HABERLER>POLİTİKA
2 Ekim 2016 Pazar - 12:23

AK Partili Doğan’dan ‘Sahil Bulvarı’ çıkışı: 3 milyon çöpe gitti!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediye tarafından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yürütülen çalışmaların fiyaskoya döndüğünü söyledi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Partili Doğan’dan ‘Sahil Bulvarı’ çıkışı: 3 milyon çöpe gitti!

Geçtiğimiz yıl içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 milyon liraya yakın para harcanarak yenilenen ve baştan yaratılan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki Göztepe Üstgeçidi civarında yaşanan son manzara İzmirlilerin başlıca şikâyet konusu olurken, AK Partili Bilal Doğan'dan da tepki gecikmedi.

3 MİLYON LİRA NEREYE GİTTİ?
Üçkuyular Vapur İskelesi ile Göztepe Üstgeçidi arasında önceki yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmaları ve sahilde yapılan kıyı tasarım faaliyetlerinin boşa gittiğini aktaran AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu "İzmir halkını denizle barıştıracağız" diyerek başladığı bu projede ne yazık ki bir kez daha sınıfta kaldı. Halkımız denizle barışacağı yerde sahile küserken, belediyeye yönelik tepkiler de gün geçtikçe artmaktadır. Daha henüz geçen yıl yenilenerek vatandaşların kullanımına sunulan sahildeki dokunun ve kaldırımların bugün bitmek bilmeyen tramvay çalışmaları ve inşaata kurban edildiğini görüyoruz. Yap-boz tahtasına dönen kaldırımlar, delik deşik olmuş yürüyüş alanları, her gün sökülüp tekrardan yerine takılan aydınlatma direkleri içimizi acıtmakla birlikte, vatandaşlarımızın da zorda kaldığını görüyoruz. Bırakın sahilde yürümeyi, otobüse binmek ve yolda yürümek isteyen İzmirli hemşerilerimiz adeta kırk takla atarken, belediye bu soruna çözüm getireceği yerde aynı sahil kesiminde her gün sil-baştan yeniden kazma vurmaktadır" dedi.

BU ZARARIN HESABINI KİM VERECEK?
AK Parti’li Doğan, yapılan kritik hatalar nedeniyle 3 milyonluk bir kamu zararının söz konusu olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Yaşanan bu manzara içimizi acıtmakla birlikte, önceki yıl 3 milyon liraya yakın para harcanan gözde sahil kesiminde ortaya çıkan bu kareler İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öngörüsüzlüğünün, vizyonsuzluğunun ve bu kentin ne kadar kötü yönetildiğinin de resmi olmuştur. Geçen yıl yine sahil bandıyla ilgili bu sıkıntıları ve vatandaşların şikâyetlerini gündeme taşıdığımızda bizleri yerden yere vuranlara şimdi bir kez daha sormak istiyoruz. Neden yaptınız, neden bozuyorsunuz? İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarımızın cebinden çıkan 3 milyon lirayı, bu kentin, kamunun kaynaklarını sokağa atmıştır. Dolayısı ile bir kamu zararı söz konusudur. Yaşanan bu zararın hesabını kim verecektir? Madem bu yollar, kaldırımlar tramvay inşaatına kurban edilecek, neden bir yıl önce yenileme çalışması yapıldı? İzmir halkı adına soruyoruz, yaşanan öngörüsüzlüğün, vizyonsuzluğun hesabını belediye bürokratları mı, Sayın Kocaoğlu mu verecek, yoksa bu zararın faturası da yine hemşerilerimizin cebinden mi çıkacak?"

BİTSİN ARTIK BU ÇİLE!
Belediyenin hatalarının bunlarla da sınırlı kalmadığını dile getiren Doğan, "Bitsin artık bu çile" dedi ve Kocaoğlu'na projeyle ilgili şu soruları yöneltti: "Geçtiğimiz yıl dört bir yanı panolarla kapatılan ve Çin Seddi örülen sahilin devamında ise çalışmaların yeni başladığını görüyoruz. Tramvay yapımı nedeniyle ertelenen bu çalışmalar tam 9 aylık gecikmeyle başlamıştır. İzmirliler tam 9 ay boyunca denize hasret kalmış, koca bir yaz mevsimi kayıp olmuştur. Nerdeyse bir yıl önce ihalesi yapılan bu iş neden bu kadar zaman beklemiştir? Bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? Yoksa sahildeki çalışmalar da bir sabah ansızın mı bitecektir? Her gün milim milim ilerleyen ve gün geçtikçe metro fiyaskosuna benzeyen bu tramvay inşaatı nedeniyle İzmir halkını daha ne kadar mağdur edeceksiniz?"

 
Karşıyaka’da eğitime örnek destek!
 
Sındır’dan Muğla çıkarması: Cumhuriyet mesajları!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eşitlik 2 Ekim 2016 Pazar 21:08

Adam sonuna kadar doğru demiş Antalya da tramvayın kurbanı olmuştu... Hiç bir şey yapmadan dandik iki üç proje ile maçı idare et saksıyı koy oyu al stratejisi bitti artık.

Yorumu oyla      11      5  
3 milyon çöpe gitti (!) 2 Ekim 2016 Pazar 16:03

Daha önce de Mithatpaşa'da altgeçit için yeni yapılan ahşap iskele yıkıldı, kamu zararı var diyorlardı. İskele olduğu gibi yerinde duruyor. Burada da sahil yenilemesi kapsamında yapılan çalışmaların yüzde 99 u yerinde duruyor. Siyaset yapacağım diye kamuoyuna yanlış bilgi vermenin gereği yok. 3 milyonun çöpe gitmesi için yapılan işin yüzde 99 unun bozulması gerekiyor. Göztepe Vapur İskelesi önünde yapılan çalışmalarda düzenleme için çalışmalar bozulmadı. Sadece kaldırım kısmı istasyon için yıkıldı ki burası zaten yeni yapılmadı. Göztepe iskele -Konak arası da tramvay ile beraber yapıldığı için çöpe giden birşey yok. Sahilde yol boyunca bazı yerlerde kaldırımları kaldırdılar ancak bu kaldırımların sahil düzenleme projesi ile alakası yok. Sahile yapılan kaplamaların da tramvay ile alakası yok. Alakası olmayan yer ile 3 milyon çöpe nasıl gidiyor ?

Yorumu oyla      11      5  
2 Ekim 2016 Pazar 13:55

Sadece 2 metrelik kaldırım mı 3 milyon lira hesabı doğru yapın...Sanki sahil düzenlemesi komple kaldırılmış gibi hesapla gelmek komik olmuş.Sürekli iş yapanı eleştireceğinize sizde hizmetle yarışın lafla değil..

Yorumu oyla      11      5  
2 Ekim 2016 Pazar 13:18

Vay be ! Tramvay milim milim ilerliyormuş. İş bitim Haziran 2017 ama Karşıyaka hattı yıl sonu bitiyor. Konak yaza yani normal sürecinde büyük oranda bitecek ama milim milim gidiyor. Bunu kim söylüyor : İzmir e 1 metre metro yapmayanlar.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de danışma meclisleri raporu
AK Parti İzmir İl Başkanlığı 27 ilçede danışma meclisi toplantılarını ...
'Lozan tartışması'na Bahçeli de katıldı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Birileri Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştı” ...
Dışişleri'nden 'Ege adaları' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin 2003 yılından itibaren Ege denizindeki ...
 
Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na 'Lozan' mesajı
Meclis'teki açılış resepsiyonunda konuşan Başbakan Yıldırım, "Lozan'ı ...
AK Parti'de kritik görevin sahibi belli oldu
AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına ...
Flaş! Irak ve Suriye tezkeresi Meclis'ten geçti
Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin ...
 
Ve Meclis açıldı: Erdoğan'dan ne mesaj verdi?
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 26'ncı Dönem İkinci Yasama Yılı ...
Gündem 'Erdoğan tavrı': Muhalefet ne yapacak?
TBMM’nin bugün yapılacak 26. dönem ikinci yasama yılı açılış töreninde ...
AK Partili Başkan o geceyi anlattı: Savaş gemilerini…
AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Bilgi, 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva