo gereği yapılan söylemler. İki köyden bahsediyorlar. Ben ezbere bilirim Bergama köylerini. Hamza Başkan da sık sık gitmiştir. Gittikleri köyler Kıranlı ve Karavelilerdir. Kıranlı AK Partiyi tercih eder, Karaveliler CHP'yi tercih eder. Kıranlı'nın şikayeti şudur; Biz AK Parti’ye oy veriyoruz diye bizi cezalandırıyor Büyükşehir, bize hizmet getirmiyor.Ayırıyorlar. Kıranlı ve Karaveliler; köylerine gidin ve yollarına bakın. Yan yan iki köy… İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmetleri konusunda nasıl ayrımcılık yapıldığını görürsünüz. Belki ben bunu söyledikten sonra gidip düzeltir Sayın Soyer…"

CHP’Lİ SİYASETÇİLER, GİDİN AK PARTİ’DEN İSTEYİN, DİYORLAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kiraz'daki su sorunu küçümsediğini ancak Tarım Bakanlığı'nın devreye girdiğini belirten Sürekli, "Bazı yerlerde diyorlar ki AK Parti’ye oyun çok çıktığı yerlerde de CHP’li siyasetçiler, gidin AK Parti’den isteyin, diyorlar. Beydağ'da mahallenin, köyün içinde ayrım yapılıyor. Şimdi bile görebilirler. Kıranlı ve Karaveliler’in durumu değerlendirsinler. Bize soruyorlar ‘Bizim günahımız size oy vermek mi?’ diye... Bir köprü vardı Kıranlı'da, Büyükşehir yapmamış, insanların hayatını riske atıyordu Büyükşehir, yapmadı ;Bergama Belediyesi yaptı.  Kıranlı susuzluktan inim inim inledi. Tarım Bakanlığımız açtığı kuyular ile rahatlattı. İZSU sizde, Büyükşehirsiniz ancak sorunu rahatlatacak durumda değildi, ilave tedbirler alınması gerekiyordu. Belediye başkanımız geçen yaz isyan ederken küçümsediler. Tarım bakanlığımız kuyuları açtı ve rahatlattı" ifadelerini kullandı.

BUNU BİZ BOZMUYORUZ
AK Parti ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında oluşan anlaşmanın neden bozulduğunu anlatan Sürekli, şu bilgileri aktardı:

"Birkaç nedeni var... Kayıtlar ortada kimin bozduğunu herkes biliyor. Bizim bir felsefemiz vardı, Aziz Kocaoğlu'ndan da duydum. Yerel siyasetçiler seçimlere 6 ay kalana kadar şehri ile ilgili konularda bir ve beraber olmalı, seçime 6 ay kala siyaset yapılmalı, diye… Biz buna katılıyoruz ve buna uygun davrandık. CHP’li belediye başkanı, il başkanı ile konuşuyoruz, güzel kararlar alıyoruz, bunların hayata geçmesini beklerken bir anda her şey değişiyor. CHP'nin genel çalışmasını yapan ajanslar, bir talimat veriyor, böyle politikalar gütmeyin, diye talimat mı veriyor, CHP genel merkezi mi 'niye uyuşuyorsunuz' diyorlar, bilmiyoruz. Biz bunu bozmuyoruz."

DEPREMZEDELERİN DERNEĞİ BELLİ, İZDEDA
Depremzedelerin sorunları ile ilgili yetkili kurumun İZDEDA olduğuna vurgu yapan Sürekli, "İzmir'in en büyük sorunu kentsel dönüşüm, 30 Ekim depreminden sonra ortaya çıkan sorunlar var, bunları gidermemiz lazım. Ağır hasarlıların sorunları bitti, bir kısmının konutları teslim edecek, gezdirdiğimiz depremzedeler memnun. Depremzedeler ilgili rol kapmaya çalışanlar var. Ancak depremzedelerin derneği belli; İZDEDA. Oraya il giden vekilimiz Necip Nasır.  Yapılanma resmi değil bireysel olarak görüyoruz. Münferit randevu talebi oluyor. Benim de görüştüğüm gruplar var. Bizim bu konuyla ilgili il başkanı yardımcımız depremzedelerle toplantı yapıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün rutin toplantıları oluyordu. Biz oradaki sorunların ne olduğuna vakıf olduk ve bir kısmı çözüldü, bekleyen sorunlar da var" ifadelerini kullandı.

KEFALET HAZİNEDEN İSTENİYOR
Dünya Bankası kredisi ile ilgili yaşanan tartışmalar hakkında da Hazine’nin kefaletinin istendiğini vurgulayan Sürekli, şunları söyledi:

"Kredi müzakereleri var. Mutabık olduğumuz tek konu bu. Sözlü olarak da aldık, yazılı olarak da aldık. Gelen metni Tunç Bey'e de gösterdik. Hep söylediğimiz şey yazıyor. Süreci anlatıyor, deprem ile ilgili daha evvelinde bizim İller Bankası’nı Bakanlığımızın kentsel dönüşüm ile ilgili Dünya Bankası ile ilgili bir kredi talebi var. Bu görüşmeler sürerken İzmir depremi sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi Dünya Bankası ile görüşüyor, zoom üzerinden. Belli bir sözlü görüşmeler oluşmuş bir çalışma yapılmış ancak kredinin niteliği gereği Hazine onayı gerekmiyor, Hazine kefaleti gerekiyor. Yani borçlu Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi olacak. Biz bunu fazla söylemiyoruz. Kefalet Hazineden isteniyor. Bu konuda görüşmeler sürüyor."

MÜZAKERESİ BİTMİŞ KREDİ YOKTUR
'Kredi Cumhurbaşkanı'nın önünde'  açıklamalarını da reddeden Sürekli, "Bu hemen olabilecek bir şey değil. Bunun bir görüşmesi var. Daha önce yapılan 500 milyon dolarlık kredinin müzakereleri var. En net açıklamayı da Dünya Bankası yaptı. Satır arasında 2021 yılı itibarı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ile böyle bir kredi planımız yoktur, dedi. 8 aydır onaylanmadı, diyorlar. İlk önce Sayın Soyer çıktı, ‘Kredi tamam Cumhurbaşkanı onayı bekliyor’ dedi. Kemal Kılıçdaroğlu ‘Haziran'da krediniz hazır, AK Parti İl başkanına sorun Cumhurbaşkanı onaylanmıyor’ dedi. Sonrasında biz ve Dünya Bankası açıklama yaptı. Böyle hazırda, hazırlanmış, onay aşamasında olan, müzakeresi bitmiş kredi yoktur. En son muhataplarımız ile görüştük, en son resmi açıklama 19 Ağustos 2021'de AK Parti İl Başkanlığı önünde Sayın Soyer, Sayın Yücel ve benim olduğum toplantıda biz bunu söyledik. Müzakereler kimler arasında sürüyor? Hazine... Çünkü bizzat borçlu olacak. Bunun şartlarını müzakere edecek. Diğer bir kurum İller Bankası ve İzmir Büyükşehir Belediyesi" dedi.

DEPREMZEDELERİN HEPSİ İÇİNDE GEÇERLİ DEĞİL
Kredinin tüm depremzedeler için bir çözüm olmayacağını da vurgulayan Sürekli, "Müzakereler ne zaman biterse. Dünya Bankası ile görüşülüyor. Bitmiş müzakere aşamasını geçmiş kredi onay yoktur. Dünya bankasının da Tunç Soyer'in de kendi açıklamasına göre böyle bir şey yoktur. Her şeyi krediye bağlamayalım. Bu her şeyi çözmüyor ki. Büyük ölçüde de Büyükşehir kendi binasını, kamu yatırımlarını da yapacak. Bu depremzedelerin hepsi için de geçerli değil. 79 bin bağımsız bölüm var depremden etkilenen. 5 bin orta hasarlı bağımsız bölüm var. O bunun için geçerli olacak. Geriye kalan 70 bin ne olacak? Bu nedenle emsal artışı dedik. Her şeyi krediye bağlamayın dedik. Dedik ki emsal artışını konuşalım, getirin destekleyim. Geçmişte başarı ile yapılmış Evka’lar, Egekent gibi konutlar var bunları yap, TOKİ’nin destek olması gerekiyorsa olalım dedik" diye konuştu.

İZMİR'DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNÜ AÇALIM
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda Tunç Soyer ile birlikte gerçekleştirilen toplantı sonrası emsal artışı ile ilgili gelen soru hakkında da konuşan Sürekli, "Çıkınca bir basın mensubu arkadaşımız sordu emsal artışını, bir algı yapılmıştı ve en sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı dedi, ‘bizim yetkimiz’ diye. Sadece emsal artışı da çözmeyebilir. Konut yapsınlar. Ne gerekiyorsa çalışsınlar yapalım birlikte çözelim. Bu bir milat olsun. Bununla birlikte sadece depremzedeler diye İzmir'de kentsel dönüşümün önünü açalım dedik" diye konuştu.

3 DEĞİL 13 YILDA YÜZEMEZ
Tunç Soyer'in Gediz gezisi için yapılan 'şov' yorumuna 'Ben şov yapıyorsam çıkıp düzgününü yapsınlar' sözlerini de değerlendiren Sürekli, şu ifadeleri kullandı:

"Büyükşehir bizde de değil… Körfezde koku problemi var mı var, kirli mi kirli. Bunlarla ilgili itirazları yok. Kirlilik varsa kokunun olması doğaldır. Arıtmanın oraya gidip yaklaştığınızda ben 15 yıldır alerjiden kaynaklı koku almamama rağmen, ben bile kokuyu hissettim. Zaman zaman oradaki koku rüzgarlarla şehrin içine geliyor. Kışın Güzelyalı tarafında da yağmurlu havalarda kanalizasyon taşmaları ile hissediliyor. Körfez kirliliğinde mutabıkız. Başkanın vaadi açık net. 3 yıl içinde Konak'tan Karşıyaka’ya yüzeceğim dedi. Gittik oralarda baktık. 3 yıl değil 13 yıl geçse yüzülmesi mümkün değil. Teşhisi, tedavisi yanlış. Bizim itirazımız neden Gediz gezisi? Algı operasyonu yapıyorlar. Gediz kirlidir, değildir, o bizim dışımızda. Gediz 'in kirliliğini getirdiler, İzmir körfezi kirliliğine bağladılar. Tamamıyla yanlış. Gediz, İzmir Körfezi’ni kirletmiyor. Nokta."

BAŞKANIN SÖYLEMLERİ HAVADA KALMIŞTIR
Gediz turunu Ege Belediyeler Birliği Başkanı kimliği ile yapabileceğini söyleyen Sürekli, "Ege Belediyeler Birliği Başkanı olarak gidin orada bulunun ancak İzmir Körfez kirliliğine bağlamayın. Başkanın söylemleri havada kalmıştır. Gediz kirlidir değildir, ben onu demiyorum bu kirliliği körfeze bağlamayın diyoruz. Gidin kendi belediyeniz ile konuşun. Turgutlu Belediye başkanı açıklama yaptı, o kendi aranızda olan bir konu. 3 faktör var kirliliğin. 1 arıtma; Büyük kanal projesi çalışmıyor. 4'üncü fazı yapmak için 7 yıldır ihaleye çıkıyorlar ancak yapamadılar.  Bu eksikleri yanlışları düzeltecekler. İkincisi ise dereler. Derelerin ıslahı lazım. Bununla ilgili yanlış yöntemleri var. Üçüncüsü hepimizin malumu, yağmur suyu İzmir'de kanalizasyonla birleşik. Bunun ayrıştırılması lazım. Bugüne kadar yüzde 12'lik bir imalat yaptılar. Hızlı bir şekilde yağmur suyu kanallarının yapılarak kanalizasyon siteminden  ayrılması lazım" dedi. Yapımı devam eden şehir hastanesi ile ilgili de konuşan Sürekli, "Şehir hastanesinde pandemideki sıkıntılar nedeniyle gecikmeler yaşandı. Şu an yüzde 97-98'lerde. Yüzde 100 de olsa sağlık tesisleri hemen açılmıyor malum. Ocak Şubat gibi bekliyoruz. İmalatta sonlara gelindi" ifadelerini kullandı.

TARAFTAR OLARAK SÖYLENENLERE İNANMAK İSTİYORUM
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın Karşıyaka Stadı ile ilgili söylediği 'O stat olmaz' sözlerini 'taraftar' olarak yorumlayan Sürekli, "Karşıyaka taraftarı olarak, şunu söyleyebilirim; vekilimiz doğru bir tespit yapmış. Ben taraftar olarak söylenenlere inanmak istiyorum. Biz hükümet olarak gereğini yaptık, devrediyoruz. Araziyi veriyoruz. Burada bir ortaklık var. Bu güzeldir. Araziyi veriyoruz, stadı onlar yapacak. İnşallah Büyükşehir olarak yaparlar. İnşallah diğer söylenenlere benzemez. Battı çıktı sözüne benzemez. Ben Karşıyaka taraftarı olarak sözlerin tutulmasını bekliyorum" yorumunu yaptı. 

ONLAR KENDİ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMİYORLAR
İzmir'e yapılacak yatırımlar ile ilgili hükümetin adım atmadığı eleştirilerine yanıt veren Sürekli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Onlar kendi sorumluluklarını yerine getirmiyorlar. Vaatleri var, trafik ile ilgili. İlk 100 günde sihirli bir dokunuşla 111 akıllı kavşağı yapıp İzmir trafiğini rahatlatacağız diyor… Nerede bu sihirli dokunuş? Ne yaptılar o 111 kavşakla ilgili? Kendi vaatlerinden bir diğeri, trafik sorununu çözebilecek önemli konulardan biri battı çıktılar. Bunlarla ilgili bir proje var mı? Yok. Açıklama var mı? Var. Bunlar trafiği rahatlatmayacak ya da maliyeti çok diyorlar. Anlaşılan o vaatleri olmasına rağmen 3 battı çıktıyı yapmayacaklar. Biz yapınca da bazı projelerimiz engelliyorlar. Körfez Tüp Geçişi yapılsaydı, Büyükşehir köstek yerine destek olsa, trafik rahatlardı. İkinci çevreyolu için üstümüze düşeni yapıyoruz. İlk önce hemen ağaç katliamı söylemine girdiler. İzmir trafiğinde İZBAN olmasa ne olurdu? Bunu kim yaptı? Birlikte yaptık. Biz bize düşen sorumlukları yerine getiriyoruz."

DEPREM ZAMANI İLK GELENLERDEN BİRİSİ CUMHURBAŞKANIMIZDI
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'e sahip çıktığını da dile getiren Sürekli, şu ifadelere yer verdi:

"CHP'nin yeni stratejisi belediyelerimiz engelleniyor söyleminden, hemen çıkıp kredimiz onaylanmıyor projelerimiz engelleniyor diyorlar. Cumhurbaşkanımız, vekillerimiz başkanımız hepsi İzmir'e sahip çıkıyorlar. Cumhurbaşkanımız ben il başkanı olduktan sonra defalarca İzmir'e geldi, yine 6 Kasım’da gelecek. Deprem zamanı ilk gelenlerden birisiydi Cumhurbaşkanımız. Depremzede vatandaşlarımız sormuyor ancak ben söyleyeyim. Onlar bana dilekçe verdi, ben bunu bakanımıza bizzat verdim. Cumhurbaşkanımız geldiğinde bunlarla ilgili açıklamalarda bulunur. En son Tekel binaları… İzmir kültür ve sanat şehridir. Boş vaatleri bir kenara itip somut şeyler yapmak lazım. Büyükşehir’in, karikatür festivalleri ile kriz çıkartacağına bununla ilgili dev projeler yapması lazım. Bunu yapan Kültür ve Turizm Bakanlığımız var. İzmir'in göbeğinde muhteşem bir kültür alanı oluşturuluyor. 2022 sonunda hizmete açılacak ve göreceğiz. Merkezi hükümet bunu yapıyor. Bir yandan Çeşme Projesi sürüyor. Ulaşım ile ilgili İzmir İstanbul Otoyolu’nu nereye koyacaksınız? İzmir'deki gayrimenkul fiyatları katlandıkça katlanıyor. İzmir stratejik bir şehir oldu. Kuzey Otoyolu… Aliağa gibi bir ilçemize 20 dakikada ulaşıyorsunuz. Foça gibi sahil kesimdeki vatandaşlarımız çok rahat ulaşım imkanına sahipler. İzmir'e çok büyük katkısı oldu. Söyleyerek değil, göstererek Şehir Hastanesi’ni konuşacağız."

BİZ HEP SAHADAYIZ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İzmir ziyaretinde yoğun bir ilgi ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Sürekli, "Mevlüt Çavuşoğlu Bakanımız cumartesi buradaydı. Çok sık bakan ziyaretleri başladı. Geldiklerinde İzmir ile ilgi bir dokunuş yapıp söz veriyorlar. Bakanımız ile İzmir'de dolaştık, çok büyük bir teveccüh vardı. Burada bazı milletvekilleri bize sataşıyordu. Ben 2,5 yıldır il başkanıyım. 10 yıldır öncesinde meclis üyeliği yaptım, 15 yıldır adım atmadığım yer yok bu kentte. Biz hep sahadayız. Bu kapsamda da Cumartesi Kemeraltı’ndaydık... Bakanımız vatandaşlarımız ile birebir temas kurdu. Çok büyük bir teveccüh vardı. Muhalefetin bunca dezenformasyonuna rağmen vatandaş teveccüh gösteriyor" dedi.

CUMHUR İTTİFAKI OLARAK OYUMUZ YÜZDE 40
Anketlerde AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İzmir'de oyunun yükseldiğini belirten Sürekli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Zorluyoruz, hedefimiz yüzde 40’ı geçmek. Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanımızı 2023'te birinci yapmak istiyoruz. Biz il başkanlığı olarak anket yapmadık. Genel Merkez tarafından yapılan anketler var; 24 Haziran'ın üstündeyiz. Eskiden insanlar göstermese de oyunu veriyordu. Yüzde 17'den başladık biz. Şu anda Cumhur İttifakı olarak oyumuz yüzde 40… Hedefimiz yerel seçimlerde bu oranı geçmek. Bayağı bayağı pozitif yönde ilerliyoruz. 2-3 puandı, ilerliyoruz. Bu anketler pandeminin en sıkıntılı olduğu dönemlerde yapılan anketler. İzmirliler teveccühü her geçen gün artıyor. Bizim 15-16 ilçe hedefimiz her zaman reel hedef olarak duruyor. Bunun öncü çalışmasını 2023'te yapacağız."

İTTİFAKIMIZ PAZARA KADAR DEĞİL, MEZARA KADAR
Milliyetçi Hareket Partisi ile olan uyumları hakkında da konuşan Sürekli, "Nazardan saklasın çok sık görüşüyoruz. Onun dışında bir sıkıntı olmadığı açık. Hatta şakasına arar, bazen 'Kerem Ali Başkan haftalık olağan görüşmemizi yine yapıyoruz' der. Bizim çok yakın temasımız var. Her alanda uyumlu çalışıyoruz. İlçelerde de bu uyum yakaladık. Bizim Cumhur İttifakını hedefi devletimizin bekasını milletimiz geleceğidir. Millet İttifakı bütün amaçlarını Cumhurbaşkanımızı tekrar seçtirmemek üzerine kurulmuş.  Bizim ittifakımız pazara kadar değil, mezara kadar sürecek bir ittifak" ifadesini kullandı.

 
Altınordu'da yeniler tam isabet
 
Göztepe'de Berkan gözden düştü
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Köylü 5 Ekim 2021 Salı 09:10

Sayın sürekli rüya görmüş galiba %40 mış oyları.

Yorumu oyla      2      3  
KAF KAF 4 Ekim 2021 Pazartesi 17:53

Karşıyaka'nın yüz karası

Yorumu oyla      2      3  
GAVURDAĞI SALATASI 4 Ekim 2021 Pazartesi 17:52

İzmir Büyükşehir Belediyesi böyle bir uygulama yapmadı, yapmaz da. Ama şunu biliyoruz ki; 20 yıldır cezalandırılan bir GAVUR ŞEHİR var!!! Ama o cezalar vızzz gelir trısss gider..

Yorumu oyla      2      3  
SOKAK 4 Ekim 2021 Pazartesi 17:23

Eğer oy oranı söyleminiz doğru ise... bunu kimden öğrendiler acaba diye de düşünmeden edemiyor insan. Ne dersiniz Sayın SÜREKLİ?

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet79 4 Ekim 2021 Pazartesi 16:54

Halkapınar metrosu nerede sayın başkan ?

Yorumu oyla      2      3  
4 Ekim 2021 Pazartesi 16:28

Onu bunu bırak da 128 nerde onu söyle Kerem efendi

Yorumu oyla      11      5  
girit 4 Ekim 2021 Pazartesi 16:09

Bergama köyünü örnek veriyorsunuz siz 5 milyonluk İzmir'e 20 senedir ceza veriyorsunuz

Yorumu oyla      12      6  
4 Ekim 2021 Pazartesi 15:33

Haberdeki başlığa bakan da sizin çok adil olduğunuzu sanır :))) Komik olsa Keremcik

Yorumu oyla      15      6  
Otogar metro ne oldu? 4 Ekim 2021 Pazartesi 15:28

Bergama'da köy yollarını Bergama Belediyesi yapamıyor mu? Köy yoluna bile asfaltı büyükşehir atacaksa ilçe belediyelerine ne gerek var? Seferihisar'da bozuk yollardan ilçe belediyesini sorumlu tutup, diğer tarafta büyükşehir demek.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Eriş'ten 4 Ekim mesajı
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ...
CHP'li Beko: Borçlandırdığınız vatandaş icra sarmalında
Saray yönetiminin 19 yılın sonunda hazine arazilerini satarak ülkeyi; ...
CHP Bornova'dan dayanışma buluşması: Başkanlardan mesaj seli!
CHP Bornova İlçe Başkanlığınca düzenlenen ‘Birlik, Beraberlik ve Dayanışma ...
 
CHP'li Purçu, korunmaya muhtaç çocuklara ilişkin verileri sordu
Korunmaya muhtaç çocuklara ilişkin verileri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ...
Kılıçdaroğlu'ndan vekillere kesin talimat: Uzak durun!
CHP TBMM Grubu 27. Dönem 4. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı çalışmaları ...
Mehmet KARABEL yazdı... Politika'da 'hangi Ahmet' tartışması!
Mehmet KARABEL yazdı... Politika'da 'hangi Ahmet' tartışması!
 
Meclisin ilk gündemi: 64 maddelik vergi paketi
TBMM çalışmalarına başlıyor. Meclisin ilk gündem maddesi küçük esnafa ...
Yeni dönemde Meclis'i bekleyen yasalar
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 27'nci dönem 5'inci yasama yılı ...
AK Partili Dağ, gözyaşlarını tutamadı: Hiç hak etmediğim bir konuda…
Konuk olduğu TV programında samimi açıklamalarda bulunan AK Parti Genel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva