HABERLER>POLİTİKA
3 Ekim 2021 Pazar - 09:47

Meclis'te 'yüksek gerilim' önlemi

Genel Kurul salonunda, vekiller arasındaki gerilimi ve stresi önlemek amacıyla zemine anti-statik halılar döşendi, elektronik sistemlerden kaynaklanan vücuttaki yoğun elektriği önlemek için de zemine bakır tel topraklama yöntemi uygulandı.

Meclis te  yüksek gerilim  önlemi

TBMM Yönetimi, zaman zaman sert tartışmaların hatta yumruklaşmaya varan kavgaların yaşandığı TBMM Genel Kurul salonunda, vekillerin stres ve gerginlik birikimini önlemeye yönelik tedbirler aldı. Bu çerçevede zemine güçlü iletken olan bakır tel topraklama yapıldı, anti-statik halılar döşendi.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, yasama faaliyetlerinde gelişmiş teknolojik cihazların kullanılması için “dijital restorasyon” gerçekleştiren TBMM Başkanlığı, yoğun siyasi gündem ve mesai nedeniyle sık sık vekiller arasında yüksek gerilimin yaşandığı Genel Kurul salonunda, bu gerilimi tetikleyebilecek yan etkenleri ortadan kaldırmaya yönelik önlemleri de devreye aldı. Özellikle elektronik sistemlerden kaynaklanan vücuttaki yoğun elektrik birikimini önlemek için zemine bakır tel topraklama yöntemi uygulandı.

STRESİ AZALTACAK
Yenilenen anti-statik özellikli halılarla da vekillerin stres yükünün azaltması hedeflendi. Milletvekillerinin daha yoğun oksijen alarak rahatlamaları için Genel Kurulu’nun havalandırma sistemine destek olacak şekilde vekil sıralarına -tıpkı arabalarda olduğu gibi- havalandırma ünitesi yerleştirildi. Bu tedbirin özellikle uzun soluklu çalışmalarda Genel Kurul’daki havanın kalitesinin düşmesi ve oksijen azlığı nedeniyle vekillerin ister istermez uyuklama moduna geçmelerini önlemeyi de amaçladığı belirtiliyor.

TOPRAKLAMA YAPILDI
TBMM’nin teknik donanımını anlatan TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu değişikliklere ilişkin olarak, “milletvekili sıralarını orijinal rengine, gül ağacı rengine dönüştürdük. Matlaştırıldı, böylece ışıktan kaynaklanan parlaklık rahatsızlıklarını sona erdirdik. Halı sistemlerini de yeniledik, anti-statik, son derece hijyenik, alt tarafı da bakır sistemlerle, elektrik sistemlerini yer altına geçirerek topraklama sistemini de kurgulamış olduk” ifadesini kullandı. Kumbuzoğlu, teknik düzenlemelerin milletvekillerinin stresini azaltıcı tedbirler içerdiğini de söyledi.

Genel Kurul Salonu’nda görüntülerin, sekiz kamera ile HD sistemi ve 4K sistemine elverişli olacak şekilde yapıldığını aktaran Kumbuzoğlu, salonda ses güçlendirmesi yaptıklarını, havalandırma sistemlerini de daha aktif hale getirdiklerini anlattı. Yeni sistemde, oylama, yoklamanın kapalı devre sistemiyle çalışacağını vurgulayan Kumbuzoğlu, “Oylama, yoklama ve bütün konuşma sistemleri de parmak izi ve pin kodu girmek suretiyle mekanizmayı devreye sokacak” bilgisini verdi.

ÇEKMECELER SÖKÜLDÜ
Öte yandan milletvekillerinin protestolar sırasında sıra kapaklarına vurmanın dışında sıklıkla başvurdukları çekmeceleri çekip iterek gürültü yapma yöntemine karşı da çekmeceler sökülerek önlem alındı. Konuya ilişkin Meclis yönetimi, “milletvekilleri yine de protestolarına devam ederlerse ne olacak? Nasıl önlenecek” sorusuna, “elektrik verilir o zaman” esprisiyle karşılık verdi. Yeni teknik sistemle birlikte milletvekillerinin parmak izleri de yeniden alınıyor.

 
Tarım zirvesinde Seferihisar rüzgarı esti
 
Bakanlık duyurdu: Temaslı öğrenciler için yeni karar!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 3 Ekim 2021 Pazar 12:18

Milletin Stresini Nasıl Giderecekler!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'lilerin midibüsü devrildi: 2 ölü, 14 yaralı
Bartın'da, MHP’nin Ankara’daki toplantısına giden partililerin bulunduğu ...
'Salgının tahribatları gün yüzüne çıkıyor'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona sonrası döneme dikkat çekerek "Normalleşme ...
Bakan Soylu son sayıyı duyurdu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Araç Teslim ...
 
Kemalpaşa’dan çıktı, 40 günde vali oldu!
20 Ağustos günü yayımlanan kararname ile Kemalpaşa Kaymakamlığı’ndan Sultanbeyli ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan ve GKRY'ye tepki
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye yönelik kıta sahanlığı ihlal girişimlerine ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan İzmir'e çıkarma!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e ziyarette bulundu.
 
MHP'li Şahin, AK Partili Sürekli ile dostluğunu anlattı: Düşmanları kıskandıracak şekilde!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'anayasa' yanıtı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Yeni yasama yılı: 'Ekonomide sorumluluk bize ait!'
TBMM'de 27. Dönem 5. Yasama Yılı düzenlenen özel oturumla açıldı. Meclis ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva