HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2023 Perşembe - 10:30

AK Partili Kaya’dan ‘siyasi etik’ çıkışı: Biz Menemen’de olanları konuştuk mu?

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, mecliste AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile ilgili iddiaların gündeme getirilmesi üzerine söz alarak “Menemen Belediye Başkanınız biliyorsunuz yolsuzluktan görevden alındı. Bu görevden alınma sürecinde sizin iki milletvekilinizi töhmet altında bırakacak açıklamalar yaptı. Biz o soyut iddiaları ne İzmir’de ne de bu kutsal kürsüde hiçbir defa dile getirmedik. Çünkü iddialar temelsizdi. Ama sayın Tanal, siz burada karısını kamerada kayıt altına almış bir ahlaksızın ifadelerini tekrar ettiniz. Bu ayıp size yeter” dedi.

AK Partili Kaya’dan ‘siyasi etik’ çıkışı: Biz Menemen’de olanları konuştuk mu?

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile ilgili gündeme gelen iddiaları meclis kürsüsüne taşıması üzerine söz aldı.

BİZ MENEMEN’İ GÜNDEM ETMEDİK AMA…
CHP’li Tanal’a tepki gösteren AK Partili Kaya, Menemen Belediyesi’ndeki yolsuzluk davası üzerinden örnek vererek “İzmir’de sizin Menemen Belediye Başkanınız biliyorsunuz yolsuzluktan görevden alındı. Bu görevden alınma sürecinde sizin iki milletvekilinizi töhmet altında bırakacak açıklamalar yaptı. Biz o soyut iddiaları ne İzmir’de ne de bu kutsal kürsüde hiçbir defa dile getirmedik. Çünkü iddialar temelsizdi. Ama sayın Tanal, siz burada karısını kamerada kayıt altına almış bir ahlaksızın ifadelerini tekrar ettiniz. Bu ayıp size yeter” dedi.

İZMİR’E GİDİN ARAŞTIRMA YAPIN
Kürsüde ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Buca Metrosu’nda en düşük teklifi vermesine rağmen Yapı Merkezi isimli firmanın elendiğine dikkat çeken Kaya şunları söyledi:

"Buca Metrosu ihalesinde sadece Buca Metrosu ihalesine bakın. 529 milyon TL fazlaya yapılmış bir ihale gerçekleşti ve yeterliliği olmadığı için ikinci sırada kalmış firma... Marmaray ve Çanakkale Köprüsü’nü yapan geçmişte de sosyal demokrat olup sizde de siyaset yapmış arkadaşlardan oluşan bir şirket. Ama gelip bir araştırma ve inceleme istiyorsanız gidersiniz İzmir’de bu açıklama ve araştırmaları yaparsınız. Onun için iğneyi önce kendinize çuvaldızı başkasına batırın"

 
İzmir'de zehir tacirlerine baskın... 828 bin sentetik hap ele geçirildi!
 
Motosiklet kazasında yaralanmıştı... Zeynep'ten acı haber!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aklımızla alay etmeyin 13 Ocak 2023 Cuma 00:58

Bekir, sen önce doğru düzgün Türkçe yazmayı öğren de sonra akıl verirsin. Sizin karın ağrınız metronun yapılması. Burada farklı şey söyleyip, tam tersini yapan ben miyim? Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Çerkezköy Kapıkule Kesimi İnşaatı Yapım İşi ihalesine en düşük teklifi 489 milyon 156 bin 800 euro teklifle Gülermak-Alsim Alarko Ortak Girişimi vermesine rağmen, yaklaşık olarak 35 milyon euro daha yüksek teklif veren ikinci ortaklık olan Kolin İnşaat ve Salini Ortaklığı ile 523 milyon 899 bin 700 euro tutarındaki ihale için sözleşme imzalanmıştı. 35 milyon euro kaç milyon TL yapıyor? Niye işi en düşük teklif verene vermediler? Sen biliyorsan yaz da öğrenelim.

Yorumu oyla      2      3  
bekir 12 Ocak 2023 Perşembe 20:54

Aklımızla alay etmeyin rumuzlu sahıs millete yalan söyleme gülermak chpninşirketidir ve her zaman kollanmaktadır.Sen once bir ogren sonra yaz buralarda

Yorumu oyla      2      4  
Bülent Işık 12 Ocak 2023 Perşembe 19:42

Aziz Kocaoğlu zamanında Izmir'de metronun kilometresi 50 milyon liraya yapılırken Istanbul'da 100 milyonun liranın üzerinde yapılıyordu.

Yorumu oyla      3      3  
Aklımızla alay etmeyin 12 Ocak 2023 Perşembe 12:57

Yahu kimse yapı merkeze yeterliliği yok demedi ki! Böyle bir şey nerede söylendi? Teklif düşük geldiği için elendi. Bu, ilk defa mı oluyor? Yaklaşık maliyetin üstünde de teklifler gelirse o ihale iptal olur. O zaman hiç teklifleri değerlendirme süreci olmasın, en düşük verene iş verilsin. Böyle bir mantık olabilir mi? 10 milyarlık işe diğer firmalar 7-8 milyar teklif verirken, x firma aynı işe 1 milyar teklif etse işi verecek misiniz? Sizin mantığınıza göre işin verilmesi gerekiyor. Bakanlık İstanbul'daki projeyle ilgili 35 milyon EURO daha az teklif veren Gülermak yerine hangi gerekçeyle işi Kolin'e vermişti? Gülermak yetersiz diye elediniz. Nasıl yetersiz? Şaka gibi! Sürekli aynı firmalara ihale veriyorsunuz.

Yorumu oyla      4      4  
Vatandaş 12 Ocak 2023 Perşembe 12:30

İzmir'de her iş karışık. Kim kimi kolluyor, kim kimden rahatsız, bir tuhaf haller. Bilen biliyordur da düz vatandaş nereden bilsin kim kiminle beraber.

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tutanak altında söylüyorum' dedi... İzmir defterini kapattı!
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 2023 seçimlerinde ...
AK Partili Sürekli'den 2024 mesajı: İzmir'i çağ dışı görüntüden kurtaracağız!
AK Parti İzmir il Başkanı Kerem Ali Sürekli; Türkiye Yüzyılı Buluşmaları ...
CHP'den İmamoğlu'na açılan davaya ilişkin ilk açıklama
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında ...
 
Türkiye-Suriye-Rusya görüşmesi 18 Ocak'ta
Reuters'a konuşan Türk yetkili üçlü görüşmenin Dışişleri Bakanı Mevlüt ...
Ekrem İmamoğlu'ndan 'dava' tepkisi!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yeni bir dava açılmasına ilişkin ...
'Türkiye cazip işbirliği fırsatları sunuyor'
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Türkiye, kendi coğrafyasında, Avrupa, ...
 
İBB Başkanı İmamoğlu'na bir dava daha!
İBB Başkanı İmamoğlu hakkında, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı ...
Buğra Kavuncu'nun yeni görevi belli oldu
Ocak ayında yapılacak il kongresinde aday olmayacak İYİ Parti İstanbul ...
CHP İzmir'de bayrak değişimi... Aslanoğlu dönemi resmen başladı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de MYK tarafından göreve atanan İl Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva