HABERLER>POLİTİKA
28 Haziran 2022 Salı - 13:32

AK Partili Kırkpınar’dan çarpıcı iddia: İzmir’de birinci olacağız!

Muhalefetin yaptırdığı anketlerde bile AK Parti’nin oylarının düşmediğini, yerini koruduğunu gördüklerini belirten İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Kararsızların oyları dağıtılmadığı halde böyle. Kararsızların devreye girmesiyle 2023 seçimlerinde AK Parti İzmir’de birinci parti olacak. İzmir’i 25 yıldır CHP yönetiyor. Kentin koku, imar, kentsel dönüşüm gibi o kadar sorunu var ki, İzmirliler, o sorunları ancak AK Parti’nin çözeceğine inanıyor” dedi

AK Partili Kırkpınar’dan çarpıcı iddia: İzmir’de birinci olacağız!

EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, SONSÖZ TV’den önemli değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Kırkpınar, AK Parti’nin İzmir’de birinci parti olacağını iddia etti.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu değerlendiren Kırkpınar, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan en kısa zamanda çıkacağını belirterek, “Afetler, depremler, seller, yangınlar bunların hepsi dünyada küresel iklim krizinden kaynaklı olaylardır: Bunlar dünyada gıda erişimini engelleyen durumlardı. Tüm dünya bunlarla uğraşırken, Trump ile Çin arasında gerilimler yaşandı. Bunlarda  dünyada yeni bir kriz yaşattı. Tam bununla mücadele ederken de pandemi ortaya çıktı. Bu süreçte tüm dünyada ekonomiler durdu, çarklar paslandı, Türkiye tam olarak bir mahşeri yaşadı. Türkiye bu süreci başarılı bir şekilde atlatmasını bildi. ABD ve İngiltere gibi ülkelerde aylarca maskeye ulaşılamadı. 65 yaş üstü vatandaşlarını ölüme terk ettiler. Ancak ülkemizde o dönemde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yönetimimiz tarım başta olmak üzere durağan bir süreç yaşanmaması için olağan üst  bir çaba sarf edildi. Neticesinde tüm alanlara erişimde Türkiye hiçbir sıkıntı yaşamdı. Ambulans uçakları ile duyanın birçok ülkesinden vatandaşlarımız getirip burada tedavi ettik. 130 ülkeye sağlık yardımları yaptık.

Dünya bu süreçte üretmedi sadece tüketti. Dünya biriktirdiği stoklarını pandemi de tüketmiş oldu. Üretimin durması ile ciddi bir talep ve tüketim yaşandı. Üretim olmayınca fiyatlar yükseldi. Pandemi döneminde enerji ve petrol fiyatları  arttı. Ukrayna Rusya savası ile de yeniden bir artış yaşandı. Türkiye’de bir enflasyon varsa bunun büyük bir bölümü maliyet enflasyonudur. Sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde enflasyon var. Bugün biz eksiğimiz yok demiyoruz. Bugün Türkiye’de hayat pahalılığı ortaya çıktı, alım gücünde zorluk ortaya çıktı, bu da maaşla alım sağlayan vatandaşlarımız zora soktu. Bu konuda Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımız da açıklama yaptı. Türkiye’de enflasyon oranı üstünde gerek Temmuz ayı, gerek Ocak ayında sabit ücretli vatandaşlarımızın alım gücünü düzeltmek için çalışmalar yapacağız. Buna dayalı olarak da geçtiğimiz günlerde ek bütçe yaptık. Türkiye büyüyen bir ülke ve enflasyondan kaynaklı da gider kalemlerimiz arttı. 2014 sonrasında bu yıl da bir ek bütçe yapıyoruz. Bunu emeklilerimizin, memurlarımızın maaş artışına gibi birçok vatandaşımıza dağıtacağız” dedi.

ENFLASYONUN KAYNAĞI, ENERJİDİR
Türkiye’nin, kullandığı enerjinin tamamına yakınını ithal ettiğini belirten Kırkpınar, şunları söyledi:

“Türkiye, enflasyon ithal eden bir ülke durumunda. Biz enerjiyi ithal ediyoruz, bazı ürünleri ithal ediyoruz. Biz enerjimizin yüzde 99’unu dışarıdan temin ediyoruz. Akaryakıt ve enerji kaynaklarına baktığımızda dünyada  inanılmaz bir artış var. Bu da enflasyona neden oluyor. Enerji fiyatı arttıkça, enflasyon da artıyor. Bu yüzden Türkiye, enflasyon ithal eden bir ülke diyorum. Türkiye’nin üretimden, yana bir tavır sergilediğini de söylememiz gerek. Türkiye faizden yana mı üretimden yana mı tavır koyacak, bunu seçmek zorundaydı. Ülkemizde üretimden ve istihdamdan yana bir tavır ortaya koydu. Muhalefetin bizden beklentisi faizleri enflasyon oranında yükseltmemiz. Böyle olursa ekonomi durgunluğa girer ve Türkiye ithal ettiği ürünlere karşı ürünlere ödeme yapmak için dövize ihtiyaç duyar ve IMF’nin kapısına gitmek zorunda kalır. Türkiye eskiye döner. 

Türkiye inşallah bu yıl sonunda Karadeniz’de doğalgaz üretimi söz konusu. Çıkacak doğalgaz Türkiye’deki konutlarımıza 29 yıl yetiyor. 2023 başında sisteme doğalgazımızı verdiğimizde bunun enflasyon üzerinde büyük bir etkisi olacak. Bizde bunu hissetmiş olacak. Aylardan beri ihracatımız rekorlar kırıyor. Dünyanın hep bir adım önünde gidiyoruz.”

KEMALPAŞA LOJİSTİK KÖYÜ İŞLETİME HAZIR DURUMDA
Son Başbakan Binali Yıldırım’ın projesi olan Kemalpaşa Lojistik Köyü’nün önemine dikkat çeken Kırkpınar, “Kemalpaşa Lojistik köyü, gerçekten çok önemli. Sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. İzmir’imize o dönemde çok büyük bir yatırım yaptı. Kemalpaşa’daki lojistik merkez birçok özelliği içinde barındırıyor. Devletimiz tüm altyapısını bitirmiş durumda.  Şu an konsorsiyumun burayı alıp işletmesini bekliyoruz. Biz devlet olarak üstümüze düşeni yaptık. İş insanlarının örgütleri, alıp işletecekler sadece. Devlet ile kaç yıllına anlaşılacak diye konuşmalar yapılıyor. Bugün mutabakata varsalar, burası kullanıma başlayacak durumda” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM YOK, ZAMANINDA YAPILACAK
Seçime bir yıldan az bir süre kaldığını belirten Yaşar Kırkpınar, “Erken seçim olabilir mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Muhalefet her defasına sınav kaybediyor. 2020’de seçim olacak dediler, olmadı. 2021’de olacak dediler, olmadı. Muhalefetin öngörüsü sıfır. Biz Cumhurbaşkanlığı sistemine geçerken Türkiye artık eski Türkiye değil, seçimlerin tarihi bir önceki seçimden belli olacak demiştik. Muhalefetin yapabileceği bir şey olmadığı için bir şey ortaya atıyorlar. 1 yıldan az bir süreç kaldıysa bunun erkenliği falan tartışılmaz.”

ET ÜRETİCİSİ HALİNDEN MEMNUN
Hayvancılıkla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Kırkpınar, “Bu sektöre uzak biri değilim. Tarım ve hayvancılık ile uğraşan biriyim. Türkiye’de tarım politikalarınıza baktığınızda geçmiş ile kıyasladığınızda Türkiye tarımda yüzde 140 kendine yetebilen bir ülke. Dünyada 5 veya 6’ncı ülkeyiz. Türkiye dünyada tam bir tarım ülkesi. Biz topraklarımızda insanlarımızın çalışkanlıkları sayesinde bir çok üründe stratejik üretici konumundayız. Hayvancılık ile ilgili de aynı. Türkiye dünya ticaretinde 100 yıldan beri ilk defa yüzde 1’in üzerine çıktı. Bunun en önemli kısmı tarımda. Tarımda  cari fazla veren bir ülkeyiz. Bunu daha çok artırabiliriz tabii ki. Hayvancılık ile ilgili… Şu an et fiyatları çok yeterli düzeyde. Et üreticimiz halinden memnun.  İnsanlar süt hayvanlarını-5-6 kilo süt veriyorsa bunları kesime gönderebilir. . Ancak 18 litrenin üstünde süt veriyorsa, kestirmemeli. Şu an et fiyatı yüksek olduğu için 6-7 kilo süt veren hayvanları kesime gönderip yerine 20 kilo süt veren hayvan alabiliyor üreticimiz” diye konuştu.

AK PARTİ, YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ HAZIRDIR
“Biz AK Partililer, tüm teşkilatlarımızla, 20 yıldan beri hep sahadayız” diyen Yaşar Kırkpınar, sahada en çok aldıkları şikayet ve memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:”

“Vatandaşlarımızla olan muhabbetimizi hiç kaybetmedik. Bugün belki muhalefet yeni yeni sokağa çıkıyordur ancak 20 yıldır biz sahadayız. Türkiye’de hayata pahalılığı olduğunu biliyor ve kabul ediyoruz. Vatandaşlar bu sorunu çözecek hükümetin AK Parti olacağını biliyor ve bize bunu söylüyor. Bize sitem ediyorlar ancak bunu bizim çözeceğimiz de biliyorlar. 6’lı masanın Türkiye’ye vereceği hiçbir şey yok. Güçlendirilmiş parlamenter sistem söylemi hariç hiçbir şey ortaya koyamıyorlar. Cumhurbaşkanı adayları bile yok. Vatandaş bunu görüyor. Karşımızda adayları belli olan Cumhur İttifakı var, nasıl devlet yönettikleri ortada diyor. Ancak diğer taraf için nasıl yönetecek, adayı kim olacak, bakanlıkları nasıl paylaşacaklar, HDP’ye ne verecekler, bunu bilmiyor vatandaş. HDP ile tüm konularda birler ancak vatandaşı kandırmak için 6’lı masaya almıyorlar. HDP aslında var ama masada yok. Olsa zaten 7’li masa olacak. Bütün kararları bir. Vatandaşı kimse kandıramaz.”

MUHALEFETİN ANKETLERİNE GÖRE BİLE OYLARIMIZDA DÜŞÜŞ YOK
Anketleri değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, şu değerlendirmelerde bulundu:

“En büyük anket, seçim günü olan sonuçtur. Biz İzmir’de yüzde 40’a dayandık. Son yapılan anketlere baktığınızda, muhalefetin yaptığı ankete göre bile bizim oylarımızda bir düşüş yok. Kararsızların oylarının dağıtılmadığını görüyoruz. Bizim İzmir’de 2023 seçimlerinde 1’nci parti olacağımıza herkes inanıyor. 25 yıldır İzmir’i CHP yönetiyor. İzmir’imizde koku, imar, kentsel dönüşüm sorunları var. O kadar çok sorun var ki kentimizde…  Kılıçdaroğlu İzmir milletvekili ancak bir afetten sonra hemen gelemiyor kente. 1 hafta sonra gelebiliyor ancak onda bile eleştiriler geliyor. Bize oy verin, Türkiye’yi İzmir gibi yöneteceğiz diyor. Allah korusun. İzmir gibi yönetilirse Türkiye çöker. Buca Metrosu ile ilgili yaşananlar belli. Şaşaalı bir temel atma yaptılar ve İzmir’in tüm kazanımlarını böyle heba ediyorlar. İzmir’de bizim hükümet olarak üstümüze ne düşüyorsa hepsini yaptık. İzmir’de içme suları, göletlerle ilgili devlet üzerine düşen tüm sorumluluğu yaptı hükümetimiz, ancak 25 yıldır İzmir’i yöneten CHP’li belediyeler hiçbir şey yapamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni iflas ettirdiler. Seferihisar’ı nasıl iflas ettirdiyse Tunç Soyer, İBB’yi de öyle iflas ettirdi.”

CHP’Lİ OLSAM, VALLAHİ SOKAĞA ÇIKAMAM, UTANIRIM
İzmir’deki koku sorununun çözümü için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in söylemlerini eleştiren Yaşar Kırkpınar, “Bu koku, 2 bin yıllık bir sorunmuş. Kriz masası kurmuş, kısa, ve uzun vadede sorunu çözecekmiş. 2 bin yıl daha mı bekleyeceğiz koku sorununun çözülmesi için? Yağmur sularıyla pis suyun Çiğli’deki arıtmada buluşması nedeniyle oluşan yoğunluktan kaynaklanıyormuş pis koku! Trajikomik bir olay. Sayın Soyer’i tebrik ederim. Sonunda bulmuş sorunu. Biz bunu yıllardır söylüyoruz! İzmir’de altyapı yok. 25 yıldır İzmir’i siz yönetiyorsunuz! Maşallah çok büyük bir buluş. Biz doğalgaz buluyoruz, uzaya araç gönderiyoruz, İHA-SİHA üretiyoruz ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi, kokunun kaynağını yeni buluyor. Maşallah!  Körfezde yüzeceğinizi söylemiştiniz, ne oldu? Bırakın körfezde yüzmeyi, insanlar İzmir’e gelmiyor. CHP’li olsam, sokağa çıkamam, utanırım. Çok üzüntü verici bir durum söz konusu. İzmir’in bir kaybıdır bu” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE OY KULLANACAK SURİYELİLER SEÇİMİN SONUCUNU ETKİLEMEZ
Türkiye’de TC kimliği verilen Suriyeli vatandaşların sayısal olarak, seçimi etkileyecek kadar çok olmadığına vurgu yapan Yaşar Kırkpınar, “TC kimliği alan Suriyelilerin AK Parti’ye oy vereceklerini nereden çıkarıyorlar? Bir anket mi yapmışlar? Muhalefetin bir evhamıdır bu” dedi ve Suriyeliler ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Suriyelilerin gönüllü olarak ülkelerine gitmelerinin önünü açtık. Suriye’de yüz binlerce konut yapılmış olacak, tapularını verilecek. Türkiye’deki Suriyeliler, yeni yerlerine yerleşecek. Tahminimde 1 milyon kişi gönüllü olarak ülkesine dönecek. Bu proje bir başlangıç projesidir. Zaman içerisinde ülkemizdeki değer Suriyeliler de ülkelerine gidecek. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriyeliler konusunda çok garip yaklaşımlar gösteriyor. Bu arkadaş parlamentoda birlikte görev yaptığımız biri. Irkçılığı bu boyuta taşımak yanlış. Dikkat çekmek için bu sularda yüzmeye gerek yok.  Ben bu arkadaşın aklını başına toplamasını tavsiye ediyorum.”

 
Marmaris'te orman yakan şüpheli marketçiyi tehdit etmiş
 
Mahkemeden Bank Asya kararı!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zagor 29 Haziran 2022 Çarşamba 00:38

Yirmi yilda 100 kere Petrol bulundu, mazot oldu 30 TL. Yeter artik, ne olur bulmayin Petrolu, GAZI.

Yorumu oyla      2      3  
suphi duman 28 Haziran 2022 Salı 19:40

Vala adam d''ogre soyliyor ben parti tutmuyom chp izmiri maf eti her yerde rant li imarlar son kalan milletin ocagiydi onada goz distiller chp liler hak ediyor izmir

Yorumu oyla      2      3  
Özdem sezer 28 Haziran 2022 Salı 17:31

Et 150 peynir 140,mazot 30 süt yemi 430tl izmire yapılan ne var ki

Yorumu oyla      2      3  
Poyraz 28 Haziran 2022 Salı 17:15

Enflasyonun sebebi enerji fiyatlarıymış dolar 18 lira brent petrolün varili 65 dolarken mazot 12 liraydı şimdi dolar 16.5 lira brent petrolün varili varili 113 dolar iken mazot 30 lira.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent Işık 28 Haziran 2022 Salı 17:12

Kararsızların bütün oyları AKP 'ye gidiyor herhalde.25 yıldır CHP li belediyeler hiçbir şey yapmamış yalan 20 yılda Bakanlığın Izmir'e 1 metre bile metro yapmadığı doğru. Izmir BB iflas etmiş ama kredi derecelendirme kuruluşları iflas eden belediye değil hazine demiş ve belediyenin kredi notu AAA iken hazinenin BB-

Yorumu oyla      2      3  
Gülmeyi de unuttuk! 28 Haziran 2022 Salı 16:50

Ha ha ha ha hı hı hı hhhhhhiiiiavbnvxdsg

Yorumu oyla      2      3  
Fikret ASLAN 28 Haziran 2022 Salı 16:29

İzmirin körfez kokusu AKP'nin yaydığı pis kokunun yanında limon kolonyası kadar güzeldir.

Yorumu oyla      2      3  
Ercan 28 Haziran 2022 Salı 16:13

Sorunu yaratanlar sanki bir başkası sorunu biz çözeriz diyor,Komed filimleri artık tat vermiyor.Canlısını yaşıyoruz zaten.

Yorumu oyla      2      3  
Hasan Tahsin Kocabaş 28 Haziran 2022 Salı 15:49

Ne demişler ? “İnsan hayal ettiğince yaşar!” Sayın vekil ya hiç sokağa çıkmıyor ya da gerçekten İzmir dışında yaşıyor. Allah selamet versin vesselam ??????

Yorumu oyla      2      3  
Oğulcan 28 Haziran 2022 Salı 15:37

Hiç de sizin çözeceğinize inanmıyoruz. Kimse böyle bir şey demiyor İzmir'de. O sizin muhteşem hayal gücünüz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kırkpınar'dan STK'lara ziyaret!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular ...
Beko'dan yasa çıkışı: Sansüre izin vermeyeceğiz!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “AKP sansürle, özgürlükleri baskılayarak ...
Bahçeli'den idam mesajı: Destek vermeye hazırız
MHP lideri Devlet Bahçeli kadın cinayetleri ve tecavüzü, orman yangınları ...
 
Vekil Kılıç'ın korona testi pozitif!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, şiddetli ...
CHP'den Aykut Erdoğdu açıklaması
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, telefon görüşmesine ilişkin kayıtları internette ...
Şentop, Avusturyalı mevkidaşıyla görüştü
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avusturya Meclis Başkanı Wolfgang Sobotka ile görüştü.
 
AK Parti'den büyükşehirlerle ilgili ortak bildiri
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki 11 büyükşehir belediye meclisinin ...
İnce İzmir'e geliyor... Programında neler var?
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce parti içinde yaşanan gerilimleri ...
İslam sempozyumunda Marx'tan örnek verdi
Türk Ocakları İslam Dünyası Meseleleri ve Çözüm Yolları Sempozyumu'na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva