HABERLER>POLİTİKA
29 Eylül 2022 Perşembe - 17:35

AK Partili Kaya, CHP’li Bakan’ı hedef aldı... ‘Belediye başkanı destek verdi’ dedi… Karaburun’da TOKİ tartışması!

Karaburun’da yapılacak olan 100 TOKİ konutu siyaset arenasında tartışmalara yol açtı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın daha önce ‘Karaburun’da TOKİ marifeti ile demografik yapıyı değiştirilmek isteniyor' dediğini kaydeden AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, oda başkanlarının da katıldığı toplantıda Bakan’a tepki gösterildiğini açıkladı. Kaya ayrıca Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a toplantıda Bakan’ın sözlerini yüzüne söylediğini Erdoğan’ın da kendisine ‘bizim bu şekilde yapılacak TOKİ’ye herhangi bir itirazımız olmaz’ dediğini de belirtti.

AK Partili Kaya, CHP’li Bakan’ı hedef aldı... ‘Belediye başkanı destek verdi’ dedi… Karaburun’da TOKİ tartışması!

EGEDESONSÖZ -Karaburun’da hayata geçirilmesi planlanan TOKİ konutları ile ilgili olarak AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’a yüklendi.    

CHP’li Bakan’ın ilçede yapılacak TOKİ çalışmaları ile ilgili olarak ‘bu demografik olarak Karaburun’u değiştirmek için istila hamlesidir, Karaburun’da TOKİ ihtiyacı yoktur’ sözünü kullandığını kaydeden Kaya, yaptığı saha çalışmalarında vatandaşın 1 numaralı beklentisinin TOKİ konudu olduğunu kaydetti.

“MURAT BAKAN BİZE SORMADAN NEDEN AÇIKLAMA YAPIYOR DEDİLER"
Kaya açıklamasında “Biz hafta sonu Sayın Başbakanımız ile Karaburun’da o gelmeden önce muhtarlarımız ve oradaki sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları ile toplantı yaptık. Bize ‘Karaburun TOKİ için teşekkür ediyoruz’ dediler toplantı başında. Bize ‘100 konut yetmez, bize en az 200 tane daha TOKİ’nin burada konut yapması lazım’ dediler. Burada bir konu var. Ya ben yalan söyledim o gün ya da Murat Bakan yalan söyledi. Ben muhtarlarımıza ve başkanlarımıza ‘arkadaşlar siz böyle diyorsunuz da biz 100 taneyi bile buraya koydururken Murat Bakan bunları söyledi’ dedim. ‘Biz onu tanımıyoruz, kimdir, ne olduğunu bilmiyoruz. Niye de böyle bir açıklama yapmış bize sormadan’ dediler. Halkın problemlerini biz biliyoruz.  Bizim tek endişemiz vardı dedi birkaç muhtarımız o da ‘çok katlı konut olur mu’ konusuydu. Dedim ki Çeşme’ye baktınız mı, Selçuk’a baktınız mı? Hatta bizim  Karaburun’daki TOKİ projesini aldım gösterdim. ‘Sayın vekilim böyle yapılacaksa 500 tane yapılsın’ dediler. Karaburun doğasına, yapısına oradaki konuttaki stoğa uygun bir şekil çok güzel bir proje yapıldı. Çok katlı olmayacağını duyunca daha fazlasını yapın dediler. Halkın talebi bu. Ama oradaki CHP'li siyasetçinin beyanı bu... Dar gelirlilere yapılacak bunlar” ifadelerini kullandı.

"BELEDİYE BAŞKANI 'İTİRAZIMIZ OLMAZ' DEDİ"
Karaburun’da yapılan kaymakamı ziyareti sırasında Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın da katıldığı bir toplantı yapıldığını söyleyen Kaya, “Başkanın yüzüne söyledim. ‘Sizin milletvekiliniz böyle dedi’ dedim. Kendisi ‘biz bu şekilde yapılacak TOKİ’ye herhangi bir itirazımız olmaz’ dedi. Bizim meşhur Konak Tüneli işi var. Karşı çıktılar ama ilk önce onlar geçtiler. Neredeyse 'biz yaptık' diyeceğe kadar getiriyorlar. Bunu çözmüş olduk. TOKİ, İzmir’de ihtiyaç mıdır, ihtiyaçtır. Hem dar gelirli hemşerilerimiz için hem dezavantajlı hemşerilerimiz için hem de emekli hemşerilerimiz için ihtiyaçtır. Ancak Karabağlar kısmında sorunlar yaşadık yerel yönetimle…Burada 15 binin üstündeki konutu TOKİ’nin yapmış olduğu hamle ile hemşerilerimize kazandırmış olacağız. Karaburunlu daha fazla TOKİ konutu istiyorlar. Bir de orada özel koruma amaçlı planlama  çalışması yapıldı. Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğümüzün o plana ilişkin itirazları olmuş. O konuya ilişkin perşembe günü arkadaşlarımız ile kaymakamlığımız başkanlığında bir heyet gidecek, muhtarlarımız temsilcileri ile oradaki itirazlarını genel müdüre de anlatacaklar. Daha sonra genel müdürümüz ile beraber yerinde değerlendirme yapıp oradaki vatandaşlarımızı ve Karaburun'un gelişimi için hem doğayı koruyarak, inşallah güzel  bir planı vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 
Kayıp kadın uyurken bulundu!
 
Çavuşoğlu'ndan Kıbrıs mesajı: Güç ve silah göndereceğiz
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mahir 30 Eylül 2022 Cuma 08:31

Trafik sorunu köprü ve tünelden önce toplu ulaşım ile çözülür. Keşke Konak tüneli yerine o para Otogar metroya harcansaydı.

Yorumu oyla      3      3  
Bülent Işık 29 Eylül 2022 Perşembe 22:14

Konak tüneline karşı çıkmışlar ama ilk önce onlar geçmişler. Tünelin çıkışındaki yaya üst geçitine karşı çıkmadık ama şu an hatalı yapımdan dolayı tadilatta olduğundan üzerinden geçemiyoruz. Bu üst geçit asansörlü, yürüyen merdivenli yapılamaz mıydı?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’den CHP’li iki isme zehir zemberek sözler… ‘İflah olmaz cahillik!’
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat’ı MHP Genel Başkanı ...
'Terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı ...
Kılıçdaroğlu ile Akşener buluştu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ziyaret ...
 
AK Partili Boztepe’den Başkan Gümrükçü’ye çağrı: Derhal ihaleyi iptal etmelidir!
Çiğli Belediyesi’nce içerisinde mesken ve dükkanın bulunduğu 161 taşınmazın ...
Belediye yapacaktı... Şadırvana vali el koydu!
İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan Şadırvan Camii arkasında yer ...
CHP'li Kılıç gündeme taşıdı: 4 milyon öğrenci okulsuz!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Kılıç, ...
 
CHP'li Beko iktidara seslendi: Staj girişi sigortadan sayılsın
Türkiye'de bir buçuk milyon staj mağdurunun, staj girişlerinin sigorta ...
CHP'li Sertel'den Ödemiş Cezaevi için çağrı: Lağım suları tarım arazisine boşaltılıyor!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türkiye’nin en verimli ovalarından ...
Tayfun MARO yazdı... Demokrasi de…
Tayfun MARO yazdı... Demokrasi de…
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva