HABERLER>POLİTİKA
22 Eylül 2022 Perşembe - 13:01

AK Partili Dağ'dan muhalefete '6 artı 1' çıkışı: Adayı dahi tartışamıyorlar!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Seçimlerde rakip olarak kendilerini görenler 6+1'li masada aday tartışmasını dahi yapamıyor" dedi.

AK Partili Dağ dan muhalefete  6 artı 1  çıkışı: Adayı dahi tartışamıyorlar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Aydın, Denizli, Manisa, Muğla ve İzmir milletvekilleri, AK Parti MKYK üyeleri '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' programı kapsamında Aydın'da bir araya geldi.

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" etkinliği kapsamında Aydın DSİ Misafirhanesi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bir seçim bittiğinde diğer seçime başlama düsturuna sahip olduklarını, hayatı seçimlerle ve siyasetle geçmiş bir genel başkan, liderle çalıştıklarını söyledi.

Şehir buluşmaları kapsamında seçime kadar neler yapacaklarını vatandaşlarla birebir paylaşacaklarını belirten Dağ, "Seçimden sonra yapacaklarımızı da anlatacağız. Vatandaşlarımızın alım gücünü artırmaya yönelik hamlelerimiz, uluslararası diplomaside ortaya koymuş olduğumuz barışçıl politikalar ve aynı zamanda da dünya siyasetini belirleme noktasındaki hamlelerin vatandaşımız nezdinde ciddi bir karşılık bulduğunu görüyoruz. Bunu daha da artırarak yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Dış politikada son bir haftada yaşanan gelişmeleri "gurur verici" olarak değerlendiren Dağ, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda tahıl krizinin çözümünün yanında dün akşam esirlerin takasının da yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin diploması başarısıyla hayata geçirildiğine işaret etti.

Seçim sürecine ilişkin görüşlerini paylaşan Hamza Dağ, "Seçimlerde rakip olarak kendilerini görenler 6+1'li masada aday tartışmasını dahi yapamıyor. Altılı masanın birbirlerine çelme takarak birtakım şeyler yaptığını görüyoruz. Bunlardan millete fayda gelmez. Bu milletin meselelerini, basit meselelerini bile bu darmadağın yapı çözüme kavuşturamaz." ifadelerini kullandı.

Ülkenin önünü açmak için 20 senedir önemli mesafeler kat ettiklerini vurgulayan Dağ, 2023'ten sonra Türkiye için yeni bir yüzyılın başlayacağını anlattı.

Yeni yüzyılda çok daha büyük hamleleri hep birlikte hayata geçireceklerini dile getiren Dağ, "Türkiye'nin her yerinde bu şehir buluşmalarıyla, yine kampanya döneminde her arkadaşımız kendi ilinde, teşkilatında milletimizle birebir diyaloğunu daha artırarak bu seçimde Cumhur İttifakı olarak açık farkla, AK Parti olarak da açık farkla Allah'ın izniyle seçimi kazanacağız." dedi.

'TÜRKİYE ÜRETEREK BÜYÜMEYİ ÇÖZME YOLUNU TERCİH ETTİ'
Programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Enflasyonla mücadelede iki ana yaklaşım var. Biri ekonomiyi soğutarak, küçülterek mücadele etmektir. Talep düşerse fiyatlarda aşağı eğilim başlar. Bu işsizlik, yoksulluk yaratır. Bütün sorunu yoksulların üzerine yıkarak altından kalkma arayışıdır. İkincisi büyüyerek, üreterek, ihracat yaparak çözmektir. Türkiye bu ikinci yolu tercih etmiştir. Bunun bir bedeli var mıdır? Vardır. O bedel, enflasyon gelirlerini kendileri belirleyemeyen insanların gelir kaybına yol açmaktadır. Türk devleti olarak bu konuda çok kararlı bir şekilde ücretlerimizi, emeğe dayalı gelir elde edenleri koruyan bir sosyal politika uyguluyoruz. Türkiye tarihinde ilk defa asgari ücreti geçen aralık ayının sonunda yüzde 50 oranında arttırdık. Bütün ücretlilerin asgari ücret seviyesindeki gelirlerinden vergiyi kaldırdık. Bu gerçek anlamda bir devrimdir" dedi.

'ARALIK AYI GELİYOR, YENİDEN DURUM DEĞERLENDİRİLECEK'
Enflasyonla mücadele çalışmalarının devam ettiğini anlatan Bakan Bilgin, "Bu yetmedi. Enflasyonun tahribatı devam edince yüzde 30'luk bir artış daha yaptık. Matematiksel olarak yüzde 80 oranında bir asgari ücret artışı yaptık. Aralık ayı geliyor. Yeniden durumu değerlendireceğiz. Kamu çalışanları arasında çok ciddi sorunlar vardı. Biz herkese adil bir şekilde ek gösterge verdik. Kamu çalışanlarımızı da koruduk. Enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak çalışmayı gerçekleştirdik" dedi.

'EYT'Yİ ÇÖZECEĞİZ'
Yeni çalışmaların olduğunu ifade eden Bakan Bilgin, "EYT denilen bir mesele var. Onu çözeceğiz. Aralık ayında Meclis’e intikal ettireceğiz. Geçici işçiler sorununu çözüyoruz. Taşeron işçilerden geçmeyen yaklaşık 90 bin kişilik bir işçi kitlesi var. Onlara kamuda kadro veriyoruz. Türkiye'nin ne sorunu varsa onları çözüyoruz. Bunları seçim kazanmak için mi yapıyoruz? Hayır. Seçimi zaten biz kazanacağız. Bunları Türkiye'nin sorunlarını çözmek, bizim görevimiz olduğu için yapıyoruz. Enflasyon meselesini de çözerek ileri doğru gideceğiz. Kendi kaynaklarıyla 300 milyar dolar üreten bir ekonomiyle karşı karşıyayız. Dünyanın krizi derinleşecek ama Türkiye büyüyerek bu krizden çıkacak" dedi.

'BATI UYGARLIĞININ HEGEMONİK ÜSTÜNLÜĞÜNÜN SONA ERDİĞİ BİR DÖNEM'
Şehir Buluşmaları'nın Türkiye'nin meselelerini tartışma, vatandaşın sorunlarını dinleme fırsatı verdiği için siyaseten çok değerli olduğunu ifade eden Bakan Bilgin, "Bu vesileyle bugün sizlerle karşı karşıya kaldığımız Türkiye'nin nerede durduğuna dair bazı sorunları paylaşmak istiyorum. Dünyada, Birleşmiş Milletler'de Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği meseleler, dünyada yaşanan büyük krizin ortaya koyduğu insanlık meselelerinin nasıl çözüleceğine dair önemli bir bakış açısını dile getiriyor. Geçtiğimiz iki yüzyıl batı hegemonik bir dönem yaşadı. Bugün yaşanan bütün krizler batının hegemonyasının çöküş döneminin belirtileri olarak değerlendirilmektedir. Birçok stratejist ve bilim adamı bu meseleyi tartışıyor. Gerçekten batı uygarlığının hegemonik üstünlüğünün sona erdiği bir dönem. Bunun son yüzyılı da Amerikan hegemonyasının çöküşü" diye konuştu.



'TÜRKİYE BARIŞ KURUCU OLARAK ORTAYA ÇIKTI'
Amerika ve batı sistemi çökerken hegemonyasını kaybetse de konumlarını bir süre daha devam ettirebileceklerini ifade eden Bakan Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Batının ekonomik sömürüsünü artırarak kurduğu bağımlılık ilişkisi döneminin ardından batı bu ilişkileri kaybediyor ama kendi konumunu sürdürmesinin yolları başka yerlerden geçiyor. Baskı ve şiddet araçlarıyla bunu sürdürmek istiyor. Amerika Birleşik Devletleri, dünyada savaşlar çıkarıyor. İç savaşlar çıkarıyor. Terör örgütlerini bunun için destekliyor. Bu batının istikrarsız hale getirdiği coğrafyaları kendine bağımlı kılma arayışıdır. Askeri darbelerle, askeri diktatörlerle iş birliği yaparak egemenlik ilişkisini devam ettirmek istiyor. Bütün bunlar batının krizini değiştiren yanlış bir siyasetin devam ettiğinin göstergesidir. Güç merkezi batıdan doğuya kayıyor. 25 sene önce Çin'in yükselişini görenler var. Bütün Asya ayağa kalkıyor. Hindistan yükseliyor. Orta Doğu değişiyor. Batı eski dünyasının üzerinde kurduğu hakimiyeti kaybedeceğini gördükçe şiddete dayalı politikayı sürdürüyor. Karşısına Türkiye çıkıyor. Türkiye bağımsızlık doğrultusunda siyasetini ortaya koydukça, batının sömürüye dayalı siyasetine 'Dünya beşten büyüktür' diyerek cevap verdi. 'Mazlumlar yalnız değildir' dedi. Türkiye mazlumların yanında oldu. Dünyanın en kritik savaş anında, sıkıştığı anda Türkiye barış kurucu olarak ortaya çıktı."

'DÜNYA YENİ BİR DÖNEME, BARIŞA AÇIKTIR'
Avrupa açlıktan ölecekken tahıl koridorunu Türkiye'nin açtığını söyleyen Bakan Bilgin, şöyle devam etti:

"Dünyanın değiştiğini, batı kendi hegemonyasını kaybettiğini kabul etmek durumunda. Dünya yeni bir döneme, barışa, huzura, sömürü ilişkilerinin bittiği döneme açıktır. Sayın Cumhurbaşkanı Amerika Birleşik Devletleri'nde parkta dolaşıyor. Etrafını zenciler sarıyor. Bunu en fazla barışa, sömürüsüz dünyaya ihtiyaç duyan, batının tahakkümünün nasıl bir sömürü yarattığını bilen halkların çocukları hissediyor. Biz de bunu hissediyoruz. İmparatorluğu kaybettikten sonra yaklaşık yüzyıl batı yörüngesinde kalmış bir ülkeyiz. O yörüngeden çıkıyoruz. Bağımsız Türkiye lafını kim söylüyor? Yeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemde biz siyaset yapıyoruz. Toplumun sorunlarını çözmek zorundayız. Türkiye'nin sorunlarının üstesinden gelmek bizim sorumluluğumuz ve görevimiz. Pandemi sonrası dünyada meydana gelen iki olay var. Biri enerji meselesi. İkincisi ulaştırma sistemleri ve tedarik zincirleri ile ortaya çıkan üretim problemi ve enflasyon problemi. Enflasyon en fazla bizi etkiliyor. Amerika'da yüzde 7-8 olması ciddi bir problem ama Amerika Birleşik Devletleri 20 trilyon dolardan fazla bir ekonomi. Almanya 4 trilyon civarında bir ekonomi. Türkiye bir trilyon eşiğinde olan bir ekonomi. Buna rağmen Türkiye enflasyona karşı ciddi bir mücadele veriyor."

Öte yandan, stajyer sigortalarıyla ilgili gelen bir soruya Bakan Bilgin, stajyerlerin sağlık sigortasının olduğunu, ancak emeklilik sigortasının olmadığını ifade ederek bu konuyla ilgili çalışmaların yapılacağını ifade etti.

 

 
Belediye başkanı çağrı yaptı... 40 günlük iş 1 haftada bitti!
 
Uzmanından ebeveynlere 'okula dönüş' tavsiyeleri
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Eylül 2022 Cuma 08:43

siz kendinize bakın kendinize. akepe mehepe ülkenin heryerinde hezimete uğruyor haberiniz yok galiba. seçime kadar silinirsiniz tarihten. birde anayasaya göre adayınız seçime bile giremez. sizin adayınız kim? Hukuk ülkesindeyiz.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent Işık 22 Eylül 2022 Perşembe 18:35

Bir yılda fiyatı yüzde 80 artan bir mal açıklayın bundan sonraki bütün oylarım AKP' ye.

Yorumu oyla      7      3  
alo 22 Eylül 2022 Perşembe 16:20

o yalan bu yalan biraz daha oyalan modeli tutmayacak artık yeni strateji belirleyin

Yorumu oyla      8      3  
Erhan Yıkgeç 22 Eylül 2022 Perşembe 15:59

Hayırlı, faydalı toplantılar görüşmeler olsun halkımız, refaha kavuşsun kolaylıklar dilerim

Yorumu oyla      5      8  
VfV 22 Eylül 2022 Perşembe 15:17

Siz de tartışamıyorsunuz. Çünkü adayınız yok. Haa, kafanızdaki isim aday olamıyor Anayasa gereği. Eğer hukuk devletinde yaşıyorsak tabi ki.

Yorumu oyla      12      5  
Her gün zam! 22 Eylül 2022 Perşembe 14:09

Yaklaşık 2 ay önce aldığım 2,5 kg baldo prinç 39,90'dan, 69,90'a çıkmış. Geçen yıl 26 liraydı. Bir aldığını bir daha aynı fiyata alamıyorsun ama 6+1 masa, yok HDP, yok dış güçler, Amerika'daki enflasyon, aday ... Sanırım dalga geçiliyor. Kardeşim sizin aday var da ne oluyor? Ülkede iyi giden bir şey yok, siz sabah akşam HDP diyorsunuz. Din, vatan-millet-sakarya edebiyatıyla daha nereye kadar? Kırmızı ete, süt ürünlerine bir zam daha gelecekmiş. Bu işin sonu nereye gidiyor? Yönetemiyorsunuz, farkında mısınız? Amerika'daki enflasyondan bahsediliyor; yahu bizim sadece ocak ayı enflasyonu yüzde 11 farkında mısınız? 90'li yılları eleştiriyordunuz, başına geldi. Ülkeyi ben bu hale getirsem aday olmam. Bırakmayı da bilmek gerekiyor. 3 dönem kuralı ne oldu?

Yorumu oyla      16      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 günlük programın detayları... Kılıçdaroğlu İzmir'de!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'ön seçim' mesajı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ön seçim konusunda konuştu. Kılıçdaroğlu, ...
CHP'li Beko kadrosuz belediye işçilerine dikkat çekti!
Zor koşullarda ve kadrosuz çalışan belediye şirket işçilerinin zorunlu ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sürprizlere yer yok!' ne demek?
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sürprizlere yer yok!' ne demek?
CHP'li Öztrak: Bu seçim normal bir seçim değil
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2023 seçimlerinin ...
'Referandum, durumun ciddiyetini gösteriyor'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Rusya'nın kısmi seferberlik kararı ...
 
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e tepki: Yaptığı küstahlıktır
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ...
CHP'li Polat'tan 'Unesco' yorumu: İzmir cezalandırılıyor!
Kemeraltı'nın Unesco listesinden çıkarılması ile ilgili açıklama yapan ...
BM'den mesaj: O Biden, ben de Erdoğan!
BM 77'nci Genel Kurulu için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-16 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva