HABERLER>POLİTİKA
4 Ekim 2021 Pazartesi - 09:42

CHP'li Purçu, korunmaya muhtaç çocuklara ilişkin verileri sordu

Korunmaya muhtaç çocuklara ilişkin verileri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na soran CHP'li vekil Purçu "Eğer bu sorulara bakanlık tarafından istenen cevaplar verilirse, ayrıştırılmış veri analizi ile yeterli veri toplama yapılmayan Korunmaya Muhtaç Çocuk konusunda ne durumda olduğumuzu ve bu konuda ne kadar ilerleme kaydedildiğini ortaya koyan bir tablo çıkacak karşımıza" dedi.

CHP li Purçu, korunmaya muhtaç çocuklara ilişkin verileri sordu

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle, uluslararası çocuk hakları sözleşmelerine göre korunmaya muhtaç çocuklara ilişkin, hem ülke genelindeki hem de İzmir’deki hizmetleri ve suça sürüklenme oranları gibi verileri sordu.

Purçu, “Eğer bu sorulara bakanlık tarafından istenen cevaplar verilirse, ayrıştırılmış veri analizi ile yeterli veri toplama yapılmayan Korunmaya Muhtaç Çocuk konusunda ne durumda olduğumuzu ve bu konuda ne kadar ilerleme kaydedildiğini ortaya koyan bir tablo çıkacak karşımıza. Bu, hassas öneme sahip konulardan biridir ve “kimsesiz” kalan bu çocukların mağduriyetlerinin kurumlarda yaşanan hak ihlalleriyle artması yerine en aza indirilmesi gerekmektedir.” dedi.

'Bakanlığın Eylem Planında Korunmaya Muhtaç Roman Çocuklara Yer Yok'
Purçu soru önergesinde şunları söyledi “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Romanlara Yönelik Olarak Hazırladığı Roman Strateji Eylem Planı’nda kritik öneme sahip bu konuya değinmemiş olması, Korunmaya Muhtaç Roman Çocuklar açısından da önemlidir. Roman çocuklara dair böyle bir veri olmasa da bir çok Roman çocuğun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kuruluşların çatısı altında olduğunu, Roman Milletvekili olarak sürekli sahada Roman vatandaşlarımızla olduğum için ben biliyorum.”.

Purçu’nun, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu sorular şöyle:

1.    Bakanlığınız bünyesindeki çocuk yuvalarında, uzmanlık ve hizmet alanlarına göre ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç personel bulunmaktadır?

2.    Bakanlığınız bünyesindeki İzmir ilinde bulunan çocuk yuvalarında, uzmanlık ve hizmet alanlarına göre ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç personel bulunmaktadır?

3.    Bakanlığınız bünyesindeki yetiştirme yurtlarında, uzmanlık ve hizmet alanlarına göre ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç personel bulunmaktadır?

4.    Bakanlığınız bünyesindeki İzmir ilinde bulunan yetiştirme yurtlarında, uzmanlık ve hizmet alanlarına göre ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç personel bulunmaktadır?

5.    0-18 yaş arasındaki Korunmaya Muhtaç Çocuklar (KMÇ)’ın bakanlığınız bünyesindeki Çocuk Esirgeme Kurumları’na geliş sebeplerinin, ebeveyn ölümü, boşanma, ekonomik sebepler olarak dağılımı sayısal olarak nedir?

6.    0-18 yaş arasındaki Korunmaya Muhtaç Çocuklar (KMÇ)’ın bakanlığınız bünyesindeki İzmir ilinde bulunan Çocuk Esirgeme Kurumları’na geliş sebeplerinin, ebeveyn ölümü, boşanma, ekonomik sebepler olarak dağılımı sayısal olarak nedir?

7.    Mart 2020 itibarıyla, bakanlığınız bünyesindeki Çocuk Esirgeme Kurumlarına kaydı yapılan kaç KMÇ olmuştur? Bu çocuklardan kaçı ailesinin ekonomik durumunun iyi olmaması nedeniyle Çocuk Esirgeme Kurumlarına yerleştirilmiştir?

8.    Mart 2020 itibarıyla, bakanlığınız bünyesindeki İzmir ilinde bulunan Çocuk Esirgeme Kurumlarına kaydı yapılan kaç KMÇ olmuştur? Bu çocuklardan kaçı ailesinin ekonomik durumunun iyi olmaması nedeniyle Çocuk Esirgeme Kurumlarına yerleştirilmiştir?

9.    Son 5 yıl içerisinde, bakanlığınız bünyesindeki Çocuk Esirgeme Kurumlarına kaydı yapılan kaç KMÇ olmuştur? Bu çocuklardan kaçı ailesinin ekonomik durumunun iyi olmaması nedeniyle Çocuk Esirgeme Kurumlarına yerleştirilmiştir?

10. Bakanlığınız bünyesindeki yetiştirme yurtlarında kalan toplam KMÇ sayısının, yüzde olarak suça sürüklenme oranı nedir?

11. Bakanlığınız bünyesindeki Çocuk Esirgeme Kurumlarında kalan kronik hasta KMÇ sayısı nedir?

12. Bakanlığınız bünyesindeki İzmir ilinde bulunan Çocuk Esirgeme Kurumlarında kalan kronik hasta KMÇ sayısı nedir?

13. Bakanlığınız bünyesindeki Çocuk Esirgeme Kurumlarında pandemi dolayısıyla alınan önlemler nelerdir?

14. Mart 2020 itibarıyla İzmir ilinde bulunan bakanlığınız bünyesindeki Çocuk Esirgeme Kurumlarında kaç KMÇ Covid-19’a yakalanmıştır? Bu çocuklardan kaçı Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmiştir?

15. Mart 2020 itibarıyla bakanlığınız bünyesindeki Çocuk Esirgeme Kurumlarında kaç KMÇ Covid-19’a yakalanmıştır? Bu çocuklardan kaçı Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmiştir?

16. Koruyucu Aile Hizmetleri ve Evlat Edinme Hizmeti uygulamalarında, pandemi dolayısıyla alınan önlemler nelerdir?

17. Bakanlığınız tarafından, koruyucu aile olmak ve evlat edinmek amacıyla başvuran kişilerin mensup olduğu meslek grubu, söz konusu hizmetlerden yararlanabilmesi için bir kriter olarak değerlendirilmekte midir?

 
Kılıçdaroğlu'ndan vekillere kesin talimat: Uzak durun!
 
Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selçuklu 4 Ekim 2021 Pazartesi 11:30

Sayın Purçu iki dönem kontenjan milletvekili olarak bölgemizde görev yapıyorsunuz,Selçuk için çok önemli değerli projeler ürettiniz,özellikle verimli topraklar üzerinde kültür köyü kurulmasında büyük çabalarınız yöre halkı tarafından takip ediliyor,eminim Selçuk ilçesine katkıları olacaktır,aynı projeleri doğduğunuz Söke ilçesine de yapılmasını hemşehrileriniz bekliyor...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan vekillere kesin talimat: Uzak durun!
CHP TBMM Grubu 27. Dönem 4. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı çalışmaları ...
Mehmet KARABEL yazdı... Politika'da 'hangi Ahmet' tartışması!
Mehmet KARABEL yazdı... Politika'da 'hangi Ahmet' tartışması!
Meclisin ilk gündemi: 64 maddelik vergi paketi
TBMM çalışmalarına başlıyor. Meclisin ilk gündem maddesi küçük esnafa ...
 
Yeni dönemde Meclis'i bekleyen yasalar
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 27'nci dönem 5'inci yasama yılı ...
AK Partili Dağ, gözyaşlarını tutamadı: Hiç hak etmediğim bir konuda…
Konuk olduğu TV programında samimi açıklamalarda bulunan AK Parti Genel ...
CHP’li Bakan’dan ‘ÇED’ tepkisi: Tek bilinç ve hassasiyet; rant, talan, peşkeş!
Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, Çevre ve Şehircilik ...
 
AK Partili Dağ ve CHP'li Özkan arasında 'iktidar' polemiği
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza ...
Erdoğan'dan sağlık için spor çağrısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık için spor yapmanın önemine ilişkin paylaşımda bulundu.
Meclis'te 'yüksek gerilim' önlemi
Genel Kurul salonunda, vekiller arasındaki gerilimi ve stresi önlemek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva