HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2022 Pazartesi - 17:18

AK Partili Kaya’dan Soyer’e Urla sorusu “Bunlar akraban mı? dostun mu?”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinden geçen Yaşar Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili İşadamı Ahmet Yiğitbaşı’na Urla’daki villa arazisiyle ilgili tepki gösterdi. Kaya, “Cezaevi konusu bahane rant şahane. Tartışmaları başka yöne çekerek işleri yürütüyorlar. Buradan soruyorum; bunlar kim akraban mı, eşin dostun mu? Tarihi alana hançeri sapladınız” diye konuştu.

AK Partili Kaya’dan Soyer’e Urla sorusu  “Bunlar akraban mı? dostun mu?”

EGEDESONSÖZ - Yaşar Şirketler Gurubu’nun yönetim kurulu başkan vekilliğini yürüten İşadamı Ahmet Yiğitbaşı’nın sahibi olduğu Urla’daki villa arazisi için yapılan imar plan değişikliği nedeniyle çıkan tartışma sürüyor.  Selçuk Yaşar’ın damadı İdil Yiğitbaşı’nın eşi olan Ahmet Yiğitbaşı’nın annesi ve bazı isimlerin üzerine kayıtlı olan SİT alanı içinde yapılan plan değişikliği kamuoyunda çok konuşulmuştu. AK Parti ve MHP’nin olumsuz görüş beyan ettiği plan değişikliği oy çokluğuyla meclisten geçerken yaklaşık 1 milyar TL’lik rant sağlandığı iddiaları ortaya atılmıştı.

SOYER'İN 'DİRENİŞ' ÇAĞRISINA AK PARTİLİ KAYA'DAN 'BELGELİ' YANIT: BAKANLIĞA İTİRAZ DEĞİL ÖNERİ VAR!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya SONSÖZ TV’de katıldığı yayında duruma tepki gösterirken Başkan Soyer’i eleştirdi. Kaya, Buca Cezaevi’ne yönelik gösterilen tepkiyle Urla’daki yapılan değişikliğinin örtülmeye çalışıldığını anlattı.

YAŞAR GRUBU’NA 800 MİLYONLUK PLAN ONAYINDA AYRINTILAR NETLEŞTİ

Kaya, “ Burada bir şey gizleniyor. Meclis toplantısında aynı gün Urla’da büyük bir rant projesine onay verildi. Bunu gizlemek için yapıldı. CHP’li il başkanının da, Soyer’in de derdi; Urla’daki rant olayını örtbas etmek. Tam 1 milyarlık rant var. Buca bahane, Urla’daki rant şahane. Buca’daki süreci vatandaşlarımıza anlattık. Yangından mal kaçırmaya çalışan bunlar. Urla’da aynı mecliste geçirdiler bu konuyu. Örtmek istedikleri konu Urla’daki Klazemenio’nun antik kenti içinde bir yerdir.  Daha önce ret edilen konuyu 1 yıl sonra gündeme getirdiler buradaki planlamaya onay verdiler. Buca Cezaevi aynı anda konuşuldu. Onu konuşmadılar. Soyer de il başkanları da milletvekilleri de burayı konuşturmak istediler. Burayı ört bas etmek istediler. Kazı başkanı dahi kamuoyuna çıkıp ‘yapmayın’ diyor. Siz vatandaş olarak gitseniz size 1 kat verilir mi? Tabi ki hayır. İzmir depreminin ardından depremzedelere bir kat fazla verilmek için zorluk çıkarılmadı mı? Bunların hepsi ortadadır.  Urla’da tarihi SİT alanı içinde 1 milyar TL’lik arazi rantı söz konusu. Tamamen Buca’daki hadiseyi gizlemek amaçlı. Soyer çok müzahirdir konuşur, eder. Tarihi konularda duyarlıydı değil mi? Hani ne oldu? Kimse yanıt veremiyor” diye konuştu.

HEPSİ RANTA ORTAK
AK Partili Kaya, “Aynı gün meclisten geçirilen konu ile ilgili ne baro ne de odalar konuşuyor. Herkes Buca’yı konuşuyor ama buradaki süreç şeffaf. Dünden bugüne bir iş değil. İBB’ye de sorulmuş görüş vermişler. Bizi By-Pass ettiler diyorlar. Tamamen algı yönetimi ve kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyorlar. Cezaevini, AVM planını kaldırdık. Muhtarımız da yaptığımız toplantıda ‘altına otopark yapılsın’ dedi. Değerlendirilir, bakanlık yeniden bakacak ve yeniden yapabiliriz. Burayı popülizme bırakabilir misiniz? Sen, Buca’ya 1 metrekare yeşil alan kazandırmadın. Buca’daki yeşil alanı kaldırıyor orada. Muhtarlarla yaptığımız toplantıda Buca’daki bir yeşil alanı kaldırıp bu noktada 3-5 kişiye hobi haline getirdikleri için çalışıyorlar. 1 lira kamu kaynağı kullanılmadan alan kazandırmış olduk. Sen de başka bir bölgede 50 bin metrekare kazandır. Buradaki konu tamamen Urla’daki konuyu kapatmak için” dedi.

Kaya şunları söyledi:
“Söz konusu yerin kime ait olduğu, ne olduğu beni ilgilendirmiyor. Kimler olduğuna bakmadım, bilmiyorum. Ben işin gerçekleşmiş olmasına bakıyorum.  Sadece 20 villalık yere artı olarak 100 villa rezidans yapılmasından bahsediliyor. Vatandaşa 1 kat vermezsiniz. Hani nerde karşıydınız? Milyarlık rant olunca neden ses çıkarmadınız? Nerede Plancılar Odası? Hani Baro, hani CHP il başkanı, hani Soyer? Kazı başkanı ‘büyük zarar veriliyor’ diyor ama ısrarla buraya planı hançer gibi saplıyorsun. Bunlar kim akraban mı, eşin dostun mu? Depremzedelerle emsal artışı için o kadar çok uğraştılar ki… Odalar buna niye dava açmıyor, niye konuşmuyorlar? Çünkü bunların hepsi ranta ortak. Ne kültür ile ne tarihle ilgileri var. Bundan daha büyük bir rant adresi yok ki. Konuşulmuyor çünkü. ‘Kendi AVM planımızı yaptık, Urla’yı gizleyelim’ derdindeler ama belgeler burada. Her şey ortadadır” 

 
Buca'da coşkunun dinmediği festival
 
NASA uzaya ısı kalkanı fırlatıyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alen doğu gencer 7 Kasım 2022 Pazartesi 18:17

Birincisi sit alanlarının yetkisi çevre ve şehircilik bakanlığında değil mi? İBB plan değişikliğini nasıl yapabiliyor sayın vekil? İkincisi bu adamlar. bunca zaman buca cezaevinin yeri tamamen yeşil olacak dediler . bu saaatten sonra nasıl AVM diksinler? herşeyi geçtim belediyeler sit alanlarını imara açamaz. sorumluluk çevre ve şehircilik bakanlığındadır. bu sebeple sayın vekilin söyledikleri tamamen araştırmayan kendi seçmenini hedef almaktadır.

Yorumu oyla      7      3  
Bülent Işık 7 Kasım 2022 Pazartesi 18:01

Pınar ürünleri niçin boykot edildi?

Yorumu oyla      7      3  
7 Kasım 2022 Pazartesi 18:00

Eee? Buca cezaevi yerine konut yapılacağı gerçeğini değiştiriyor mu?

Yorumu oyla      6      4  
Erhan Yıkgeç 7 Kasım 2022 Pazartesi 17:30

Güzelim Urlayı beton yığını yapmayın, sayın vekilimizin sözlerine kulak verin

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sezgin Tanrıkulu hakkında fezleke hazırlandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddialarına ...
'Umutsuzluk aşılayanlara prim vermeyeceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet ve Kongre Merkezi'nde ...
Liderlere ziyaret: Gelecek durak Davutoğlu
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, altılı masa toplantısı öncesi liderlerle ...
 
Soyer'in 'direniş' çağrısına AK Partili Kaya'dan 'belgeli' yanıt: Bakanlığa itiraz değil öneri var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Buca Cezaevi alanının ...
Bakandan skuter çağrısı: Teşvik edilmeli
"21. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi"nde konuşan Ulaştırma ...
AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e Aktepe-Emrez uyarısı: Yargılanınca ağlamasınlar!
Aktepe-Emrez kentsel dönüşüm alanında basın açıklamaları düzenleyen AK ...
 
CHP'den Buca Cezaevi Planı'na itiraz!
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın çağrısıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
‘Kamuoyu araştırması yapılsın’ dedi… Murat Bakan mı, Süleyman Soylu mu görelim!
TSK ve polislere yönelik savunuculuğu gerçek anlamda sadece Millet İttifakı ...
CHP'den Buca Cezaevi Planı'na 'dilekçeli itiraz' çağrısı!
CHP İzmir İl Başkanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva