HABERLER>POLİTİKA
26 Eylül 2023 Salı - 09:45

AK Partili Saygılı’dan Soyer’e ‘yurt dışı’ tepkisi: Sessiz, gizemli gidişlerden İzmirli bıktı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı yurt dışı seyahatlerine ilişkin değerlendirme yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “Sen kredi için gittiysen yada İtalyan mühendisleri ile hükümeti ile görüşüyorsan, kardeş şehir anlaşması yapıyorsan bunları halka anlatması lazım. Turistik bir gezi için bile gittim der insan. Sessiz, gizemli gidişlerden bıktı İzmir. Ne yaptığı anlaşılmayan bir dünya…” dedi.

AK Partili Saygılı’dan Soyer’e ‘yurt dışı’ tepkisi: Sessiz, gizemli gidişlerden İzmirli bıktı!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Başkan Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i yurt dışı seyahatleri üzerinden hedef aldı.

İTALYA’YA, SELANİK GİTMEK YERİNE PROJELERİN BAŞINDA OLSAYDI…
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den yürütülen projeleri yerinde gözlemlemek için davet gelse gider misiniz?” sorusuna yanıt veren Saygılı,  “Memnuiyetle giderim. Projelerin hangi safhada olduğunu bilmiyorum. Ben mühendisim ve birbirimizin gözünün içine bakarak yüz yüze bakarak teknik olarak konuşalım. Kendisi varsa biz de varız. 5 yıldır odaklandığı ve yapamadığı dört projeyi kendisi anlatacak. Ben varım. Oradaki müdürlere projeleri bıraktığını ve konulara vakıf olmadığını düşünüyorum. Projelerle ilgili birebir takip etseydi, devamlı yurt dışı seyahatleri yapmasaydı, Selanik’e, kongrenin ardından hemen İtalya’ya gitmeyi değil de projelerin başına geçip ne yapıyoruz diye işin başına otursaydı bunları konuşmazdık. 4,5 yılda da birçok işler biterdi. Devlet kısıtlamıyor, engellemiyor. Kredi ise kredi… Projeyi getir, işi bitirelim diyor. Karşıyaka’da yarıda kalan opera binası atıl duruma geldi. Ne kadar acı? Sanata önem verdiğini, destek verdiğini söyleyen belediye başkanı İzmir’in sanatsal anlamda şerefi olacak opera binasını atıl bıraktı. Defalarca soru sorduk ama yanıt alamadık. 400 milyon TL’lik maliyet, 1 milyar 300 milyon TL oldu şu an maliyet. 4 milyar olunca mı yapacak? İller Bankası’ndan şuradan buradan alınan paraları buraya yatıracak, vergileri buraya yatıracak. Batan esnaf bile borcumu ödeyeceğim deyip söz verir. Ben de ticaret yapıyorum. Söz verip de borcunu ödeyemeyen esnaflar oldu. Sayın Soyer müsrif bir tüccar mantığı ile gidiyor” dedi.

SESSİZ, GİZEMLİ GİDİŞLERDEN BIKTI İZMİR
“Peki belediye başkanı yurtdışına çıkamaz mı? Niye yurt dışına gitmesi bu kadar gündem oluyor?” sorusuna ise Başkan Saygılı, “Menemen Belediye Başkanımız Kıbrıs’a gitti. Gazilerimizi götürdüler. İl başkanı olarak beni arayıp saat saat nerede olduklarını anlatıyor, uçuş saatini de bilerek programın başından sonunda nereye gittiğin biliyorum. İzmir gibi bir metropolün belediye başkanının yurtdışına gidip detay vermeden otel isminin bile ortaya konmadığı detaysız yaklaşımlarla gidip gelmesi söz konusu... Gidip gelmesi sonrası tek bir açıklama yok. Sen kredi için gittiysen yada İtalyan mühendisleri ile hükümeti ile görüşüyorsan, kardeş şehir anlaşması yapıyorsan bunları halka anlatması lazım. Turistik bir gezi için bile gittim der insan. Sessiz, gizemli gidişlerden bıktı İzmir. Ne yaptığı anlaşılmayan bir dünya… En ufak bir durumda kendi borcunu ödeyemeyen, dış borcunu kapatamayan belediye başkanı Selanik’e gideceğine Ankara’ya gidip hem bakanlıklarla hem yurt dışında doğru şehirleşme planlaması yapan Hamburg gibi Londra gibi yerlere gidip oradaki belediye başkanları ile çekildiği bir tane fotoğrafı var mı? Kimse kusura bakmasın. 6 aylık il başkanlığımda iki kere Almanya’ya gittim, teşkilat başkanıma bilgi verdim. Kendi işim için gitmeme rağmen yine de bilgi veriyordum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’dir, İzmir’e karşı sorumludur. Ne yaptığı ile ilgili bilgi vermeli, kentle ilgili işler yapmalı” açıklamasını yaptı.

 İTALYA SEYAHATİNDE NE OLDU, KİMLE GÖRÜŞTÜ? CEVAP VERSİN
“Peki büyükşehir belediye başkanının nerede kaldığının ne önemi var?” sorusu üzerine Saygılı, “Çok önemi var. Büyükşehir Belediye Başkanının yaptığı her hareket bu şehrin geleceği için vizyon yaklaşımıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın New York görüşmesinde nerede olduğunu adım adım bilirdiniz. Ailece tatile gidiyordur ayrı… Ailemle gitmeyeceğim, belediye başkanı olacağım yada siyasi bir partinin lideri yada cumhurbaşkanı olacağım. Kimse bilmeden gizemli gidişler yapacağım. Genel başkanları gibi 6-7 saat kaybolma alışkanlığı onda da var. Bir büyükşehir belediye başkanı tatil için yurtdışına gidebilir, gidene karışılmaz, hakkıdır. İş için gidiyorsa bunun detaylarını daire başkanlığına, basına anlatmalıdır. İtalya seyahatinde İzmir için nasıl görüşmeler yaptı, ne oldu, kimle görüştü? Günün sonunda nasıl bir sonuç alındı? Cevap versin” değerlendirmesini yaptı.

 
Zehir operasyonu: 117 kilo esrar ele geçirildi
 
İnciraltı toprak sahiplerinden Erdoğan'a davet!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fatma 26 Eylül 2023 Salı 20:50

inşallah!!İzmir akp ye oy verirde,İzmir dünya şehri olur.

Yorumu oyla      3      7  
İZMİRLİYİZ 26 Eylül 2023 Salı 19:26

İZMİRLİLERİN GÖZÜ HERŞEYİ GÖRÜYOR AMA GÖRMEMEZLİKTEN GELİYOR...HİZMET YOK...BAŞKAN YOK...BÜTÇE YOK...AMA İNADINA DEVAM...İZMİR DÜNYANIN EN BÜYÜK KÖYÜ OLDU...

Yorumu oyla      3      6  
bakar kör olmak 26 Eylül 2023 Salı 17:50

SSK 2022'de 39,7 milyar açık verdi.

Yorumu oyla      3      3  
gazo 26 Eylül 2023 Salı 16:36

Sizin vazieniz çamur atmaktan başka birşey değil çıkın halkın karşısına

Yorumu oyla      2      3  
26 Eylül 2023 Salı 16:29

Altan, maaşlı yorumcu arıyorsan yorumlara bakabilirsin.

Yorumu oyla      3      4  
Mahir 26 Eylül 2023 Salı 16:14

Ayşegül Ata Sosyal Sigortalar Kurumu şu anda batık haberin yok mu? SGK 'ya bütçeden her yıl milyarlarca lira para aktarılıyor. Üstelik her muayene paralı, her ilaç katkı paylı olduğu halde.Eskiden muayene ve ilaçta katkı payımı vardı? Göz muayenesi için 15 gün sonraya bile poliklinikten randevu alamıyorum.

Yorumu oyla      5      3  
altan koralttan 26 Eylül 2023 Salı 15:23

bülo belediye sana maaş ödüyor..yazarken çalakalem yazma..roket ne gözünü seveyim...teknofest'e mi gidiyorsun...

Yorumu oyla      5      9  
Ayşegül Ata 26 Eylül 2023 Salı 15:10

Zamanında Sosyal Sigortalar Kurumunu batıran genel başkanlarının izinde gidiyorlar. AK Parti İzmir İl Baskanı Sayın Bilal Saygılı ile Kıymetli İzmirliler Adalet ve Kalkınmaya kavuşacaktır.Gölge etmesinler yeter !

Yorumu oyla      5      13  
Ayşegül Ata 26 Eylül 2023 Salı 15:05

#Chp Belediyelerinin her işleri karanlık her işleri kördüğüm.AK Parti İzmir İl Başkanımız Sayın Bilal Saygılı ile İzmir hakkettiği adalete ve kalkınmaya kavuşacaktır.Hiç kimsenin şüphesi olmasın.Gölge etmesinler yeter !

Yorumu oyla      5      14  
Komedi 26 Eylül 2023 Salı 15:02

Neyse ki İtalya'ya gitmiş; Pensilvanya'ya gidip, kalanlar da var.

Yorumu oyla      13      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Numan Kurtulmuş’tan Can Atalay açıklaması
Mayıs ayındaki genel seçimlerde Hatay’dan milletvekili seçilen TİP’li ...
İYİ Parti, İstanbul ve Ankara adaylarını sona saklıyor
İYİ Parti'de Ankara ve İstanbul adaylarının belirlenmesinin sona saklandığı ...
CHP YDK’dan dikkat çeken İzmir kararları… O isim partiden ihraç edildi!
Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu yoğun gündem ile bir araya ...
 
'Kurultay' açıklaması: Güçlenerek çıkacağız
 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Kongrelerimizi ...
Akşener'in sağlığıyla ilgili İYİ Parti'den açıklama
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan Genel Başkan Meral Akşener'in sağlık ...
CHP'li Onbaşıoğlu’ndan Bakan Ersoy'a ziyaret tepkisi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un önceki gün Efes Antik Kenti’ne ...
 
'Azerbaycan ile enerji ortaklığımız derinleşecek'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı ...
Bahçeli'den Eski Bakan Soylu'ya destek
MHP lideri Devlet Bahçeli, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya destek ...
İl Başkanı Saygılı yaptırdığı anketi anlattı: CHP seçmeni Soyer’e tepkili!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, il genelinde yaptırdıkları anket ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva