HABERLER>POLİTİKA
20 Aralık 2015 Pazar - 12:39

AK Partili Doğan’dan zam çıkışı: Bıçak kemiğe dayandı!

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Bıçak kemiğe dayanmadıkça zam yapmayacağız demiştiniz. Evet, bıçak kemiğe dayandı Sayın Kocaoğlu... İzmirli artık yeter diyor. İzmirli isyan ediyor. Bu kaçıncı zam oldu, artık biz saymaktan yorulduk... Vatandaşlarımız zam değil, hizmet bekliyor” dedi.

AK Partili Doğan’dan zam çıkışı: Bıçak kemiğe dayandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmirlileri bir kez daha yeni bir zam paketi ile karşı karşıya bıraktığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Bıçak kemiğe dayanmadıkça zam yapmayacağız demiştiniz. Evet, bıçak kemiğe dayandı Sayın Kocaoğlu... İzmirli artık yeter diyor. İzmirli isyan ediyor. Bu kaçıncı zam oldu, artık biz saymaktan yorulduk... Vatandaşlarımız zam değil, hizmet bekliyor” dedi.
 
ESHOT otobüsleri İZSU’nun pahalı suyuyla mı çalışıyor?
Kentimizde toplu ulaşım ücretlerinde ortalama yüzde 8'lik bir fiyat artışı bizi beklediğine dikkat çeken Doğan, “Otopark yapacağız dediniz, zam yaptınız. Otobüs alacağız dediniz, zam yaptınız. Arıtma ve kanal yapacağız dediniz, zam yaptınız. Sene oldu 2015, İzmir'in sokaklarında insanlar sele kapılıp can veriyor, siz hala zam peşindesiniz. Değil yeni otoparklar yapmak, çivi bile çakmadınız. Elektrikli otobüs alacağız dediniz, manzara zaten ortada, ihalesi bile Nasreddin Hoca'nın "Ya tutarsa" fıkrasına döndü. Ancak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu hali ortadayken, zam yapmaktan kaçınmadınız. Bugün tüm dünyada petrol ve akaryakıt fiyatları düşerken, bu zam gerekli midir, değil midir? Yoksa ESHOT'un otobüsleri benzinle değil de, İZSU'nun pahalıya sattığı suyla mı çalışıyor?” diye sordu.
 
‘Benim başım kel dediniz’
Suya zam yaparken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun diğer CHP'li belediyelerin hepsini de solladığını, kendisine de "Benim başım kel" diyerek savunduğunu altını çizen Doğan şöyle devam etti; “Bu mu Cumhuriyet Halk Partisi'nin örnek belediyeciliği? Bu sefer de mi başım kel diyeceksiniz? Olmayan yatırımların faturasını da İzmirli hemşerilerimizin sırtına mı yükleyeceksiniz?”
 
‘İzmir bunu hak etmiyor’
Tarife geneline baktığımızda tüm bilet fiyatlarındaki artışla birlikte, özellikle 60 yaş kartlarının 125 liraya, ilçe otobüslerindeki bilet fiyatlarının ise 4 lira 80 kuruşa çıktığını görüyoruz. Hadi tüm biletlere zam yaptınız, peki yaşlıdan, emekliden, çiftçiden, köylüden ne istediniz? Gelen bu tarife dar gelirlinin bütçesine büyük bir darbedir. Elinizi İzmirlinin cebinden çekin, gelin bu zamlardan vazgeçin. İzmir bunu hak etmiyor.
 
‘Meydanlarda milyonlarca liralık konserler düzenleniyor’
“İzmirliye layık gördüğünüz bu yeni yıl hediyesi hiç hoş olmadı. Bir yanda yılbaşında meydanlarda sanatçı getirip milyonlarca liralık konserler düzenlerken, diğer yanda ulaşımda zararları gerekçe gösterip zam yaparken vicdanınız sızlamayacak mı? Bu sene 31 Aralık 2015 akşamında Cumhuriyet Meydanı'nda zamlı tarife için mi geri sayım yapacaksınız?”
 
‘Tasarruf yapın dedik dikkate almadınız’
“Size defalarca zam değil, tasarruf yapın dedik, ancak bizi dikkate bile almadınız. Temsil ve tanıtım giderleri ile özel kalem bütçesine yaklaşık 700 bin lira, yani kurumun toplam bütçesinin yüzde onunu ayıran ESHOT Genel Müdürlüğü vatandaşlarımıza bu zam paketini mi reva mı görüyor? Kurumun hazırladığı başarısız israf bütçesinin sorumlusu İzmir halkı mı? Bu nasıl bir insafsızlıktır?”
 
‘Zarar yine halka havale edildi’
“Hatırlanacağı üzere, yaz aylarında yaşanan ihale krizinin ardından toplu ulaşımda günler süren bir kaos yaşadık. Vatandaşların toplu taşımada kullandıkları akıllı kartlar günlerce çalışmadı. Aktarmalı sistemle birlikte "toplu taşımada devrim" yaptık dediniz, herhalde "tersine devrim" yaptınız, 16 yıl sonra kağıt bilet uygulamasını geri getirdiniz... Defalarca ihaleye çıktınız, İzmir halkı "ya sabır" dedi. Peki ne oldu? Günlerce sistem krizi yaşandı, bürokratlarınızın hataları nedeniyle ESHOT'ta sabahladınız. İzmir Büyükşehir Belediyesi trilyonlarca liralık bir kamu zararıyla karşı karşıya kaldı. O günlerde yine bu salonda bir açıklama yapmıştınız. Zarar gereken yere havale edilecek dediniz. Biz de sizi uyarmış ve bu zarar zamla kapatılmasın demiştik. Ama ne yazık ki, zarar yine halka havale edildi. İhale krizinin faturasını da İzmir halkına kestiniz...”
 
‘Zamdan gelen gelir nereye gidecek?’ 
“4 milyon İzmirli vatandaşımız adına özellikle sormak istiyoruz. 2016 yılında zamdan gelen bu paralar nereye gidecek? Yolda kalan otobüslere mi? Çalışmayan akıllı duraklara mı? Dolum yapmayan yüklematiklere mi? İhale kazasına kurban giden ve bir türlü alınmayan elektrikli otobüslere mi? Yıllardır durağı dahi bulunmayan yüzlerce mahallemize kapalı durak yapımına mı? Yoksa ESHOT'tan tasfiye edilip de Büyükşehir Belediyesi kadrosuna alınan işçi kardeşlerimizin tazminat ücretlerine mi gidecek?”
 
‘İzmirim kart fiyasko oldu TOK-KART’a geçelim’
"Sosyal demokrat ulaşım modeli" İzmir'e zam olarak geri dönmeye devam ediyor. İzmirli artık sokağa çıkmaya korkuyor. Ulaşım alanına baktığımızda, ESHOT'un adeta diğer illerdeki halk otobüsleri ile yarışır hale geldiğini görüyoruz. Acaba ESHOT özelleşti de bizim haberimiz mi yok? Bugün sizin memleketiniz Tokat'a baktığımızda, özel halk otobüslerinde bile bilet fiyatlarının 2 lira olduğunu görüyoruz. Peki İzmirli ne yapsın Sayın Kocaoğlu? Ulaşım daha ucuz diye Tokat'a mı taşınalım? "İzmirim Kart" zaten fiyasko oldu, Tokat Belediyesi'nin "TOK-KART"ına geçelim.
 
‘Seçimden önce zam yok, seçim bitti zam geldi’
Seçimden önce zam yapmadınız ancak, seçimler bitince adeta zam yağdırdınız... A'dan Z'ye tüm belediye hizmetlerine zam geldi. Görünen o ki, 7 Kasım'daki hezimetin acısını da İzmirlilerden çıkartıyorsunuz.
 
'İzmir’de zararı zamla kapatmaya çalışan belediyecilik anlayışı sürüyor'
“AK Parti olarak bu zam paketi karşısında bir kez daha hayal kırıklığına uğradığımızın altını çizmek isterim. ESHOT'un 2016 ücret tarifesinden de görüyoruz ki, vizyonsuz, öngörüsüz ve başarısız yönetim anlayışı kurumu gün geçtikçe daha kötüye sürüklemektedir. Ne yazık ki, İzmir'de zararı zamla kapatmaya çalışan bir belediyecilik söz konusudur. Kötü yönetilen kurumun zararlarını İzmir halkına yansıtmaktan, vatandaşları kazıklamaktan vazgeçin. Biz İzmirlinin hakkını helal etmiyoruz. Ben buradan İzmir'in ve İzmirlinin hakkını düşünen duyarlı tüm meclis üyelerimize sesleniyor, sizleri kentimizin refahı için sağduyulu davranmaya ve bu tarifeye ret oyu vermeye çağırıyorum. Vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu düşünen AK Parti grubu olarak bu zamlara karşı dik duruş sergiliyor, değişikliğe kesin şekilde ret oyu veriyoruz.”

 
Cizre'den bir acı haber daha: 1 asker şehit
 
Yılın Basın Fotoğrafları Sergisi İzmir'de
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 20 Aralık 2015 Pazar 19:48

Suda zam sampiyonu ankara ikinci istanbul sirasiyla mersin gaziantep bursa sonra izmir. Ya diger vergilerde durum ne muhalefetteki akp temsilcisi bu millet sadece bekediye mi vergi ya da zam sinucu para oduyor. Kazantigim paranin yuzde kaci gelir vergisi.

Yorumu oyla      12      5  
20 Aralık 2015 Pazar 17:21

Zorunlu trafik sigortası, zorunlu bilmem ne sigortası, deprem vergisi, bilmem ne vergisi, yan baktın vergisi ...

Yorumu oyla      12      5  
bülent ışık 20 Aralık 2015 Pazar 16:51

Maksat muhalefet olsun ama o da mantıksız yapılıyor.Devlet 2016 yılında vergilere yüzde 5.58 zam yapıyor.Trafik sigortasında ki artış AKP lilerin kapsama alanına girmiyor mu ?

Yorumu oyla      15      5  
20 Aralık 2015 Pazar 15:42

Zam konusunda haklı da bunu söyleyecek en son kişiler AKP'lilerdir. Önce kendi belediyelerinize bakın denir. Tutturmuşlar en pahalı su İzmir' de diye gidiyor. İnsanları aptal mı zannediyorsunuz? İstanbul, Ankara,Bursa ... gibi diğer büyükşehirlerde su ve atık su bedeli toplamda 5-6 lira arası değişiyor, İzmir'de 3,43 TL. İstanbul'da mavi kart almıyorsan ulaşım inanılmaz pahalı. Ankara' da aktarma ücreti 67 kuruş. Belediyelere 65 yaş ve üstünü bedava taşıyacaksın diyorsun ama parasını vermiyorsun.

Yorumu oyla      16      6  
volkan 20 Aralık 2015 Pazar 13:43

Sanirsin sadece izmir belediyesinde zam var ankarada %10 suya zam oldu bütün harclara zam geldi sirf eleştiri destek yok binali amcana sole once otogar metrosu yapsin tupgecid yapacagina

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adil Zozani’den Demirtaş’a yanıt: HDP hata yaptı
Demirtaş'ın "İçimizde Erdoğan seviciler vardı" sözleriyle işaret ettiği ...
CHP’li Sındır: 35 proje 2035’te olarak revize edildi!
CHP İzmir Milletvekili’nden 35 Proje çıkışı: Bir bakanlığın görevini yapması ...
CHP'li Çıray: Sorun hendek değil, egemenlik!
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, Güneydoğu’da ...
 
Yüksel'den kongre öncesi 'çarşaf liste' çıkışı!
CHP İzmir İl Başkan Adayı Alaattin Yüksel kongreye saatler kala liste ...
Selahattin Demirtaş Rusya'ya gidiyor
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya'ya gideceğini bildirdi. ...
CHP'de nefes kesen maraton: Kongrede neler yaşandı?
Yüksel ile Kavalar’ın yarıştığı kongre nefesleri kesti. Kürsü konuşmalarıyla ...
 
Dışişleri'nden Başika kampı açıklaması
Türkiye'nin, Irak'ın hassasiyetini dikkate alarak ve IŞİD'le mücadelenin ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Suriye' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) kabul ...
CHP’de kongre arifesinde flaş gelişme: O aday…
Rodoplu kongreye 24 saatten az bir süre kala adaylıktan çekilme kararı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva