HABERLER>POLİTİKA
23 Ocak 2023 Pazartesi - 11:50

AK Partili Kaya, Urla'da yatırımları anlattı... CHP’ye yüklendi: 25 senede kanalizasyon bağlayamadılar!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Urla mesaisinde CHP'li yerel yönetimi eleştirdi. Kaya açıklamasında "Biz her sözümüzü tuttuk, her vaadimizi yerine getirdik, her vizyonumuzu hayata geçirdik, her projemizi inşa ettik. CHP'ye bakıyoruz, laf çok ama icraat yok. Biz 60 günde 1.000 kişilik öğrenci yurdunu inşa edip hizmete açarken, CHP'li Büyükşehir Belediyesi 25 senede foseptik çukurlarını kanalizasyona bağlayamadı! İzmir'de en çok foseptik çukuru Urla'da" dedi.

AK Partili Kaya, Urla da yatırımları anlattı... CHP’ye yüklendi: 25 senede kanalizasyon bağlayamadılar!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Urla'da 60 gün gibi rekor bir sürede bitirilen Öğrenci Yurdunu ziyaret etti. Kaya, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü içerisindeki yapımı büyük bir hızla tamamlanan 1.000 öğrenci kapasiteli yurdun ardından, aynı kampüs içerisinde inşaatı süren 750 kişilik başka bir yurdun da Nisan ayında hizmete açılacağını belirtti. Her iki yurdun toplam inşaat maliyetinin 390 Milyon TL olduğunu ifade eden Kaya, Urla'nın hem depreme dayanıklı, hem de modern ve işlevsel bir yurt kampüsü kazandığının altını çizdi. İnşaatında temelden çatıya kadar teknolojik ve çevre dostu yalıtım malzemeleri kullanılan yurtlar, beş yıldızlı otel konforunu aratmayacak.



KARANTİNA ADASI'NDA RESTORASYON TAMAMLANIYOR
Urla'daki programları çerçevesinde ikinci ziyaretini Karantina Adası'na yapan Kaya, buradaki restorasyon çalışmalarını gözlemledi. Osmanlı İmparatorluğu döneminde, 155 yıl önce salgın hastalıklarla mücadele merkezine dönüştürülen Karantina Adası'nın restorasyonunun Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yaptırıldığını hatırlatan Kaya, "323 bin metrekarelik adada bulunan 16 tarihi yapıyı restore ediyoruz. Urla Karantina Adası, dünyada tescil edilmiş 3 karantina adasından biridir. Diğerleri ABD'de ve Hırvatistan'da bulunuyor. Hem ülkemiz, hem İzmir'imiz, hem de Urla'mız için çok önemli bir değerimizi restore ediyoruz. Buradaki çalışmalar, toplamda 70 Milyon TL bedel harcanarak yapıldı. Nisan ayında tamamlanacak çalışmaların sonucunda, Tahaffuzhane Binası 'Karantina Müzesi' olarak vatandaşlarımızın ziyaretine açılacak. Bu müze, ziyaretçilere hem geçmişi hem bugünü ve insanlık tarihinin salgınlarla mücadelede geliştirdiği yöntemleri yeniden tanıtacak" şeklinde konuştu.

URLA KAMU YATIRIMLARINDA REKOR KIRDI
Urla'ya gerçekleştirilen kamu yatırımlarının artarak devam edeceğini belirten Kaya, "Urla'ya geçmişten bugüne birçok kamu yatırımını kazandırdık. Hastaneden Adalet Sarayı'na, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsünden yeni okullara kadar sayısız yatırım ile Urla'nın değerine değer kattık. Son olarak İzmir-Çeşme Otoyolu'nda, doğal yaşamın devamlılığı ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla yaban hayatı kaynaklı trafik kazalarının gerçekleştiği noktalardan Zeytinler ile Alaçatı, Güzelbahçe ile Urla kavşakları arasındaki ekolojik köprülerin inşası tamamlandı. Karaburun ile Zeytinler kavşakları arasında ekolojik köprü yapım çalışmaları ise devam ediyor. 75 Milyon TL maliyet bedelli bu köprülerle, hem yaban hayvanları korunacak hem de yaban hayatı kaynaklı trafik kazalarının önüne geçilmiş olacak" dedi.

CHP'DE LAF ÇOK AMA İCRAAT YOK!
AK Parti'nin İzmir'de ve Urla'da kamu yatırımlarında rekor kırdığını söyleyen Kaya, CHP’li yerel yönetimi hedef alan Kaya, CHP'nin ise sadece laf ürettiğini belirterek "Biz her sözümüzü tuttuk, her vaadimizi yerine getirdik, her vizyonumuzu hayata geçirdik, her projemizi inşa ettik. CHP'ye bakıyoruz, laf çok ama icraat yok. Biz 60 günde 1.000 kişilik öğrenci yurdunu inşa edip hizmete açarken, CHP'li Büyükşehir Belediyesi 25 senede foseptik çukurlarını kanalizasyona bağlayamadı! İzmir'de en çok foseptik çukuru Urla'da. 25 senedir İzmir'i yönetiyorlar, daha kanalizasyonu, çöpü, yollardaki çukuru çamuru çözememişler, şimdi kalkıp insanlarımızın aklıyla alay eder gibi 'İzmir'i dünya kenti yapacağız' diyorlar. 25 senedir siz yönetiyorsunuz, bugüne kadar niye yapmadınız! Kuru gürültüyü bırakın, varsa eseriniz onlarla konuşun. Yönettikleri belediyelerinde hizmet üretmemeyi ve vizyonsuzluğu temel alıp, vatandaşlarımızın hayatını zorlaştıranlara rağmen biz eser üretmeye, şehrimize değer katmaya devam edeceğiz" dedi.

 
Bilim açıkladı... Küçük Menderes çöküyor!
 
Göztepe'de kritik maç öncesi alarm!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Ocak 2023 Salı 08:49

akepenin bırakın izmiri bu ülkeye 20 yılda ne faydası dokunmuş biri bana anlatsın. adamların yaptıkları elle tutulur bir tane işi yok. özelleştirmeler ne oldu? oradan gelen paralar nerede? tık yok. merkez bankası milyarlarca dolar ekside. gevrek 7 lira olmuş hala daha hikaye anlatıyorlar.

Yorumu oyla      3      3  
Lombak 24 Ocak 2023 Salı 01:01

Yine çala klavye döktürmüşsünüz de o fetöcü nasıl CHPli yapıldı. Nasıl sicil sorgulwması yapmadan aday yaptınız. Urla seçmenine bu golü nasıl attınız da foyası ortaya çıkınca kayyum ma?duriyetine oynuyorsunuz? Bu millet herşeyi görüyor. Biliyor. Yazdıklarınız boş. Laf kalabalığı...

Yorumu oyla      2      7  
Mahir 23 Ocak 2023 Pazartesi 19:04

25 sene Ankara ve Istanbul'u yönet bakanlık olarak metro projelerini bitireme. 25 sene Izmir derken Burhan Özfatura dönemini ayrı tutuyor. Özfatura zamanında Buca'ya troleybüs hattı döşendiğinden ve Istanbul'dan gelen hurdaya ayrılmış troleybüslerin çalıştığını unutmuş herhalde.

Yorumu oyla      7      4  
Fıkralarla Türkiye 23 Ocak 2023 Pazartesi 17:34

Vekil haklı. Ak Parti İzmir'i metro ağlarıyla donatırken, belediye şehirle adeta alay eder gibi yapacağı metroya 3 bin TL bütçe koyuyor. Teşekkürler Ak Parti, sayın vekil.

Yorumu oyla      10      4  
Bülent Işık 23 Ocak 2023 Pazartesi 16:54

Izmir'de AKP nin kaç milletvekili var?

Yorumu oyla      7      4  
Ercan 23 Ocak 2023 Pazartesi 16:27

Urla belediye baskanini gorevden aldiniz ve yenisini seçtirmediniz.Dort yildir kaymakam belediye baskanlığı yapıyor.İnsanın gerçekten bu kadar carpitmalara dili tutuluyor.

Yorumu oyla      10      4  
VfV 23 Ocak 2023 Pazartesi 13:42

Urla'nın yerel yöneticisi kaymakam...Onu da eleştirin bakalım neler yapmış, neler yapmamış.

Yorumu oyla      9      4  
Otogar metro ne oldu? 23 Ocak 2023 Pazartesi 13:28

TÜİK'E göre en çok ileri biyolojik arıtma tesisi İzmir'de. Doğru mu değil mi? 30 sene İstanbul'u, Ankara'yı yönettiniz, x sorunu tamamen çözdük dediğiniz ne var? https://www.egedesonsoz.com/haber/tuik-verileri-yayimladi-izmir-yine-lider/1090453 https://www.izmir.bel.tr/tr/Haberler/urlaya-can-suyu-olacak/3377/156

Yorumu oyla      11      4  
SOKAK_2 23 Ocak 2023 Pazartesi 12:35

Yakın zamana kadar 1 lira olan simit fiyatlarınıda 7 liraya CHP çıkarttı değil mi Sayın KAYA.

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Purçu, Sistinozis hastalarını meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Sistinozis Hastalarının yaşadığı ilaç ...
Bakan Dönmez: Özel gemilere ihtiyacımız var
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'in derinliklerinden ...
Serter'den ekonomi raporu: CHP iktidarında İzmir dünya kenti olacak!
İktidarın ekonomik politikalarının ülkedeki ticaret hayatını olumsuz etkilediğini ...
 
Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na adaylık desteği
Altılı masanın adayı kim olacak tartışması sürerken, Ankara Büyükşehir ...
'14 Mayıs'ta seçim için yetkimi kullanacağım'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da gençlerle bir araya geldi. ...
AK Partili Dağ Altılı Masa'ya ateş püskürdü: Burada güç savaşı var!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İsveç'te terör örgütü PKK/YPG ...
 
Seçim sonrası ilk mesaj: Tekrar tek yumruk olacağız!
İYİ Parti İzmir'de İl Kongresi sonrasında Ülkü Doğan karşısında yarışan ...
Akşener'den İsveç'e sert tepki
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İsveç´te kutsal kitabımız Kuran'ı ...
'İstanbul'u kimsenin insafına bırakamayız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu açılışında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva