HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2019 Salı - 12:43

AK Partili Kaya: İzmir’de köprüden önce son çıkıştayız!

İzmir Milletvekili Kaya, CHP’ye ve kentteki yerel yönetimlere eleştiri getirirken 31 Mart yerel seçimleri için iddialı konuştu. Kaya, “İzmir’de tünelden önceki son çıkıştayız. Şehrimiz yönetilemez halde. Adamcılık konusunda zirve noktaya geldiler. Bir İzmirli olarak tahammül edemediğim bir durum bu.  Başta büyükşehir olmak üzere 30 ilçemizin hepsinde iddialıyız. Seçmenimize saygısızlık yapmamak için oran vermem ama tüm ilçelerde dengeler değişecek. Türkiye İzmir’i konuşacak” dedi.

AK Partili Kaya: İzmir’de köprüden önce son çıkıştayız!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını cevapladı.  Vekil Kaya yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri üzerinden önemli mesajlar verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi ve partisinin (Cumhur İttifakı) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin (Millet İttifakı) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer üzerinden açıklamalarda bulunan Kaya net konuştu.

MERKEZDE BİR YILGINLIK VAR
Seçim atmosferine değinen Kaya, “Taşraya doğru indiğimizde felaket bir seçim yarışı var. Hem biz hem de diğer partiler seçim çalışmaları yapıyorlar. İzmir 15 yılın üzerinde aynı zihniyet tarafından yönetiliyor. Merkezde bunun bir yılgınlığı var. Bizim adaylarımız da projelerini tanıtıyorlar. İnsanlar onları gördükten sonra seçim yarışı hızlanacaktır” ifadelerini kullandı.İZMİRLİLERİN SABRI TAŞMA NOKTASINA GELDİ
CHP’nin aday belirleme yöntemine eleştirilerde getiren Kaya, “CHP’li belediyelerin olduğu yerde çok büyük bir memnuniyetsizlik var. İzmir’de hemşerilerimizin vereceği reaksiyon önemli. CHP’liler aday belirlemede gösterdi ki artık İzmirlilerin sabrını ters ediyorlar. Bir deney havuzu oluşturmuşlar. Buca’da gördük. Oradaki başkan İzmir’e hizmetleri olmuş Ahmet Piriştina görevdeydi. Birini onun yerine koydular, sonra onu değiştirdiler. Küçük bir siyasi partide böyle ayak oyunları olabilir de seçim kuruluna giderken liste değişiyor. Buca ile alakası olmayan birini sırf genel başkan yardımcısının avukatını koyuyorsun. İzmirliler üzerine deney yapıyorlar. İzmirliler tahammül ediyor. Artık bu sabrın taşma noktasında geldiğini düşünüyorum” dedi.

CHP ARTIK ATATÜRK’ÜN PARTİSİ OLMA HÜVİYETİNİ KAYBETMİŞ
“İzmir’deki siyasi dengelerin mutlaka değişmesi gerekiyor” diyerek sözlerini sürdüren Kaya, “İzmirlileri çantada keklik görme anlayışının değişmesi gerekiyor. CHP’lilerin sandıkta ders vereceğini düşünüyorum. Sandıktan ne çıkarsa saygımız var ama bu böyle devam ederse artık tahammülün sınırını nereye kadar zorlayacakları karşısında tereddüdüm var. CHP artık Atatürk’ün partisi olma hüviyetini kaybetmiş. Kılıçdaroğlu’nun adamlarını tıkır tıkır yerleştirdikleri bir parti oldu. Memleket meseleleri umurlarında değil. Sonra İzmirlilerin seçmesini bekliyorlar. İnşallah CHP’lilerin koyacağı tepkiyle partinin milli ve yerli partiye döneceğini de düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Zeybekciâ??nin adaylıÄ?ı için Ä°zmirâ??den kim/ne dedi?ZEYBEKCİ İZMİR’İ İDARE EDENLERDEN DAHA FAZLA İZMİRLİ
Zeybekci’ye yönelik ithal aday eleştirilerine cevap veren Kaya, “İzmir’i idare edenlerin çoğundan daha fazla İzmirli. Sahada bu yönde bir eleştiri olmuyor” dedi.

TORBALI VE ALİAĞA’YI ÇIKARSAK İZMİR DOĞU İLLERİYLE YARIŞIR
Merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin uygulamaları üzerinden konuşan Kaya, “Türkiye büyürken İzmir’in küçülmesinin hükümetle alakası yok. Buradaki yerel yönetimin beceriksizliğidir. İzmir iller sıralamasında 6-7’ye doğru aşağılara gidiyor. Torbalı ve Aliağa İzmir’i sırtlıyor. Biri AK Partili biri MHP’li… Bu iki ilçenin ekonomisi büyürken İzmir ekonomisinin geriye gitmesi var. Torbalı ve Aliağa’yı çıkarsak 60-70’li sıralar düşer. Doğu ve Güneydoğu’daki illerle yarışır” ifadelerini kullandı.

nihat zeybekci tunç soyer egedesonsöz ile ilgili görsel sonucuNİHAT BEY HASSAS, SOYER MARJİNAL!
Zeybekci ve Soyer’i kısaca kıyaslayan Kaya, “Nihat Bey ortalama bir İzmirlinin taşıdığı hassasiyetle memleket meselelerine bakarken diğer adaya bakıyorsunuz, marjinal, daha uç, siz gibi ben gibi değil. Aziz Bey’i eleştiririz ama aynı hassasiyetleri son dönem hariç sergilediğini görüyorduk. Diğerinin gelişi marjinal kısımlar… CHP’liler aralarında ön seçim yapsa Tunç Soyer en son çıkardı. Dünyaya bakış açısı böyle olan birinin İzmir’i yönetecek olması gerçekten talihsizlik” dedi.

KOCAOĞLU’NUN ADAYLARINI BİÇELİM DİYORLAR
CHP’nin parti içi dengelerine değinen Kaya ayrıca, “Soyer bizim yapmadığımızı yapıyor. 15 yıllık CHP yönetimini ve Aziz Kocaoğlu’nu kötülüyor. Biri kokuyor diyor, biri kokmuyor diyor. Biz bile Aziz Bey’e bu kadar vurmadık. Ticaret Odası’na gidiyor, Aziz Bey’i problem yaratan bir konuma sokuyor. Tunç Soyer 15 yıllık CHP yönetimini yerden yere vuruyor. Parti içi yarışları olarak bakıyorlar. Grup grup oluşmuşlar. Kendi içlerinde galip çıktılar, daha çok ezmeye çalışıyorlar. Biz geldik, Kocaoğlu’nun adaylarını biçelim diyorlar. Bornova’da Olgun Atila’yı göstermediler. Bornova halkına sormadılar. Buca’da aynı durum. İnşallah buna net bir tepki gelir. Bunu çok açık yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

AK Partili Kaya duyurdu: Ä°zmir de 6 üniversiteye dev bütçeBÜYÜKŞEHİR ADAYLARI DAHİL KENDİLERİNİ ORAYA KOYAN KİMSE ONA ÇALIŞIRLAR
İnciraltı’nın planlarının en kısa sürede yapılacağını aktaran Kaya, “İzmir merkezde kişi başına 1.6 metrekare yeşil alan düşüyor. Bu şehri bunlar mı düşünüyor? Torbalı’ya, Menderes’e gidin 30-35 metrekare alan düşüyor. Hani çevreci bunlardı? Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesine lafla mı gideceğiz? Büyükşehir adayları dahil kendilerini oraya koyan kimse ona çalışırlar. Bu sözlerle, bu tavizlerle buralara geldiler. Çok önemli hizmetler yapmış, vizyonu olan isimler değil bunlar” dedi.

MİLLETVEKİLİ HANIMEFENDİ PM’DEN İSTİFA ETTİ
Kaya seçmenin göstereceği reflekse dair, “Adamcılık konusunda zirve noktaya geldiler. Bir İzmirli olarak tahammül edemediğim bir durum bu. Beni bırakın CHP’li Milletvekili hanımefendi PM’den istifa etti. Artık kendileri tahammül edemiyor. Hala Atatürk’ün partisine değil Kılıçdaroğlu’nun partisine İzmirlilerin tahammül edeceğini zannetmiyorum” diye konuştu.

SOYER İZMİR’E, İZMİRLİLERE YABANCI!
Kaya, “Binali Yıldırım başbakanlık görevindeyken ayda 2 kez geliyordu. Aziz Bey Allah için Binali Bey her geldiğinde havaalanında karşılamaya geldi. Bir sorun olduğunda iletme fırsatı oldu. Bizler açık çek verdik. Proje hazırlama noktası dahil her konuda yardıma açığız. Biz konu İzmir ise gerisi teferruattır dedik. İşçe belediye başkanlarından Abdül Batur Bey ve son olarak Güzelbahçe belediye başkanı hariç kimse aramadı. Seferihisar’a çok gittim geldim. Bu arkadaşı orada hiç görmedim. İzmir’e çok vakıf bir isim de değil. Bu arkadaş İzmir’e, İzmirlilere çok yabancı! Proje açıklamayacağım dedi, sonra 1’inci, 2’nci, 3’üncü cemre dedi. Hepsi Büyükşehir’in yaptıklarının devamı. Bir şey sorulduğunda cevap veremiyor, bilmiyor. Birileri eline bir şey veriyor. Hazır değil. Marjinal grupların elinde olacak. İzmir buna müsaade etmez. Şehir hepimizin şehri” dedi.

ONA DA KALMADI, GİTTİ!
Sarnış sorununa değinen Kaya, “İzmir’in kronik haline gelmiş sorunların çözümü noktasında çok ciddi gayret gösteriyoruz. Onlar da bizi aşağıya çekmek istiyor. Gaziemir’de doğru düzgün bir belediye başkanı olsaydı Sarnıç sorunu çözülürdü. Ona da kalmadı, gitti! Halletmiş olsa hayır duası alacaktı. Biz çözme onlar bozma iradesinden yana. Davaları açanlar bu marjinal gruplar. Biz bu şehri onlardan fazla seviyoruz” açıklamasında bulundu.

ALLAH İZMİR’DE YAŞAYAN VE CHP’YE OY VEREN HEMŞERİLERİMİZE SABIR VERSİN
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın 31 Mart yerel seçimleri için adaylığının YSK tarafından düşürülmesi sonrasında eş Fatma Çalkaya’nın aday gösterilmesine değinen Kaya, “Tam bir fiyasko, tam bir komedi. Çalkaya benim hemşerimdir. Kendisi Torbalılı’dır. İşlediği suç var. Pişmandır diye düşünmek isterim. Bir cumhurbaşkanına bir siyasinin kullandığı ifade çok çirkin. İlçe seçim kurulu karar verdi. Çalkaya çıktı, ‘beni adaylıktan alaşağı ettiler, AKP yargısı’ dedi. Sonra aday ilan edildi. ‘Türkiye’de bir hukuk varmış, benim seçme seçilme şansımı düzelttiler’ demesini ve özür dilemesini beklerdim. Ondan sonra adaylığı düştü. Sonrasında hanımefendi aday gösterildi. Bu siyaseten doğru mudur? Bunu ben İzmirli olarak kabullenemiyorum. Balçova’da yaşayan CHP’liler buna nasıl izin veriyorlar? Demek ki Çalkaya olmasa CHP yok orada! Allah İzmir’de yaşayan ve CHP’ye oy veren hemşerilerimize sabır versin. Bu yaşananlar başka partide olmaz” dedi

TÜM İLÇELERDE DENGELER DEĞİŞECEK, TÜRKİYE İZMİR’İ KONUŞACAK
31 Mart yerel seçimleri için öngörüde bulunan Kaya, “Başta büyükşehir olmak üzere 30 ilçemizin hepsinde iddialıyız. Seçmenimize saygısızlık yapmamak için oran vermem ama tüm ilçelerde dengeler değişecek. Türkiye İzmir’i konuşacak. En güzel anket sahada… Anket çok önemli çalışma ama Türkiye’de şu an gördüğüm durumda, bizim hedeflerimiz var. Biz yerel yönetimler manasında da önemli hedefler koyuyoruz. Gönül belediyeciliği içi boş bir kavram değil. Söylemimizin içi dolu... Karşı taraftaki ittifak ne belediyecilik, ne ülke noktasında hiçbir şey söylemiyor. ‘Aman bunlar gitsin’ diyorlar! Sonra kendi aralarındaki yönetim kavgalarının izlendiği bir yol yürünüyor” ifadelerini kullandı.

TÜNELDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞTAYIZ
Kaya ayrıca, “İzmir’de tünelden önceki son çıkıştayız. Şehrimiz yönetilemez bir halde. Sayın bakanımızın belediyecilik noktasındaki tecrübeleri ve ekonomi bakanlığındaki birikimiyle İzmir’i İstanbul’un arkasında hak ettiği ikinci sıraya yerleştirmek istiyor. İzmirli hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz” dedi. 

 
Netflix Türkiye fiyatlarına zam geldi!
 
Göztepe Başkan Vekili Papatya: Bizim için kenetlenme vakti
YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
göztepeli 6 Mart 2019 Çarşamba 09:40

insanları aç bırakan akp dir

Yorumu oyla      4      5  
göztepeli 6 Mart 2019 Çarşamba 09:38

akp ye gene su yok

Yorumu oyla      4      5  
Bu kadar net 6 Mart 2019 Çarşamba 09:10

Oy vermezseniz size niye hizmet edeyim. 27 yıldır kime oy verdiyseniz hizmeti ondan isteyin. Bu kadar net. Tamam mı? Mersin büyükşehir belediye başkanı ve aynı zamanda CHP adayı Lütfü Savaş köylülere verdiği cevap... Millet vekili Atila Kaya yıl burada eleştirenler duydular mı,? İzlediler mi? Ülkemizde siyaset ne için yapıldığını bilmeyenlerin yaşadığı şehir İzmir. Kendi belediye başkanın köylülere böyle hitap ediyor sonra İktidarı eleştiriyoruz İzmir''e neden hizmet etmiyor diye."""Oy vermiyosanız size niye hizmet edeyim ki?""" İktidar partisine oy verirseniz hizmet alırsın. Eğer hizmete ihtiyacın varsa. Not: Ülkemizde siyasetin kuralı bu. A veya B partisi fark etmiyor. Büyükşehir veyahut ilçe de fark etmiyor. Her yerde aynı kural işliyor....

Yorumu oyla      4      5  
Evet 6 Mart 2019 Çarşamba 08:14

Sizin için öyle, doğru son çıkıştasınız.

Yorumu oyla      4      5  
Oğuz Kaan 6 Mart 2019 Çarşamba 01:29

İzmir için değil ama Türkiye için; Köprüden önce son çıkış. 16 yıldır hayatımızı karartan tünelden çıkmak istiyoruz.

Yorumu oyla      4      5  
Poyraz 5 Mart 2019 Salı 21:30

Menderes'i unutmuş Torbalı ve Aliağa derken orasının belediye başkanı da AKP li. İzmir'in su ihtiyacını karşıladığı iddia edilen Gördes barajında su seviyesi yüzde 9.29 Ufacık Güzelhisar barajında bile onun iki katından fazla su var.

Yorumu oyla      4      5  
Bülent ışık 5 Mart 2019 Salı 21:26

AKP seçmeni bir defa Ankara'ya gitse CHP İzmir'i en az yüzde 80 oy ile kazanır.

Yorumu oyla      4      5  
sabuncu 5 Mart 2019 Salı 21:03

İyi ruyalar

Yorumu oyla      4      5  
yetim ve oksuz 5 Mart 2019 Salı 18:46

Ak parti milletvekilleri acisindan Izmir baskentte oksuz ve yetim cunku hakkini savunan yok. Olsaydi en azindan 1 metro yapardi iktidar. Sayin Dag ve Sayin Kaya Chp ve bediyeyi elestiriyor millet metro onlar korfez gecisi diyor. Diger milletvekilleri Sadece Sayin Cumhurbaskanimiz Izmire gelince protokolde boy gosteriyor sonra yoklar. Aday listesini secmen yapsa listede hangisi yer alabilirdi?

Yorumu oyla      10      7  
otuzbin lira 5 Mart 2019 Salı 18:33

Bütçeden ayırdıkları otuzbin lirayı unutuldu mu sanıyor bunlar? otogar metroyu, bostanlı barınağı, bekleyen izinleri unuttuk mu sanıyorlar da bu kadar utanmaz, bu kadar arsızca konuşabiliyorlar? Reis korkusu dağları sarmış anlaşılan, sarmış ki can havliyle meydanlara inmeye çalışıyorlar! İnseler de nafile, size geçit yok yobaz severler!

Yorumu oyla      10      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan 'Kocamaz' yorumu: Kumpas var!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim sürecindeki söylemleri eleştirdi, "Projeleri ...
AK Parti Adayı Zeybekci: Kimseyi işten çıkarmayacağız!
1 Nisan’dan itibaren İzmir’in hizmetkar belediyecilik anlayışıyla tanışacağını ...
AK Parti adayı Arslan: Buca'nın parası çöpe gitmeyecek!
AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Çamlıpınar Mahallesinde ...
 
CHP'li Kılıç'tan iki ilçede seçim mesaisi: Bütün çabamız insanca, hakça bir düzen için!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Avukat Sevda Erdan ...
Sertel: Hasan Tahsin 100’ncü yılında resmi törenle anılmalı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 15 Mayıs ...
CHP'li Polat: Kentimize göz koyanlara geçit vermeyeceğiz
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP YDK Başkan Yardımcısı Sezgin Kaya ...
 
CHP Adayı Soyer'den Bayraklı'ya 'dönüşüm' müjdesi
Cengizhan Mahallesi’nde seçim bürosunu hizmete açan CHP İzmir Büyükşehir ...
CHP adayı Engin: Narlıdere su sporları üssü olacak
Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, ...
İzmir siyasetinde ilginç gelişme: Ağabey Büyükşehir, kardeş ilçe adayı!
Demokrat Parti Genel Merkezi, geçtiğimiz günlerde Tarcan Ülük’ü İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva