HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 09:15

AK Partili Sürekli Çiğli'den tepki gösterdi: Harmandalı çözümsüzlük abidesi gibi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Çiğli’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Aralıksız sokaklarda olduklarını vurgulayan Başkan Sürekli; “Biz bol keseden atmayız; Bol bol yaparız. Bol bol adım atarız, insanımıza dokunuruz; bol bol çalışır, üretiriz. Üstelik bunu her şartta yaparız. Yazın 50 derecesinde de kışın eksi 5 derecesinde de. Her şey güllük gülüstanlıkken de yaparız, sıkıntılı zamanlarda da. Çünkü, bizim için önemli olan milletimizdir, onlara hizmettir. Bazıları gibi milletin sadece adıyla siyaset yapmayız!” diye konuştu.

AK Partili Sürekli Çiğli den tepki gösterdi: Harmandalı çözümsüzlük abidesi gibi!

Sürekli; Tüm İşçi Emeklileri Derneği Şubesi Sıddık Soysal ve Balatçık Mahallesi Muhtarı Fahrettin Çakıroğlu’nu ziyaret ederek Çiğli Esnaf Odası Başkanı Arif Altıkulaç ve yönetimiyle de bir araya geldi. İlçenin Harmandalı gibi, İzmir’in en kritik sorunlarından biriyle burun buruna yaşadığına dikkat çeken Başkan Sürekli şöyle konuştu; “Siyaset, sadece sözle yapılmaz. Odağında da millet ve millete hizmet olmalıdır. Ne yazık ki, İzmir bu anlayıştan mahrum olanlarca yönetiliyor. Tıpkı körfez ve koku problemi gibi, dört bir köşede yaşanan alt yapı zafiyetleri, ulaşım gibi Çiğli Harmandalı’nda yaşanan çöp ve heyelan sorunu çarpıcı bir örnek olarak karşımızda duruyor. Demek ki sorunlara sırt dönerek, ayda yılda bir sokağa çıkarak çözüm üretilemiyor.”

HARMANDALI ÇÖPLÜĞÜ DE ÇÖZÜMSÜZLÜK ABİDESİ GİBİ…
İzmir’in yerel idaresi tarafından söz verilip adım atılmayan, başlanıp ilerletilmeyen projeleri için yerinde açıklamalar yapmaya devam edeceklerini vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Çiğli’nin Harmandalı faciasıyla baş başa bırakıldığını belirterek şunları söyledi, “Harmandalı, bir türlü finale varamayan uzun ve hazin bir hikâye. Yazarlar grubu da belli!  Aynı Büyük Kanal Projesi’ndeki, Buca-Otogar Tünel, Viyadük Projesi, Opera Binası Projesi’ndeki gibi. Harmandalı sorunu da bir çözümsüzlük abidesi gibi öylece duruyor. Burada da defalarca açıklamalar yaptık. 3 yıldır toprak kaymaları yaşanıyor, insan boyunda yarıklar öylece duruyor. Çöp tesisinden sızan zehirli atık sular bununla birlikte insan sağlığını da tehdit etmeye devam ediyor. Tesisin 150 hektarlık alanı heyelan bölgesinde olmasına rağmen çöp dökmeye devam ediyorlar. Buradaki zehirli atık suların kontrol altına alınması için çöp yığınlarının 500 metre yatayından itibaren 40 metrelik drenaj boruları yapılması gerektiğini anlattık. Üniversitelerimizin geçmişte hazırladıkları raporları hatırlattık.  Atıklar, drenaj borularıyla beraber oluşturulacak havuza akıtılmalı dedik. Mağdurların tahliye sorunlarını dile getirdik. Ama, yine çözüm yok, yine çözüm yok.”

'TEKRAR' İSTEMİYORLARSA, ÇÖZECEKLER!
Parti gözetmeksizin İzmir’in tüm sorunlarına karşı uzlaşıya ve ortak hizmet üretmeye açık olduklarını hatırlatan Başkan Sürekli; “Bunun pek çok örneği var. Buca Metrosu, Çiğli Tramvayının önünü açtık, kangrene dönüştürdükleri kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili elimizi uzattık. Söz verdikleri ve yapamadıkları ne varsa, biz buradayız dedik. Hiçbiri mi hayata geçmez! Hiçbir sorun mu çözülmez! Sonra da bunları duymaya tahammül edemiyorlar. Hem üretmeyip hem burnunuzdan kıl aldırmıyorsanız, zaaflarınız göründüğünden büyük demektir. Tekrar tekrar anlattırmayın bize, diyorlar. Hatırlatmayı, hakaretle karıştırıyorlar. Ondan sonra da ne usturuplu bir siyaset dili kalıyor ortada ne de iyi niyet. Tekrar etmek ve tekrar duymak istemiyorsanız çözeceksiniz! Kimse kimsenin elini kolunu bağlamıyor. İzmir, gerçekten çok talihsiz bir belediyecilik dönemini tecrübe ediyor. Evet; ülkemiz de sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Tüm dünyanın geçtiği gibi. Farkındayız ve çabalıyoruz. CHP’nin İzmir’de yaptığının aksine; bol keseden atıp milleti oyalamak yerine sürecin gerçekleriyle yüzleşip çözümler üretiyoruz. Bol bol ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Yol da alıyoruz. Milletimizden de kaçmıyoruz. Tam tersine; onlara gelişmeleri anlatmak, sorunları bizzat tartışmak üzere sürekli alandayız. Alnımız açık çünkü.”

 
Sıcaklara iyi gelecek... Aqua Yaşam 1 Haziran'da açılıyor!
 
Ender ALDANMAZ yazdı... Kaçış Planı, Mosso, Serter...
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mahir 28 Mayıs 2022 Cumartesi 19:26

Maratoncular ortalama 20 km hızla koşuyor. Basmane'den Ankara'ya giden trende ortalama 40 km hızla gidiyor. 25 sene önce de böyleydi.

Yorumu oyla      3      3  
Yadiğar 28 Mayıs 2022 Cumartesi 12:47

İzmir Harmandalı yı unuturmucak mücadelesinde vazgeçmicek evlerimiz yıkıldı dağlarımız yarıl ama biz dahada güçlenecez bize bu mağduriyeti yaşatanlar Keser döner sap döner ğün gelir hesab döner unutma @Tunç soyer

Yorumu oyla      2      6  
Yadigar çeliktaş 28 Mayıs 2022 Cumartesi 12:43

Aynen öyle.Harmandalı sorununu çözmek yerine mağdurları basket topu haline getirdiniz evsiz kaldık binlerce arsa mağduru var körler sağırlar birbirini ağırlar misali bir yönetim maalesef @Tunçsoyer kulaklarına tıkaç gözüne perde çekmiş sadece ğörüntü icraat yok

Yorumu oyla      2      6  
Bülent Işık 28 Mayıs 2022 Cumartesi 12:31

Geçen sene brent petrolün varili 65 dolar iken mazotun litresi 7 liraymış. Şimdi brent petrolün varili 111 dolar mazot 25 lira.Buca metrosu ve Tramvayın nasıl önünü açtınız merak ettim. Otogar metrosunun önü açık ama 3 bin lira ile iş yapılmaz. Harmandalı için akıl vermişsiniz ama Gördes barajı su tutmuyor ona bir çözümünüz yok.

Yorumu oyla      6      3  
Bu nasıl iş? 28 Mayıs 2022 Cumartesi 10:35

Travmayla, metronun önünü açtık derken? Onay verilince ortak hizmet mi oluyor? Ankara'dan İzmir'e gelen hızlı tren projesi tam bir hayal kırıklığı oldu. O kadar yıla rağmen projenin ancak yarısı bitmiş. Hat Manisa üzerinden Menemen'de kalıyor. Yüksek hızlı değil, hızlı tren. Ankara-İzmir Hattı neden yüksek hızlı değil? Kemalpaşa-Basmane kısmı iptal mi oldu? Otogar metro ne olacak ? Belediyenin yapmak istediği katı atık bertaraf tesislerine sürekli karşı gelen en başta sizin partililer değil mi?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyasi parti liderlerinden 6’lı masa videosu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı ...
AK Parti Sözcüsü'nden Kılıçdaroğlu'na tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı ...
Küçük Menderes'te büyük buluşma!
Cumhuriyet Halk Partisi Bayındır İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan yeni ABD soruları!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesinin ...
Kılıçdaroğlu ekmek, su ve tuzla karşılandı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 27-29 ...
'Vatandaşın parlamenter sistem talebi var'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş ...
 
CHP'li Başkanlar Van'da... Torun: Yerel, genel iktidarın anahtarı olacak!
CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ...
Bahçeli: Bizim yolumuzu şehitlerimiz çizmiştir
'Ülkücü Şehitleri Anma Günü' Programı'nda konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, ...
Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'na tarihi belgeyle tepki
Vakıflar aracılığıyla yurtdışına para kaçırıldığını iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva