HABERLER>POLİTİKA
15 Mayıs 2016 Pazar - 07:46

AK Partili Hotar: Gönüllerdeki engelleri kaldırmak için...

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından bu özel hafta için gönüllerdeki engelleri kaldırma gayretiyle etkinlikler düzenlendi

AK Partili Hotar: Gönüllerdeki engelleri kaldırmak için...

Sosyal devlet olmanın gerekliliğini her alanda yerine getiren AK Parti, iktidara geldiği tarihten bu yana toplumun bütün kesimlerine hizmet vermeyi amaç edinmiş, bu anlamda da bu güne kadar dezavantajlı gruplardan olan engelli vatandaşlarımız için eğitimden, istihdama, sağlıktan sosyal yardıma ve ulaşılabilirliğe kadar birçok konuda düzenlemeler yapmıştır. Dolayısıyla engelli vatandaşlarımızın sosyal alanda daha görünür olmasını hedeflemiştir.

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından bu özel hafta için gönüllerdeki engelleri kaldırma gayretiyle düzenlenmiş olan etkinliklere AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar ila birlikte AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Gül, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı Birim Yardımcıları Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Nurdan Şanlı, AK Parti İstanbul Sosyal Politikalar Başkanı, ekibi ve AK Parti İstanbul Ataşehir İlçe Teşkilatı Yönetimi katılım gösterdi.

Türkiye’nin ilk İşitime Engelli Anaokulu olan Çocuk Eğitim Derneği’nde çocuklarla birlikte boyama etkinliği düzenlendi. Sonrasında aileleri ile birebir görüşmeler gerçekleştirildi. Özellikle ailelerin ihtiyaçları ve sorunları tespit edilerek gerekli yönlendirmeler yapıldı. Sonrasında Doğu ve Güneydoğu’dan engelli vatandaşlar ve ailelerinin bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Engelli Yaz Kampı ziyaret edildi. Engelli ve ailelerini sosyal yaşamın her alanında destekleyerek hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan kampta özellikle her konuda kapısı çalınabilen çözüm merkezi olarak hizmet veren AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı Engelli Koordinasyon Merkezi hakkında bilgiler verildi.

Maalesef günümüzde halen engelli bireyler için “evde kalmalılar” düşüncesine hakim bir kesim bulunmaktadır. Öyle ki ne üretmeleri ne çalışmaları ne de sosyal hayata dahil olmaları beklenmekte. AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından 2001 yılında kurulan Engelli Koordinasyon Merkezi ile bu zihniyete karşı mücadele başlattı.

Son olarak İstanbul’un farklı bölgelerinden gelen 100’ü aşkın engelli vatandaş ve aileleri ile birlikte Şükriye Tutkun ve Metin Şentürk’ün de katılım gösterdiği boğazda tekne turu düzenlendi. Tur boyunca Başkan Prof. Dr. Nükhet Hotar, bütün katılımcılarla birebir görüşerek talep ve sorunlarını dinledi.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar, ziyaretleri sırasında özellikle toplumsal yaşam ve birliktelik anlamında ortaya konan davranış, politika ve hizmetlerde engelsiz bakış açılarının etkili ve hakim olmasını temenni etti. Yeni Anayasa hazırlıkları sürecinde de engelli bireylerin ihtiyaçlarına cevap verecek evrensel ve haklara saygılı düzenlemelerin geliştirilmesinin öneminden bahsetti. Diğer taraftan engelli bireylere yönelik gerek aile gerek de toplum temelinde oluşmuş kalıp yargıların temizlenmesi ve bu yönde gönüllerin engellerinin kaldırılması için de toplumsal farkındalığın oluşturulması gerektiğini de ifade eden Hotar,  Demokratik ve engelsiz bir toplum yaşamının, birlik ve dayanışma içerisinde olabilmesi adına ilk başta zihinlerinin dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.

 
Ve 61. Eurovision'un kraliçesi Cemile!
 
Konak'ta minik atletler pistin tozunu attı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve bekleyiş sona erdi... Akşener: Sabaha kadar beklerdim ama...
MHP'li muhalifler polis barikatı önünde toplandı. 4 genel başkan adayının ...
MHP'de kritik gün: Gözler 10:00'da!
MHP’de genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve ...
CHP Konak’tan sessiz çığlık!
CHP Konak İlçe Başkanlığı, Hakkari'de 8 askerin şehit olması ve son 13 ...
 
Flaş! Akşener'den Bozdağ ve Vali'ye suç duyurusu
Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, MHP'de tartışmalara neden olan kongre ...
Twitter’da ‘terör’ kapışması: Yüksel ile Dağ karşı karşıya!
CHP İl Başkanı ile AK Parti İzmir Milletvekili, ‘Milli mutabakat hükümeti ...
'Babaya mektuplar' CHP’li Çam’ı ağlattı
Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yıl dönümünde maden ...
 
Erdoğan’dan duygusal konuşma: ‘Ceylanım’…
Nikah sırasında "Doğarken Ağladı İnsan, Bu Son Olsun Bu Son" şarkısı çalarken, ...
AK Gençler’den metroda çıplak heykel eylemi!
Ak Parti Gençlik Kolları üyesi bir grup, Metro İzmir istasyonunda plak ...
Bozkır'dan Büyükelçi Haber'e sert tepki!
AB Bakanı Bozkır, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Haber'in sözleriyle ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva